- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz
NoOne1976 #40938 üzenetére
Nem lett volna szabad beletenni egy külső házba, főleg nem úgy, hogy vannak is rajta adatok. Elég sokan elkövetik ezt a hibát, csak tudnám honnan veszik ezt a "csak berakom azt biztos működik" dolgot.
Üresen kell beletenni a lemezt a külső házba, formázni és úgy használni.Most annyit tehetsz, hogy beteszed egy normális gépbe belső lemezként, vagyis SATA portra csatlakoztatod és úgy megpróbálsz róla mindent lementeni. Így fel kell hogy ismerje, hacsak nem lett belerontva a fájlrendszerbe, akkor viszont csak speciális programokkal fogod tudni lementeni róla az adatokat.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
stangli #40936 üzenetére
Azt legtöbbször azért "írja ki", mert valami gond van a lemezzel, legalább is ezt feltételezi róla a Windows. Ha nincs különösebb probléma és egyszer hagyod lefutni normálisan, akkor többet nem is fogja végrehajtani azt a diagnosztikát, max újabb probléma esetén, viszont ha valamilyen nagyobb probléma van a lemezzel, akkor minden indításnál elő fogja hozni, főleg ha nem sikerül a diagnosztika valamilyen hardveres hibából adódóan.
Itt is gond van, főleg ahogy a lemezhasználat adatait nézem, de szerintem ha hagyod, hogy normálisan lefusson, akkor elvileg nem fog többet előjönni, ha meg igen, akkor gond van, viszont ha zavar, akkor a Windows-on belül ki lehet kapcsolni valahol, csak már nem emlékszem rá, hogy hol. -
Alteran-IT
őstag
válasz
wanted5 #40685 üzenetére
Persze lehet, de ne a Windows lemezkezelőjével, mert abban sokan nem bíznak (én sem). Van egy jó kis program, aminek az a neve, hogy HDD Low Level Format Tool, na én ezzel szoktam leformázni a lemezeket.
Windows-ra elég telepíteni és már is mehet a formázás. A Hiren's Boot CD/DVD-ben is benne van, de abban egy régebbi verzió van, ami lassabb kicsivel, főleg hogy egy mini XP-ről megy.
Már előttem leírták, hogy mit csinál egy ilyen program (gyakorlatilag minden szektort felülír nullákkal és eltűntet ezáltal mindent a lemezről), ezért nem írom le még egyszer -
Alteran-IT
őstag
válasz
wanted5 #40680 üzenetére
Ha logikai hibás (gyenge szektor stb), akkor teljesen megbízható, ugyanis ha ilyen hibát talál, akkor kijavítja. Na mondjuk igen, egy 1 TB-os vinyónak nem mentem volna neki, főleg nem Windows alól, mert úgy képes 2-3 napig is elszórakozni vele (tapasztalat).
Ajánlottabb lett volna először egy Low Level Format, az is gyakran megszünteti az ilyen jellegű hibákat.
Meg mint mondtam, Windows alól eléggé lassú lesz, főleg hogy közben nyitva vannak olyan programok, amik "kezelik" a vinyót, gondolok itt a HD Sentinel-re meg ilyesmikre. -
Alteran-IT
őstag
válasz
Atish19 #40676 üzenetére
Ez eléggé merevlemez függő. Egyes merevlemezeknél semmit se jelent, tovább használhatod minden gond nélkül, viszont bizonyos lemezeknél már elég nagy probléma akár a 3%-os romlás is, mivel nem nagyon kerülgeti a szektorokat és néha a fájlokat is gond nélkül rápakolja és azoknak bizony annyi.
Persze kérdéses az is, hogy pontosan hány hibás szektor van, illetve van-e mellette még valamilyen hiba. Meg ha esetleg csak logikai hibás lenne, akkor egy Low Level Format segítene rajta, persze a fizikai hibán ez se segít, de egy próbát megér és utána már el lehet dönteni, hogy a szektorhiba pontosan milyen típusú, valamint hogy hogy érdemes tovább használni. -
Alteran-IT
őstag
-
Alteran-IT
őstag
válasz
ittakary #40663 üzenetére
Hát ez egyes HDD-kben szinte hang nélkül megy (persze közvetlen közelről hallható). De úgy tudom, hogy Seagate lemezeknél szinte megszokott, ahogy a gyári hibák gyakorisága is.
dodopek: Szerintem pontosan nem lehet megmondani, mert méreten kívül függ a teljesítményétől és az állapotától is. Meg attól is függ, hogy milyen tesztet akarsz csinálni rajta, de általában több óráig is eltarthat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ford topik
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged