- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
muzsikpeti #23780 üzenetére
valószínűleg hozzászoktam az erős színeket adó kábelhez. Pedig most néztem, abból 2,5m 1600 Ft, csak jobb a 5800Ft/1m-es jelenlegi
-
Dorian
félisten
Nagyjából beállítottam a Denont. A bemérőmikrofon érdekes eredményt adott: a hangdobozokat -12 db-re állította (a surroundokat -10-re) Ez miért lehet? Talán túl kicsi a helyiség a hangdobozokhoz és a hangerő 0 db-éhez lövi be az ideális hangerőt?
Egyébként nagyon jól szól, sokkal jobb tér-érzetet ad, és dinamikusabb mint a kismalac.
Zenével még nem próbálgattam, majd a híradó után
Vettem ilyen HDMI kábeleket. Teljesen más képe van, mint a korábbinak, annyira, hogy még furcsa is: Nem annyira erősek a színek, viszont sokkal kontrasztosabb. Lehet, hogy a régi (valami noname, vagyis Hentek van a régire írva) adott túlszaturált képet? -
Dorian
félisten
Köszönöm a jókívánságokat!
Tegnap este örültem, hogy összedugtam mindent és elkezdtem ismerkedni a menüvel, a beállításokkal, hangminőséget tesztelgetni nem igazán volt időm és főleg energiám.
Ma este folyt köv. -
Dorian
félisten
Nem a saját tápkábelt használom (szerintem az előző tulaj sem, mert origi zacskóban kaptam), egy hifis haveromtól kaptam valami bazi vastag, alig hajlítható darabot. majd megkérdezem tőle, hogy ez mennyire számít minőséginek.
Egyelőre próbálgatom, hogy mi micsoda. Tiszta újdonság az egész, beletelik pár napba, míg kiismerem. Csináltam gyorsba' egy mikrofonos bemérés, elég furcsa adatok jöttek ki, szerintem valamit nem úgy csináltam, ahogy kéne: a frontokat, centert levitte -12db-re, surroundokat -9-re, a subot meg fel +15-re. A frontokat is small-ra tette és 40Hz-en vág...
majd belemélyedek jobban, de már dög fáradt vagyok. -
-
Dorian
félisten
Ha meglesz az új erősítőm (ha minden jól megy, szerdán egy Denon 2809), HDMI kábeleket kell vennem. A Béci által is ajánlott Qed Profile kategóriájában (6000 Ft) van más alternatíva?
Az új kábelből az egyik a kimeneti oldalra megy, a másik a médialejátszóhoz. A médiaplayer mostani kábelét megkapja a DVD, a DVD-jét az X-box. A leggagyibb meg megy a "felesleges kábelek" feliratú dobozba a szintén feleslegessé váló 2 koax-szal együtt... CD-hez analóg kábelt egyelőre kérek kölcsön kipróbálni, mert akár az is lehet, hogy az új erőlködő DAC-a jobb, mint a CD lejátszóé. Vagy ez esélytelen?
Ja, és eladóvá válik egy Marantz SR4001, ha esetleg valakit érdekel. -
Dorian
félisten
Gyerekek, beindult a gépezet, ha minden jól megy, estére birtokában leszek egy Denon 2809-nek
Szóval ha esetleg valaki tud erről a típusról mondani valami negatívumot, hiányosságot, típushibát vagy akármit, akkor légyszi most mondja, vagy hallgasson örökké... -
Dorian
félisten
Bocs srácok, a tegnap délután-este cédéhallgatás helyett mással b@szódott el
Szóval hatalmas teszt-tapasztalatom nincs (=semmilyen
) + Jelenleg az analóg összekötő kábel 2 kategóriával gyengébb, mint a digitális, de azért így elsőre pár észrevétel: Az analóg kimenet sokkal halkabb. Ezt más CDplayereknél is tapasztaltam, lehet, hogy mindegyiknél ez van? Ezekkel együtt észrevehető, hogy a digitálisan a hang harsányabb, kicsit erőszakosan próbálja mutatni magát. "Értsd már meg, hogy itt van az énekesnő előtted, hé!" Analógon csak "ott van". (Diane Krall) Gondolom rocknál vagy elektronikus zenénél ez kevésbé érződik a különbség, vagy jól is jön a harsányság, majd meglátjuk
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #23380 üzenetére
20ezerért még a barátnőm szerint is megérte. És ez igen nagy szó
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #23360 üzenetére
Ó, köszi szépen, de már annyira ráálltam erre a HK755-re, hogy mindjárt beülök az autóba és megveszem.
Azt mondták, már csak 2 van belőle. 20-ért sztem akármikor el tudom adni, de valamin csak hallgatni kell a CD-ket, és a dvdjátékosomnál tuti jobb ilyen célra. Arra is kíváncsi leszek, hogy a saját DAC-a jobb lesz-e az erősítőménél, szerintem igen.
-
Dorian
félisten
Bizonyára Kácsáék sem szentek, vagy ha igen, nekik is maguk felé hajlik a kezük. Egy boltos el akar adni, lehetőleg minél nagyobb profittal. Amikor én kérdeztem, tőlük a Dali C6-hoz való kábelt, 1350 Ft-osat ajánlottak, biztos mert akkor még olcsóbb volt a C6
Ha egy szükségesnél drágább kábelt veszel tőlük, azon több a hasznuk, jónak meg jó, tehát nem mész vissza reklamálni -
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #23287 üzenetére
???
Ezt most nem értem. Vannak a fórumon 13 éves lányok vagy pedofil homokosok? -
Dorian
félisten
Én nem foglalkozom teszteléssel. Kipróbáltam így - úgy és ahogy jobban tetszett, úgy hagytam. Nagyon kis különbségekről beszélünk itt, és akit nem érdekel igazán a téma az max akkor mondaná pl. hogy szarabb a kép, ha csíkozna, kockásodna vagy ilyesmi. Ha rámutatsz a különbségekre, akkor ők max megvonnák a vállukat.
-
Dorian
félisten
Szép, jó reggelt! Szerintem érdekes téma a tegnap esti, érdemes róla többet is beszélni.
Mérnök mivoltomból (igaz építész, így az elektromossághoz tök hülye vagyok) adódóan én is szkeptikus vagyok amikor a digitális kábelek közti különbségről, tápkábelről és hasonlókról van szó. De:
Nem rég próbálgattam a hdmi kábeleimet, és valóban láttam különbséget, igaz nagyon minimálisan, de 3-ból az egyik jobb képet adott. Hozzá teszem, hogy a kábelek és a tévém is az olcsóbbak közül való, ezért feltételezem, hogy drága cuccoknál ez jobban előjön, de több tízezret akkor sem költenék ilyenre, annyit azért nem ér.
Tápkábel forgatást is próbáltam, szintén volt különbség (zenénél), természetesen ez sem egetverő. Itt is ugyanaz: Ha egy nyomorult dvd lejátszónál is észrevenni különbséget, egy komolyabb CD playernél gondolom ez nagyobb.
Erősítő tápkábelnek a hifista haveromtól kapott vastag dögöt használom, az eredeti szerintem már nincs is meg, úgyhogy itt nem kísérleteztem.Megmagyarázni a fentieket nem tudom, mert nem értek hozzá. Azonban az, hogy a jelen tudományos állás szerint valamit nem tudunk megmagyarázni, nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Nagyon sok találmányt tapasztalati úton fedeztek fel, vagy a kvantummechanikán alapszik annak ellenére, hogy ez a témakör még elég homályos a tudósoknak.
Ahogy haladunk a high-end felé, egységnyi minőségjavulás annál többe kerül és annál nagyobb az esély, hogy a hallott javulás csak placebo hatás. Érdemes átgondolni, mennyit ér meg nekünk ez az egész, tudni kell elhelyezni magunkat, a jövedelmi viszonyainkat egy egészséges szinten. Én mindenből próbálom az alsó-közép kategóriát (Figyelem, ez az abszolút-skálán alsó-közép, a magyar jövedelmi viszonyokhoz képest már majdnem a luxus) megcélozni. Autóból, fényképezőgépből, tévéből, házimoziból, stb. Az egyensúlyra kell törekedni, mert annyi fontosabb dolog van az életben a hifinél, azokra is kell gondolni. Megtehetném, hogy több millióért veszek házimozit, de nem ér annyit. Aki minden jövedelmét folyamatosan elkölti (bármire is) és nem tesz félre, hogy megalapozza a későbbi életét, az egyszerűen felelőtlen.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #23186 üzenetére
Minden nap körülnézek és ami zörög, nem stabil - legalább azokat - lepakolom a hangdobozok tetejéről. Egyszer próbaképp itt volt egy Mission MV sub, barátnőm követelte vissza a régit, "mert ez olyan pici, hogy még virágot sem lehet rá tenni"
Azért számomra is ez elsősorban nappali, nem tudom véresen komolyan venni és auditóriumot csinálni belőle. -
Dorian
félisten
Délelőtt csináltam pár képet (betegen itthon) a jelenlegi helyzetről. Az első 3 a mostani. A minőségért bocs, csak kattintottam (pl. a fehéregyensúly is el van csúszva) a lényeg, hogy látszik minden, kíváncsi vagyok a javaslatokra...
-
Dorian
félisten
.
-
Dorian
félisten
Kérdezhetek én is hülyeséget? És még off is itt.
Van értelme 15ezer környékén valami használt CD lejátszót venni? Többet nem igazán szeretnék költeni erre, de van a barátnőmnek egy halom klasszikus CD-je, és a DVD lejátszóm nem igazán alkalmas ilyesmire. Vagy inkább másoljam fel őket gépre és onnan hallgassam? -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #22962 üzenetére
A frontok hátulja a faltól olyan 35 cm-re van, ha a beforgatott hangdobozok falhoz legközelebbi éleit nézzük. Szerencsére első reflexesek, így nincs probléma.
-
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #22955 üzenetére
Barátnő folyamatosan működik, mindent telepakol biszbaszokkal
A frontokat azóta beforgattam 60 fokban -
Dorian
félisten
Ez még a régi állapot, ha minden jól megy csinálok újakat ma este.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #22937 üzenetére
Az erősítőcsere nem is lenne annyira fontos, de kipróbálnék egy újat... mertcsak. És egyszerűbb, mint a szobaakusztika javítása, mert azt csak meg kell venni. Ha nem bánjátok, nemsokára teszek fel képeket a nappaliról és egy skiccet a leendő polcokról. Szőnyeg a korábbiak óta már van, egy szekrényt is vettem, a polcok tervben, de a sötétítőfüggönytől ódzkodom. Nagyon fontos lenne? Redőnyöm van, így sötétítő szerepe nem lesz, ill. a karnist is cserélni kéne. Valamilyen esztétikus és nem méregdrága hangcsillapító panelen is agyalok a frontok mögé, de ebben a témában teljesen hülye vagyok. A frontok alá gránitlap biztos lesz,a sub alá még nem tudom.
-
Dorian
félisten
válasz
csviktor80 #22678 üzenetére
200-ért nem fér bele a Polk 300 Ebből csak az 5.0 150ezer +erősítő +sub
200-ba max a sokszor emlegetett Mission mv-8 szett fér bele 90-ért +50 hozzá a mély + Onkyo 308 65ezer. -
Dorian
félisten
Múltkor említettem, hogy nem gondoltam volna, hogy a Pio DVD lejátszómnál audio CD esetében meg lehet hallani a tápcsati forgatást, pedig tényleg. Azóta annyival egészíteném ki, hogy klasszikus zene lejátszására ettől még alkalmatlan. Loosless gépről sokkal dinamikusabban, részletezőbben szól + van a playernek egy alap hangja, ahogy a lemezt pörgeti, ami a klasszikus zenében sokszor előforduló csendes részeknél zavaró.
Csak úgy írtam. -
Dorian
félisten
Hogy mire kell odafigyelni, arról kisebb esszét lehetne írni. Írok pár dolgot, ami eszembe jut, aztán a többiek majd kiegészítik. Mielőtt mennél, tölsd le a használati utasítását, papíron legyen nálad, a lényeges dolgok fejben.
Olyan filmet vigyetek, amin van többcsatornás DD és DTS hangsáv is Vagy két különbözőt, mindegy. Rádiót ki kell próbálni. A DD és DTS-en kívüli ál-5.1-es hangmódokat (Pro Logic, Neo6, stb) is sztereó forrás esetén. Jó lenne, ha különböző ki-bemenetek (HDMI, optikai, koax) is ellenőrizhetőek lennének megfelelő külső eszközökkel (TV, DVDplayer, stb.) Bekapcsolt állapotban ha hangforrás nélkül feltekerjük a hangerőt, még nagy hangerőnél sem szabad búgnia, sercegnie, stb. O db-nél mindenképp kussoljon. Ha nem eredeti távot ad hozzá, akkor ellenőrizni kell, hogy minden funkció elérhető-e. -
Dorian
félisten
HK 255 70-ért elsőre jónak tűnik, de távirányító nélkül... majd ad hozzá valami másikat... neccesnek érzem. + Könnyen kihasználhatja a tudatlanságod, tapasztalathiányod házimozi téren. Könnyen kiderülhet, hogy 1-2 bemenet/kimenet nem működik vagy valami rejtett hibája van... A Mission Mv szett 90-ért nagyon megéri, az is lehet megoldás, hogy később veszel hozzá sub-ot. Viszont a HD minőségű hangok kiadásához még ez a hangfalszett is bőven kevés, ezért erősítőben is lehetne gondolkoznod használt, még nem HD képes, de hiánytalan és tutijó erősítő vételén, olcsóbban.
-
Dorian
félisten
Én is kérdeznék, talán mások számára egyértelmű a dolog, kicsit OFF is itt, de...
DVD Audio-t hogy lehet kiírni? Sima DVD jó hozzá? Milyen íróprogrammal? .mdf és .mds file van egy albumhoz tartozóan, mit kell kezdeni velük? -
Dorian
félisten
Basszus, mi ment itt amíg nem voltam.
Szerencsére úgy tűnik, már mindenki lehiggadt. Kérdés van még?
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #22371 üzenetére
Én szoktam Dream Theater-t, Amorphist vagy éppen Marilyn Manson-t is hallgatni, nyugi
Más: Elképesztő, és álmomban nem gondoltam volna, hogy egy sz...ros dvdplayeren (Pio DV490) is simán meghallatszik a tápkábel forgatás
Lehet kölcsön kérem haverom NAD CD playerét, azzal mit tud a rendszer.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #22228 üzenetére
Nálam (kb. 20m2) a C6 mélye bőven elég, de nem sok. Nem tolakodó, de amikor kell, akkor nagyon meg tud szólalni. Van egy CD-m egy "Bass Gangstars" nevű társaságtól azt meg szoktam mutatni annak, aki hitetlenkedik, hogy sub nélkül is elég a mély zenehallgatásra.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #22225 üzenetére
Szerintem 16-os membrán simán kell. Most is olyanom van, korábban is volt Tannoy M3-am 1 db 16-os membránnal, az meg főleg nem volt sok. C8-at csak 1x hallottam (de régen volt, nemigazán emlékszem, és jóval nagyobb helyiségben hallgattam) ezért kérdeztem, hogy kevesli-e a C6 mélyét esetleg, azért C8.
-
Dorian
félisten
válasz
muzsikpeti #22134 üzenetére
Nekem csak egy Rotel 840bx4 volt, de azóta is referencia számomra a hangja. Lehet, hogy sokan nem szeretik azt a fajta száraz, levegős hangzást, de nekem nagyon tetszett.
-
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #22053 üzenetére
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy jó ez az 1501-es Malac, csak azért jó körüljárni a témát, mert elég új darab. Ha a bemeneti teljesítmény 80%-át vesszük kimenőként 5 csatornára, akkor az 40W/ch, ez 30m2-re is bőven elég, csak nekem nem igazán szimpatikus ez a marketing.
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #22048 üzenetére
KTTech-nek van ilyen. A következő, az 1601 150ezer körül van. Az 1501 a korábbi 3000-es, az 1601 a 4000-es széria helyére lépett.
Digital Optical In 2
Digital Coaxial In 2
Felvett teljesítmény 250W. 7x50 pedig =350 Érdekes.
Az én 4001-emnek még 500 volt, nem hiszem, hogy 2x hatásfoka lenne ennek az újnak... -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Palapo #22037 üzenetére
A surroundok megfelelő helyét csak próbálgatással lehet megfelelően meghatározni. Tudom, nehézkes, hiszen nincs ami tartja őket. Én 2 helytelen próbálkozás után a következő festés előtt fogtam a barátnőmet és egy havert, akik tartották különböző magasságokba én meg közben a kanapén füleltem. Nem kicsit volt röhejes
Hogy milyen magasan vannak, azt nagyban befolyásolja, hogy milyen messze tudod elhelyezni őket a hallgatási pozíciótól. Tehát minél közelebb van, annál alacsonyabbra kell. Nekem kb. 140 cm-es távolságra (fejtől a magas-sugárzóig) a hangfalak alja 130 cm magasan van, tehát a magas-sugárzó kb. 155-ön. Feljebb elveszett a tér-érzet, lejjebb pedig túl direkten jöttek az effektek. Nekem dönthető falikonzolom van, de döntéssel nem igazán tudtam elérni azt, mint alacsonyabbra helyezéssel. A hangfal alatt ülő személy nyilván nem fog akkora tér-érzetben részesülni, mint középen, ez van. Hallottam olyanról is, aki a plafonra szerelte őket lefelé nézőként és állítása szerint jól működik a surround tér. -
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #22029 üzenetére
Elégséges, ha a két front van állványon, zene esetén úgyis csak azok szólnak. A többi hangdobozt nagyon kevesen teszik állványra, ha stabil polcot csinálsz nekik, jó lesz úgy is.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21898 üzenetére
Nem ezen múlik. Én nagyon élveztem annakidején a 80-as évek alter zenéit (Balaton, Európa Kiadó, stb.) 10xmásolt kazettákon hallgatva is, mert nem a hangminőség határoz meg mindent, főleg ennél a stílusnál.
-
Dorian
félisten
válasz
hello28 #21871 üzenetére
Magnat helyett inkább egy Polk Audio psw 125-öt válassz.
Ha teheted, akkor a nagyobb Denont.
DTS és DD inkább azért van különbség, mert az angol nyelvű dts hangsáv jóval nagyobb bitrátájú szokott lenni, mint a magyar DD. Ugyanolyan bitrátával szerintem ugyanolyan minőséget kapsz. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #21825 üzenetére
Kicsit utánanéztem: Ha nem kell HD-s hang és fontos a zenei hangminőség, ne tökölj, mert 90-ért pikpakk elviszik, vagy meggondolja magát a tulaj. Nekem az adott árkategóriában csak az (ennél egyébként 2 kategóriával kisebb, bár jóval újabb) 4001 hozta azt a zenei hangot, amire a sztereó Rotelemet - azért így is kompromisszumok árán - érdemes volt elcserélni.
fatallerror: nem firtattam, honnét van
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #21826 üzenetére
Én tőle vettem a jelenlegi Marantz-omat. Pont akkor jelent meg, új modell volt, 150 helyett 100-ért odaadta. (szerintem ezek inkább kamionról leesett cuccok)
-
Dorian
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest