- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #25092 üzenetére
egyszerűen nem tudok hinni abban, hogy tökéletesen bánik egy nulla forintból nyákra integrált szoftveres cucc akár a digitális jellel.
egyébként a denonomban levő DAC is rosszabb,mintha jó kábellel a zs vagy az xfi készitené az analóg jelet.pedig 5-6rugós kábel viszi a digit jelet is.mozira jó...
én mindenképp a CD saját DACjára szavazok zenehallgatásnál, vagy külső dac.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #25086 üzenetére
biztos létezik olyan középkategóriás árú CD aminél létezik jobb hangú PC hangkari.
pedig van xfi, volt au2zs,pár órára volt vendégem valami komoly asus.ezek a kommersz pcs hangkarik közül jobbak.
nem rosszak,de azért egy használt 30rugós CD porba alázza mindet.
tegnap fél füllel hallottam az uj wharfedale obsidiant.hát asszem a cristal szériának lőttek.azonos áron sokkal elviselhetőbb.kár, hogy randa. van végre némi közepe, magasa, és kis költségvetésű 5.0t lehet belőle építeni, mert kellő mennnyiségű, mélységű mélye van.
de mindenképpen jobbat akarok venni 200körül.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #24960 üzenetére
ez furcsa,mi azt teszteltük nemrég, h melyik CD hányszorosan volt irva, meg hogy hányadik másolat.igaz,nagyon fülelni kellett, meg enyémnél jobb láncon lehetett igazán kihallani, de ezért ez sem mindegy.
ettől a kategóriától a 320as mp3 rohadt messze van.még a fos berhelt wharfimon is simán kihallott.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #24709 üzenetére
polk tsi mikor jelent meg?amikor itthon a régi oktogonaudios srác elkezdte forgalmazni őket,akkor hallottam.az akkor 150rugós per 2db áras, nagy testes álló jobban szólt,mint az a dali,tehát még mindig inkább polk.
jbl meg olyasmi,mint a focal? nyugodt,hosszan hallgatható? és milyen mozin?
szerintem akkor le kezdek keresgélni valami jobb, de használtat, ha ezt tanácsoljátok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #24703 üzenetére
ippeg pont határeset.6-7 éve hallottam vagy a conceptet, vagy az ikont. nem emlékszem rá, sőt arra sem,h a 6os volt, vagy a 8as, a surányiban hallottam, de nem voltak éppen jók a lánc elejére betett alkatrészek, igy a végeredmény sem vlt meggyőző.ami megmaradt, hogy a 6os sokkal jobban szolt,mint a 8as.
-
bajnokpityu
félisten
weblapodrol idézem wharfedale diamond 9.2 5.1 bő 3 évres szettről:
"A Wharfedale kétcsatornás módban nagyon nyílt, egyenletes produkciót mutatott. A tér bemutatása jól sikerült, a színpad átlátható és a mélysége is rendben van. A középmélyek megfogottak, karakteresek, az előadás levegős. A hangzásvilága lágy, ezért a részletek néhol nem elég erőteljesek, és a hangszerek is vesztenek súlyukból. A basszustartomány puha, kellően mélyről indul, a dinamikai elemeket szépen hozza, de egy picit lehetne tisztább is. Többcsatornás módban is kiegyenlített teljesítményt mutat. Az effektek energikusak, az átmenetek zökkenőmentesek. A háttérsugárzókból is végig partiban vannak a frontokkal. A centersugárzó nyílt, kifejező, a dialógusokat tisztán, érthetően hozza. Az akciófilmek mélyfrekvenciás effektjeit a mélysugárzó probléma nélkül kezelte le, a szett jól tolerálta a nagyobb hangerőszintet is. Használhatóságát tekintve egyaránt megállja helyét zenehallgatás közben ugyanúgy, mint a mozifilmeknél." 208e/szett.
elég furcsa ezt olvasni, miután ezt irtad,h kerüld a jamot,wharfedalet.
egyébként ár értékben a crystalok nagyon jok,bár jóval 200 alatt vannak.én bátran ajánlom őket.
-
bajnokpityu
félisten
az újabb wharfi diamond sorozat nektek hogy tetszett? mire jo,mire nem jó? 10.4 és 10.5re gondolok.
réges régi diamondokat hallottam, irtó laposak nyomottak voltak, de úgy látom, az ivel hangfaldobozon kivül semmi sem hasonlit a régiekre.erősen gondolkodom valami hasonló 150-200 rugós 5.0 szett vásárlásán.
a már általatok ajánlott polktól félek, kef meg még mindig túl fémes nekem.tannoy sensys DC2re meg sajnálom a pénzt, pedig nagy kedvencem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mike1978 #24384 üzenetére
ezzel alapvetően egyetértek, de hozzátenném, hogy a márkajellegek inkább a magasabb kategórián mutatkoznak ki, az olcsóbbaknál inkább csa ka visszáját lehet érezni. a tulajdonságnál.
drágábbaknál azért annyiból finomodik a helyzet,hogy igazán csapnivaló készülékek nincsenek, ellenben izlés dolgává válik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
R1per2 #24273 üzenetére
én még csak digitális erősitős ilyen izét hallottam.ezek borzasztóak voltak minden szempontból.az összes nagy márka összes hibája bennük volt.
sem tér, sem realitás,de legalább erő sem volt bennük.tudom,idejétmúlt gondolkodás,de nézted,h 4 kg az egész?4kilóba még egy rendes táp,vagy ház sem fér bele..
-
bajnokpityu
félisten
ez elég hasonló ahhoz, mikor hiába digit koaxon megy át a hang,mégis képes brummra.
a jel ugyan árnyékolt kábelen belül megy,de az árnyékolás át tudja vinni a brummot.én is meglepődtem, de ilyet már tapasztaltam.de ha nem brummol,akkor viszont teljesen megmagyarázhatatlannak tartom, hogy különbség legyen.akkor már inkább a codec és meghajtásánál keresném a különbséget.
-
-
bajnokpityu
félisten
kinai néni szleng akart lenni.
tudod kici ocso, összá.egy műszerész weblapon évekkel ezelőtt olvastam, hogy pl a denon sztereok füleskimenete is úgy volt megoldva, hogy valahogy a végerősitőből volt kivezetve. tehát nem volt bennük külön füleserősitő. na, ilyenem volt, és teljességgel használhatatlan volt. pont annyira, mint a mai 500Ftos agybadugós fülhallgatók.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabo.Peter #24166 üzenetére
azért vannak olyan esetek, amikor a DTSt elő kell állitani. ilyenkor jön jól a korrekt hangkari.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #24111 üzenetére
szóval csak azt akartam mondani,h (oké,jelen esetben gyöngyöt disznók közé) hogy aki egy 1911es denont azért vesz, hogy zenét hallgasson, az pórul jár.olcsóbban jobban járna egy korrekt sztereoval. egyébként a denon mai sztereoi szerintem csapnivalóak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #24096 üzenetére
félreérthető voltam.kimenő teljesitményt akartam irni.nem a wattokra gondolok itt,hanem a faldöngetésre. ebben sem jó a denon.
térleképezése sztem annyira azért nem jó.mozinál nem ölel körül teljesen a tér.más márkák ebben szerintem jobbak.pl egyszer hallottam egy olcsó piot.általánosságban szörnyű hangja volt,de ott körülölelt a film.
2106om van,az talán 1911 fölött áll,és hirtelen kinyilik a tér,ahogy átváltok egy sztereora.mozinál detto.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thuglife #24077 üzenetére
nekem konkrétan túl szinezettek a környezetemben levő missionok.lehet valami más erősitővel, CDvel jobbak lettek volna, de marantz,denon láncokon próbáluk, nekem nem jöttek be, függetlenül tipustól,évjárattól, mindegyiknek valamiféle szine volt.
egyébként jó fülű barátom 10éve oda van a sajátjáért,miközben én többször belenyúltam a wharfimba, ami alapból drágább volt a missionnál.szal lehet user error
-
bajnokpityu
félisten
ár/értékben mik most a legsikeresebb házimozi szettek?
wharfedale cristalt hallottam,filléres árához képest jó volt. de ha valaki többet is hajlandó áldozni?
dali icon duplája,szintén szerintem egy korrekt ár/értékű cuc.ebben a kommersz kategóriában mik még jók?
vagy még mai napig 2 szettet érdemes tartani, egyet mozira, egyet meg finomságokra?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #24004 üzenetére
a wharfedale valdus 400 utódja?
jé,ilyenem nekem is van egy. bulizni,mozizni jó, de akkor zenét miért házimozi erősitőn akarsz?enyém nem gyári, sokkal jobb magasakat találtam, pont belevalót, de igy sem lett a klasszikus az erőssége
)
nekem az jött be, hogy a 2106 mögé van kötve egy sztereo.persze CDnél direktbe megy a sztereonak, de zenei DVDnél megéri a preout.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #23993 üzenetére
130ért vettem 3-4 éve a 2106ot.mondjuk akkor ujonnan,de akkor is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gál István #23987 üzenetére
te jó ég,ennyiért ingyen van...
-
bajnokpityu
félisten
HDMIből tudott már valaki házimozira hangot csiholni?
laptopomon nincs spdif, de hdmin keresztül támogatja a hangkimenetet. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Teasüti #2350 üzenetére
subokat mindig az elhelyezéssel hangolod be a saját lakásodhoz.amikor ezt megvetted is elvileg játszottál, hogy hova érdemes rakni,milyen irányban sugározzon,h a frontok mélyét ne oltsa ki,ne döngjön.meg elvileg beállitottad a fázist is.no,ezt kéne ujra eljátszani ha mögé veszel még egyet.van vonal szintű kimenete a mostaninak? ha nincs akkor a következő mindenképp olyan legyen,aminek van,igy a mostani lesz a 2. a láncban.
teljesen korrekt megoldásokat láttam már ilyen sorbakötött subokkal.sőt előnyösebb is lehet két kisebb membránfelület,mint egy nagy,mert pontosabb lehet a hangja,függetlenül,h nem megy le a pincébe.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2295 üzenetére
nem,csak vicceltem,köszönöm a bókot.
évekkel ezelőtt volt amelyik boltnak elmeséltem mit akarok,és publikálom,meg reklámfelület,benne volt a buliban.megirtam,hű,meg minden,de miért irok rosszat a cuccról... igy többet sem kaptam-nem is kértem kártyákat.dobozosat meg nem szoktak odaadni,ha előre szólok,h esélyes,h visszahozom,mert nem lehet eladni. amugy a ZSis úgy jött,h visszaviszem.sőt,elsőre túl sterilnek tűnt,más hifisek is kritizálták.mindaddig mig nem kapcsoltam ki a CMMSt(sajna gyárilag be van kapcsolva).aztán azóta is ez a mérce hangkari terén nálam.a másik meg a régi TB kártyám.az meg a zenélős fajta volt.
no a DTS azért tűnt dinamikátlannak,mélytelennek,mert a DTS mélye külön csatin megy.nem lehet,h ezt nem tudta átkódolni 4.0ra?
amugy a DTS jelszintje alacsony,de ettől még a dinamikatartománya nem rossz ám.azért nem véletlen ez az etalon. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2289 üzenetére
kedves
nem csodálom.a hecok mindig is irdatlan jók voltak ár/kellemes hosszan hallgatható élményben.
én hangkaris kérdésemre senki sem tud válaszolni? egyikre sem?
kénytelen leszek kölcsönkérni néhány au4est tesztre.mint a régi szép időkben,amikor hétvégéken keresztül teszteltem,hogy beleférjek a 3 napos visszavitelbe -
bajnokpityu
félisten
válasz
#54715584 #2281 üzenetére
au4ből melyiknek van olyan hangminősége,mint az au2ZSnek? komolyan kérdem, korrekt láncon,komoly fül véleményére alapozva. én a ZSnél befejeztem a kari tesztelést.
valamint amit itt irtatok, hogy hangkari képes önállóan akármilyen hangforrásból digitális DTS jelet enkódolni. mely tipusok ezek?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
yakuza.tora #2277 üzenetére
érdekes,h dali meg a vitas között nem a dali lett nyerő.megmondom őszintén nekem is ő lett volna a győztes,de az emberek 90%a dalit ajánlja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2274 üzenetére
na itt kezdődik a szubjektiv rész
hát valami vagy irtó preciz, vagy valami élvezetesen szól.vagy a kettő együtt,de az már a millás kategória.ezért ócsósitunk minden alkatrészen.tehát nem lesz lineáris a frekiátmenet sem,fázis sem,ráadásul tehetetlensége van a hangszórónak.ezért szinez.
a zenéknek meg van jellegzetességük,van ami inkább kicsi hangnyomás mellett is pontosabb átmentet igényel,és van ami inkább igényli a mélyek energiáját,és nem baj a hangszóró tehetetlensége. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2259 üzenetére
egyszer részletesen elmeséltem a wharfim történetét.ez jellegzetesen nyomulós,lapos karakterű 2.5utas cucc.100ezerért vettem 9éve. kapott egy visaton magasat összesen 5ezer Ft értékben, meg kikötöttem egyik mélyet,és egész hifis lett
kicsi volt a 2 db 20as mélyközépnek a kb 40 literes levegőtérfogat.másrészt kevéssé rezonált a doboz.teljesen kinyilt.a végére elérte egy 60rugós visaton szett minőségét jazzben.
viszont visszakötöttem,mert hát ugye nem csak jazzt hallgatok,meg hát basszus kést szúrtam saját szivembe,hogy meghallgattam egy kb felébe kerülő cuccot,és hifisebb volt.legalább akkor a jellegzetes középmélye visszakerül.
jelen pillanatban apocaliptica meg dream theater ami erőssége,jazzt ezen nem érdemes hallgatni továbbra sem.de ezen a két előadón eléri amit tud jó minőségű jelet adva.acdc, meta viszont már kevés ennek, tőlük most több részletet lenne képes megjeleníteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
yakuza.tora #2262 üzenetére
oké magnat jó subokat gyárt,de mindig a diszkósabb,rockosabb irányt képviselte,szemben a hecoval.magnat is gyárt nyilván komolyabb cuccokat,akár 3-4 millióért is,de most budget kategóriáról volt szó.
figy,én abszolut nem szidtam a rendszeredet,de a láncod két tagja is a keményebb stilust képviseli.nyilvánvaló, hogy metallica,acdc,és egyéb közepesen hifis dolgok keményen fognak szólnia rajta,csak ezekkel pont az a baj,hogy jazz,klasszikus érzéketlenül fog szólni.én is anno majdnem beleestem a hibába,h wharfi mellé marantzot vettem,de szerencsére az eladó rábeszélt,hogy ha akkor nem is látom a lánc hibáját,de megútálnám ha egy jobbat,érzékenyebbet hallok.
pláne nem a mozis teljesitményét szidtam,pláne nem fikáztam... -
bajnokpityu
félisten
válasz
yakuza.tora #2263 üzenetére
igen,ennyi erővel az oktávia a golf, és az audi TT is azonos padlólemez.
és ott még télleg van is hasonlóság az alkatrészekben.de,hogy azonos a tulajdonos hangfalaknál,semmit nem jelent.sőt dali azonos hangszórókészlettel rendelkező 2 sorozata a concept és a blue is homlokegyenest különböző stilusú. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#54715584 #2256 üzenetére
hát igen,majdnem a frontokat tolja hátra,de zavaróan magas jelszinttel.ettől még "5.1"
nekem 2ZSm,annak sem gond kitolni.sőt az alaplapinak sem lenne gond.csakhát az a konyhába zenél.
most,h mondod,rég nem hallgattam dvdaudiot,kipróbálom.de emlékeim szerint mind a HM,mint az au2zs elbánik a jellel.a turtle beach viszont süket volt...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
yakuza.tora #2229 üzenetére
abban egyetértek,h a papirmembrán lesz a legtermészetesebb a fül számára.általában.ugyanis olyan jellegű hangja van,amit az ember megszokott.alumembránok mindig kicsit idegenek elsőre. sőt a papirmembrán könnyű,tehát némi felületi erősitéssel preciz hangot lehet lehet belőle kiszedni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
yakuza.tora #2237 üzenetére
azt nem vágom,h ennyi idő rááldozás után hogy vettél yamahát?... meg magnatot?
mod:látom rolling stones.igy már értem.arra legjobb
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#54715584 #2245 üzenetére
baj,hogy hiába mondják prologik,meg 5.1digitális cuccoknak,sajna enkódolni nem tudnak ezek a kártyák,csak spdif-et.
ami viszont érdekes lehet,hogy létezik az ac3 kodeknek egy olyan változata,ami a DTS DD,és többi jelet képes átengedni az SPdifen,igy DVD,HDvideo,DVD audió nézésnél felismeri a jelet a HM erősitő.
a másik meg,hogy szoftveres enkódolást használtok,ez prologik minőségben elérhető,és benne foglaltatnak a normális lejátszókban.és ezt visszakódolva,legalább részben 5.1 tud lenni a hang.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2248 üzenetére
a realtek csak digit analóg átalakitó,a chip maga a soundstorm.adi is csinál DA átalakitót soundstorm alá.
mindenesetre az analóg jel minősége nem a soundstormtól függ,hanem a DA átalakitótól,és annak összeszedett zajától.integtál cuccok ebben gyengék. digit kimeneten jók csak ezek igazán. -
bajnokpityu
félisten
válasz
30z.Samu #2181 üzenetére
kerits egy 3600ot használtan.biztos lesz aki nagyobbra vált,és em tudja értékelni a kincsét
én télleg nem tok semmi értelmes aktiv 5.1es szettet ezen kivül.70ért a victa meg crystal van,hozzá 50-60 egy erősitő.az a köv lépcső hangerőben,hangminőségben.altecek nem zenészek ennyiért,logik sem,klipsh drága,és csak zúzni jó, hifi márkák meg ennyiért nem adnak semmit.
marad a használt akkor sztem.vagy kérdezz meg mást,okosabbat,hátha látott vki valami érdekes vételt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2177 üzenetére
igazából egy vicc,hogy jutottam hozzá.mondjuk ingyé volt
sulinet,42ezer FT.helyett 0.
nagyon sok éve megvan,3 költözést túlélt nálam,most meg amolyan 2. jószág. párszor nekifogtam tuningnak,de megállapitottam, h csak rontani tok rajta.bezzeg a wharfi hangfalaimat könnyen ment.sokat filóztam,h eladom őket, mondván szinte sosem használom,pláne a családi házban nem lesz helye,de ezek után nem kéne a mostani piaci árért elkótyavegyélni.majd jó lesz a köv generációnak 15 év múlva
és akkor ma ezt a régi 3600ot már nem is gyártják?csak a gyenge utódját?
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jolti05 #2166 üzenetére
semmi érdekem sal ellen szólni,egyszerű tapasztalat.szar alapanyagból szarul megtervezett cuccok.kitiltanám ha tehetném.
bezzeg a genius hangfalai árukhoz képest nagyon nagyon jók egytől egyig. van egy ilyen 5.1esem is itthon,és az ára nevettséges minőséget sejtet,de 80Hzre állitva a keresztváltót, meglepő hangra képes.a mélye ugyan pontatlan,és nem megy le 45Hz alá,de ennyi pénzért,sőt 40-50rugóért nem tok hirtelen jobbat.mondjuk nekem még az első pár példányból való van,azokat kicsit jobban odafigyelve rakták össze(csillapitás,illesztések kiöntése),de ezeket az olcsó tuningokat az ujakon is meg lehet csinálni.
erősitőre kötve feltétlen javul a minősége,pláne jobb kábeleket használva kinyilik a cucc.
sztem közép-alsó kategóriás kábeleket érdemes hozzá venni,de erősitőt már neminkább tedd félre a zsetont. -
bajnokpityu
félisten
yamahát? én a HM erősitőit sehova.azaz finomitva.az irtózatosan drága A betűs sorozata az mondjuk a teljesitménye miatt lenyűgöző lehet egy 50-60nm-es szobában.a többi nekem nagyon nagyon nem jön be.
én szeretem a kiegyensúlyozott-sehol sem túlzó hangképet(amiben kicsi élet is van).Nem szeretném, ha olyan kábeleket kellene használnom,ami tompitja a magasat,másik meg kedvenc középkategóriás mainstream hangfalaim a tannoy eyeris,amik irtóra igénylik a korrekt magasokat.
egy tompa fajta jbl-t viszont valamennyire kompenzálna,ha már mindenáron keresni akarok neki való hangfalat.
igény szüli a jó hangláncot.aki kérdez,egyáltalán megfordul a fejében, hogy esetleg a csillivilli tulajdonságokon kivül más is fontos lehet,abban sztem megvan az igény.tehát nekik nem ajánlunk olyat,amit megútálna azonnal,ha meghallgat egy korrektebb láncot.összefoglalva:igen szerintem keményen mellé lehet nyúlni. -
bajnokpityu
félisten
örülök,ha tudtam sagiteni,ezért van a PH.
egyébként azért nem szeretek konkrét vásárlási tanácsot adni senkinek,mert különbözőek az igények.meg miután ezek a cuccok el is tudnak romolni, ne kérje rajtam számon senki se,ha pont az övé kifingik.jól megfogalmazott kérdésre inkább szeretek válaszolni.de nehezen lehet megértetni az emberekkel, hogy ha 6x100Wos erősitő elhagnzgik egy mondatban az garantáltan nem fogom elolvasni,pláne nem válaszolni.ez igy pont olyan kérdés, mikor kérdezi a csaj, hogy jó autó-e az opel...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
tizsfuuzbal #2134 üzenetére
40nm-hez ennyiért nem kapsz semmi értelmeset.ennyiért egy közepes erősitőt lehetkapni,vagy egy hangfalszett mélynyomó nélkül.túl nagy a tér!
jamot meg márkát ma teljesen elfelejteném.valaha hatalmasat alkottak pár hangfalukkal,de mára csapnivalók. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2124 üzenetére
a polk hangja leginkább a klasszikus jbl-ekéhez hasonlit (nem a mostani titándomos szörnyűségeghez).kiegyensúlyozott,vállalható,de talán túl fakó.pláne egy denon után kötve.
érdemes amugy nézni a hangszórók anyagát.látatlanból meg lehet tippelni, hogy milyen jellegű hangja lesz. selyem inkább hifis, titánok akkor is szólnak,ha nem kéne, műanyagok a kettő között, tömören.persze ez már neccesebb téma,mert max 80%ukra igaz a megállapitás.
mélyközepek meg papir:meleg, alu keményebb,stb...ha nagy a membránfelület,akkor döngetősebb lesz,nagyobb hangerő kell,hogy élvezetesebb legyen, a kicsik meg általában soványabbak,és pontosabbak. a doboz alakjával,légtérfogatával meg mindent teljesen át lehet hangolni
sok hangszóró általában kusza hangátmenetet eredményez,kiugráló frekiátmenettel.vagy drága,és jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2129 üzenetére
sztem sehol sincs ellentétben az én szövegemmel,sőt ugyanazt irtuk.annyit irtam,h a jelleg az márkától függ, de árral arányosan lehet előny, hátrány. pl denon olcsóban is precizkedik a frekiátmenettel, de nincs semmi tere, ami meg kéne HMre. drágában meg tök jó, hogy minimális tere is lesz (szterehoz képest mondjuk még mindig halovány)
pio meg ettől még átmenet, mindkét kategória hátránya megvan benne az olcsó termékeiben, és mindkettő előnye megvan a drágábbakban. természetesen soha egyikben sem lesz legjobb.
HKhoz heco annyiban jó, hogy a heco fakóbb, a HK meg szinez, erőszakos,kettő átlaga akár élvezhető is lehete. de egy agressziv hangfalhoz pl marhaság választani( pl wharfi valdus, balboa,és egyéb titán magasú hangfalhoz)
Heco denonhoz meg olyan páros,ami igazán természetes hangszereken is árához képest jól tud szólni. Nem fogja vesédet masszirozni, de az általam valódi zenének nevezett dolgok élvezhetően tudnak szólni.
nem kivánok stilusokról regélni, de egy szintetikus zenénél édesmindegy, mennyire preciz a hangátvitel, ott többet számit a hangnyomás.úgysem tudod milyennek kellene lennie a hangnak. -
bajnokpityu
félisten
ha visszaolvastok,sok véleményt,tippet láthattok.
nincs olyan,h tuti vétel,minden készüléknek van hibája.ha van is, mindenkinek más a tuti vétele.általánosságban elmondható, hogy yamaha,HK házimoziban erős(yahama visitós,HK meg döngetős),de zenében nem élethűek.pio egy átmenet,mig denon,onkyo,marantz, CA zeneibbek.sony,kenwood semmiben sem jó,de még közepes sincsenek.
természetesen mindegyiket saját árkategóriájában értem.minden márkának van saját stilusa, ami olcsóbbaknál inkább hiba,drágábbaknál már jellegzetesség.
folyamatosan fejlődnek ezek a HM erősitők,de zenére épeszű árak mellett mind gyengébb,mint mondjuk egy fele annyiba kerülő sztereo.valamint a korábbi tipusokhoz képst általában mindig csak szolgáltatásban tudnak többet,hangminőségük nem javul azonos pénzért.
amit még figyelni kell, hogy nem egy erősitőtől lesz jó egy rendszer. láncban kell gondolkodni. kábelekkel, hangforrással is sokat lehet rontani, valamint érdemes a láncszemek erősségeit gyengéit vegyiteni.
amit irtam csak a saját véleményemet tükrözik,de általában azért egyet szoktak velem érteni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2107 üzenetére
pff,hát méteres adatokat nem tudok,hogy melyiknél jobb/rosszabb az átvitel.
de 3-4 méterig azt mondják a 10rugós kábelek a határai az optikai/digitnek.10rugó alatt koax felett optikait szoktak ajánlani.
ezeket több helyen hallottam,független forrásokból.nekem koaxom van, kácsánál rakattam össze kácsa drótból, elmegy.a HM erősitő digit analóg átalakitójának valahol itt a határa.
lenne lehetőségem összehasonlitani, a DVDmnek van mindenféle kimenete,de annyira nem érdekelt.sztereomat meg kizárólag korrekt analóg rövid kábeleken kötöm össze. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#67688960 #2104 üzenetére
a jobb boltok amugy ügyesen legyártják a digit koax kábelt,hogy ne kelljen átalakitóval szenvedni. és a hibajavitás miatt nem mindegy a digitális jel milyen kábelen megy át.
pl olcsóbb kategóriában mindig jobban szól egy koax,mint optikai.
kivéve,hogy ha sik gagyi,mert akkor meg földhurok miatt búg -
bajnokpityu
félisten
denon csak tranyós végfokokat használ.alsó kategóriájában nagyjából a 20 évvel ezelőtti technics kapcsolásokat,ahogy hallom.
pana,JVC próbálkozik egyedül ebben a kategóriában digit erősitőkkel.eddig nem sok sikerrel. fizetett szaklapok meg azt mondanak amit akarnak.eddig minden magyar-nemzetközi szaklapról derült már ki félrehúzás. magánszemély szubjektiv tesztje meg annyiból problémás, hogy az ember nem tudja megfogalmazni mi a jó és mi a kevéssé jó tulajdonsága a saját hifijének,mig nem hallott jobbat.nem véletlen szokták a külföldi fórumokon kérni,h a véleménye mellé irja oda,milyen cucca volt még a teszt példányon kivül.1x már leirtam pár hónapja miért jó ez a digit dolog kocsiban sub erősitőnek.máshol még eddig nem hallottam meggyőző előadást.de hátha PHs barátunk megveszi az első jó alsó kategóriás digit erősitőt,és rohanunk mi is a boltba
hifiben néha történnek csodák.JVC is ki-ki adott meglepő hangminőségű cuccokat közepes áron,aztán egyszercsak, letörik a vetélytársak az áraikat,és azonos tipusjelzés alatt egy sokkal gyengébbet(vetélytársak szintjén levő) árul. ez rusnya becsapás.megnyerik a teszteket, mindenki áradozik a cuccaikról, magánember meg 1 hónappal később megveszi,és átvágva érzi magát.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2088 üzenetére
meg fogom remélem.
amugy egy régi pana/technic volt.nagy kék csikszerű fénye volt.ennyire emlékszem.meg volt sub csati erősitve rajta.tehát ebből is látszik nem mai darab,me ez nem divat.amugy hol olvastad,h azt irtam,h a kinézett modellt ne vedd meg?én csak felhivtam figyelmet,h hallgasd meg mielőtt kifizeted.és ha téged nem zavar/kiküszöbölték a hibát,vedd meg.ezt irtam immár sokadjára.
én amugy mostanság a csövesekkel kacsintgatok.akármilyen bénák papiron,de a működésük pofon egyszerű.nincs rájuk hatással a hangfal frekvenciánként változó impedanciája,fáziskeveredése,nincs bennük semmi ördöngősség,semmi fölösleges elektronika.bemegy1 elektron,kijön 3.primitiv,de rég kikopott volna,ha rosszak lennének.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2084 üzenetére
irtóra nem értesz...a részletgazdagságnak semmi köze a digit hanghoz.
a részletgazdagság jó,mig a digit hang rossz.sőt az analóg cucc sem ken el semmit.a digit rak hozzá természetellenességet.emlékszel az 5. elemben volt az a jellegzetes hangú énekesnő.szép volt meg minden,csak olyan vokoderes.na nem ilyen mértékben,de hasonló.
félreértesz mindent.mindegy,kivánom,h ne legyen olyan a pana,mint ami digit szélessávú erősítőket hallottam,akkor jó vétel is lehet.kiváncsinak kiváncsi vok rá,de hogy én nem lennék az első,az is tuti -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2081 üzenetére
én nem elkenésre gondolok.a digitális erősitőknek olyan jellegű hangja van számomra,mint a tömöritett zenéknek.nemtom hogy elmondani,mindenesetre nekem amit eddig hallottam,nem tetszett.aki ilyen jellegű hangot hallott,azt érti mire gondolok,hogy digitális a hangja.hifi körökben is igy hivják,legalábbis találóbbat még nem hallottam.
a hazai tulajú kereskedők,akik hosszabb távra gondolkodnak,általában megengedik a hazavitelt.több erősitőt,hangfalat is vittem már vissza,hogy nem elégiti ki igényemet.volt aki kikérdezett,h mi nem tetszett,volt aki duzzogott.másnak is tanácsolom,hogy ha teheti igy vásároljon.a korrekt eladónak az a jó,ha a vásárlója visszajár,és elégedett.netes áruházak meg kerülik a kapcsolatot a vevővel.persze más az árrés.
ha azt sem tudod még mire kötöd,akkor sztem tök fölösleges amugy az eladót szivatni.
hogyne lenne jelforrás az erősitő?minden ami a hallgató agyáig eljut alakitja a véleményt.CD alapanyag,lejátszó,kábelek,erősitő,hangfalak,szoba,fények,stb... láncben kell gondolkodni,nem külön külön.minden egység hozzátesz,elvesz a hangból,zenéből.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2079 üzenetére
ez ebben a formában elég érdekes számomra.
én autóhifim mélynyomóján kivül nem vennék egyelőre digit erősitőt.minél kevesebb digit cucc van a láncban,annál jobb,szerintem.nekem a CD is digitális.DVD már becsap,de a CD még digit.nem véletlen dicsérik a komolyabb CDket,hogy milyen szép analóg a hangjuk.
panák digit erősitői régebben meg nem voltak stabilak sem.nemcsak,hogy szétesett a hangjuk hangerő növelésével,de le is kapcsolgatott.mindenesetre érdekesnek találnám,ha úgy döntesz digitet veszel,én nem merném még.majd beszámolsz.
de ha rám hallgatsz,akkor elkéred az erősitőt egy emberi boltban,hazaviszed,és sját hangfalaidon,CDden kipróbálod.akármelyiket veszed. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75781632 #2073 üzenetére
azért nagy butaság lenne 1 erősitő miatt keirni a márkát,h rossz minőségű.
az is marhaság,h HK zenei.azaz ma már a tüctücöt is zenének nevezik.rockot már zenének mondom,vannak egész igényes darabok,de jazz,klasszikus témára már nem az igazi.és pont a 13xsorozató HKval voltak forrasztási gondok.és nem 1-2 példánynál,hanem az adott tipusból minddel.annyit fogyaszt,amennyire húzod neki.marantz is izlés kérdése,jellege hasonlit a denonra.ártól függően sokféle képp tud szólni.de a marantznál is voltak potméter gondok.ami érdekes,mert ugyanott gyártják ezeket is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Icewind #2071 üzenetére
érdekes.előző sztereo denonom 12éves volt,mikor eladtam,végig tökéletes,hibátlan volt.
most a 2106 megy,sehol semmi rosszat nem olvastam erről.vagy vki tud valamit?
a 1705ösnek az előerősitő része volt a gyenge?hirdetésekben láttam anno,h 1-2 input féloldalas.HKben meg teljes szériák haltak meg anno.
-
bajnokpityu
félisten
most magamra veszem a kérdést,lévén én is denon tulaj (2106) vok,és szeretem a hangját a CAnak is.összességében:élettel teli.denon olyan mint a kő,CAban meg van élet.persze bizonyos dolgokban meg rosszabb, csodák nincsenek.a denon végletesen preciz,a CA meg plasztikus, kicsit műanyagos, és inkább zenél, mint megmutat.bántó hiányossága viszont nincs.mindkettő már izlés dolga,az átlag erősitők mindkettőnél sokkal bántóbbak.
HM erősitője(még a legdrágább CA HM erősitője is) viszont,mint minden HM erősitő elken, beszűkül,szinpad függöny mögött marad.emiatt az élettelisége a CA márkának nem tud rendesen érvényesülni.
én úgy oldottam meg,h a denon HM erősitő mögött egy CA sztereo van, előerősitett kimeneten át.igy zenei DVDnél a frontok denon előerősitőn keresztül CA végerősitőn át szaladnak. sztereonál meg csak CAt használom.
tegyük hozzá A-B módon nem hallgattam meg egy közepes CA HM erősitőt a denonommal szemben,akkoriban irdatlan drága volt a CA.és nem adott igazi pluszt a denonhoz képest még drágábban sem a HM kategóriában.
-
bajnokpityu
félisten
pont a webshopok a jellemző szürke importos boltok.
cambridge nagyon zenei sztereokat csinál,HMjük is meggyőző volt a többi HMhez képest.de azért mivel ócsó kategória,azért én meghallgatnám valahol fizetés előtt.
első széria semmivel sem rosszabb mint a második sztem.a sokadik szériáknál meg szoktak olcsósitani,ahogy a piac diktálja,h maga a készülék is olcsóbb legyen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
scream24 #2056 üzenetére
igy van.és a szóban forgó termékek között a minőségnek-élettartamnak sincs köze a garihoz.
és mielőtt megkövezne vki,én sem támogatom feltétlen a fekete importot.én denonom is 2 év garos volt.pont azért,mert ezek a hm erősitők annyira sok alkatrészt tartalmaznak,h legalább addig ne kelljen hibát keresni.mindenesetre nagyon megbizhatóak és hosszú életűek általánosságban ezek a cuccok,1-2 tipus kivételével.
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest