- iPhone topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Egy óra, két rendszer
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gál István #26087 üzenetére
Ha nem is félmilliós,de 300 ezres kategória..Legalábbis ez szerint,de az árát akkor is bőven megéri.És a hangminőségéből sem von le
Közben Béci is írt.Én közben a tesztet kerestem.Emlékeztem rá. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #26058 üzenetére
Létezik Samsung és Philips "bögreszett" egyetlenegy árva optikai bemenettel.Kb 50-60 ezerért-Ha jobb minőséget akarsz elérni,és több bemenet kell akkor 80-ért Onkyo 3305 vagy még inkább 5305.Ezekhez az Onkyókhoz már HDMI-n a HD hang is átmegy és a G20-hoz sem kell külön optikai kábel,mert a tévé hangja is megszólaltatható rajta a rácsatlrkoztatott HDMI kábellel.
-
törölt tag
A képjeleket nem muszáj bevinned az erősítőbe.
Ha a tévén nincs elég hely akkor sajnos csak a kompoziton tudod a tévére csatlakoztatni. A komponens nem egyenlő az RGB jellel.A sokszor emlitett scart-rca átalakitót kell venned.Az 508 pedig nem skáláz és nem alakit át videojelet. -
törölt tag
válasz
roby42 #26003 üzenetére
Mindenképpp phono bemenetes érdekelne(azért is cseréltem le az Onkyót Yamahára) és Onkyo 708-nál biztosan jobb erősitőre gondoltam.Denon 2311 H/K360 vagy Pioneer 1020, Sony STR/DA36000,NAD T737:,kb ezeken a szinteken gondolkodom.Hangfall is ennek megfelelő tudású lesz majd később (vagy hitellel együttesen is).
-
törölt tag
válasz
roby42 #25999 üzenetére
Technikailag még passzolna is(most a 6-8 ohmot figyelmen kivűl hagyjuk:6-al is elmegy),de hangilag bizony már lemarad a H/K255 tudásához képest,arra minimum JBL ES re van szükséged,frontnak ekkora helyiségbe a 100-ast ajánlanám.Ugyanis hangszóró/erősitő árarány: 2:1. tehát a tudását dupla árú hangdobozokkal tudja kimutatni, és azzal lesz élvezhető.
-
törölt tag
válasz
roby42 #25995 üzenetére
Yamaha 1400RDS(BOCSI MINDENKITŐL AZ 1300-ÉRT EDDIG!!).Most került kezembe a gépkönyve. 5 vagy a dvd bemenet bevonásával 7.1 es analóg bemenettel,még HDMI nélküli,1080p skálázós(komponens kimenetre)és 5 optikai és 3 koax bemenete van.(Azért vettem elő mert az eladásán gondolkodom és gyüjtöm az adatait és hogy mennyit érhet.)Kb.7 éve vettem, megjelenéskor,THX Select minősitésű. 220e volt az ára megjelenéskor.
És Proson V(vagy X series,furcsán van ráirva) régi,elmondás szerint középkategóriás hangfal.És egy leharcolt Pioneer mélynyomó. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25978 üzenetére
Én is Jamo-Onkyo párossal kezdtem. Nekem is tetszett nagyon anno.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25975 üzenetére
Nem tudom,mert ugyan többször jártam a Satsystemben,de inkább müholdvevő6antenna témában.
Én hallottem egy zenész/tanár ismerősnél jazzra való hangfalat,de az 300 ezernél is több volt darabja.Ezt nevezik parasztvakitásnak,a marketing egy árnyoldala. -
törölt tag
válasz
csviktor80 #25957 üzenetére
Oda kb 25 cm.es átmérő és 200/250 Wattos kelel,hogy megfelelően betelítse. Pl.Heco Victa 25A vagy Warfedale diamond 10 Mx.
-
törölt tag
válasz
csviktor80 #25945 üzenetére
A láda mérete a szobától is függ,mekkora helyiségben van a rendszered?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25907 üzenetére
Egy másik szobába tudod kivinni a sztereó jelet.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25904 üzenetére
Denon tavalyiak küzöl 1910-nek,ideiek közül a 2311-nek van Zone2 outja.3311-nek pedig 7.1 pre outja van.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
zolaas #25875 üzenetére
Gratulálok az erősitődhöz!
A mérőmiki beállitáskor jön jól. Nincs ebben a modellben benne az Audyssey,így nincs és nem is lehet vele mérőmikrofon.
De ha van valakinek közeledben HTC vagy komoly Nokia amelyen van hangnyomás(decibelmérő) azzal is valamennyire megoldható az azonos hangerőre való beállítás. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25873 üzenetére
Vödörfedélen kivül 4 Ohmos pl. B&W. JMLab Focal Diva Utopia,Monitor Audio Platinum, Canton Reference, Dali Helicon.... ezek csak a nagy nevek,és a kategória legjobbjai közül néztem ki.
-
törölt tag
válasz
mike1978 #25866 üzenetére
Nos én se szeretnék vitatkozni vagy fizikusnak tünni,de az ismereteimet azt azért megosztanám..
Nem tudom mennyit tudsz a váltóáramról (távol áll,tőlem hogy lenézzelek!!),de az erősitőből az jön ki.És itt ugye tekercseket(hangváltón keresztül a hanhgszórók membránját meghajtó és felmágnesező) hajt meg.Ez az összes tövények(Henry,Lenz,Maxwel,indukciós,stb) alkalmazásával együtt jár.plédául van névleges(effektív) és max telitési árama,tehetetlensége,indukció,önindukció,mágneses tér létrehozása,anak az összes velejárójával(Gauss és Tesla és Biot-Savart,Faraday,Maxwel.stb). Tehát ami hangszórót 40 wattra terveztek az elbirja a 40 wattot de elbir kissebb tulterheléseket is. Tehát nem "baj" egy -egy 60-70 wattos löket. De 60 watt leadására tervezett erősitő(ezt is magyaráznom kell?) már tartósan megnöveli a hangszóróra leadott terhelő áramot és ezt az indukciós tekercs már nem tudja követni,és extra-löketek sorozatát fogja végrehajtani. ami ugye mivel mágneses térben megy végben így áramot generál és ez az erősitőbe bizony visszajut.Természetesen mint ahogy jól mondod,ez is az erősitő melegedését okozza.
Az erősitő ugye mint irtam egyfajta áramot hoz létre. De nem képes végtelen menyiségben előállitani. Hanem csak a tápellátásának megfelelő erősségben és azt is csak veszteségesen(messze nem 100% hatásfokkal) állitja elő. Tehát csak bizonyos mennyiségeket képes csak leadni.És nagyobb elenálláskor (impedancia) lecsökkenti,kisebbnél megnöveli a leadott áramot,emlékezz a fizikaórán az U,I, R és W jelentésekre és törvényekre. -
törölt tag
válasz
Mr Paris #25854 üzenetére
Igen.Itt nem a 4 ohmon vagy a hangerőn van a hangsúly hanem a pl 60 wattra tervezett erősitőre ha csak pl 40 W max terhelésű hagnszorót kötsz az neki zárleti áramhoz közeli áramot jelent és ugy is viselkedik: az áram nagy részét visszaküldi, mintegy "visszaköhögi" az erősitőnek.
-
törölt tag
válasz
mike1978 #25839 üzenetére
"Ami még probléma, hogy az egyenáramú ellenállása egy 6-8 ohmos doboznak sajnos nem is teljesen 6 vagy 8 ohm, ráadásul egy 4 ohmos doboz sem 4 ohm megmérve műszerrel, ami a frekvencia függvényében meg még össze vissza változik is."
Ezzel tökéletesen tisztában vagyok,és ezt nemegyszer magam is kifejtettem már itt a fórumon is.De pl. az Onkyo se csak 6 ohmos és arra se az van odairva. hogy 4-16ig,de meg van adva neki még a 3 ohm is.Mégse ajánljuk senkinek a 3 ohmos hangfalat.De a 16-ot se(nem lehetne hallani alacsony hangerőn).De az erősitők legtöbbje(a H/K is!!) "figyeli" a kimeneteit és adott esetbenl tulterhelés esetén lekapcsolja. Az általad emlitett megfőzés csak tartósan alacsony teljesitményű és impedanciájú megterheléskot jelentkezik és itt azt értem hogy a 60W RMS-re 30-40 wattos hagnszórókkal terhelik folyamatosan.A legtöbb erősitő (kivéve épp a H/K) IEC alapján adja meg a teljesitményt ami azt jelenti hogy 1 ágat meghajtanak kHz-el,a többit földelik,ezt adják meg. alapadatként -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25835 üzenetére
Tökéletesen.
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #25825 üzenetére
A mai erősitők már nem annyira érzékenyek,4 ohmig nyugodtan ráköthetsz hangfalakat,az alá tényleg ne menj.Ha 2xx erősitőd vagy az feletti van arra már ne ezeket vedd,azt is csak azért mert nagyobb teljesiményigényük (és nem "ohmtürésük") miatt.
Mike1978: miért is végeznék szervizben?? Erre kiváncsi lennék. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cintula187 #25753 üzenetére
Igen,lényeg:
1:ne sarokban vagy falnál legyen és
2:ne lehessen észrevenni,hogy hol a forrás(mert akkor tul erős vagy rosszul van beállitva). -
törölt tag
válasz
cintula187 #25747 üzenetére
Mélyhangnak az a tulajdonsága hogy a falakrol visszaverődve erősödik,különösen ha közel van és képes un.állóhullámot alkotni.
Ezért nem szabad falhoz kb.70-90 cm-nél közelebb tenni -
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25671 üzenetére
Szerintem az narancssárga és digit.audio. Minth irta volna.
"ne átalakitoval csináld.direktbe forrassz egy bkáel két végére 1-1 csatit.olcsóbb,és jobb"
Mi bajod az átalakitóval?Nekem régebben évekig oké volt? -
törölt tag
válasz
Gaben360 #25656 üzenetére
Az hogy nem használod ki mind a 7 kivezetést abból hátrányod nem származik. Forrás is elég csekély jelenleg.
Ha a kanapét(vagy bármilyen ülőalkalmatosságot) nem tudod előrébb húzni,,így ki se tud alakulni a megfelelő tér. Az surroundok előrébb hozásával vagy rosszul betett surr.back hangfalakkal nem nyersz, sőt még a térérzet is eltűnhet. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25655 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Mr Paris #25652 üzenetére
Egyetlenegy esélyed van: (pont nem látszik a csatlakozó,de tudom milyen) DIN-RCA átalakitót kell venned,ha találsz (nekem volt itthon,nem tudom,megvan-e még) annak a bemeneti (IN) dugóit kell összekötnöd a Gaba-val.
ÉS NE A PHONO-BA DUGD!!!Mivel az nagyon alacson jelszintű,és még RIAA-t is tartalmaz, tönkrevághatod vele a videotont. -
törölt tag
válasz
Gaben360 #25649 üzenetére
Sztem maradj az 5.1-nél. És vedd a legolcsóbb erősitőt az általad választottakból (már ha nem kell a HDMI és a HD hangok dekódolása). A maradékból pedig sztem cseréld le a Sony-t,mivel ezek az erősitők jobb hangfallal többet nyújtanak élményben.(Erről hallgatással könnyen meggőződhetsz.)
-
törölt tag
válasz
Gaben360 #25645 üzenetére
Először is. hangfalat lehetőleg egy csalából válassz.Tehát keress Sonyt,abból is hasonlót,mint neked vannak.És elég a sorround is.
A hátad mögé. 7.1 elrendezése:
Tehát láthatod hogy a hátad mögött is kell bizonyos térnek lenni.Erősitő: a 255 az nagyobb kategóriájú a többinél és ujabb is,így azt preferálnám. De az Onkyo se rossz. -
törölt tag
válasz
kételkedem #25600 üzenetére
Javit rajta.Legalábbisa beépitetnél valamivel jobb lesz.
-
törölt tag
válasz
visnor2000 #25587 üzenetére
Ami jó volt analógra az majdnem mind jó a DVB-T-re Annyi,hogy a lepkeantenna első helyét a YAGI antennák vették át.Ezek irányérzékenyebbek de nagyobb nyereséggel vesznek.
-
törölt tag
válasz
8nemesis8 #25580 üzenetére
"Vajon mennyit számít ez a hangfalnál, hogy esetleg már 2-3éve is legyárthatták, vagy annyira azért még csak nem öreg?"
Nem számit a hangfalnál, hisz itt nincs pl,új kodek vagy csatlakozó. Csak a 10-15 éves darabokat kell erősebben megvizsgálni.Az hogy 2-3 évig nem járatták az semmit nem jelent,ennyi idő alatt,pl. nem fárad el az anyaga,nem száradnak ki az elektrolit kondenzátorai. -
törölt tag
válasz
visnor2000 #25584 üzenetére
Jelerősség mennyi volt? 65% felett kellene lennie. Gondolom antennát állitgattad már ide-oda. Mert lehet más szögből fogja jól mint az analóg jelet.Ez egyébként egy nagyon irányérzékeny antenna, kevés ,akár miliméternyi elmozdulás is elég a jelvesztéshez. Fektetve és vizszintesen kell felszerelni,az antennának pontosan az adó felé kell néznie.
-
törölt tag
válasz
csikes77 #25549 üzenetére
Itt a Prohardveren,, AV forumon, és a teszvesz-en is
-
törölt tag
válasz
cintula187 #25509 üzenetére
Igen,de az alsó fele fizikailag le van választva.
Nehezen lehet csak kivenni...
Most látom,válaszoltak rá. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #25482 üzenetére
Az izlésedet olvasva nem tulzás,nyugodtan mehetsz 300-ig vagy kicsivel fölé is.
Milyen erősitőre teszed? -
törölt tag
válasz
bozont #25452 üzenetére
Nem értek egyet a okfejtéseddel. Mert ami elnyelődik az már nem jelenik meg a vevőoldali készüléken,mig egy többször reflektált jelnek van némi esélye Red-Solomon féle hibajavitással és redundancia alkalmazásával kijavitódnia.
Nem tudom mennyit tudsz a fény fizikájáról és a kvantummechanika ilyen irányu fejezetéről de maradjunk annyiban hogy az üvegszálban megváltozik a fény jellege és viselkedés szempontjából un.koherenssé válik és longitudinális helyett transzverzális hullámok formájában továbbitódik (tudomásom szerint) ,és többmódusú üvegszálon akár a teljes látható és akár az alatti vagy feletti frekvenciatartomány,magyarán egy nagyon széles spektrum egyszerre továbbitható..Tehát gazdaságosan szállitható,Pl mikronnyi méretű többmódusú optikai hajszálvezetéken akár gigabit értekkel juthat el hozzád az internet,töredéknyi,jóval kisebb veszteséggel,mint koax kábelen. -
törölt tag
válasz
tony70 #25448 üzenetére
Cd hallgatásánál 44.1 KHz-en fog továbbitódni a bitfolyam.
Az egyéb PCM és a DD vagy DTS és MPeg jeleknél számit az átvitel.HA az erősitőd nem megfelelő jellel találkozik,mondjuk 96kHznél naygobb,azt lebontja 48kHz-es szeletekre. Ezért a lejátszóoldalon át kell a kimenő jelet állitanod 96 kHz-re.
Legalábbis a Yamaha erőlködöm ezt teszi.Írja is a kezelésije. -
törölt tag
válasz
8nemesis8 #25444 üzenetére
Ez amit linkeltél,jó lehet.
Otikai kábel jóságának ismérvei:az anyaga(üvegszál a legjobb,müanyag rosszabb),az áteresztő képessége (minél kissebb legyen a használt vezető törésmutatója,és ezért is szokták aranyozni),de az ilyen irányú veszteség ha a többi tényező jósága is megfelel, 1-2 méteren belül elhanyagolható,,a csillapitása(ez is egy-két méteren belül jelentéktelen,ha a többi tényező oké),A csatlakozó minősége, és a mechanikai ellenállóképesség(vastagabb vagy a jobb szigetelőképességű a jobb). -
törölt tag
"Az a lényeg, hogy nem osztozik rajta senkivel. A csúcs DVD és BD-játszókban külön tápja van az audio a video szekciónak és a mechanikának."
Ráadásul minden komolyabb lejátszóban különleges alátámasztással,felfüggesztéssel szegregálják a futómüvet a készülék egyéb részeitől hogy minél kevesebb mechanikai hatás érje és rezonancia szempontjából is a lehető legalacsonyabbra, minimumra törekednek (tudom hogy te ezzel tökéletesen tisztában vagy,csak a többi fórumozó miatt egészítem ki). -
törölt tag
HM erősitő: házimozi másik nevén AV erősitő.
Igenis gondolkozz komolyabb rendszerben,ha megteheted, mert a jó rendszerek halkan is ugyanolyan jól szólnak,érthetőek. A tovaterjedő mélyhangok ellen a szobaakusztika jobbításával,pl vastag szőnyeg, függöny, könyvespolc, virágcserép,sarokba elhelyezett puff vagy egyéb hangelnyelő anyagok bevonásával (tehát legtöbbje olyan dolgok,tárgyak, amik amúgy is meglennének egy normális nappaliban) hatásosan tudod meggátolni a továbbterjedésüket. És szinte minden házimozi erősítőben van "nigth" mód ami lejjebb vesz e mélyhangokból és a dinamikából,hogy a szomszéd zavarása nélkül élvezhesd a filmet.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Linux kezdőknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- JBL Bar 800 Pro 5.1.2 Hangprojektor
- SAMSUNG UE85DU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest