Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lacam

aktív tag

válasz Imco #17111 üzenetére

Probléma megoldva!

Fixmbr rendberázta a windózomat :)

Disk szépen látszik és működik :K

Köszönöm Szépen a segítséget!

Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv.: Lacam

• lacam

aktív tag

válasz Imco #17107 üzenetére

Fasza.....BIOS frissítés segíthet?
    Igen, gondolkodtunk rajta h ez legyen-e vagy egy külső, USB-s winyó...de a sebességkülönbség csábító volt és a belső megoldás mellett maradtunk...

De ami a poén, a BIOS a windóz csont nélkül látta a disk-et, simán felismerte. A formázás (NTFS természetesen) tette az i-re a pontot..... :(

Gondolkodtunk gép fejlesztésben is, de nagyon nagy beruházás lett volna, mindent cserélni kellett volna.
    DDR1, proci sem mai, mostani lapokba nem tudnám beletenni, a vidkari is AGP-s....ez a konfig ennyi....nemhiszem h lehetne tovább fejlődni a meglévő cuccokból.

• lacam

aktív tag

Sziasztok,

Kicsit megakadtam s egy apró útmutatásra volna szükségem

Adott egy alap környezet:

Az alaplap egy 4-5éves MSI K8N Neo (Platinum)
    2 IDE winyó (1 alaplapi IDE portra, a másik PCI-os bővítőre van kötve)
    Az egyiken (egy 10G-s partición) egy 1.5hónapja telepített frissropogós, jólműködő WindózXP

Alles grün és mindenki hepi...

Nade jön a karácsony s a gép tulaja úgy kívánja, h bővítsük a cuccost egy 1terás SATA winyóval.

Beszereztem neki egy Csillivilli Samsung-ot, amit be is rámoltam a gépházba, csatlakozók a helyükön (és nem fordítva :) )
    Gép elindul, windóz működik...örülés van. Irány a "Kezelés->Lemezkezelés" menüpont.
    Látszik is a HDD...várja az inicializálást és a formázást.
    Inicializálás és formázás, meghajtó betű kiosztása: DONE!

Total commanderrel olvasható....mégnagyobb az örülés! :K
    Windóz kéri hogy lőjük újra, mert az neki jó...nem ellenkeztem, megtettem.

És itt lett vége a siker sztorinak!

Reboot, köpi a gép a sallangot, windóz indul...na......fekete kép. 3percig vártam, hátha csinál valamit, semmi...csend és hullaszag. Kapott egy hard reset-et a masina....Windóz bootmenü bejön: Csökkentett mód......Legutolsó jó beállításokkal blabla....Normál mód.
    Ismét nórmál móddal próbáltam, semmi...the same problem. Hard reset után Csökkentett mód és a Legutolsó jó konfig menüponttal is próbálkoztam..semmi.

A gép kell, nincs mit tenni ezért a satakábel le az alaplapról, s láss csodát, a Windóz újra csilingeli a rendszerindító dallamocskáját.

Mi lehet a bibi? Én qrtam el valamit, vagy az élet? :)
    Igaz, késő volt már, nem tudtam előtúrni a Win telep lemezem, így a fixmbr s társait még nem futtattam le....lehet hogy ez megoldaná?! Fenetudja.

Ti találkoztatok már ilyesmivel?
    Sata winyónk sosem volt, így lehet hogy benéztem valami egyszerű "hibát"...
    Mi okozhatja ezt?!

Windóz látta, BIOS látta (majd' 5 éves lap, s kapásból megjelent: "1000GB"...nemgondoltam volna) de a cucc inicializálása és formázása után nem indult újra a vas....furcsa.

Szép Napot!

Üdv.: Lacam

Új hozzászólás Aktív témák