- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dragon11 #4840 üzenetére
Hát, jó a Vatera
De 20k-ért nemtom, hogy milyen lehet az használtam, mivel a jobb stereo erősítőket adogatják ottan 20k körül...
De biztos van ennyiért is.
Hát annyira azért nem, de nekem is épített házimozim van, digivel összekötve, és szereztem már egy kis tapasztalatot ezzel kapcsolatban
Én épp most próbálkoztam analóg jellel összeközni a cuccot, hogy játékokban is legyen már 5.1-es hang, de analógon nem rakta rá a frontokra a mélyet az erősítő, hiába van kikapcsolva a SUB. Ugyanez digitális bemeneten működik, mivel nekem nincs SUBládám, a 2 front löki a mélyet.
Tény, hogy jobban járnál, ez így igaz, de a SUBládák áráról ne is beszléjünk....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dragon11 #4836 üzenetére
Hát, külön komponensekből 30k-ból nem nagyon jön ki 1 komplett szett
Egy használt házimozi erősítő alapból 25-30k körül van, ha nem több :\ És még hangfalakról nem is beszéltünk...
Szóval akkor jók azok a Genius-ok is sztem. Valahogy jobb ára van, mint a Logitech cuccoknak, amik sztem csak név miatt kerülnek annyibe, amennyik....
Mekkora helyet kéne beszólaltatni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát igen...
A Wharfi-nak vannak 6ohm-os szettjei.
Pl.:
Wharfedale Vardus. [link]
Asszem ilyenje van is itt valakinek.Vagy még a Wharfedale Diamond [link]
Vagy még a feljebb írt Wharfedale Zaldek szett is 6ohm-os
Meg biztos van még sok más. De én a Zaldek cucc után, bátran merek Wharfi-t ajánlani, (akié volt, most is Wharfi hangfalai vannak, Diamond 9.2 asszem, egy Denon Stereo erősítővel) meg mondjuk Nekem is az lenne, ha lett volna annyi pénzem...
Sokak megvannak elégedve a JAMO-val is, nekem az ingyen se kéne...
Valaki majd még ajánl valamit
-
hackeeeee
Jómunkásember
Teljesen pontosan nem tudok róla nyilatkozni, mivel nem az enyém volt. Én csak hallottam szólni
Normálisan beállítva, természetesen nem torzított, amikor sok volt már neki, akkor igen, de ez is csak beállítás, és persze fül kérdése.
Ajánlatos olyan helyet keresni, ahol vannak kipakolva kütyük, és tudja hallgatni az ember, és akkor lehet viszonyítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A JVC SP-F500E/SP-CR500 5.0 SZETT-nek a frontja volt nekem, csak annyi különbséggel, hogy Magnat jel volt az elején, és Magnat Victory 80 néven futott. Kép.
Nekem csak 2.0 volt, nem szólt végülis rosszul, ebből akartam megépíteni teljesen a rendszert, de 5.0-hoz kevés, ha van láda is, akkor végülis jó választás lehet. De filmhez 2.0-ban kevéske volt. 990-et sokszor láttam, de szólni még nem hallottam, szóval arról nem tudok nyilatkozni
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, sztem az általam leírt leírásban erősebb.... Jóhogy jobban meghajtaná, komolyabb erősítő
Mint írtam, a saját sub-jával, ami a hangfalcsaládhoz tartozik. Hát nem tudom, a JBL ládáját még nem hallottam szólni, így nem tudok viszonyítani.
Ez volt a rendszer, máig bánom, hogy nem került hozzám
Az AVR-1909 az 6ohm-on 120W-ot ad le, az AVR-1306 pedig 75W-ot
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha főként zenét hallgatsz, akkor elég vad... Kb egy 2,5*5méteres szobában elég durván szólt
Havernak úgy volt, hogy Zaldek 2000 volt a 2 front, Zaldek 300 a 2 háttér, és még + a Zaldek Center, Sub... Zenében nagyon szépen szólt sztem... Filmekben úgyszintén, és ezt is a Denon AVR-1306 hajtotta. Csak ugye a Zaldek hangfalai 6 ohm-osak, és a Denon-on 6ohm-on nagyobb a kimeneti teljesítmény, mint 8 ohm-on. Bár ez gondolom minden erősítőnél így van. Átvettem volna havertól, a hangfalakat is, csak nem volt annyi lém, így csak az erősítő jött.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Denon AVR-1306 hajtja
Nekem, ebbe a szobába amiben van, bőven elég. A szoba mérete kb ~2,5m*3,5m, nagyjából. Én kellemeset csalódtam a SAL-ban.
De akinek nagyok az elvárásai, azoknak nem ajánlom, nekem bőven elég. De ez helyett majdnem Wharfedale Zaldek szettem lett
A Denon-ra is mehet a Balboa, mert ugye az 8ohm-os szett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sajna nem túl sok. Én csak láttam JBL szettet, vagyis hallottam is, Médiában, de az más kategóriás cucc volt. De sztem a 2 front azért bikásabbnak tűnik... Mert ugye az 1-nél, ott akkorák a frontok, mint a hátterek, bár ha kis szobába kell, az is elég lehet. Bár nekem kis szobába van bepakolva a SAL Silversound 2610-es szett, szal ez nézőpont kérdése
Hát, nekem jobbnak tűnik, de azt mondom, hogy ha van valahol lehetőséged, akkor hallgasd meg mind2-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem ilyen kategóriás erősítőhöz a 2. szett jobban dukál, mint az első. De más pénzével nem dobálózunk
Szóval a te döntésed, attól is függ, hogy mekkora helyet kell beszólaltatni.
Erősítőből, én azt mondom, hogy Denon, de más meg sztem tuti, hogy azt fogja mondani, hogy Harman/Kardon.
Nekem AVR-1306-os Denon-om van, igaz nem ez a kategória, de nagyon meg vagyok elégedve vele....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
cellpeti #4793 üzenetére
Ajánlom, hogy nézz szét aukciós oldalakon, ha jó a használt is. Mert lehet találni jókat is.
Pl.: Technics. stb, csakhát megkérik az árát....Ezt lapozd végig. Hátha találsz vmi megfelelőt itt is
Mondjuk ezek csak a Technics erősítők, meg nemtudom, hogy van e közte újabb, mert nem volt időm átnyálazni őket
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kicsit
De mondjuk tény, h 6ohm-os szettel durvábban szól. Vagyis a 1306 az biztos
Ha nár ittjárok megkérdezem, AUDIGY 2 ZS-hez tud valaki valami jó kis Vistás drivert? Ami jobb mint a gyári Creative? Mert asszem itt ajánlotta valaki, csak már nemtudom, hogy ki, és hogy melyiket
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Denon-ok meg asszem 6ohm-on, de ebben nem vagyok teljesen biztos
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez igaz. Deonnak nagyon faxa sztereó erősítői vannak. Csakhát az ár...
Itt meg lehet lesni őket (discontinued products-ra kattintva mutatja a régebbieket, de lehet azokat is lehet találni itthon)Viszont, használtan lehet elég jó Technics sztereó erősítőket kapni, azok is nagyon jók ! Havernak volt, hát nem semmi volt, ahogy szólt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mással nemtudod összekötni optikai kábellel? Hogy másról szóljon, hogy előjön e a hiba? Lehet a hangkártya hibája. Vagyis vmi illesztőprogram bibi lehet, nem biztos, hogy erősítő, de fene se tudja, kikéne próbálni valami mással is.
Én meg megszívtam az analóggal, alaplapi recsegőn a front kimenet úgynézki, hogy halott, szal vmi hangkártyát vadászok, vagyis folyamatban van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ebben a kommentemben ha megnézed a képet, bal oldalt ottvannak a bemenetek. Lényegében, analog, nem digitális jel, az jelenti végülis hogy külön küldöd be a jelet az erősítőnek, csatornánként. Ez +3 kábelt jelent, de ugye normálisan lenne a játékok alatt (amelyikben persze beállítható) 5.1-es hangzás. Mivel ugye az én hangkártyám nem tudja a DD Live-ot és a DTS Connectet.. Sajnos.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Denon AVR-1306
Filmhez nem kell külön progi, úgy működik a DTS, és DD is. Csak ahhoz kell pl a creative kütyüje, hogy játékokban ki tudd használni, szal a játék is 5.1-ben szóljon, ha van benne külön beállítás... Azt hittük itt a fórumtárssal, hogy az én hangkarim is tudja, de közben rájöttünk, hogy az enyém még pont nem
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nya, csak marad az 5ch stereo, a zene miatt, mert úgy sokkal szebben szól
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jam értem. Hát mást nem nagyon találok, mert én mindig frissítem általában a hangkártya drivert, a legfrissebbre. A alaplapi cd-n is csak a driver van, más nincs :\
Filmeknék tökéletesen működik. Kapcsolja az erősítőt DTS-be, Dolby-ba, ahogy kell. Játékoknál nem nagyon tudom, hogy hogy mint megy ez...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, várj csak. Nem lehet, hogy ez kell hozzá:
3D SoundBack Beta 0.1
(Realtek 3D SoundBack restores audio effects, including surround sound, reverberation, and spatial effects, for legacy game titles when running on Windows Vista.)Mert ezt 1szer megnéztem, ebben addolni kell az exe-t, amit azt akarok, hogy használjon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ja értelek. Megtaláltam ezt a cuccoskát is, a Creative oldalán, ~5 dolcsi. Nekem alaplapi recsegőről megy a dolog
Volt audigy-m, de azt eladtam...
Tudom, hogy nem az igazi így. Dehát lehet így is jó lesz, mint írtam feljebb, megpróbálok így játszani, hogy mennyivel lesz másabb..
Nem is nagyon tudtam, hogy hogy mint van az erősítőmnek ez a része, hogy is működik, szal jelenleg nekem ez is új, a DTS NEO a 5ch stereo-hoz képest. Kicsit furább, hogy webrádiózok, és tényleg az ilyen effect hangok jönnek csak hátulról. És a többi..
Véleményed szerint, ilyen módban, ahogy én használom, DTS NEO vagy ProLogic?
Tudom amúgy, hogy az ember füle a döntő, csak kíváncsi vagyok. Én jelenleg a 96khz miatt voksolok a DTS NEO mellett. Amit viszont észrevettem, hogy ilyen módban nem világít sem a Dolby Digital, sem a DTS ledecske az erősítőn, csak az Auto, mivel ugye auto-ra van állítva. Gondolom ez így normális.
Ha film-et nézek, és pl ott ProLogic hang van a menü alatt, ott kapásból világít a Dolby Digital ledecske.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem ő, Dolby Digital Pro Logic-om van, és DTS Neo 96/24. Vagyis ezeknek a logója figyel az erősítőn. Gondolom ezekre gondolsz
Ha állítom a bementet, Akkor van Prologic II, meg Neo.
Szóval ha jól értem, azt mondod, hogy ha játszok, akkor állítsam át addig az erősítőt, ezek közül valamelyikre. Jólértelmeztem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lenne egy kérdésem, bár sejtem rá a választ, de azért kíváncsiskodok, hogy mások mit mondanak rá
Szóval, ha Coax-on (S/PDIF) van összekötve a gép az erősítővel, és az erősítő 5ch stereo-n van használva, akkor mennyit számít az, ha egy játékban 2ch stereo, vagy 5.1-es hang van beállítva? Mert ugye az erősítőn a kiírás nem változik, csak nemtom, hogy akkor másképp küldi e ki a jelet vagy valami hasonló. Vagy ez csak az analog cuccoknál számít inkább?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Orient84 #4621 üzenetére
Mondjuk gondolom ott úgymond nagy teret szólaltat(na) be, szal azért nem is lehet az igazi. Ha azt a cuccot berakod 1 kisebb szobába, teljesen másképp fog szólni. Persze a magas, mély hangok minőségét kilehet szűrni nagyjából. De hogy egy kisebb szobában hogy szólna, arra nem jön rá az ember. Kivétel persze akkor, ha az üzletben nincs 1 ilyen kisebb szoba kialakítva, és oda bepakolva 1 rakat hangfal, mint pl itt nálunk a helyi MM-ban...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nemtom mennyire tudsz angolul. De a google segít...
[link]Ha nem túlságosan, akkor google translate-el letudod forítani, csak nem lesz túl magyaros, de a lényeget meglehet érteni
A phase jelentése: fok
fázis
mozzanat
szakaszGondolom ha elfordítod a ládát, bár ebben nem vagyok biztos
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
canniball #4588 üzenetére
Én annó az SB live karival még annak idején ilyet használtam a digit kimenethez. Ez is megtette a dolgát. Aranyozottat kerestem, lényegében hülyének néztek, hogy mi a pics*nak. És ezt kimondott szakboltban is. Pedig mondtam h minőség, meg minden egyéb, és azt mondták, hogy ez hülyeség. (hangfalakat árusító boltban, és kábel -csatlakozóboltban is ezt mondták.....)
Lehet úgymond "external"-on is vinni a jelet, csak ahhoz olyan erősítő is kell, amin van olyan bemenet.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ennek aktív a SUB-ládája?
Amúgy nem tom, de én ilyen hangfalakért nem adnék pénzt
Valahogy én nem látom értelmét. Max csak ilyen DVD szettel együtt. De az más kérdés, hogy olyat sem vennék...
Ilyen erősítőhöz kicsit bikásabb cuccot raknék
Pl itt a fentebb említettek. Vmi Wharfedale, vagy Jamo. Bár feljebb leírtam a saját véleményem a Jamoról
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én, a fentebb leírt SAL cuccot, ami szintén 8ohm-os, és az oldalt szerint 250 / 150 W. De ez az erősítő hajtotta az 5.1-es Wharfi Zaldek szettet, azzal sem kapcsolt ki, de az 6ohm-os volt. A Kenwood-al Magnat Victory 80-at hajtottam, azzal az kikapcsolt 1szer 2szer. De nem többször.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehetséges. De ezt nem tudom pontosan
Nekem 5ch Stereo-ban még nemsikerült kikapcsoltatnom az erősítőt. Pedig szokott lenni néha olyan alkalom, amikor nem kímélem
A Kenwood-omat sikerült 2.0-val kikapcsoltatni néha. De az sokkal jobban melegedett mint a Denon. Azon kb 10 perc zene után már tojást lehetett sütni, olyan meleg volt... És nem kellett hozzá max hangerő...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lényegében úgy, ha pl a Front, pl sacc 2 méterre van az erősítőtől, akkor ne hagyjál bent az erősítő és a hangfal között 3 méter, vagy akár több kábelt. Stb.. valahogy így értem.
Szóval próbálj annyi kábelt használni a hangfalakhoz, amilyen távolságra van. Remélem így már érthetőbb -
hackeeeee
Jómunkásember
Gyakorlatilag a fene tudja
-
hackeeeee
Jómunkásember
Őőő.. Hirtelen így nem tom, nekem azon a részen csak on/off van, meg a +db, a hangerőhöz. Max ha sehogy sem megy, és nincs túl sok beállításod, akkor adj neki 1 use default-ot, és akkor elvilet tuti jó lesz. Ha már lényegében be van állítva az erősítő teljesen, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó hagyjuk a hülyeségeket
Nálam is földelési gond van. Ha a gépet leföldelem, monitort nem, nem búg, ha a monitor földelve van, gép nem, nembúg. Ha mind2 földelve van, búg. Mégmielőtt azt mondanád, hogy a géppel van gond, másik géppel kipróbálva, ugyanez a hiba, laptoppal 220V-ról szintén. Havernél 1 emelettel lejjebb szintén. Normálisan földelt magánházban tesztelve, nincs búgás...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
NovaBlue #4520 üzenetére
Ha lényegében external kimentet használsz. Szal külön külön megy ki minden. Akkor elvileg igen, legalábbis sztem. Mert ugye van subwoofer kimenet a hangkártyákon is. Asszem együtt a centerrel. Vagyis 1 kimeneten megy a center, és a sub. Szal sztem lehet, de ez az én véleményem, lehet más mást gondol, -tud erről.
Ha kipróbálod, kiderül, hogy megszólal e'
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sztem nem rossz. Én megvagyok elégedve vele
Feljebb már egyszer linkeltem. De megutatom:
Front
Center
HáttérTudom, hogy nem a legjobb cucc, de sztem nem szól rosszul
Ő, az árak. A 2 háttér volt 6500ft, a center volt 2500ft, a 2 front 11500ft. A center és a 2 front használt volt, azért voltak olcsóbbak, a 2 háttér új. Ennyi volt a keret, ennyiért sztem megérte
-
hackeeeee
Jómunkásember
Általában a kiállított darabokat olcsóbban adják. Ha csak az az 1 db van az adott termékből.
Annó én is szemeztem a Vardus-sal, csak akkor még jóval drágább volt, így jött volna a Zaldek, de még az is drágácska volt, pedig baráti áron vettem volna át havertól, de egyben nem volt annyi kp-m
ígyhát lett a Somogyi
Szép
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hehe. Havernak volt a Zaldek 5.1 szettje, az batár volt. Nekem nagyon tetszett. Filmben nagyon szépen szolt, a zenei teljesítményét meg sem merem említeni. Betonszaggató volt, főként ládával
De csak a 2 front külön is...
Most egy Wharfi Diamond 9.1-e van a srácnak, de csak a 2 "kicsi". Mert kis lakásban van, és nem mozizik, csak zene, arra elég. Hajtja egy Denon sztereó erősítő
Gondolkozik, hogy megépíti belőle az 5.1-es szettet, csakhát az sem a legolcsóbb kategória
A tiéd melyik típus a wharfin belül? Én ha egyszer lecserélem ezt a SAL-t, akkor tuti h csak Wharfi lesz helyette
-
hackeeeee
Jómunkásember
Közben támadt egy ötletem, gondoltam megkérdezem itt, hátha már valakinek volt hasonló ötlete, és kiváncsi vagyok, hogy ez mennyire lehet kivitelezhető
Szóval, létezik olyan, hogy HDMI-COAX kábel? Szóval, ha pl a videókarimról kiküldeném a jelet hdmi-n, és bemenne az erősítőbe coax-on? Tudna kezdeni vele valamit, ha lenne ilyen? Megszólalna?
Most jutott eszembe ez, és kíváncsi vagyok, hogy mekkora hülyeség
Vagy esetleg más is gondolt e már erre
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
JamesHolden #4462 üzenetére
Nekem ugyanilyen hangfalaim voltak, csak Magnat Victory 80 néven, futott, de teljesen ugyanígy nézett ki. Nem rosszak végülis, zenével szépen szoltak, filmekhez nemvoltak a legjobbak
-
hackeeeee
Jómunkásember
Na erre őszintén szólva nemtudok választ adni... Elvileg a 6ohm "jobb mint" a 8... Általában a jobb hangfalak 6ohm-osak, tudomásom szerint.
De erre majd ad itt vmi komolyabb hozzáértő választ, mert én erre csak olyan választ tudok adni, amit olvasgattam még régebben, amikor még raktam össze a saját házimozimat, meg amikor haver vette a Wharfit. Nekem a SAL rendszer 8 ohm-os.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem, hanem az, hogy 8ohm-os recsegőt is köthetsz rá. Hát az enyémnél, 6ohm-om 110W, 8ohm-on 75W. Hát 6ohmosból sztem mehet rá a 100-150W-s nyugodtan
De majd vmi komolyabb hozzáértő megmondja, hogy mekkorát vegyél. Bár ha nagyobb wattszámú mint a kimenet, abból sem lesz gond... Szerintem
Sztem ez sokaknál így van.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tesla topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest