- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Most olyan Ikeás vastag "Lack" polcokon vannak. A kicsiknek más a rögzítésük, mint a hosszúaknak, vigyázni kell: nagyon pontosan kell kifúrni a tipli helyét és beállítani a kilógó csavarhosszt, hogy a polc alul és felül is rászoruljon a falra, de így atomstabil. (és nem uránatom, legalább valami nemesgáz
) Én szilikonpöttyöket tettem a surroundok alá. Viszont túl nehéz dobozokat rátenni lehet, hogy necces, mert 3 kg teherbírást írtak ezekre, de a 4,5 kilós C1-eket simán bírja, talán még 10 kilótól sem szakad le, de ezt nem tesztelném, ha lehet
Mondjuk most magam alatt vágom a fát, a vlb200-akat is el kéne adni, de még meg sem hirdettem...
-
Dorian
félisten
A napokban az alábbiakat moddoltam a rendszeren:
- Hangdobozok és CD lejátszó tetejére mészkő lapok (épp volt, a vágatás is ingyen) nehezéknek
- A frontok és sub alá a korábban beszerzett gránitlapok filc tappancsokon (frontok) és gumiőrlemény (köszi Csabi) lábakon (sub)
Nem tesztelgettem, mostanában nincs időm ilyesmire, ami elmondható: Frontok hangja rosszabb nem lett, de javulást sem tapasztaltam (mondom, nem teszt, csak hallgattam) Sub: mintha kevésbé menne mélyre, (ezt még próbálgatni kell, lehet, hogy bőven elég így is) viszont az általa produkált mélyhangok jóval változatosabbak, ez nagyon tetszik.
Mélyrehatókövetkeztetéseket ezekből persze nem lehet levonni, nem is azért írtam, csak locsogtam kicsit
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #32298 üzenetére
Nekem régi van, és dobozhangot
nem veszek észre. Ami tuning előtt zavart, hogy 100Hz körül volt egy erős kiemelése.
-
Dorian
félisten
Egy mai tapasztalat: a Dali C6-okat csak kicsit kell a hallgatói irányba fordítani, nagyon nem jó a 45fokos elhelyezés.
-
Dorian
félisten
Én sem értem Vikthort. Csak arra tudok gondolni, hogy a bemérőmikrofon valamilyen értéket nagyon elkefél és jobb inkább nélküle. De ez esetben manuálisan után kéne állítani a mért értéknek.
-
Dorian
félisten
Na de segítsünk már neki kicsit. Ott van Pityu H/K 6500-a, annyiért alkalmi vétel. Kell még valami hozzá illő hangdoboz pár, biztos lesz a használtpiacon, meg egy usb-s dac, hogy ne a hangkártyáról tolja a flacokat. Szerintem egy százasból össze is állna. Persze ha a 160 a cél, abból még jobbat is ki lehet hozni.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #32076 üzenetére
Én mindenről meggyőzhető vagyok, de az okok is érdekelnek. Sok dologról bizonyosodott már be számomra, amit addig hülyeségnek gondoltam, hogy mégis van alapja, de a mindenki azt hisz amit akar nem magyarázat.
Fontosnak tartom még, hogy a hasonló különbségek minimum milyen szintű rendszeren hallhatóak ki. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #32059 üzenetére
Használt kábel "leül" ?
Újat meg rengeteget járatni kell?
Ez már nekem is kissé voodoo...
Új járatásával kapcsolatban még Kácsáék is azt mondták, h szinte jelentéktelen a különbség.
De ha valaki tud erre és a leülésre magyarázatot, kíváncsi vagyok. -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #32069 üzenetére
Ha sokat vagy erősen hajtogatod a merev, tömör kábelt, mikrorepedések keletkezhetnek rajta, ami használni biztosan nem fog. Hogy mennyire árt, nem tudom. Csavargatni sem illik a csatlakozók környékén.
-
Dorian
félisten
Az 5cm-es szivacs 4200/m2 a 4db 9000Ft
A faanyag meglévő használt: 0Ft
Mi csináltuk, tehát munkadíj 0Ft
A szövetek bahiás kendőből lettek leszabva (köszi anyu), ez lehett volna valami olcsóbb megoldás (de fontos, h vékony anyag legyen "át lehessen fújni rajta") összesen 11000Ft -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #32006 üzenetére
A sárga bahiás a zasszony vágya volt...
