- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
válasz
liksoft #5107 üzenetére
Bocs, de nem igazán értem az elejét annak, amit írsz. Mi ez a zavartüske? Semmiféle zavart nem tapasztaltam (lekopogom) a tápomon. Eleve egy megbízható darab, nincs túlhajtva, bőven elégnek kéne lennie a konfigurációmhoz (lásd adataimat, kivéve azt, hogy nem 20Gb-os Quantum, hanem már 80Gb-os Hitachi van helyette).
Az ok, hogy 2-3 példányba menteni, de mégis mire?
Menthetek 1000 DVD-re is (ebben is csak minőségit használok, Verbatim), ha az mondjuk 10-20 év alatt olvashatatlan lesz... Ez itt a kérdés... Főleg ha abból indulunk ki (ha jól értem), hogy egy HDD 4-5 év után (mint az enyém) tönkremegy. -
DrSoul
őstag
válasz
liksoft #5097 üzenetére
Pedig figyelek az ilyenre...
A tápellátás szerintem jó, Chieftec 400W (vagy 410?)-os táp, a ház nagy torony Casetek, a vincsiket jó távol raktam egymástól, nem melegítik egymást, és mindegyiket külön-külön 1-1 venti hűti (bár alacsony fordulatszámon, hogy ne zörögjön annyit, de folyamatosan).Régen figyeltem a konfigurációm tápellátását folyamatosan, nem nagyon ingadozott...
Tehát nincs atomstabil HDD. Akkor a mai technológiai ismeretek alapján, azon kívül, hogy az ember folyamatos Backupokat készít, melyik a legjobb adattárolási módszer?
Egyébként nagy cégek, bankok is tudtommal HDD-n tárolnak, persze backupolva folyamatosan. Ritka az, hogy szalagra mentenek, meg az nagyon drága... Elérhető áron mi a jobb?
-
DrSoul
őstag
válasz
liksoft #5091 üzenetére
Szia, köszi a választ. Megnézem a HD Sentinelt. A GDB-t is majd kipróbálom: régen használtam, de most a PC Inspectorral próbálkoztam. Ez néhány képet vissza is varázsolt (bár pont azok már el voltak mentve), de 2 nap folyamatos működés mellett jutott csak el 14%-ra... Így lekapcsoltam.
Valószínű, hogy a GDB-hez fog kelleni egy új HDD (mert gondolom nem lehet részletekbe csinálni, tehát hogy ma 10Gb, stb.. és közben DVD-re menteni). De akkor melyik márka megbízható? Semmi probléma nem volt a Samsunggal, nem tudom, miért kezdte ezt... Egy formattal sose lesz már a régi?
Egy olyan HDD kéne, mely majdnem 100%-ban megbízható, mert a CD-k, DVD-k se azok (egy csomó régi CD-met fel se ismeri már a rendszer, nem olvassa).És milyenek a külső, USB HDD-k? Látom, már kb egyárban van a sima PATÁval, egy 320GB WD ennyibe kerül:
[link] -
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Próbáltam a topicba rákeresni a problémámra, volt hasonló, de érdemleges választ nem igazán láttam
2 HDD-m van: 1 80GB Hitachi (ezen van a rendszer, WinXp SP2) és egy 120Gb Samsung.
A Samsung 2 részre van particionálva (egyik fele Fat32, másik NTFS). A Samsung olyan, mint ha kezdene meghalni, és nem örülök... Minden újraindításnál mindig indul a Checkdisk (vagy Scandisk, mindegy... világoskék képernyő vékony fehér betükkel :-D).
Mindig talál olvashatatlan mappákat, és törli. Amit tudtam, már átmentettem a Hitachira.
Hogy tudom elkerülni a további romlást? Ne indítsam újra a gépet?Másik kérdes: a nagyobb bajom. A Samsung nagy része (NTFS) átment RAW-ba, nem tudja olvasni a WinXP, formázni szeretné.
Ott fontos adatok voltak. Visszakapom valaha?
Jobb, ha egyelőre kihúzom egyszerűen a Samsung vinyót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Diablo IV
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest