Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonny C.
tag
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni: UEFI/Efi-rendszerpartíció.
Nemrég lecseréltem a gépem nagy részét, az alaplap egy UEFI-s ASUS M5A99X EVO R2.0 lett.
Win 7-et telepítettem (csak az SSD és az ODD volt rádugva az alaplapra), ami EFI-rendszerpartíciót hozott létre és az SSD-t is GPT-re formázta (nem emlékszem, hogy bármilyen választási lehetőséget felajánlott volna).Ezzel nem is volt gondom, de amikor egy régi tároló vinyót rádugtam a gépre, nem volt hajlandó elindulni, azonnal világítani kezd az alaplapon a bootolási problémát jelző led. Mindig válasszak olyan vinyót amiről tud bootolni vagy tegyem be a telepítőlemezt üzenetet dobja . Ha lehúztam ezt a vinyót simán indult a win. Próbáltam az UEFI-ben az SSD-t/EFI-bootmanagert közvetlenül választva bootolni, de így sem indult el a win. Az UEFI rendesen látja a vinyót.
A vinyó az előző Win7-tel lett formázva és nincs rajta rejtett partíció. Van ötletetek, hogyan tudnám elérni a rajta lévő adatokat?Illetve még egy dolog telepítsem újra a win-t kikerülve ezt az EFI-t?
Érdemes használni ezt az EFI-t/GPT-t vagy maradjak az MBR-nél?
Ha EFI-s módban telepítem a win-t, a vinyókat is érdemes a lemezkezelőben GPT-re formázni vagy inkább MBR-re?Elnézést, ha hosszú voltam és köszönöm választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged