- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
válasz
BB9000 #74762 üzenetére
Köszi, meg neked is OPiiPO
A Samu az sajnos kicsit kicsi lenne, a mostani kb a pont jó méret, az LG viszont segített továbbmenni, így meg is lett a befutó, már csak a plusz gari miatt be kell mennem az Euronicsba, mert online nem lehet sajnos.
Végül ezt néztük ki: [LG GBB72NSUCN1] 384l és C besorolású. -
Reaper
őstag
Kissé koros (10+ éves) hűtőnket le kéne cserélni [Indesit Baan 34VP]
Ez a hűtő 245 + 113 = 358 literes, ennél nem szeretnénk kisebbet. Próbálgatom az árukeresőt de nem nagyon van választék, Samsung és Bosch, úgyhogy valamit tuti kihagyok. Van esetleg valami ajánlott? 300 alatt jó lenne ha megállna.
Ahogy nézem most C és D besorolásúakat érdemes venni.
Ezeket találtam:
[Samsung RB 38T672CWW/EF]
[Samsung RB 38T676CSA/EF]
[Samsung RB 38T674CSA/EF ]
Bár utóbbi kettőnél nem jövök rá, hogy mi a különbség. -
Reaper
őstag
válasz
Eugene Roe #72328 üzenetére
Köszi, egyelőre most ennyi van rá, ha egyszer kész a ház és a konyha is, akkor lehet majd "szépíteni"
-
Reaper
őstag
válasz
ribarszki #72309 üzenetére
Eddig elég volt, jellemzően 5-600ból lettek sütve, végülis ha ennyivel bír rendszeresen az is jó, csak úgy voltam vele, hogy nem lenne rossz 1 kilóból csinálni és akkor nem 2 naponta kéne
Oké akkor a MUM szériából melyik az ajánlott ebben a kb 50 ezres sávban? Vagy kb ugyanazt tudják, csak a körítés más?
Amúgy egyetértek BBécivel, guszta kenyerek -
Reaper
őstag
válasz
ribarszki #72306 üzenetére
Ezt jó tudni, köszi, kicsit el is ment a kedvem az egésztől. Pont ez az a mennyiség, ami általában kell, fél kiló liszt, + ha ragad akkor szemre még kb egy 100as, hozzá víz, 3-4 deci, meg a maradék. De hogy így eltörjön az durva, garanciában nem cserélik?
Kenvoodból meg melyik? A KMX750-et láttam itt sokan használják. Ott elég komoly az 5 literes tartály, kérdés, nem tapad-e rá, ha pont csak fél kilónyi cuccot csinálok.
Bár ha belegondolok lehet az a megoldás, hogy mindennek, ami nem kenyér és kb megáll 5-600 gramm lisztnél, annak elég a MUM, a kenyérnek meg úgyis porosodik a polcon egy Silvercrest kenyérsütő, bár azzal még nem sikerült közel se olyan kenyeret csinálni, mint a sima robotgéppel. -
Reaper
őstag
válasz
ribarszki #72300 üzenetére
Köszi, ez szomorú hír, mert pont ez a gond, a LIDL gép is elmegy fél kiló liszt+vízzel, de nem örül neki. A BOSCH oldalán ezt írja pl:3,9 l-es, műanyag keverőtál optimális formával tésztakeveréshez (akár 2 kg kevert tészta vagy 1,5 kg kelt tészta elkészítéséhez)
[link]
Ebből gondoltam, hogy talán feljebb lépés lenne. -
Reaper
őstag
Sziasztok,
robotgép kellene, a LIDL kisebbikjét váltaná, bírja és jó is, csak "kicsit" limitál minket a fél kilós kelt tészta limit
Szóval látom, hogy a KitchenAid a király, de kb egész konyhát kell hamarosan cserélni és nem költeném rá a sütő árát, úgyhogy Bosch jó lesz egyelőre. Ahogy látom a MUM széria nem rossz, egy a gond vele, hogy 66 félét listáz aktívan az árukereső, MUM4ből is 12 van. Kb 50 a keret, melyik az, amelyik nem hulladék és talán bírja a pizza tészta és kenyér keverést, mert én hiába nézem, nem nagyon látok különbséget köztük, azon kívül, hogy van, ami 500 és van ami 600 wattos és némelyikhez jár egy szatyornyi cucc.
Röviden, Bosch MUM4-ből mi éri meg?
szerk.: Talán ezt a típust, Profimix 46, láttam pár youtube videón, ahonnan tanultam pár receptet: [link] -
Reaper
őstag
válasz
ribarszki #55850 üzenetére
+1, mi is örülünk, hogy ezt választottuk, gyorsan lehet vele takarítani. Bár felújításkor sajnos kapott glettport, ami átment valahogy a porzsákon, volt, hogy megállt túlmelegedés miatt de amennyire lehetett kitakarítottam, azóta nincs vele gond, szóval van benne elvileg hülyeség elleni védelem is
-
Reaper
őstag
Nem baj, igazából úgyis leginkább ez a kettő lett kinézve, a Sencorról azóta olvastam olyat, hogy bár sokat ígér, de nagy része annyira silány, hogy nem éri meg.
Még gondolkodom a MUM 4 és 5 között, lehet bemegyünk egy MM-ba az asszonnyal és megtapizzuk, hogy melyik milyen. Jó lenne valami akciót kifogni rá.
Rúdmixerből nekünk Philips van, kaptuk, az kezdi lefogazni a hajtását, minden más meg indesit, hűtő és sütő, ezek nagyon beváltak, bár mindegyik 10+ éves már és a sütőn ez meglátszik -
Reaper
őstag
Sziasztok,
konyhai robotgép kéne, pizza- és kenyértészta lenne a legfőbb feladata. Olvastam itt pár ajánlást, pl a [Bosch MUM48R1] , de ahogy látom a tapasztalatokat, nagyon szenved sűrűbb tésztáknál. Másik lehetőségek a [Bosch MUM 52120] de erről nem sok tapasztalatot találtam a neten. Esetleg még [SENCOR STM 6350WH] ennek fém a belseje, és 1kilowattos, ezt emelik ki, de szintén nem sok infó van róla, általában mindenki azt szereti ami éppen neki van, egyedül a MUM4-ről találtam negatívabb tapasztalatokat.
Szóval kb ebben az ársávban keresnék jó kis itthoni gépet, hátha ti tudtok olyanról, amit érdemes lenne ezen kívül megnézni. Bosch MUM-ból pl van még ezer féle, de nekem ránézésre kb ugyanaz mind. -
Reaper
őstag
válasz
Gömbike #52548 üzenetére
Szomorúan hallom, pedig ebben kb minden benne lett volna amire (gondolom) szükség lehet.
Milyen márkában, típusban gondolkodnál? Németből csak Boscht láttam, de az árukereső csak 1 darabot dobott fel és annyi. Csak full villany jöhet szóba, a gáz nincs a konyhába behozva. -
Reaper
őstag
Sziasztok!
Kéne nekünk egy villany tűzhely, olyan 100 körül. Van kerülendő márka/típus? Kinéztem első körben ezt: [Gorenje EC5341SG] Jó ez, vagy esetleg van valami különösen ajánlott ebben a kategóriában?
-
Reaper
őstag
válasz
#40553216 #41302 üzenetére
Újpest-rákospalota, de akkor jó, ha sokáig bírja, ezt meg felrakom jófogásra vagy nemtom.
Egyébként le is teszteltük, ki lett takarítva a lakás, brutál ereje van, mondjuk előtte valami nevenincs porzsák nélkülink volt évekig. Ez meg az egyik rongyszőnyegre azt hittem, hogy be fogja nyelni
Szerk.: Ja, köszi a linkeket, neked is ribarszki, a Szetei nincs is messze, benézek hozzájuk.
-
Reaper
őstag
válasz
ribarszki #41299 üzenetére
Köszi, mivel akartam tartalék porzsákot venni, de a MM-ban nem volt Miele, ezért ilyet vettem ott mellé: Aspico 726M Akkor ezt most dobjam ki? Van valami jó beszerzési forrás, gyári zsákra?
Közben rákerestem itt, látom vannak vele rossz tapasztalatok. -
Reaper
őstag
válasz
tibbike01 #41293 üzenetére
9k volt. Minden cuccra, amit veszek hosszabb távra, szoktam venni kiterjesztést ha van rá lehetőség. A feleségem LG telójára is kötöttünk annó es jól is jártunk vele, mert a gyári gari után 1 hónappal lett alaplap hibás. Nekem megéri, van értelme, mert bármilyen is egy márka hírneve, lehet pont egy szérián belüli pénteken összerakott hibás széria.
-
Reaper
őstag
válasz
Reaper #41238 üzenetére
No, köszi szépen a segítséget mindenkinek voltunk ma MM-ban, megnéztük a gépeket végül ez lett a nyerő, miután az asszony kipróbálta: MIELE SFRF3 COMPLC2 Porzsákos porszívó
Nagyon tetszett a parkettás fej nekem is meg asszonynak is, plusz nagy ötlet, hogy pár részegységnek külön helye van a gépben.
Megnéztük az Electroluxokat is, nagyon szép cucc, nagyon halk de nagyon vékony, gyenge anyagúnak tűnt, plusz az 1 év gari se volt annyira csábító. Volt ott egy Philips promoter nő is, ilyen 50 körüli, nem volt rajta promós ruha, hogy tudni lehessen róla, de leszólta mindkettőt és adta volna a sajátot, valami 85 körül, mutatta, hogy az övék erősebben szív, stb, hozott valami mérőt. az Electro 400, Philips 450-et szívott. Rátettem a Mielere annál meg 500 felett kiakadt a mérő
Szóval végül 2 év garival lett + 3 év kiterjesztett gari, de az ügyfélszolgálatos, a pénztáros és a porszívó részleges is külön külön mondta, hogy neki is Miele van, mindnek 10+ éve, és semmi baja -
Reaper
őstag
Ezek között a porszívók között van valami nagy különbség? Ha bimbammol, csillog-villog nem érdekel annyira, de van egy alig fél éves gyerkőc itthon, a lakás nagy része laminált padló és csempe, viszont van egy nagy szőnyeg, ami gyorsan koszolódik. Na ezekre kéne valami jó proszívó. Ezeket az Electroluxokat néztem ki, hogy elvileg csendesek és erősek, de én nem látok lényegi különbséget az áraik között. Nem értek hozzá, de ránézésre ez nekem megfelel. Van ezekről tapasztalat?
-
Reaper
őstag
Hali,
a legalább 10 éves LG mosógépem csapágyas lett és össze rozsdás-olajozott egy jópár ruhát.
Nem tudom mennyi szokott lenni egy csapágy csere, de gyanítom jobban járok egy új géppel.
A keret legyen mondjuk 80k és keskeny kéne, elöl töltős. Lehet olcsóbb is, nem nagyon bánom.
Durván nagy a választék, nem akarok mellé fogni. -
Reaper
őstag
válasz
Csabroncka #17823 üzenetére
Köszi, akkor innen próbálok meg kiindulni.
-
Reaper
őstag
Sziasztok!
Kéne egy mosogatógép, de nem értek hozzá, csak meguntuk a mosogatást az asszonnyal.
Ha valamelyikőtöknek esetleg van tapasztalata, vagy tud eladó darabot, amit nem kell szétszedni 2 hét múlva az is érdekelne.
Mondjuk 50e, ennyiért gondolom használtból már vannak jók, hátha van itt olyan, aki ért hozzá, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Asztalos klub
- OTP Bank topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest