- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
kenwood3
addikt
Hali a kérdésedet itt tedd fel Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t! !
-
cikasz
őstag
na miaz ?? sikerült valami venni???
-
Notes
senior tag
Filmszínház tényleg gazdaságos dolog. De van pár problémám vele. A képminőség szerintem úgy sz_r ahogy van. Pedig nem a kertmoziba járok, hanem hiper szuper pláza komplexekbe. A hang soxor aránytalanul hangos. A nézők 80%-a a film első 5 percét végigbeszélgeti, továbbá kell 20 perc mire kifogynak a csörgő-zörgő kukoricás zacskók. Filmenként minimum 2 mobilcsörgés. Van aki a közepén jön rá, hogy ő nem is kiváncsi erre a filmre, de ahelyett, hogy szépen kimenne, inkább a haverjaival megbeszéli a volt barátnője magánéletét. A film vége előtt 2 percel a nézők nagy része elkezd öltözködni, készülődni a távozásra. Öszességében elegem van a mozikból.
Én is tervezem egy házimozi vásárlását, de csak visszafogott költségek mellett. Sajnos egy 16:9 képarányú TV elég drága. Anélkül meg nem sokat ér az egész. -
cikasz
őstag
topicnyitó szépen eltünt...
birom az ilyet... -
@rglaaf
veterán
Azt viszont tudom ajánlani ha egyedül mozizol akkor egy professzionális fejhalgatót ami tudja a dolby digitalt meg a thx-et na az a hangzást amit az nyujt azt normál hangfalakból reprodukálni igen csak húzós összeg lenne nem is beszélve a szomszéd megkimélésről, én már halgattam ilyet mondhatom nagyon kir.
[Szerkesztve] -
Tifusz
tag
Az mindenképpen szabályozható, hogy milyen freki menjen ki a subra, de ez sem
annyira lényeges, mert az aktív hangfalak esetében (feltételezhetően nem mindegyiknél) közvetlenül szabályozható, hány Hz-et vigyen át, a magasabb frekiket egy aluláteresztő szűrő pedig egyszerűen levágja...
Egyébként aztán elképzelhető, hogy némely erősítőn be lehet állítani, milyen freki menjen a frontra/satra, de nem azért, hogy ''könnyítsenek'' szegény hangszórók ''terhén'', hanem azért, hogy ha ócska, tenyérnyi méretű dobozokat kötnek rá, akkor ne vágják teljsen szét a hangképüket a mélyhangok, amiket amúgy is alig visznek át...
MÁr kezdem belátni, hogy velem van baj, hogy nem hoz izgalomba a remegő ablak ''élménye''... -
@rglaaf
veterán
Én kb.4-5 éve voltam ugyan ebbe a helyzetbe mire összehoztam egy komplett Yamaha házi mozi rendszert,összeraktam nem volt jó mert a hanghoz képest kicsi volt a kép,na jó mondom akkor még egy hsz. projektor mire összejött ott volt 600k.Előszőr mindennap otthon movi aztán már csak 1héten egyszer 2hónap után meg már szinte hozzá sem nyultam, untam már hogy félóra volt mire mindent bekapcsolok sub,projektor,erösitő,dvd inkább csak a sima tévén néztem a filmet.Fél év mulva már semmim nem maradt a rendszerből mert mindent eladtam és nem hiányzik eggyáltalán, inkább elmegyek moziba ajánlani tudom mindenkinek aki házi mozi vételen gondolkodik hogy meg éri e ennyi pénzt beleölni,feltéve hogy nem vagy milliomos
UI:ez az én véleményem -
Tifusz
tag
Hát ezt én sem feltételeztem, de végül is mindegy, mindenki azt vesz magának amit akar... Egyébként nem kell milliókat költeni egy rendszerre, hogy jó legyen...
Csak tudod felháborítónak tartom, hogy micsoda átverés megy ebben az ''üzletben'' és elképesztő,milyen szinten behűlyítik az embereket... Bár hol nem... -
@rglaaf
veterán
Én a reletive csúcs kategoriára gondoltam de már ez is a milliós nagyság rend,de hamár a csúcs kat.-ról beszélünk.
Nem hinném hogya topic nyitonak van 2milcsie egyTag Maclaren soundprocessora meg a többire high end cuccra ami össz 5-6milla
A mély láda elengedhetelen egy házimoziban sztem
Azon elgondolkoztatok már hogy egy középkategoriás rendszer árábol hányszor tudnátok elmenni moziba? Mert ugye a mozi az mozi nagy vászon párosul a jó hangzással, ezt az összhangot sohasem éred el párszáz k-bol otthon. -
Tifusz
tag
Micsoda?
Levenni a terhet a front hangszórókról? Ez mit jelent? Ezt marhaságot honnan vetted?
A Házi Mozi magazinból???Érdekelne az is, mit értesz az stb. alatt
Hallottál te már életedben egy normális rendszert?
Nem akarlak kiábrándítani, de a térbeli hangzás kialakításához 4 hangszóró bőven elég, a többi csak arra jó, hogy kivegye az emberek zsebéból a pénzt, magyarul parasztvakítás az egész... Örülök, hogy ennyire elégedett vagy, amikor átvernek... -
Horbal
őstag
Mindenképpen kell a mély egy házimoziba, egész más dinamika érzetet ad mint a frontokra kikevert mélycsatorna, mély kell és kész, csak szépen be kell hangolni, szvsz aktív legyen mindenképpen+5 egyforma hangfal (persze a center problemet okozhat).
Erősítő, home júzra tökéletesek a dennon v onkyo v marantz erölködők, szvsz nem kell náluk jobb, filmezéshez pláne... -
Bigyó
tag
ez elég összetett dolog
amúgy én használok mélynyomót, C00L mikor bekapcsolom -
-
Bigyó
tag
szerintem ez inkább pénz kérdése...
minnél drágább egy cucc (általában) annál jobb....
persze azt, hogy mit mivel dugsz össze az sem mindegy, ez alatt azt értem, hiába drága hangfal, drága erősítő lehet, hogy azzal a hangfallal a büdös életbe nem fog jól szolni. De, ha mondjuk egy másik drága hangfallal kipróbálod lehet, hogy OK lesz. -
cikasz
őstag
én ezt vettem a netdepo.hu-ról. Az árakat könnyen kitudod nézni ott.
Denon AVR-2105 7.1 Csatornás Házimozi Rádióerősítő
Denon DVD-1710 DVD Lejátszó
Mission m32 Házimozi/HiFi Hangsugárzó (pár)
Mission m34 Házimozi/HiFi Hangsugárzó (pár)
Mission m3c2 Házimozi Centersugárzó (db)
JBL Mélynyomó SUB 10 (ez nem onnan van, de 50k volt)
46m2-es helyiségben használom és szól mint állat... -
@rglaaf
veterán
De ha mindenképp magad akarod intézni akkor látogass el ide itt minden közép és csúcs kategória képviselteti magátBővebben: link
-
Gh0sT
addikt
A téma engem is érdekel, én arra lennék kíváncsi, hogy milyen DVD lejátszó dukál egy komolyabb renszerhez?!
-
@rglaaf
veterán
Az attól függ hogy mekkora helyre akarod és hogy mennyit szánsz rá. Ha csúcs minőséget akkor B&W dobozokat erősitő pedig Onkyo,a kábelekre pedig az össz ár min10%-át
De ezt igy nem lehet eldönteni hogy neked melyik a jobb rosszabb be kell menni egy szaküzletbe és összerakatni rendszereket és amelyik a legjobban tetszik azt megvásárolni, ott megmondod a szoba méreteit azt hogy mennyit szánsz rá és ennek alapján összeválogatnak neked mindent
[Szerkesztve] -
Sultan
tag
Hello mindenki!
Hozzá értők, (vagy nem)azt javasolták nekem, hogy ne vegyek egy adott márka házimozi szettjét, mert az gagyi!
Ezért úgy döntöttem hogy magam szerzem be a házimozim alkatrészeit.
1. Erősítő
2. 5 hangfal + mélynyomó vagy 7 hangfal + mélynyomó
Kérdéseim:
1. Milyen erősítőt vegyek márka, teljesítmény, ár, és hol....???
2. Milyen hangfalat??? (ha jól tudom a fából készült az jobb) márka, ár, és hol..??
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest