Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ben Cseng

tag

válasz zsolt501 #36 üzenetére

Minden adatomról mindig van friss mentés függetlenül a hőmérséklettől, ez ökölszabály. :U
    A hőmérséklet miatt meg cseppet sem aggódtom, a régi 13 gigás winyómon rántottát lehetett volna sütni és mondom, soha nem volt vele problémám, mint ahogyan a régebbi 4 gigásokkal sem. Bárki megnézheti a tv-készüléke vagy a CRT monitorja hátulját, szabad kézzel is be lehet lőni, hogy általában 45 fok fölött van.
    Ez az egész para a winyókkal csak pár éve kezdődött, mióta az Intel és az AMD gigahertz versenye miatt agyon kell hűteni a procikat, azelőtt a kutya sem figyelte. ;]

Az Intel procimat pedig feszemeléssel hajtottam több mint 10 órán át torture teszten úgy, hogy folyamatosan 68 fokos volt a proci és 52 fokos az alaplap (Asus P4P800). De kipróbáltam már extrémebb moddingokat is a házzal, volt úgy, hogy a proci torture teszten elérte a 72 fokot, az alaplap pedig a 60-at. Igaz, nem akartam a határokat túlfeszíteni, ugyhogy csak pár percig teszteltem így.
    A szenzoraim egész jól mérnek, mert reggel, bekapcsoláskor az alaplap, a cpu és a Maxtor hőmérséklete megegyezik a szoba hőmérsékletével (csupán a Samsung mutat 9-10 fokkal kevesebbet).

Amúgy utána lehet nézni a winyók speckóinak, az ''Operating Temperature''-t általában 5 és 55 fok között szokták megadni, ami azt jelenti, hogy működés közben a KÜLSŐ, környezeti hőmérséklet eme két érték között kell legyen. A ''Non Operating Temperature''-t pedig -40 és +70 fok között szokták megadni, ami a kikapcsolt állapotra vonatkozik.

Ja és mégvalami: a winyóim gumikábelre vannak felfüggesztve, hogy ne adjanak át rezonanciát a háznak, de persze ez azt is jelenti, hogy hőt sem képesek leadni a foglaló keretnek. Ezzel együtt a Maxtor most 56 fokos, a Samsung pedig 47.
    Azt viszont megigérem, hogyha netán tönkremenne valamelyikük - akármi is legyen az oka - beírom ide. ;)

Új hozzászólás Aktív témák