5cm 40kg/m3-es szivacs + 2cm légrés
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31915 üzenetére
Én is örültem, hogy személyesen is megismertek benneteket! A tesztelgetésre legközelebb több időt szánunk, ha mindenki jobban ráér: táp meg ic-k csatlakozására, vagy ki tudja mire, mert a Zerotól majd gyomorgörcsöt kaptam, nem ezt szoktam meg...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31866 üzenetére
Szerintem nem, mert lehet, h előbb hazaviszem Ritát.
-
Dorian
félisten
Elkészültek a hangcsillapító paneljeim!
Önteltség, de sztem k.jól néznek ki
Végül az 5cm szivacs mögött 2cm légrés is lett a hatékonyság fokozására, bár ez kicsit bonyolította a legyártást. (És az is, hogy használt faanyagból csináltuk)
Kedd este, ha nem csak telefonos netem lesz, teszek fel képet a félkész és kész állapotról. -
Dorian
félisten
válasz
DM-Fan #31760 üzenetére
Nézd meg a mikrofonos bemérés mit ad, de szinte biztos, hogy 80-ig levihető, le is kell. Nekem Dali C6-ok is small-on vannak (40Hz-en vágva) sokáig large-on használtam, de így jobb. Bejáratás nem gáz, csak ne tekerd csutkára a hangerőt, amúgy lehet normálisan használni, csak szebb lesz később a hangja, főleg mélyekben. 6 helyett 8Ohm simán belefér.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #31729 üzenetére
Sajnos most csak telefonról vagyok, nem tudok rendesen bekapcsolódni, úgyh csak címszavakban: Nagyon megérte a tuning (Hivox, 9ezer/db, frontok és center) a legjobb ár/érték arányú fejlesztésem. Nem csak kábel és csillapítóanyag csere, hanem a váltón jobb kondik és finomhangolás. Ezért javaslom mindenkinek, ennél olcsóbban ekkora javulást nem lehet elérni.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31680 üzenetére
Értem már miért 150e/db...
-
Dorian
félisten
A hitetlenkedésnek az is lehet alapja, ha valami belépő rendszeren, vagy rossz szobaakusztikával próbálja az ember akkor persze, hogy nem hall különbséget így teljes bizonyossággal állítja, hogy nincs.
-
Dorian
félisten
Következőt hallottam hifis ismerőstől:
Hangdobozok belsejét öntapadós bitumenes lemezzel kiburkolni, a benne lévő csillapítóanyagot kidobni. Szerintem a bitlemeznek valami rezgéscsillapító hatása lehet, ha nem elég stabil a doboz, de hogy a gyapotot kivenni?
Hülyeségnek tűnik. Szerintetek? -
Dorian
félisten
válasz
Gál István #31614 üzenetére
95k
Azért ez már az nagyon erős túlzás kategória... És mennyiért vetted meg, ha szabad tudni? -
Dorian
félisten
Egyszer majd ha szánok rá időt és szerzek be csatlakozókat és kábelt, akkor csinálok a subhoz egyet, egyelőre csak simán bedugom az Alcesbe a sajátját (ahogy néztem az valami számtech tápkábel-szintű lehet)
Az erősítőjét is ki akarom cserélni: tömör kábel és már össze-vissza volt hajtogatva, gondolom nem tesz jót neki az ilyesmi. -
Dorian
félisten
Kíváncsiságból, miért-ne alapon rá fogom dugni a subot is az Alcesre. Szerintetek van értelme, lesz változás a filmek mélyhangjaiban? Végülis abban is van erősítő...
Mindenesetre a tetejére teszek egy mészkő lapot nehezéknek, az biztos jót tesz.Tegnap írtam, hogy a centert és a surroundot is 40Hz-re tette a bemérő rendszer. Átállítottam 60-ra: sokkal jobb így a térleképezés. Lehet, hogy a surroundok vágását 80-ra téve még jobb lenne, majd kiderül ma este.
Boogie33:
Ki fogom próbálni Alces nélkül, csak a Hivoxos tápkábellel mit tapasztalok.
-
Dorian
félisten
Konkrétan nem tudom az H/K 460-nál, de ez ebben a kategóriában (és már jóval lejjebb is) alap dolog. Én is így hallgatok zenét: CD-ből, laptopból a digitális jel megy bele a külső DAC-ba, onnan már analóg sztereó jel megy az erősítőbe, pure audio módban nem módosít rajta semmit csak erősíti a jelet.
-
Dorian
félisten
válasz
Poplacsek #31504 üzenetére
Igen, állítólag nem szűrő, nincs benne tekercselés. Most, hogy hallgatom és tetszik, miattam fluxuskondenzátor is lehet benne
Kaptam hozzá még egy olyan T dugót, ahol el van forgatva a T-hez képest 90 fokkal a dugvilla, így elfér a másik aljzat mellett.Amúgy épp barátnőm egyik U2 albumát hallgatjuk, egyik számban van egy nagyon halk vokál-szerűség, ami eddig nem hallatszott. (Ő szólt, pedig nem érdekli a hifizés és nem is figyelt)
Gyere csak gyakrabban, felpezsdül a topik. Csomó mindenről, amit pl. Béci mondott, régebben én is simán gondoltam, hogy hülyeség (bocs Béci) aztán ahogy lett a megfelelő minőségű rendszerem meg akusztikám, kezdenek sorra beigazolódni. Pedig mérnök vagyok, logikus magyarázat nélkül nehezen hiszek el dolgokat, de kénytelen vagyok...
Vikthor:
Nem. A direct mód az 2.0, így a legjobb minőségű a zene: kikapcsol minden felesleges elektronikát.
-
Dorian
félisten
Bedugtam itthon az Alcest. Akkora javulást nem okozott a rendszerben, mint a DAC, de nagyságrenddel többet, mint pl. egy dugóforgatás.
Ami azonnal észrevehető (bocs, nem nagyon vagyok otthon a hifista kifejezésekben):
- levegősebb lett a színpad, tehát jobban elkülönülnek a hangszerek (ugye ezt hívják így?)
- több részlet
- alacsony hangerőn is megmarad a dinamika és a részletesség (ezt nagy dologként értékelem)
Illetve ami megfoghatatlan, próbálom körülírni: áramlik a zene, jó hallgatni, nem akarja kikapcsolni az ember, vagy másik számra váltani. Olyan "folyamatos" nagyon hülye hasonlat, de mintha a hangjegyek közét is kitöltötték volna.
(Gondolom beképzelem, de ha így van, jól esik)
-
Dorian
félisten
A banános csatlakozás előnye, hogy egyszerűen ki-be lehet dugdosni. Szerintem nagyon komoly minőségű cucc + komoly hifista tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki ilyen különbségeket észrevegyen, a mi szintünkön nincs jelentősége. AVX-en valaki régóta árul Naka "Z" banánokat 300 körüli áron, én is tőle vettem, jó minőség, precíz csatlakozás.
Csavarral a legegyszerűbb. Aztán évente ajánlott levágni 1-2 centit és újraszerelni az oxidáció miatt.Villásdugó forgatás: hallható, de nem hatalmas különbségekre kell gondolni.
Viszont egy bizonyos szint alatt nincs értelme vele foglalkozni, mert a készülék által kiadott hang nem éri el azt a minőséget, onnantól pedig készülékfüggő. Egyes cuccok érzékenyebbek ilyenre, egyesek kevésbé. Az én CD játékosomon meghallható, talán egy jobban szeparált-szigetelt betáp-trafó megoldásnál nem lenne az. -
Dorian
félisten
Ha zenét hallgatok, úgysem megy a TV. Filmezés meg gondolom úgysem az a szint, ahol ennek szerepe lehet. De egyszerű lesz: hallgatok pár zenét úgy, hogy ki van húzva a TV és úgy, hogy nincs, aztán kiderül mit tapasztalok.
Dehát azért vesz az ember Alcest, hogy zavartalanítson, úgyhogy dolgozzon csakSzigorúan vigyázok, hogy ne vegyem annyira komolyan a hifizést, hogy az túlságosan rátelepedjen az életemre, mert azt veszem majd észre, hogy nem bírom élvezni a zenehallgatást. Ha folyton hibakereső üzemmódban vagyok, elveszik a lényeg. (Mint akik a filmekben a hibákat keresik ahelyett, hogy élveznék azt)
-
Dorian
félisten
A hasonló "kézműves" jellegű hifi-forgalmazóknál nagyon sokat számít a bizalom, a jó hírnév, többet, mint a garanciajegy. És kénytelenek valamennyire egyfajta "direkt marketinggel" is nyomulni, hiszen nem általánosan ismertek a termékeik. Pl. nekem is mesélt már régebben a hálózati szűrőről, bólogattam: persze, persze. De eszem ágában sem volt ilyesmit venni, mert nem tudtam hogyan működik ezzel el sem nagyon hittem. Aztán amikor hozta vissza frontot, gerillaakcióként hozott egy Alcest is "Na próbáljuk ki" Aztán jött az álleesős csodálkozás, most meg vettem egyet. Enélkül biztos nem vásároltam volna.
-
Dorian
félisten
Szerinte ha valaki kér, annak ad, nem tudom. Bár nálam is nyomós érv volt a Zero DAC mellett (az USB bemenet mellett), hogy Korg Computertől van számlám "számítástechnikai audio interface"-ről, így nekem 36-ba került, a Lupus meg 60 lett volna +még egy usb-spdif converter.
Innen Nebulo-ról tudok. Zoli gyenge fényben kicsit színtévesztő
Szerencsére az ilyesmit kihallani, így nem marad rejtve, bár bosszantó. De házhoz jött, vitte-hozta 1 napon belül. -
Dorian
félisten
Igen, ez pont olyan. Az egész hifikritika nagyon hasonlít a borász véleményekhez, meg az elszállt építészek szövegeihez. Ha meghallgatok valamit, én is azon kapom magam, hogy elkezdem figyelni a teret, meg a részleteket, a hangszerek lecsengését és hasonlókat, pedig a legfontosabb szempont (és igyekszem emlékeztetni magam): Élethű és élvezetes-e amit hallok? El tudom képzelni, hogy ott áll előttem a zenekar és az énekes(nő) vagy sem?
-
Dorian
félisten
Utána kell néznem ennek még, de nem is sürgős. Annyi változás volt mostanában és annyira kevés időm volt hallgatni, hogy még ezt az állapotot is meg kell ismernem.
Valamiért az ATC kivette a forgalmazói topikok közül és beömlesztette a hifis topikok közé. A hátterét nem vágom.
bajnokpityu:
Annyi a különbség, hogy a dugóforgatás ingyen van, és időben sem tart sokáig
-
Dorian
félisten
Én nem foglalkozom ezzel az ösvény-üggyel. Újépítésű társasház, villanyórák a közös előtérben, nemigen lehetséges.
Nyugtatom magam:
- elektromos háttere nem tisztázott
- a "nappali dugaljak" című kismegszakítóra pedig amúgy is csak a zenecuccok vannak rákötve (+TV)
- mától enyém egy Alces2 Hivoxos tápkábellel, ez hivatott rendezni a betéptáplálás esetleges anomáliáitTalán egy sztereó végfokként még bejátszik, de nem vagyok tisztában vele, mennyire lenne macera, hogy külön kell állítgatni a frontok és a többi hangdoboz hangerejét...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31386 üzenetére
Jaj... én már nem akarnék venni semmit, ha lehet
Ma alkudtam meg egy Alces2-re Hivoxos tápkábellel: Korábban megígértem, hogy itt leállok...
Bár most meg barátnőm hifis kollégája nyomja, hogy meg kéne próbálom külön végfokként egy JLH "A" class-t, meg dedikált tápösvényt...
-
Dorian
félisten
válasz
csviktor80 #31297 üzenetére
Hülye ötlet volt oda tenni. Szerinted hogyan szellőzik? Olvasd el a használati utasítást, mennyi hely kell körülötte...
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #31278 üzenetére
Azért elásnám magam, ha úgy sikerül feltenni, hogy ilyesmi befér a konzol és a fal közé
Arról van szó, hogy ha leterhelem, a konzol felső része 1mm-t áll el a faltól, ugyanígy fordítva az alsó, ha a kezemmel megemelem. Igazából lehet, hogy szót sem érdemel az egész, mert nincs jelentősége. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31266 üzenetére
Na igen, sziló. De valami szerelhető-bontható megoldásra gondoltam...
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #31263 üzenetére
Ikeában vettem 2db "lack" konzolos, 30 cm-es fali polcot, arra kerültek 3-3 szilikon bogyón. Kicsit izgultam, mert a teherbírásra 3 kg-ot adtak meg, de simán, stabilan bírja a 4,5 kg-os C1-eket. Mondjuk brutál tipliket-csavarokat használtam, inkább attól tartottam, hogy a polcba épített rögzítés nyíródik el.
Még a fal-polc csatlakozó felületekre kéne valami öntapadós illesztő csík, hogy tökéletes legyen a rezgésmentesítés. Olyasmire gondoltam, mint amit a bútorra helyezhető mosdók alá szoktak tenni, felveszi az az apró felületi egyenetlenségeket és még tapad is. -
Dorian
félisten
Ha esetleg érdekel valakit: eladóvá vált 2 db Vogels VLB 200-as falikonzol surroundokhoz, használt. 6000-ért odaadom.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31229 üzenetére
Én mondtam
Arra vagyok kíváncsi, hogy most a Zero-sított rendszeremen is dob-e annyit, mint korábban. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #31177 üzenetére
Én jelentkezem!
Nekem sem jó a következő pár hétvége, az első szabad a július 2-3.
Szerintem írja be mindenki, akit érdekel, hogy melyik hétvégék jók neki, aztán meglátjuk mennyire lesz csoportos, mert olyant úgysem találunk, ami mindenkinek jó, meg időbe sem fér bele mindenkihez körtúrázni 1 nap. Valahogy majd leszMárpedig végy erőt a fáradságodon, mert nagyon kíváncsi vagyok az alcesre!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #31102 üzenetére
A kanapét és a frontokat húzd előre a falnyílás széléig, a frontokat kicsit az oldalfalaktól is lehet távolabb. Padlóra szőnyeg, ablakra sötétítő függöny.
Frontok és kanapé oldalai mellé és mögé polcok, mindenféle biszbasszal, vagy könyvespolc, ami szétszórja, elnyeli a visszaverődéseket. Ahol a polc nem fér el mélységben, oda lehet az emlegetett 40kg/m3-es, 5-6cm vtg. szivacsokat tenni. jellemzően ilyen a frontok mögötti rész és a kanapé mögött a surroundok hangterében esetleg egy könyvespolc belelógna, egy szivacspanel-vastagság elfér
A mennyezet már nagyon belmagasság és pénz kérdése, sarkokba méreg drága akusztikai hengerek helyett pl. valami dús, leveles növény is megteszi. -
Dorian
félisten
válasz
mester32 #31097 üzenetére
Helyetted nem tudjuk berendezni a szobát, mivel nagyon szubjektív dolog, millió megoldás létezik. Béci írta: hangtechnikailag az ideális megoldás, ha mindenhol rezonátorok, hangcsillapító eszközök vannak, sarokhengerek, szőnyegek, stb. Mivel lakószobáról beszélünk (és többnyire nem unatkozó milliomosok kérdeznek itt), ezért ehhez az állapothoz csak közelíteni tudunk használati tárgyakkal (pl. könyvespolc) viszont ezek a berendezés szerpét is be kell, hogy töltsék.
De mindjárt próbálok összeírni konkrét ötleteket. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #31034 üzenetére
Milyen többletcsatlakozók? Nem kell fali aljzatban végződniük, ha simán kilóg a kábel 2 vége, arra lehet banánt szerelni. A surround kábelezés nekem is így van megoldva. Mondjuk más kérdés, hogy azóta 2x véstem odébb mindkét oldalon az utolsó 20 centiket, mert változott az elképzelésem és javult a házimoziban való jártasságom. Remélem most már jó lesz
-
Dorian
félisten
Ilyenem most lett eladó 1 pár (használt, most festés előtt szedtem le a falról) ha valakit érdekel.
Peak:
Az elrendezés jó! A sur. back-ek nem baj, ha nem szimmetrikusak, a távolságuk állítható az erőlködőkön. A sub-ot szinte biztosan előrébb kell majd hozni, mondjuk a frontok vonalába.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30993 üzenetére
Félre ne érts, nem rossz, szóval ha 1:1 csere nem jön össze valakivel, nem fogok pénzt kiadni egy másikért, nem is olyan olcsó kábel ez. Csak nálam mintha ezzel kicsit sok lenne a magas.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30989 üzenetére
Jogos, nem tisztáztuk, milyen bemérőmikrofonos rendszerről szól a kérdés.
Más:
Valakinek nem fáj a foga Kácsás silver line 1m-es koaxra? Úgy tűnik, a HK CD és a Zero DAC közé valami nem-ezüstös koaxot kéne használnom. Szóval ha valaki cserélne hasonló minőségű OFC-t erre, tehetünk egy próbát. -
Dorian
félisten
válasz
hdcsaba87 #30984 üzenetére
Természetesen ekvalizálást is végez, a rossz szobaakusztikát, az újabbak a hangfalak frekimenetét is igyekeznek korrigálni. Nagyon hatékonyan, de persze csodát tenni nem tudnak. Túlzott mély esetén először is a mélynyomóból kell visszavenni, és a hangdobozokat kivenni a sarkokból, a falak mellől, a hallgatási pozíciót előrehozni a hátsó faltól.
bajnokpityu:
Több felsőközép kategóriás erősítőben is van, de én is kerülöm az ilyesmit.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30945 üzenetére
Csak a szűrőjével együtt és csak pár percig, bár az is meggyőző volt, de vásárlás előtt azért hosszasabban tesztelgetném. Egy méreg drága Furutech kábelt próbáltam, de minimális különbségeket hallottam. Viszont azóta a szivacsok elhelyezésével és a dac-kal nagyságrendi minőségi változást értem el, igazából így már egyértelműbben kihallatszanak a különbségek amikről eddig kb. csak olvasgattam és nemigen hittem.
Nem igazán vagyok tisztában a szűrők működésével, de mindenhol azt olvasni, hallani hogy az egyszerű túlfeszvédős elosztók kifejezetten rontanak a hangon, Béci biztosan tud erről (is) mesélni.
Ahogy hallottam azokat az "olcsóbb" 100ezer alatti megoldásokat is kerülni kell, amik tekercsel oldják meg a szűrést, mert dinamikát csökkentenek.Ezért kell kipróbálni vásárlás előtt ezeket, mert annyiféle van, annyi vélemény és nem egyértelmű a működésük, szóval csak teszt után megvenni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30936 üzenetére
Én arra gyúrok, ha később veszek Hivoxos hálózati szűrőt, ahhoz 6-ért kapom a 12ezres tápkábeljét
Kíváncsi leszek majd normális szobaakusztikával, DAC-osan lesz-e nagyobb különbség különböző tápkábelek közt, mert korábban próbáltam, minimálisat hallottam.Most pakolunk össze szobafestéshez, alig van valami a nappaliban, olyan a zene, mintha bekapcsoltam volna valami "rock aréna" effektet
-
Dorian
félisten
Nincsenek a rajzon méretek, de:
A surroundokat (ha 7.1) a kanapé hátsó vonalában helyezném el. A kanapé mögött arányok alapján lesz elég hely a surr. back-eknek a 7.1 kiépítéshez, ez jó.
A magasságukat próbálgatással lehet pontosabban belőni, nálam vicces volt: barátnő és haver tartotta különböző magasságban, miközben a kanapén füleltem
Szerencsétlen frontok és sub be vannak nyomorítva a falhoz, szinte biztos, hogy előrébb kell hozni őket. Hogy mennyivel, az rengeteg dologtól függ. Ha a hifista szemléletet vesszük, akkor a veled szembeni faltól szobahossz x 1/5 távolságra legyen a frontok előlapja, te pedig 3/5 távolságra ülj. A subot látatlanban inkább a könyvespolci oldalra tenném (feltételezem, hogy a könyvespolc amolyan teljesen áttört verzió), jobb, mint sarokban, akár úgy is, hogy a jobb frontot beljebb teszed, a subot pedig nem a kettő közé és kicsit előrébb. De itt is: zárt vagy reflexes sub, hátsó vagy alsó reflex, előre vagy lefelé sugárzó...
Ne feledkezzünk meg a szobaakusztikáról, simán agyonvág egy milliós rendszert is. A csupasz falak kerülendőek, kellenek berendezési tárgyak, amik elnyelik vagy szétszórják a visszaverődéseket. ha máshogy nem megy, 40kg/m3-es, 5-6cm vtg. habszivacs táblákat vágass, azt valami esztétikus formában el lehet helyezni a frontok mögött és a kanapé mögötti falon. Sarkokba pl. nagy leveles virágok vagy ilyesmi, ablakra sötétítőfüggöny.
Ne feledkezzünk meg az optimális TV nézési távolságokról, egy 50"-os méretű tévé a rajzon lévő ~4m-ről fullHD-hez rettentő messze van.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
Dorian
félisten
A 60-90 sem szentírás, csak ökölszabály. Minél messzebb, és tőled minél hátrébb tudod elhelyezni a surroundokat, annál feljebb kell/lehet helyezni. Nálam fejtől átlóban ~125cm-re vannak, a hátsó fal olyan 50cm-re van. Így a magassugárzó (tehát nem a doboz alja!) 60-on az optimális.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30875 üzenetére
Én nagyon laza vagyok, de a "vok" kifejezésre ökölbe szorul a kezem
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30863 üzenetére
A vok az, amiben a sárgák sütik a kutyahúst, ugye?
-
Dorian
félisten
válasz
zsoltee10 #30758 üzenetére
A helyedben nem adnám el. Nem hallottam, de adatok alapján jónak tűnik. Sub-ot nem érdemes kihagyni a rendszerből, tehermentesíti az erősítőt + a frontok hangnyomása alacsony frekvenciákon nem túl nagy. A sub márkájának nem kell egyeznie, ezért sem érdemes cserélni. Mekkora a szoba? Fél hangerőn is sok? Általában a subokat úgy használjuk.
-
Dorian
félisten
Hozzáteszem, nem hatalmas különbségekre kell gondolni, és kell egy átlagosnál jobb hangcucc is az érzékeléséhez.
A HDMI kábelnél is láttam különbséget egy ~ezerforintos és egy 6000-es közt, bár talán még kisebbet, mint hangban koaxok közt, szemet kellett guvasztani. Itt talán az összeszerelés, anyagminőség játszik be, ami a legolcsóbbaknál vagy sikerül vagy nem annyira. -
Dorian
félisten
Az előbb priviben írtam, gondoltam kiírom ide is. Azt vettem észre, hogy ezzel a DAC-kal amit vettem, elértem már egy olyan hangminőséget, ahol már egyértelműen hallani a kábelek meg alátétek, ilyesmik közti különbséget, eddig úgy tűnik, ezért nem igazán hallottam ezeket.
Még digitkábelnél is: a CD-DAC összekötésre ideiglenesen használt Neotech 112-es és a Nebulo-tól kölcsönzött Monitor Symmetric (ha jól tévedek) közt is egyértelmű: A Neo112-es digitálisabb "kockásabb" hangot adott, a Simmetrical sokkal zeneibb. Kácsában adtak egy újat a bedöglött Silverline koax helyett, az kerül be majd nemsokára.
Aztán ha lesz időm (ami nem most lesz) kipróbálok a frontok alatti alátétekkel játszani. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #30726 üzenetére
Asio és wasapi. Asio nem tud ape-t, wasapi meg az extább bitrátákat-és többcsatornát ha jól emlékszem. AVX-en épp mostanában van szó a "milyen programmal" kérdésről. XBMC-t ajánlják sokan, jetaudio is szóba került, a hifis haver meg a Cplay nevűt elmlegette. Egyelőre begyűjtöm az infókat, tesztelgetni -megismerni -beállítgatni nem lesz időm mostanában.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tesla topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest