- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
BBéci
legenda
A hátralévő évtizedekre érdemes leszoknod a loudnesses hamgzásról! Igy a zene legfontosabb része, a középtartomány szenved csorbát. Most azonnal állíts mindent nullára! Az első pár óra után megszokod. Különben sosem fogsz tudni objektíven választani.
Én vagyok az idősebb. :-l -
BBéci
legenda
Azért nem tudok digitális adásokat felvenni, mert nem képes rá, csak analóg bemenettel rendelkezik. A stb-ból kijövő analógot tudom rögzíteni, viszont egyelőre azért nincs digitálisom, mert mindegyik cég szutyok beltériket ad, ami rontja a képminőséget.
Véleményem és tapasztalatom szerint, az LFE csatornát jobb különálló mélysugárzóval megszólaltatni, mint a frontokhoz hozzákeverni. Nézzük csak meg a THX ajánlásokat!
Egyes esetekben, mint például az említett Meridian rendszer, eszméletlenül jó lehet a hangzás mélyláda nélkül is, ám egy Velodyne DD15-tel már elég sokat javulna. Eredetileg az volt az SPL1200Ultra helyén és vissza is fog kerülni.
Néha elfelejtem bekapcsolni a mélynyomót, úgy kezden nézni a filmet. Nem rossz, de amikor észbe kapok és bekapcsolom, csak jobb lesz egy picit. Igaz, az állódobozaim csak 28 Hz-től indulnak. Papíron. A valóságban 35-től, alatta már nagyon halk. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #7524 üzenetére
A most meglévő rendszeremet apránként építettem fel, késznek nem nevezném, de azért hallgatható.
Hangdobozokból először a frontokat vettem meg, hozzájuk passzoló centerre csak másfél évvel később jött össze a pénzem. Addig valami tízezres Jamo trónolt a tévé tetején, hát, nagyobb élvezetet nyújtott a sztereó. -
BBéci
legenda
Állódobozt ne tegyél szekrényre!
A bejáratásra már kaptál választ, amihez annyit teszek hozzá, hogy inkább 200 óra, mire elérik a végleges hangzást. Ezt majd fogod tapasztalni.
Milyen erősítőre lesznek kötve?
Szerintem, a legjobb buli alig használtat venni féláron. Tele van ilyenekkel a net. -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #7499 üzenetére
Én is pontosan azt írtam az árakról, amit Te.
Miután csúcs házimozikról riportot készítek, napokig nem kapcsolom be a saját rendszeremet, pedig nem alapmodellekből áll.
Az enyémnél vannak százszor, ezerszer jobbak, amikről álmodni sem érdemes.
Igyekszem mindenkit a lehető legjobb megoldás irányába terelni. Néha sikerül. -
-
-
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #7467 üzenetére
Méghogy a kicsit jobb minőségű hangfalak már 6-8 ohmosak mind?????????????
Ez bizony tévedés!
Nem lehet kijelenteni, hogy ennyi, vagy annyi ohmosak a jó, komoly hangdobozok, ugyanis teljes összevisszaság uralkodik ebben a kérdésben.
Sorolom a hirtelen eszembe jutó 4 ohmosakat. Majdnem mindegyik a gyártója csúcsmodellje, némelyik 20-50000 dollár.Polk Audio RSi. Monitor Audio PL 300, Dali Euphonia, Wilson Audio Alexandria, Avalon Sentinel (415 kg/db). Elac, Triangle, Thiel szinte összes terméke.
Ennyi elég, vagy soroljam tovább?Nekem sosem volt más, csak 4 ohmos hangdobozom, még egyetlen erősítő sem reklamált, hogy kevés lenne az impedancia.
Kedvenceim a Focalok (régebben JMLab) 8 ohmosak, a Klipschek is.
Nincs általános recept, szabály. Minél jobb egy erősítő, annál jobban bírja az alacsony impedanciát, ami egyes esetekben 4 Ohm alatti is lehet. -
BBéci
legenda
válasz
Daywalker #7408 üzenetére
Nagyítóval sem látom az adatokat, viszont a képről úgy tűnik, egyforma mélynyomónk van. Csekély 150000 forintért adták, egész kellemes darab. Ládatervező program alapján a Qautóhifi Stúdióban készült az én 28 literes zárt dobozom, kifejezetten a hangminőséget helyezve előtérbe. A Szamarás fickó kizárólag hangnyomás ügyben érdekelt, ezt elárulják az eredményei és a fényképek. A kettő szöges ellentétben áll egymással. A kábelezés és egyéb beépítési megoldások miatt egy hangminőség versenyről azonnal diszkvalifikálnák. Egy időben bíráskodtam.
Ettől még lehet jó a tiéd is. -
BBéci
legenda
válasz
tissotto #7401 üzenetére
Arról, hogy a Polk milyen márkának számít, a neten rengeteg információt találsz, hetekig olvashatod. Én a vételre érdemesek közé sorolom. Tavaly nyáron, egyik legkedvesebb cimborámnak állítottam össze egy Polk szettet, amivel majdnem maximálisan elégedett. Azért nem felhőtlen a boldogsága, mert a nappalijának kiképzése miatt nem lehetett az oldalfalakra tenni a dipolsugárzókat. RTi A9-es frontokat választottunk a 40 nm-es alapterület miatt, a hozzájuk illő centerrel. Az erősítő egy Pioneer VSX-LX60-as, amit használtan, még bő 2 év garanciával vett 210000 forintért. Remek cuccot sikerült összehozni, mindenkinek ajánlom.
Nekem az állódobozok hangja sokkal jobban tetszik, mint az állványosoké, viszont 20 nm alatti szobákba nem feltétlenül a legjobb választás.
Ha a plazmád jobb képet ad felskálázott jellel, az a benne lévő elektronika szerény képességeire utal. Amennyiben a lejátszó nem képes jelátalakításra és a tévében lévő nincs a helyzet magaslatán, meg lehet próbálkozni az A/V erősítővel elvégeztetni ezt a feladatot. Nem merném kijelenteni, hogy a Pio 919-es skálázója jobb lesz, mint a tévédben lévő. Lásd az egyik korábbi hozzászólást!
A DVD egyáltalán nem silány! Jó minőségű (nem 8-9000 forintos) lejátszóval remek képet lehet kicsiholni a "régi" lemezekből. A PS3 szerintem egész jó. -
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #7347 üzenetére
Az Arcam AVR350 csak 16 kg körüli súlyú, viszont 1,2 KW-nak írják az áramfelvételét. Nem mértem, csak használtam pár hónapig, kakaóban sosem volt hiány.
Meg sem merem említeni, hogy a Pio 82-es hátulján mekkora számot láttam.
A hasonló árért kapható erősítők között talán egy sincs, amelyikre 600 wattnál több lenne írva. -
BBéci
legenda
A tévétől nagyon messze vagy, ha rádszakadna az OTP, 3 kilóért elfogadható fulLHD vetítőt kapni (a duplájáért egész jót) azzal lenne igazi a házimozid. A falakat legalább valami vastag függönnyel kellene visszaverődés- mentesíteni. A Digitális Házimozi címlapján látható egy nem túl drága és egyszerűen kivitelezhető megoldás. Elképesztő mértékben tud javítani a hangon egy ilyen.
Többet, mint a teljes rendszercsere. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #7312 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az eredeti nyelv miatt nem kell bekapcsolni, hanem az a lényeg, hogy a felirat miatt lehet halkabbra venni, nem maradunk le a párbeszédekről.
A képen nem látszik, milyen távolságra van a kanapé a hangdobozoktól. Sarokba tenni őket akkor is óriási baki, amitől minden szakcikk óv. A sarkokba hangelnyelő hengereket kellene állítani, az a minimum egy ilyen csupasz helyiség esetén.
-
BBéci
legenda
Csak most néztem meg a szobádról készült fényképet.
Hangdobozt sarokba állítani az esetek 99 %-ában súlyos hiba. Ahogy elnézem, a Te eseted nem a maradék egybe tartozik.Ráadásul iszonyú messze vannak egymástól.
A helyiség mérete miatt feltétlenül vetítő és vászon beszerzését javaslom.
A hatalmas csupasz falfelületek miatt a világ legjobb, akár százmilliós rendszere sem szólna igazán jól, ez ügyben tenned kellene valamit!!!
Ha végeznél egy frekvenciamenet mérést, garantáltan leesne az állad. -
BBéci
legenda
válasz
#56474624 #7277 üzenetére
Természetesen A9-re gondoltam, de mivel mobiltelefonról (GPRS WAP) neteztem, örültem, hogy egyáltalán tudok hozzászólást írni.
Azért javasolják együtt a kettőt, mert egy a forgalmazójuk, az Octogon Audio, vagy másnéven Vito Audio. Hidd el, semmi más oka nincs!
Ettől függetlenül kifejezetten jó párosítás, de nem biztos, hogy a legjobb. Sőt, akármi legyek, ha nincs mindkét márka számára olyan másik, amelyikkel ne tudnának még jobban együttműködni.
Ugyanezen okokból igyekeznek (igyekeztek) Marantzhoz Missiont, Denonhoz KEF-et, Wharfedale-t eladni. Mivel a Denont már másik cég forgalmazza, mostanában a Dalikat passzítják hozzájuk. -
BBéci
legenda
-
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest