Új hozzászólás Aktív témák
-
lacam
aktív tag
Fasza.....BIOS frissítés segíthet?
Igen, gondolkodtunk rajta h ez legyen-e vagy egy külső, USB-s winyó...de a sebességkülönbség csábító volt és a belső megoldás mellett maradtunk...De ami a poén, a BIOS a windóz csont nélkül látta a disk-et, simán felismerte. A formázás (NTFS természetesen) tette az i-re a pontot.....
Gondolkodtunk gép fejlesztésben is, de nagyon nagy beruházás lett volna, mindent cserélni kellett volna.
DDR1, proci sem mai, mostani lapokba nem tudnám beletenni, a vidkari is AGP-s....ez a konfig ennyi....nemhiszem h lehetne tovább fejlődni a meglévő cuccokból. -
lacam
aktív tag
Sziasztok,
Kicsit megakadtam s egy apró útmutatásra volna szükségem
Adott egy alap környezet:
Az alaplap egy 4-5éves MSI K8N Neo (Platinum)
2 IDE winyó (1 alaplapi IDE portra, a másik PCI-os bővítőre van kötve)
Az egyiken (egy 10G-s partición) egy 1.5hónapja telepített frissropogós, jólműködő WindózXPAlles grün és mindenki hepi...
Nade jön a karácsony s a gép tulaja úgy kívánja, h bővítsük a cuccost egy 1terás SATA winyóval.
Beszereztem neki egy Csillivilli Samsung-ot, amit be is rámoltam a gépházba, csatlakozók a helyükön (és nem fordítva
)
Gép elindul, windóz működik...örülés van. Irány a "Kezelés->Lemezkezelés" menüpont.
Látszik is a HDD...várja az inicializálást és a formázást.
Inicializálás és formázás, meghajtó betű kiosztása: DONE!Total commanderrel olvasható....mégnagyobb az örülés!
Windóz kéri hogy lőjük újra, mert az neki jó...nem ellenkeztem, megtettem.És itt lett vége a siker sztorinak!
Reboot, köpi a gép a sallangot, windóz indul...na......fekete kép. 3percig vártam, hátha csinál valamit, semmi...csend és hullaszag. Kapott egy hard reset-et a masina....Windóz bootmenü bejön: Csökkentett mód......Legutolsó jó beállításokkal blabla....Normál mód.
Ismét nórmál móddal próbáltam, semmi...the same problem. Hard reset után Csökkentett mód és a Legutolsó jó konfig menüponttal is próbálkoztam..semmi.A gép kell, nincs mit tenni ezért a satakábel le az alaplapról, s láss csodát, a Windóz újra csilingeli a rendszerindító dallamocskáját.
Mi lehet a bibi? Én qrtam el valamit, vagy az élet?
Igaz, késő volt már, nem tudtam előtúrni a Win telep lemezem, így a fixmbr s társait még nem futtattam le....lehet hogy ez megoldaná?! Fenetudja.Ti találkoztatok már ilyesmivel?
Sata winyónk sosem volt, így lehet hogy benéztem valami egyszerű "hibát"...
Mi okozhatja ezt?!Windóz látta, BIOS látta (majd' 5 éves lap, s kapásból megjelent: "1000GB"...nemgondoltam volna) de a cucc inicializálása és formázása után nem indult újra a vas....furcsa.
Szép Napot!
Üdv.: Lacam
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged