Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pendre54

    addikt

    Üdv!
    Még nem jártam ebben a topikban, de most aktuális. Az a helyzet, hogy a jelenlegi 8 éves villanybojlerünk rövidesen cserére szorul. A tervezett új, egy 80 literes Hajdu, vagy AQ, vagy a Z típusból valamelyik, ez még nincs eldöntve.
    A kérdésem a villanybojler beüzemelésére, és annak esetleges garanciális vonzatára vonatkozik. Ugye gázkészülékek esetében tiszta sor, mert van jogszabályi előírás, hogy csak arra jogosult, nyilvántartásba vett cég, vállalkozó végezheti a beüzemelést, mert anélkül nincs garancia a készülékekre.
    Villanybojlerek esetében én ilyen jogszabályt nem találtam, de attól még persze lehet, azaz van e ott is ilyen megkötés? Az egyik bojlert forgalmazó szaküzletben össze-vissza hadováltak, látszott, hogy fogalmuk se volt, amikor rákérdeztem.
    A Hajdusági ZRT honlapján, a garanciális feltételeknél [link] a készüléktípusoknál azt írják, hogy a "A mi szervízpartnerünk által beüzemelés köteles : Nem." Viszont az egyéb résznél az van, hogy "Szakember helyezze üzembe".
    Ez is tiszta sor, viszont nekem vannak olyan villanyszerelő, és vízvezeték végzettségű szerelő ismerőseim, akik nem kimondottan ebben a munkakörben dolgoznak jelenleg alkalmazottként, tehát nem vállalkozók, nem számlaképesek.
    Garanciális probléma esetén, a szerviz kérhet e a beszerelésről, beüzemelésről számlát, annak ellenére, hogy mint írtam is, jogszabályi előírást én nem találtam erre?

    "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

Új hozzászólás Aktív témák