Hirdetés
- Kiderültek az Oppo Pad 5 Pro és Pad Mini főbb adatai
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Hatalmas akkut és korrekt teljesítményt ígér a Vivo
- Memóriahiány és drágulás fékezheti a mobilokat, csökkentek a Q1-es kiszállítások
- Európába és a britekhez is megérkezik a Motorola Razr Fold, indul az előrendelés
- Yettel topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
Nem haragszom. Már régen tanultam (86-89). És akkor sem új könyvből. Eredeti szakmám gép-és gyorslakatos.

De most átigazoltam az informatikába.
Sajnos nem vagyok minősített hegesztő, inkább csak amolyan hobby-hegesztő.
Egy kis kasztnizás, Simson kipufogó-gyártás, villanyfűtés-tartály, boiler-javítás, szinti állvány, meg ilyesmiket hegesztettem. Mindig amit éppen kell.
Próbáltam és sokféle elektródával, de aztán feladtam, és odaadtam az apósnaka gépet is. Elég nekem a ''CO2''. ;)
Suliban elég pár hegesztési módszert próbáltunk pl. ponthegesztést is. Mivel új suli volt, és mi voltunk az első generáció, a tanműhelyben lévő bolti satupadokat is a tanulókkal alakítatták át. Nagyobb keretet kellett csinálni (BKI) és lemezzel lefedni (ponthegesztés).
...
A MIG/MAG hegesztés akkor csak a gáztól függ, a géptől nem attól függően, hogy CO2 vagy Ar gázt használ az ember, sőt a kettő keverékét is szokták. Akkor az MIAG vagy MAIG? Vagy mindkettő MIG?
Plazmából csak vágót láttam, a rozsdamentes anyagokat azzal vágják a melóhelyen. Még a 200 mm vastag ''lemezt'' is elvágja, mint a rongyot.
Ez az elekród/elekróda dolog olyan szőrszálhasogatásnak tűnik számomra. Én még nem találkoztam ilyen megkülönböztetéssel. Szerintem ugyanaz a kettő, azaz az áramkör egyik pólusa, az hogy fogy vagy nem, az más kérdés, mert ez esetben a ''fogyóelektróda'' redundáns fogalom (szócséplés) lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Egy androidlánnyal tenné kelendőbbé a GeForce-okat az NVIDIA
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- WELOCK ToucA51 Pro
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest