- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
egy időben,mikor dac chipet kellett választanunk,sabre szóba jött.utánaolvasva,meg árát látva inkább dual wolfson lett.de ettől még kiváncsi lennék, milyen a stilusa.
ami PCM alapú dacot,CD hallottam, 2-300rugósban,azok mind zsizsikes,darabos középpel, hangsúlyos magassal,méllyel rendelkezett.énekeseket háttérbe szoritja, részletessége meg nem valami jó. nem igazán kedveltem őket.sabre32t egy időben meg legjobb chipnek mondták,ha valakinek etszett a stilusa.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #45806 üzenetére
nem csak BBécitől hallom,h csomó komoly sok millás láncban szóltak szarul.
ilyenkor jön be az,hogy láncot kell építgetni, nem sok drága-külön külön jól szóló cuccot összevásárolni.
kezdek hinni a szinergiában,meg hogy az áram egész a 220tól végig hullámzik,és minden kábel,aktiv passziv cucc,készülékház,stb, összeszorzódik,életre kel. és vagy jó,vagy nem.
és ez nem csak pénz kérdése. -
bajnokpityu
félisten
nem baj,majd a DIY naim elő+végfokom
nem igazán vágom ezt a kategóriát.igazából nem akarok többet szánni a hangra,mint amilyen összegeket mostanában szántam.csupa hómméd cucc,bolti dolgokból elegem van.ha jó dolgot csinál az ember,vagy 10x szorzó ugyanaz a hang DIY vagy boltiban.
bár nagyon félek, hogy olyan heedes hangú lesz a végén
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45731 üzenetére
2 éve még elvétve volt.de messze nem mindben.
akkor 2 éve vettem magamnak laptopot,és 200alatt egyben sem volt.párom 5 éves acerében még jackből kihozható koaksz volt, és egy alaplapi realtek minőségét tudta,ami filmezni pl kb elég.
visszafejlődnek csatik terén a laptopok.pl 53as asusban még volt,most a 54es asusban már nincs hdmi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45726 üzenetére
ezt mind tudom.
de a 150-200e-ig terjedő kategóriában akár optikai,akár koakszá alakítható spdif gyakorlatilag megszűnt.
ezért mondom,h linkelj légyszi olyat,amin van,én nem találtam doksiban semmiféle utalást ebben a ktegóriában.
hp és acer voltak akik elég sokáig-kb 1 évvel ezelőttig a 200rugós szériában még raktak rá,de most, amit nézegetünk acer, pl hirből nem ismeri. -
bajnokpityu
félisten
válasz
daniel2121 #45691 üzenetére
mesélj, mit szeretnek eladni az emberek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
daniel2121 #45689 üzenetére
pont ezért volt az elmúlt fél évben több pár eladó.
árát nagyon éri,használtan kb ajándék.de nem fog mindenkinek tetszeni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #45675 üzenetére
vagy másképp fogalmazva:muti nekem egy 15,6osat, kb 150bruttoig,amin van akármilyen spdif.már kezdtem beleélni magam egy c660as toshibába,mikor észrevettem,még egy tetves hdmi sincs rajta
egyébként tegnap a lupuson kipróbáltuk a squeezebox között az optikait a koakszszal szemben.én sokkal nagyobb difire emlékeztem,durva digitális hangra,ehhez képest egy adag plusz magas torzítás volt,a legalsó mélyek hiánya.most,vagy a squeezebox,és a lupus rendelkezik az átlagnál sokkal jobb optikai átalakítókkal,vagy rossz az emlékem.
persze,normális hifi láncban bűn optikait használni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
rayoliviero #45564 üzenetére
sal is ilyesmiket árul.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45337 üzenetére
más stilusa van,lágyabb a hangja a maxnak, de ami 30 rugós CDket hallottam,mindnél jobb volt. az alap nad sztereo erositőnél 3 kategóriával jobb erősitő környékéig tök jó "alap" láncot lehetne csinálni vele,ha valahonnan hozzájuk az emberünk egy maxhoz.
forrással az a baj,h sztem a legfontosabb láncszem, ezért aki hallott jobb forrást,annak kilóg a lóláb. Míg egy mélyhiányos monitort könnyebb megbocsájtani. sztem
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #45333 üzenetére
a düne maxé egy 20-30e Ftos használt sztereo erősitővel kb egál.azért az átlag PC hangkarik fölött van,és egy 40rugós használt CDt analóg hangját azért sztem megugorja.
a 1912es denon DACa azért nem hiszem,h ilyen szintű.
azt viszont nem tudom,hogy az olcsó dünék mennyivel bengábbak,mint a nagy tesó.szolgáltatásban biztosan,de sztem a hangban is elmaradnak az ócsók.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krenkoka #45318 üzenetére
játszik,kipróbáltam.
sőt,most találtam egy keresztapát 44gigásat,kipróbálom.a200as is támogatja a bd menüt.nyáron utólag adták ki a firmet,gyárialg nem támogatta.
dacról:az a dac,amit most hallgatok,tuningokkal kb 90e Ft körül van,anyagárban.40rugóból kategóriákkal jobb dacom volt,mint a düne maxé.ezt talán még BBéci is megerősítheti,ha emlékszik.
-
bajnokpityu
félisten
nemigen.nekem azért eléggé kinyilt a tér,amikor koakxról áttértem hdmi-re.egy fos inakustik koaksz kábelen ment át a digi jel,5 méteren,most meg egy noname hdmi 1.3on.
és ati elmehet a *csába,h hirdeti a hd hangok kimenetét hdmin,de sem xp sem win7,semmelyik mostani driverrel meg sem nyikkant.
popi bekapcsol,play megnyom,áll leesik.igy kell csinálni. riltekes csodáknak nagyon nagy a hátránya. popinak olyan a támogatottsága,kiforrottsága,h döbbenetes.
meg menet közben kiadnak olyan firmwaret,hogy tudja a bluerayt,meg 3D,mikor megjelenésekor még nem is volt támogatott?
riltek meg hirdeti,csak nem tudja
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #45090 üzenetére
hát irtam privit is,de ha elég rövidebb, haverom ICjét is megpróbálhatod megvenni,(50cm hosszban gyártható, hangra nagyon hasonlit az excaluburéra,kb harmadáron) de mivel az teljesen szigeteletlen,sztem kár próbálkozni.nagyon sok jó ICt tudnék sorolni,ami szigeteletlen,talán van oka.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #45084 üzenetére
ezzel együtt vannak neccesebb dolgok,amiknél minimum segítség kell vásárlásnál.
pl a ribbonos,sztatikus hangfalak. általában nem úgy mennek tönkre, hogy totál kuss lesz,hanem halkulnak.
pl avxes béla azóta van rossz véleménnyel,h vett egy rossz rubikont.
majd igen korrektül árugrott,hogy milyen szar márka.vagy csomó értékesebb kábelt hamisitanak. v nem is kell hozzá értésenek lennie,pl Tonyo fogott ki egy hamis excalibus ICt.nekem 5mp alatt kiderült,h valami nem stimmel,és csak Arnold korrektsége mentette meg a pénzét,h ingyen kicserélte egy korrekt kábelre.
szóval be lehet fürdeni,de sztem megéri a rizikó még egy hozzá nem értőnek is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #45061 üzenetére
az a baj,h amennyit ér az Exc ic-je,annyiért olyan hang nem sok van.meg minek cserélne bárki, akinek pont ilyen minőségűje van ugyanannyiért? van rakás ICm, de olyan minőségű fölös kábelem most nincs,csak gyengébb kácsás. a többi kábelem meg marad,mert ezek jobb kábelek,mint exc. ICi.
egyébként sztem ágyúval vérebre lövés hm és sztereo közé egy exc kábel.mivel a hm erősitők zöme környékén nincs annak a hangnak,amit az a kábel tud.
nálad egyébként valahonnan össze tudta szedni a brummot az exc ic. a DIY kábelek általában nem 100%os árnyékolással készülnek,neked meg most valszeg erre lene szükséged.eszembe jutott volna még egy nagyon olcsó-és kb exc-vel azonos hangú kábel,de abból meg nem lehet 50cm-esnél hosszabbat csinálni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
littlerock #44846 üzenetére
3as mazdaban hallottam a bose rendszert, sztem is atveres.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #44738 üzenetére
a monitoroknal nekem jobban tetszik a rubi. monitorok tere nagyobb, de mesterseges, ahogy emlekszem, mozizni jobb, de pontatlan, ezert zenelni a silvernel is jobbnak tartom a rubit.
ujonnan 220 ert best buy volt. kesobb 280ert is el tudtak adni.
ezt konkretan ismeros arulja. tuti makulatlan. es sztem borzalmasan olcso is. ugyanakkor kinai gyartmany, es ismerek olyat, akinek a magasaval voltak bajai. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #44664 üzenetére
ahogy dacban sem csak és kizárólag a dac chip számit, akár a többi dolgon is múlhat a hdmi minősége.belegondolsz,egy számgép számitási teljesitményben jóval fölötte van egy dünének,és mégis utóbbi a képminőségi győztes.
nemrég, amikor a digi kijáratról beszéltem,h jó a squeezeboxé,azért egy fontos infó kimaradt: a dacomban jó jittercsökkentés, és egy közepes újraorajelezés van.hivox szerint a gyári squeezebox max 50es jitterét 8adára,tizedére viszi le.
egy ilyen dac kevéssé érzékeny a digi forrásra.kábelre kb ugyanannyira,de forrás jitterre kevéssé.napokban ki fogom próbálni egy közepesen rossz futóműről is,hogy biztos legyek ebben.BBéci: milyen dacon hasonlítottátok össze a médiaplayerek digi kijáratait?
-
bajnokpityu
félisten
win 7 alatt powerdvd ben vegre valaszthattam a hdmi audiot. denon setup ban kivalasztom hdmi audio forrast. es kuss van.
szoval ajanljatok olcso kozepes kepminosegu, digi koax hangkimenetu 3.5 winyos media playert.
hasznaltat foleg. ezek kozul pl az ac ryan oldalan truehd kompatibilitas van, de pl dtsmastert kiadja?
mire kell figyelni, mint hasznos tudas?
-
bajnokpityu
félisten
hogyan kell rávenni az ati 6450et,hogy hdmi-n kiadja a hangot a 2309es denon?
plz részletesen,mert magamtól nem megy...olyat telepit fel,h ati hátsó hangkijárat,denonon asszem megtaláltam azt is,h hdmiről próbálja leszedni a hangot,de nem jön össze.
szedtem le 1-2 blueray iso-t dts masterrel,de ezeket meg nem tudom mountolni,mert error.
nagyon nem vágom... -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #43948 üzenetére
a gányolásban nincs ám nekem tapasztalatom.de nagy hangminőségromlást nem okoz,ha a felét lenyirod.pláne ilyen szintű láncokban,mint milyeink.
megmondom őszintén ebben az árkategóriában a sima sodrott villanykábelt okos szigeteléssel tartom legjobbnak.kár márkásat venni. szerintem.
-
bajnokpityu
félisten
nézd,ilyen távolságra analóg hangot nagyon nehéz átvinni.eleve óriási hendikeppel indul az au2.az au2ZSn nem olyan rosszak a DAC chipek,de azért nem is jók.a sima au2 viszont sztem rossz.
sávszélesség nagyobb lesz,ha az erősitő állítja elő az analóg hangot,de hogy konkrétan hogyan szól egy 421es pio,nem tudom. 7070es kenwoodom volt ilyen kategóriában,ott kb 1:1 volt,mindkettőnek számos hibája volt.
-
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42815 üzenetére
apuka nem tudta még akkor ,h vannak puncsosok.
néhai néhány kábele volt nálam.valhallát vettem inkább,bár a néhai is jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42815 üzenetére
mivel neki hulladék kábelnek számitottak a dacon belüli cuccok,ezért olcsón kaptam én is.agpl3asok figyelnek odabe.remélem jól irom a nevét.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42813 üzenetére
júúúúúúj. ez fájt. nemrég vettem egy rakás kábelt Tőle... dacon belül,kivül...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42810 üzenetére
ok,de haver kábele 15e, a harmonic mennyi is? és garantálod,h jó klasszikuson?
Valhalla Ákos sima rézkábele is drágább,mint cimbié.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42806 üzenetére
milyen ákos? kovács?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #42802 üzenetére
na,halljuk.
mert valamiért klasszikuson nem jó az,amiket egyébként szeretek.nálam sem... -
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #42560 üzenetére
ha halkan mondod is felfogom,de nem akarok dönteni helyetted ebben az esetben sem.
én hótzicher nem költenék rá 5000nél többet a valdusra.anno 10éve kb ennyibe volt a 2 magas, új csillapitásokkal. lehetett volna a belső kábeleken,váltón is javitani.Hivox Zolival nem fogok szembeszállni,ha azt mondja,h jelentősen jobb lesz,biztosan igaza van, de hogy én nem költenék 15e Ftot az elég valószinű.
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #42308 üzenetére
közvetlen e hsz után a többieknek is volt csomó ötlete.
de egy a lényeg:ha megfogadod a tanácsunkat,akkor kiszeded a falból legalább zenehallgatáskoz. valdus meg csak rockzenére jó,még mozizni sem tökéletes.a mai cristal wharfedalek sokkal általánosabban használható hangfal(de egyúttal tökössége sincs olyan mint a valdusnak)
Tonyo:nem fogja megoldani a problémát. a legnagyobb probléma a bezártságban van,nem abban,hogy mire van állitva.
-
bajnokpityu
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Star Trek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest