- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasyrt
őstag
válasz
liksoft #4795 üzenetére
No sikerült a gép közeélébe kerülni, és bányásztam a BIOS-ban is, eeket találtam:
Ide devices: pri.mas. 6366 MB (250 giga valójában több partíción, de egyik sem ekkora), a többi eszközt értelem szerűen nem detektálja, mert nincs.Ide drive timing (eszközönként válaszható lenne, ha több lenne): UDMA, PIO-0, PIO-4, Enhanced DMA
Ide options:
a.) Ide drive translation: enable/disable (E/D ezentúl)
b.) Secondary IDE controller: E/D (majd lesz multibay I-es kombo, és itt várom megjelenni)Ide DPS self-test: 84 perc az előzetes kalkuláció alapján futtatni, még sose tettem meg.
Mégpár érdekesség, ami nem tudom, hogy mi, és miért van itt (tekintve, hogy nincs pci csati a gépben [compaq ipaq-ról van szó]):
PCI bus mastering: E/D
PCI SERR# generation: E/D
PCI VGA palette snooping: E/DElőre is köszönöm a válaszokat!
A kérdés az, hogy miért nem megy az UDMA-3 (chipset ennyit tud), és minden benne volt vinyó csak UDMA-2-esen ment, kábelcsere volt és a kábel helyesen van bekötve, alaplap az alaplapin, vinyó masterre konfigolva a távolabbi csatin. Minden eszköz win telepítésnél egy kábelen lógott egy cd olvasóval, ami azóta le lett húzva, és az elsődleges ide csatorna el lett távolítva és felismertetve megint, de nem segített.
-
fasyrt
őstag
Üdv!
Adott egy p3 1GHz, 512 rammal és egy 250-es új, hitachi vinyóval. (Előtte 40-es maxtor volt, avval is ugyanez volt.) 1 ide csatornám van, xp telepítésnél master a vinyó és slave volt egy cd-rom. A cd olvasót lehúztam, a vinyó egyedül ül a kábelen, ennek ellenére nem hajlandó udma-33 -nál gyorsabban menni. A gép maga egy compaq Ipaq, i810E chipsettel, ami udma-66 -ot is tud kezelni, de udma-100 -at már nem.
Eltávolítottom az elsődleges ide csatornát, 3-4 új kábellel próbálkoztam, 2 vinyót cseréltem, de a hiba még mindig fennáll. Természetesen 80 eres kábellel próbálkoztam mindig. Esetleg tudna valaki segíteni a problémámon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest