- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #21783 üzenetére
Nekem Marantz 4001 van. Én is sokat agyaltam mostanában HD-s erősítőre váltáson, de rájöttem, hogy 1. Nem valószínű, hogy túl sok BD lemezt veszek mostanában, 2. Az sem, hogy túl sok HD hangú filmet
töltök levagyis jutok hozzámert k. sok helyet foglalnak, ezért aránytalanul sokba kerülne a váltás, mert egyebekben teljesen elégedett vagyok a jelenlegi erőlködővel. WD-vel milyen gond lehetne?
-
Dorian
félisten
A saját hozzászólásaimra hogy a pékben lehet rákeresni a fórumban?
-
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #21626 üzenetére
Erősítőt nem érdemes jóval a hangdobozok előtt venni, ha nincs rá különösebb ok, mert az értékük jóval gyorsabban csökken. HDMI miért hiányzik? A képet a lejátszóról közvetlenül tudod a tévébe vinni, optikain vagy koaxon keresztül pedig a hangot az erősítőbe. HDMI igazából a HD-s hangformátumokig nem hiányzik, a meglévő hangdobozaiddal pedig nem hiszem, hogy hallanál különbséget HD-s és nem HD-s hang közt.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #21602 üzenetére
Gondolom igazad van, ezek szerint tévedtem. Amiket eddig hallottam, azoknál így volt.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21588 üzenetére
Huszon 2-3 m2 (2.60-as a belmagasság), bár ez egy amerikaikonyhás nappali, maga az 5.1 hangtér ennek csak a kb 2/3-án van, többi a konyha. De egy helyiség.
-
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #21579 üzenetére
Ha zenére mindenképpen akarsz mélynyomót használni (nem emlékszem milyen front hangdobozaid vannak, nálam pl. abszolút szükségtelen) akkor a helyedben inkább a zártak közt válogatnék, általában precízebb hangjuk van.
-
Dorian
félisten
válasz
Johnny1982 #21562 üzenetére
Te miket hallgatsz és mekkora térben, hogy ennyire kell a basszusteljesítmény?
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21539 üzenetére
A Kormorán koncertfelvétel volt, sokféle hangszerrel. Nagyszerű élmény olyan színpadképet hallani, ahol a majdnem egymás mellett álló énekesnők helyére is "rá tudok mutatni"
-
Dorian
félisten
Szerintem leginkább akusztikus zenék - főleg amelyekben (női)énekhang is van - alkalmasak hangminőség tesztelésére, feltéve persze, hogy az adott számok nem ismeretlenek számodra. Tuctuc, trashmetal, kommerszpop felejtős erre.
Ha jól emlékszem én VHK-tól vittem akusztikus számot, Kormorántól éneklőset, valami gengszter rap-et basszus miatt, és egy nagyon jó minőségű cselló felvételt... másra nem emlékszem. -
Dorian
félisten
Nem biztos. Valakinek nincs is szüksége jobbra: nem érdekli/ nem hallja az ordító különbséget sem. Pl. haveromnak Jamo Studio 180-a van (gondolom mindenki ismeri miféle "csodálatos" hangminőséget képvisel), egyszer majdnem megsértődött, amikor beszélgettünk róla. "Hogy lenne már rosszabb, mint a tiéd, hiszen ez HÁ-ROM-U-TAS!"
-
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21207 üzenetére
70-ért jó vétel az SCS178 70-ért, de ha elfér az álló front is, és még egy kicsit tud rákölteni az ember, akkor inkább a Mission mv szett 90-ért.
Nagyon nagyon másnapos vagyok
-
Dorian
félisten
Hagyjátok már ezeket a Wattokat, semmi értelme beszélni róla, főleg a hangfalak érzékenysége nélkül. H/K, Marantz-on (meg gondolom Nad, Rotel és egyéb audiofil márkákon kívül az összes gyártó egyszerűen hazudik. A nagybetűkkel ráírt 1 chanelen mért értékek számomra kimerítik az átverés fogalmát. De hogy érezzétek mennyire fölös a wattpara: a régi egyik régi sztereó erősítőm 2x16W-os volt, a 89-es érzékenységű hangfalakkal sem kellett 2/3-nál feljebb tekerni soha. A másik úgy emlékszem 2x35W, ott a félhangerő már csak házibuli szint volt.
-
Dorian
félisten
válasz
herpodon #21038 üzenetére
Hallgasd meg az S20 hangját, ha meglesz, aztán meglátod, kell-e. Addig minek agyalni, úgysem lehet kideríteni, hogy neked megfelelő-e. Ezt nem lehet így kitalálni. Ökölszabály, hogy a lapostévék hangja nem valami nagy szám, de itt is van fejlődés: a 2010-es jelenlegi tévémnek sokkal jobb, mint a 3 évesnek. De azért ezt is csak a kipróbálásig hallgattam
Ha külső hangdobozokat veszel, azokat egy erősítőn keresztül lehet a tévére kötni, amely erősítőbe persze mehet a CD, DVD, stb bekötése is. De azért ez így nem két fillér: mennyit szánsz a dologra? -
Dorian
félisten
válasz
Tizedes1 #20917 üzenetére
160cm + center nagyon magasan van, alul sokkal jobb lesz. Nálam 35cm-es tévéasztalon van a center, teljesen jó. Próbaképp kipróbáltam a tévé felett lévő polcon, ami nálam pont 160 cm, nagyon magasan volt.
Szerintem a 20cm erős túlzás, amolyan bolondbiztos megoldás a gyártótól. 10cm elég kell, hogy legyen.
-
Dorian
félisten
válasz
ToxLee #20906 üzenetére
Hasonló tapasztalatom: A Dali C6-ok a lakásom amerikai konyhás nappalijában (kb. 22 m2, 260-as belmagasság) nem szólnak olyan jól, mint a korábbi lakás szobájában (kb. 30 m2 és 1,5x akkora belmagasság). Nem arról van szó, hogy nem szólnak szépen, hanem hogy tudom, hogy többet is tudnak. Pedig csak C6-ok. Lehet, hogy a kisebb helyiség méret miatt, de talán inkább a szobaakusztika miatt lehet: a korábbi szobában fűrészporos tapéta volt a falon, szőnyegek a padlón. A mostaani nappaliban ezek nincsenek, van viszont nagy üvegfelület, a frontokkal szemben polc nélküli csupasz fal.
-
Dorian
félisten
válasz
bozont #20817 üzenetére
Hogy van most Marantz-éknál? 1500 van a 3000-es és 1600 a 4000-es sorozat helyett?
HD képes erősítőn agyalok. Vonzanak a Harmanok, de nagyon szeretem a Marantz-om hangját.Most elkezdtem nézegetni, nekem ezek az újak gyanúsak. Mitől ilyen laposak? Teljesítményfelvétel 250W? Amikor az enyém 500...
-
Dorian
félisten
válasz
Errtu11 #20752 üzenetére
"nem is kell semerre forgatnod, úgy jó az, ahogy van"
Ahhoz, hogy a hátsó falra előrenézve helyezze el őket, legalább másfél méterre kellene a falnak lennie hátrafelé. Az utolsó mondatoddal pedig megcáfolod az addigiakat."Miért kell beforgatni?"
- Nézz meg neten egy THX-es ábrát
- Ha itt megkérdezel itt valakit, ő is ezt fogja mondani
- Én itthon kipróbáltam. Először nekem is előre néztek, azt hittem úgy jó. -
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #20588 üzenetére
Ez annyit jelent, mintha az erősítő egy külső hangkártya lenne, így kikerülhető a Windows mixer, stb. Jobb hangminőséget kapsz.
-
Dorian
félisten
válasz
AMDFan #20443 üzenetére
Ha a szobád akusztikája rossz, akkor nem azon kellene először is javítani? Hangcsillapítással, stb.
És miért 3 utas hangdobozokról beszélünk? Kétutas hangdoboz is képes bőven elég mélyeket produkálni, jobb hangminőségben mint egy 2.1-es rendszer. (Nyilván filmeknél más a helyzet)
Nekem is huszonpár m2-es a nappali-konyhám de hülyét is kapnék, ha búgna meg puffogna a mély. -
Dorian
félisten
Ha tud valaki HK355-öt használtan, jóárasítva, ne tartsa magában. Erre kicserélném a jelenlegit.
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #20330 üzenetére
Na igen, kódolja a lejátszó, csak nem mindegy, milyen minőségben. Nemrég másolt be talán Kimi ide egy Dune -tehát nem alsó kategóriás lejátaszó- tesztet, ahol megállapították, hogy olyan minőségben képes erre a lejátszó, hogy nem igazán hallani HD és nem-HD közt a különbséget. A végén konklúzióként megállapították, hogy jobb ezt az erősítőre bízni.
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #20329 üzenetére
Erőlködőfüggő. Lehet a hangdobozok "méretét" beállítani (nagy-kicsi), ez igazából azt jelenti, hogy a teljes hangtartományt rájuk küldje, vagy csak a vágási freki felettieket, az enyémen pl.még van valami egyéb ehhez kapcsolódó beállítás. Olvasd azért el a haszn. ut-t
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #20324 üzenetére
Azt jelenti, hogy az erősítő a bejövő jel 60Hz alatti frekvenciatartományát továbbküldi a sub-nak. (Hogy a többi hangdoboz is megkapja-e, az egyéb beállítás függvénye.)
Hogy a subon 180Hz-re állítod a vágást, az csupán annyi, hogy a sub 180Hz-ig fogad hanghullámokat. -
Dorian
félisten
válasz
barcaforca #20323 üzenetére
Majdnem mindegy ám, csak annyi, hogy koaxból azonos áron valamivel jobb minőséget kapsz. Veszprémben nem tudom, van-e valami spéci bolt.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #20322 üzenetére
Én is agyalok mostanában erőlködő váltáson a HD hangok miatt. Csak amikkel a jelenlegi nem-HD hangminőséget elérném, azokat borsos áron mérik. Ráadásul kitaláltam, hogy HK-t akarok, mert KELL egy Harman, egyszerűen birtokolni AKAROK egyet és kész.
Egyenlőre a barátnőm vissza szokott rántani a józan ész birodalmába, de... -
Dorian
félisten
válasz
barcaforca #20320 üzenetére
Persze, hogy jó, nálam is külön HDMI-n és koaxon megy a kép-hang. Optikai helyett rövid távolságra inkább valami jobb koax-szal kösd össze.
-
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #20314 üzenetére
Ha jól emlékszem, te inkább jazzes zenéket hallhatsz, a helyedben én a Denont venném. Bár nekem a haverjaim 1600-és 1300-akárhányas Denonjai nem tetszettek, olyan mosottas hangjuk volt, ezért választottam inkább Marantzot, ez hasonlított legjobban a régi Rotel sztereómhoz, minden bizonnyal erre a jóval magasabb kategóriás Denonra már nem jellemző. Bár ezek csak általánosítások és agyalások, talán lesz itt valaki, aki hallotta a konkrét típusokat.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #19548 üzenetére
A két aranyozott közt már nemigen vettem észre különbséget, talán az újabb egy árnyalatnyival jobb, de lehet, hogy csak beképzeltem. Amit a tévéhez adtak, azzal nem tudom, mit csináljak, szaloncukrot kötözni vastag, felkötni egyenlőre nem akarom magam
Asszem bekötöm a dvd-be, azon mióta megvan a Venice úgyis csak Réka ugrál a csajomnak, arra meg tökmindegy.
-
Dorian
félisten
Baszki. Nem hiszem el. Még az ilyen alsókategóriás kábelek közt is van különbség. Eddig az volt a Venice és a tévé között, amit a tévéhez adtak (nem aranyozott, más különbséget nem láttam) Most bekötöttem, amit a Venicehez adtak, ez aranyozott, 1.3-as jelölésű: szebb, melegebb színek, tisztább, zajtalanabb kép. Még van egy, amit 3 éve vettem a Kácsánál, ez szintén aranyozott, és csak annyival vastagabb, hogy van rajt valami műanyag átlós szövés, bár gondolom ez végképp dizájnelem. Mivel ez már régi, nem hinném, hogy jobb lenne. A csatlakozóján a lyukak is kicsit mások, mint az újabbaknál.
-
Dorian
félisten
Nnna.
A témán felbuzdulva kihúztam az összes HDMI kábelem mindenhonnan, itt van előttem mindhárom. Kívülről meg lehet valahogy állapítani, hogy melyik milyen minőségű, vagy csak próbálgatással? Biztos, hogy egyik sem tízezres kategória, de azt hiszem a 200ezres tévémhez felesleges is lenne. -
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #19144 üzenetére
Szerintem ebben a topikban nem fogsz rosszindulatú irigységgel találkozni, csak elismerő-sóvárgóval
-
Dorian
félisten
válasz
chgergo #18977 üzenetére
Ha 4300 számodra megütötte a szintet, akkor a 7300 csak még jobb lehet, bár azt nem hallottam. Nem tudom segít-e: Számomra a Rotel ra820bx4 sztereó helyett elfogadható kompromisszum volt a Marantz sr4001 (A 4xszázas sorozatok utáni széria)
Mennyire elavult? Az új HD hangokat nem tudja, azon kívül szerintem mindent, amit egy házimozi erősítőnek kell. Max az életkorából adódóan lehetnek kétségeim. -
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #18575 üzenetére
Én ezzel nagyon beszoptam. Laptopomon van ilyen, de azt hittem, hogy jack formában csak koax lehet. Vettem rca-jack koaxot, erősítőre ráköt, és nem szólt a nyavalyás...
Hónapokig nem hallgattam szgépről zenét, mert biztos voltam benne, hogy hibás a kimenet, de munkaeszközként nem értem rá javíttatni küldeni a laptopot. Még szerencse.
-
Dorian
félisten
Én hétfőn vettem egy 2TB-os WD Mybook Essential-t a meglévő 1TB-os mellé, 30ezer pénz volt. USB2-vel kicsit lassan megy a másolás, de ennyit kibírok. Laptopomon úgysincs USB3 vagy sata csati. Mindenképp külső táposat akartam, nem szerettem volna megélni, hogy nem elég neki az USB-ről az áram, és tudtam, hogy ez a típus magától lekapcsol, ha nem érez USB-n feszültséget.
-
Dorian
félisten
válasz
Szabo.Peter #18276 üzenetére
Zenét 2.0-ban, "Pure Audio" módban hallgatunk
-
Dorian
félisten
válasz
tejesember78 #17888 üzenetére
Erre az Isten pénze sem teljesen elég
Minimum kb. 200ezer Ft, amiből már ajánlható erősítő+5.1hangfalszett kombót (új) lehet venni. -
Dorian
félisten
Azért én ilyen magasságokba / mélységekbe nem bocsátkozom. Az én AVR-en keresztül, DVD playeren CD-t lejátszós zenehallgatásomtól nagyon messze van ez az egész. És persze annyit értek az elektromossághoz, mint tyúk az ábécéhez. Annyit tudok, hogy a nappali konnektorai vannak külön kismegszakítón, amikre a házimozi rendszeren kívül a TV és egy állólámpa csatlakozik. Max a spéci tápkábelt mostantól közvetlenül a konnektorba dugom, nem az elosztóba.
Most a legfontosabb a szobaakusztika javítása, egy könyvespolcot kell terveznem a tv-vel szemközti falra, úgy, hogy a surroundokat is valahogy beleintegráljam.
-
Dorian
félisten
Mindent elhiszek, csak buzog bennem a tudásvágy
Tehát ha nem (csak) a meleg, akkor mi, hogyan, mennyire árthat az erősítőn lévő lejátszó hangjának?Ezt a tápkábel dolgot sem értem. Mitől javul a hangzás, ha az utolsó 1 méteren jó minőségű kábelen jön az áram, ha előtte két villanydróton? Én is egy az előbb említett hifis havertól kapott bazi vastag tápkábelt használok, de "ha már van miért ne" alapon és nem azért, mert tudom mit csinálok. Ráadásul úgy látszik, tényleg nem tudom,mert a spéci tápkábelt egy most emlegetett "villámvédős" elosztón keresztül csatlakoztatom a hálózathoz.
-
Dorian
félisten
Homályosítsatok már fel arról, hogy mi értelme van annak, hogy a lejátszót ne tegyük az erősítőre? Hiszen az egy nehéz, stabil, mozgóalkatrész nélküli dolog.
Persze nekem is van hifista barátom, aki még a külső DAC-t is tüskékre állítva használja, de azt már tényleg a szemfényvesztés kategóriába sorolom. -
Dorian
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest