- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
vtechun
veterán
válasz
Vikthor #10808 üzenetére
igen standby, de közben rájöttem, hogy a HDMI passthrough miatt fogyaszt, ha kikapcsolom a menuben, akkor nem fogyaszt, visztont akkor nincs is a TV-n kép. Mindenesetre ez arra ösztönöz engem, hogy csak filmnézéshez kapcsoljam be az erősítőt, így az IPTV STB-t HDMI-vel csak a TV-vel kötöm össze tartalékként bedugom az erősítőbe az optikai kábelét az set top boxnak. Hogy, ha véletlenül mégis szükség lenne erősítésre
-
vtechun
veterán
hello, szerintetek normális az, hogy kikapcsolt állapotban is fogyaszt kb. 25 wattot az Onkyo TX-SR308-as erősítő? Birtokomba jutott egy fogyasztásmérő, aztán ezzel derülnek ki a dolgok számomra.
Leírása szerint 0,3w -ot kellene fogyasztania
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #10785 üzenetére
hello, te mint MV8 felhasználótárs, most, hogy közelebbről megnéztem a hangszórót, arra lettem figyelmes, hogy a felső mély hangszóróból sokkal több hang jön ki mint az alsóból. ez mi miatt lehet? az alsóra vannak a mélyebb/magasabb, emberi fül számára kevésbé hallható hangok irányítva? vagy mi lehet ennek az oka? meg amit mlg megfigyeltem - ez szerintem gyártástechnológiai dolog lehet - , hogy az elől lévő műanyag borítás jobb felső illesztési részénél kis deformáció látható. mindkét fronton.
-
vtechun
veterán
válasz
Marchello13 #10780 üzenetére
az a hangfal rohadt gagyinak hat, az erősítőnek meg köze sincs a házimozihoz, szerintem ezt kérdést a hifi fórumban tedd fel.
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10742 üzenetére
én meg bevásároltam ilyen banándugókat aztán túl vékony hozzá a kábelem
8 db itt fekszik parlagon az asztalomon, 400 ft volt darabja
-
vtechun
veterán
Tesztelgettem a rendszert ezekkel a teszthangokkal. Érdekes 30 alatt max szemmel látható volt, hangja minimális, viszont ami még érdekesebb, az hogy a front hangszórói is mozogtal, elvileg a crossover frekvencia nem azt jelentené, hogy pl 80 Hz-re állítva a 80 Hz alatti hangokat a subnak küldi a többit meg a frontnak/a többi hangszórónak? meg amit még megfyigyeltem hogy a mission front 2 nagy hangszórója közül a feljebb lévő jobban mozgott amikor a mély hangok mentek rá, mint az alul lévő, lehet a belső hangváltója szeparálja valamilyen szinten a hangokat?
-
vtechun
veterán
válasz
burcz.techno #10676 üzenetére
persze, de mintha HTPC-n is halkabb lett volna, lehet az IPTV STB-re éjjel érkező frissítés miatt volt vmi para, mert van épppen nálam egy frisíítetlen STB, azzal hangosabb volt, viszont mostmár megint jó, szóval nemtom mi lehetett, mert mintha a HTPC-vel is hangosabb lenne mint 2 órával ezelőtt, de lehet az csak érzéki csalódás, keresgettem a dinamikára (éjjeli üzemmód) vonatkozó beállítást az erősítőben, de nem találtam, nemtom mi lehetett... de kicsit megijedtem, mostmár megint bőven elég hangos a 25-os hangeron is.... nem is értem mi lehetett a gond....
-
vtechun
veterán
hazajöttem munkából, és azt vettem észre, hogy halkabb lett az erősítőm, szerintetek mi miatt lehet ez? Semmit nem nyomkodtam, csak 10-es hangerőn élvezhető volt a TV adás, most meg szinte semmit sem hallok, mi okozhat ilyesmit?
-
vtechun
veterán
válasz
imibogyo #10657 üzenetére
HDMI Video Upscaling to 1080i from Component Video and Composite Video Inputs
ezt a 607-es tudja, ami az előző hozzászólásomban van linkelve, 3 hónaposan eladó 78k-ért, szerintem tökéletes lenne neked
Thuglife: hétalvó-nak is ilyen mélynyomója van, és elég nagy jelszint kell az ő tapasztalatai szerint is, hogy bekapcsoljon a sub. emiatt gondoltam erre, hogy a bementő megnövelem, aztán a potit meg lejjebb tekerem.
-
vtechun
veterán
felvettem az erősítőn a sub csatorna hangerejét +12 dB-el, a mélynyomón meg ennek megfelelően lejjebb vettem, ez okoz-e valamilyen problémát ahhoz képest, hogy 0-n lenne az erősítő, míg a mélynyomón lenne feljebb véve? Mert ez a Mordaunt-Short ms 309 elég nehezen kapcsol be auto üzemmódban. így negyed hangerőn az erősítő már bekapcsol a sub is auto üzemmódban.
imibogyo: Neked is tudom ezt ajánlani. Szerintem kihagyhatatlan...
-
vtechun
veterán
válasz
burcz.techno #10640 üzenetére
Onkyo TX-SR607 hello, szerintem erre érdemes lecsapnod.
-
vtechun
veterán
az szerintetek okozna minosegbeli problemat, hogy az erositon felvennem a sub szintjet jelentosen, a melynyomon meg lejjebb vennem? mert arra gondoltam, hogy hatha igy konnyebben bekapcsol Auto allasban. ha nincs minosegbeli para akkor igy lenne jo. mert ha on allasban hagyom akkor ugye akkor brummog egesz ejjel, meg allandoan. ezt a brummogast jo lenne kikuszobolni valahogy, nemtom mi a f@sztol lehet. foldeletlen a nyomo is es az erosito is...
-
vtechun
veterán
Onyko-k esetében 0-80 -ig lehet tekerni a hangerőt, csendes szobában (de még a Media Marktban is) lehet hallani fehér zajt az Onkyo-k esetében 60-70 köztt jön be és lineárisan erősödik 80-ig. Sustorgást hallok konkrétan. Ha szinte mindegyiknél hallom, csak nem én vagyok a hülye
Túl érzékenynek sem hiszem a fülemet.... (bár jól tudok fülelni, ha valami pletykát kell kihallani melóban
)
-
vtechun
veterán
na, ma voltam Media Marktba hallgatózni, 507-es Onkyo is elkezd zajosodni 65-os hangero folott. Denon 1910 is a felso tartomanyban. Egy erosito volt ami nem zajosodott, Yamaha rx-v465. Ha most vennék azt venném inkább mint a többit. Egyébként valakinek ötlet, hogy az miért nem zajosodott, míg az ÖSSZES többi igen? (igaz, hogy csak Onkyo, Denon és Yamaha-k voltak.) Kisebb Yamaha is volt, az zajosodott talán a legjobban.
Remélem holnap megérkezik a gariban cserélt Mordaunt-Short Ms 309 mélynyomóm és sok-sok évig hiba nélkül fog szolgálni
-
vtechun
veterán
megerkezett a hifi barlanghoz a gariban visszakuldott mordaunt short ms 309 , hetfon adjak fel a cseredarabot, most epp jaratjak, hogy jojjon ki, ha van vmi hibaja/gyengeje. remelem ezzel mar nem furdok be. maximalisan korrektek eddig a hifibarlangos sracok.
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #10504 üzenetére
szia, ezeknek a mission mv 8-as hangfalaknak mennyi ido kell kb bejaratasra illetoleg mivel celszeru? most hogy a melynyomo meghalt lehúztam 40 hz-re a crossovert, gondolom a bejáratás is valamivel gyorsabb így, ártani meg csak nem árt, negyed hangerős erősítő mellett. jelenleg zenetv megy rajta bejáratás címszó alatt
-
vtechun
veterán
most azon filózok, hogy lehet már eleve nem volt tökéletes a Mordaunt Short, mert mint mondtam, harmad hangerőn volt az erősítő, a mélynyomó meg 3/5 hangerőn, így volt partiban a Mission MV 8 szettel. Vagy ez normális?
-
-
-
vtechun
veterán
na, gyerekek helyzet van, filmet néztem, egyszer csak egy furcsa effektet hallottam, de mivel nem tert vissza ezert nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Ezek után, a film vége felé elkezdtem hiányolni a mélyet. Végeztünk a filmmel. Beraktam egy általam jól ismert, jó mélyeket tartalmazó filmet, és akkor sem volt mély, elkezdett gyanús lenni. Megnéztem hátul az erősítőt, nem égett rajta a visszajelző LED.
Nagy nehezen megtaláltam az olvadó biztosítékot. Láttam, hogy kiolvadt. "Megörültem" , hogy csak ennyi. Kicseréltem, kapcsolom be, világít a LED, hurrá. Viszont hangot nem ad ki magából. Szerintetek mi lehet a gond? Tegnap hozta a futár. Hívhatom a Hi-fi Barlangot, hogy küldöm vissza? Rám jár egy kicsit a rúd
Legalább lesz ideje bejáródni a frontoknak...
Ja, mélynyomó bekapcsol AUTO módban az esetet követően is, de hangot nem ad ki magából
-
vtechun
veterán
nem tudom, de erotlennek ereztem a hangzast amikor 80 hzen volt. es itt alacsony hangerorol beszelek, nem megy harmad hangeronel hangosabban. nemtom, nekem nem tunik tokeletesnek 80 hzen, akkor urt erzek a nagyon mely es a kozep kozott, bantsam a setupon beluli hangszin meg egyeb ilyen beallitasokat? Thuglife : tudsz mondani nehany parametert a menubol amit a meromikrofon hasznalata modositott? mert nagyon nem akarom elallitgatni.
-
vtechun
veterán
mélynyomót hogy érdemes elhelyezni? szemben legyen a membrán a szemközti fallal? vagy mittudomén 45°-os szöget zárjon be, gondolok itt arra, hogy a falról visszajövő hanghullámok interferálnak az eredeti forrsából jövő hanghullámokkal, ezáltal ez valamilyen szinten kiküszöbölhető lenne, nem?
egyébjlnt 120 Hz-re állítva tűnik nekem jónak a crossover. 80 Hz-en nagyon ritkán dolgozott a nyomó, üresnek is tűnt a hangkép.
-
vtechun
veterán
na, megérkezett a mordaunt short ms 309-es mélynyomó
Szürke színű, nem is csúnya
Pedig nagyon "negatív"-nak állították be még az eladók is
Tetszik, kellene még kicsit kisérletezni az elhelyezésével,
Ha jól emlékszem akkor erősítőben 80 HZ-re érdemes a vágási frekit rakni, az erősítőn meg lehet maxon (200 Hz). picit több mint fél hangerőn tűnik megfelelőnek egyelőre. Lehet az elhelyezés miatt is tűnik, a nézési pozícióban (ágy) kissé telítettnek (fűldugító) a hang a sub tartományban.
-
vtechun
veterán
itt vagyok a media marktban, tesztelgetem az erositoket zaj szempontjabol, eddig egyet talaltam a bekotott denon, onkyo, yamaha -k kozul, az a yamaha rx-v465 amin nincs zaj. igaz a tobbi mind olcsobb. 508-es nincs bekotve, egyelore azt nem tudom megnezni. de ez a yamaha, ha tenyleg real a dolog, akkor meg lehet erdekel is, a 2 dragabb denon meg az 508-ast meg majd megnezem ,ha be lesz kotve.
-
vtechun
veterán
egyébként ezt a fehér zajt nem a Signal to noise ratio definiálja?
dabadab : kicsit utánajárva a dolognak ez a Sherwood kb. ezzel a 308-as Onkyoval egy sznten van teljesítményben, de még lehet nagyobb
Aztán HDMI-t leszámítva mindent tud ami nekem kellhet
és most látom 30-ért hirdetve. Franc megeszi, most kissé csalódott vagyok emiatt a zaj miatt. Lehet el is adom majd jóárasítva
Haver telókon bukik 20-30 ezreket, én meg majd erősítőn fogok
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #10239 üzenetére
mélynyomón más zaj van nálam, ha már a zajoknál vagyunk, de ott megint lehet az kavar be hogy a mélynyomó maxra van tekerve (kis teljesítményű - így se elég
) Feltételezem, hogy majd a Mordaunt Short -ot nem kell maxra tekerni, így ott majd nem is fog jelentkezni.
ez a fehér zaj dolog, ami a hangerő emelésekor jelentkezik, az összes hangszóróra érvényes
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10235 üzenetére
na, de most ha igaz, hogy a 607-esnél nincs ilyen fehér alapzaj, akkor szinte természetes dolog, hogy előbb utóbb beszerzek egy olyat
De lehet akkor már nem is onkyo lesz, majd meglátjuk, mindenesetre várom az olyan hozzászólásokat/tapasztalatokat, kinek hány % hangerőn kezd el súgni,
mint mondtam nekem 70%-os (55-60 fokozat) hangerő fölött kezd el zavaróan fehér zaj előjönni, ami ezek után lineárisan növekszik a maximum 80-as fokozatig.
-
vtechun
veterán
nah, tesztelgettem egy kicsit. ami most bejött a képbe az az, hogy ha nem jön semmilyen hang egyik hangforrásból sem, és csak úgy elkezdem felvenni a hangot, akkor 60-as szintél (80 a max) erőteljesen elkezd fehér zaj bejönni a képbe, koaxxal és HDMI-vel is. ez normális? vagy csak, mert egy alap erősítőről van szó azért van így?
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #10220 üzenetére
átdugtam másik konnektorba, de nem tudom, hogy van-e jelentősége, de földeletlen a mélynyomó kábele. amit még megfigyeltem, hogy ha Sound konfigban ki is kapcsolom a mélynyomót akkor is előjön a hang, de természetesen, csak ha kilépek a konfigból. nagyon remélem a gagyi mélynyomó okozza és nem hiába áldoztam 250 ezret a hangra...
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #10218 üzenetére
hdmi-n keresztul jon a hang passthrough utján. amikor kihuzom az erősítőből a sub rca-ját, akkor elhallgat. Nem lehet, hogy mittudomain a sub földeletlen kábellel rendelkezik, aztán valamiféle földhurok alakul ki? nagyon remélem nem lesz az új mélynyomóval is ilyen, mert akkor majdhogynem szart sem érek a 80 ezres erősítővel....
-
vtechun
veterán
egyelőre még a régi (orion) mélynyomót használom. Arra lettem figyelmes, hogy ha mélynyomót maxra veszem, akkor van benne alapzaj. Ha ilyenkor bemegyek ugye az erősítő Sound setup menüjébe, amikor is ugye nem szól semmi, akkor elhallgat a zaj is. Illetve, ha lehúzom az rca kábelt, akkor sincs zaj.
Szóval, olyan mintha az erősítőből kapná ezt a zajt. Kérdésem az lenne, hogy ez a leendő normálisabb mélynyomómnál is várható? vagy tudjam be az Orion hülyeségének?
-
vtechun
veterán
válasz
hétalvó #10209 üzenetére
Ez lesz a leendő mélynyomóm hátlapja.
Ezen azért elég sokmindent lehet állítani szvsz. Kérdésem az lenne, hogy ugye az erősítőből 1 RCA csatlakozón jön ki a SUB jele. Azt hova kell majd dugni? Illetőleg, ha feltételezzük, hogy nekem is van Audyssey, akkor melyik kapcsolót milyen állásban lenne érdemes hagyni? Kedden jön meg egyébként a cucc
-
vtechun
veterán
na, ezt jó lenne nekem is valahogy megoldani, ha már csak ezért vettem egy 5ezres szériájú ATI kártyát. Lehet 64 bites win7-el nem megy? vagy lehet újra kellene telepíteni a win7-et?
milyen erősítőd van egyébként?
meg kellene vmi segítség, támpont, hogyan lehetne ugye Audissey nélkül megoldani a jó beállítást. Mélynyomóra annak nem sok ráhatása van, nemde? 5.0 -val állítja, olyankor nem is érdemes a mélynyomót bekapcsolni?
-
vtechun
veterán
hallgatom a zenét, felkapcsolom a villanyt és 1-2 másodpercre elhallgatott a zene. Másodjára is, de harmadjára amikor direkt tesztelni akartam, akkor nem. Ez mitől lehet? Érdemes lehet-e szünetmentesre kötni az erősítőt?
Onkyo TX-SR308 erősítő
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #10180 üzenetére
Nagyon üt-hez hozzáteszem, hogy most is van egy kis mélynyomó, mi azért erőteljesen észrevehető (ill. a hiánya észrevehető). Bármit állítok a crossover frekin, észrevehető, ha megy a mélynyomó
Elkell ehhez a szetthez a mélynyomó erősen. De nincs is ezzel baj, legtöbbet úgyis 5.1-es filmeket nézek.
-
vtechun
veterán
válasz
#09634560 #10177 üzenetére
viszont ezt sem értem ez a double bass témát, mélynyomó ha van akkor úgy gondolom teljesen felesleges, meg eleve se nagyon szeretem ha mesterségesen belenyúlnak a hangképbe.
Mellesleg megrendeltem ezt a Mordaunt Short MS 309 -es mélynyomótRemélem nem bánom meg
Mission MV 8 szetthez megfelelő ez szerintetek?
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #10084 üzenetére
picasaweb.google.com/m/photo?uname=vtechun&id=5469998342738718722&aid=5444287660579246833&start=7
n, ez az a jbl melynyomo, nem ertem, mert netes cuccok szerint 36x37x41 centis, 20 centis membrannal, viszont ezt megmertem es : 36x41x46 centi, 25 centis membrannal, mindez 56 ezerert, csak az az erdekes, hogy a hatara a balboa sub 10/230 van irva, na, kerdesem az lenne, hogy ez eri meg jobban vagy a polkaudio psw 110 ?
ui : telorol vagyok
-
vtechun
veterán
hi, elobb voltam egyik Electro Worldben, élőben néztem vmi JBL Balboa SUB 10/230-at, 55900 ft-ért. Nemtom, élőben rohadt nagynak tűnt. Ér ez ennyit? Illetőleg van erről valahol vmi specifikáció? Hirtelen nem találtam ill amit találtam nem nagyon hasonlított rá, kisebbnek tűnt kép alapján.
-
vtechun
veterán
válasz
Thuglife #10060 üzenetére
ha lenne ilyen mikrofon, azt hova kellene dugni? illetőleg van most is egy kisebb mélynyomó, egyébként én is frontokat large-ra raktam, többit meg small-ra. jó lenne tényleg egy ilyen mikrofon, belőni a távolságokat.
ui: egész tűrhetően besegít a mélyekbe az Orion...
De majd a Polk lesz az igazi, hmm, mondjuk 25%-os hangerőn igy is majd leszakítota a fejem az Outlnader című film elején az űrhajó lezuhanása..
-
vtechun
veterán
most, hogy normális (Mission mv8) szettem van, és egyelőre nincs normális mélynyomóm (20 ezres Orion 13 centis nyomója megy jelenleg) képbe került az erősítőn belül egy olyan opció is, hogy Crossover Frequency.
Kérdésem az lenne, hogy ez csak a frontokra vonatkozik, vagy center és surround is beleszámít? Mert a frontok "ezerszer" nagyobbak mint a surroundok. Illetőleg, ennél a szettnél mennyinél érdemes meghúzni a crossover frequencyt? 150 Hz volt mikor beszereltem a szettet, most átállítottam 80 Hz-re. Aztán, ha meglesz egy normálisabb mélynyomó, akkor megint átállítom egy hozzáértőbb által javasoltra.
-
vtechun
veterán
na, megvan a Mission MV 8 szett
egyelőre még csak a munkahelyen, nemtom be fog-e férni a swiftbe
-
vtechun
veterán
melyik nyomot vegyem ? :
Polkaudio PSW 110Papíron sokkal jobb átvitellel rendelkezik a Magnat, de ezeket az értékeket nem nagyon tudom hitelesnek venni, tekintetbe véve, hogy sehol a neten nem találtam róla specifikációt. viszont ronda mint a bűn
A Polk meg gyönyörű szvsz
-
vtechun
veterán
hmm most nézem én is ezt a szettet: Magnat_Supreme_800_audio_hangfalszett_SUB301
nem is rossz ez az ár érte, lehet elég lenne ennyi is a 308-as Onkyohoz , ötlet?
Vagy jobb lenne ennél a Mission MV8? Kijönne az előnye a 308-as Onkyoval?
-
vtechun
veterán
mérőmikrofon hiányában méterben lehet megadni 30 centis pontossággal a hangszórók távolságát. Ilyenkor ez a hallgatótól mért távolságot jelenti ?
előbb néztem egy zenés DTS-es filmet (Fame), és kicsit mintha a hátsó hangszórók később szóltak volna, kicsit idegesített.
-
vtechun
veterán
na, asszem feladom. egyelőre nagyon nyögvenyelősen megy ez
mindkét fajta hdmi driverrel próbáltam, de nem nagyon akart menni, total media mindig elszállt, ha HD hangra váltottam, powerdvd meg fel sem ajánlotta a lehetőséget. ezt nem értem amúgy, hogy miért.ffdshow, meg media player classic szintén nem vesz tudomást a HD hangról.. lehet újra kellene rakni a wint?
esetleg nem 64bitessel próbálkozni?
-
vtechun
veterán
most egyik haver figyelmembe ajánlotta a SAL 2200 -as szettet. Nagyon gagyi lenne ez? Vagy passzolna a 308-as Onkyohoz?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest