- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ptech
addikt
válasz
CPT.Pirk #210 üzenetére
öööö, én nem emlékszem semmi bimetálra, mert az meghajlik hő hatására, oda meg nem az kellene.
Amire te gondolsz, az a peltier elem. De ahogy ott is láttad, minimális a termelt energia. Az egy dolog, hogy elvileg ennek a folyamatnak (Ordasi szerint legalábbis) 1% a hatékonysága, akkor már el lehetne gondolkodni, hogy mit ki lehetne hozni belőle, de szerintem nagyon sokba kerülne, és nem érné meg egy ilyen rendszert összerakni.
A ''fényhűtés'' cikksorozat nagyon ötletes volt, inkább a keletkező a forró vizet kombinálhatná vmilyen hideg forrásvízzel, de a peltiernél vmi jobb eszközt kellen használni az energia kinyerésére.
[Szerkesztve] -
Ptech
addikt
válasz
Veriakilis #205 üzenetére
Szia.
Szerintem fűtésszerelők biztos ismerik, ha van ismerősöd, akkor onnan, vagy vmi szerelvényboltban biztos tudbak adni, ha elmondod mit szeretnél. Henco márkájú, német gyártmány. Kb ennyit tudok róla. -
Ptech
addikt
Lent jártam ma a pinyóban, és egy elég érdekes csövet találtam. Fűtéscső, mert emléxem, hogy ez lett beépítve, amikor fel lett újítva a cucc, de műanyag. Illetve részben, szerintem 2 műa réteg között egy alu is van. Van rajta vmi márkajelzés, meg pár tulajdonság: 95fok, 10 bar. Jól hangzik. Kb egy cm átmérőjű, nagyon erősnek tűnik, de lehet hajlítani, és úgy is marad
Olvastam próbálkozásokat plexibilis homemade hp-ről, de mintha ez a project leállt volna. Ezzel a csővel talán sikerülhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Házimozi belépő szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam Deck
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One mobilszolgáltatások
- Audacity - hangszerkesztés
- Milyen videókártyát?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged