- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
adamssss #36535 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Nekem ha veszek uj készüléket,-legyen akár egy DVD játszó is- első dolgom: használati elolvasása és a menű,csatlakoztatás meg a nehezebb részek megtanulás-szintű bemagolása. A Denonnnál is ezt tettem pedig volt már sok HM erősitővel dolgom és gyakorlatom is Így kisebb és kevesebb gond,rövidebb szoktatási idő,és ez jó nekem is,készüléknek is
.
Azért kivánságra utánanézhetek: hogy kapcsol be az RDS. Denonnál ez alap,és lehet a piónál is. Lehet antennát kell csak megfelelően beállitanod. -
törölt tag
válasz
Gál István #36523 üzenetére
van sztereó erősitőd is? Mert azzal jobban megmutathatnád az erényeit.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #36464 üzenetére
Ekkora tápból? Sztem 800 Wattos lehet..
-
törölt tag
válasz
Patice #36456 üzenetére
És ez már hamarabb 9 csatornás,mint az LG förmedvény.
-
törölt tag
válasz
zolyka1205 #36271 üzenetére
Nincs mit.
Utólag láttam hogy a feliratok nehezen olvashatók.Sry érte!
Mentségemre szolgáljon hogy erős szemüveget használok. Ha valamelyiket nem tudod elolvasni,megirom neked,mit takar.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #36274 üzenetére
Egyet kell értsek Bécivel: ez lehet akár szobaakusztika, vagy a center rossz helyzete ugyanúgy,mint technikai probléma is,pl rossz vezetékezés(szigetelt kábelt nem szoktak általában hangszórókábelnek használni) és itt nem pont minőségre hanem karakterisztikára gondolok. De itt csak jóslatba se merek bocsájtkozni,csak vaktában tapogatóznék... Javaslatom első körben pl. center megemelése vagy magasságának állitása,vagy ülőtávolság átállitása,vagy mondjuk a mélynyomó fázisának átállitása is akár.
-
törölt tag
válasz
snoopy #36252 üzenetére
Ehhez pici magyarázat szükséges.
Ha te adatlapról nézed ezeket az értékeket akkor nagy különbség tuti nem lesz közöttük. Úgy mérik (IEC szerint,néhány gyártó,pl.H/K kivételével) hogy egyetlen csatornát meghajtanak és a többit leföldelik. Tehát egy hangfal ekkora terhelést kaphat max. és csak akkor,ha a többire egyáltalán nem megy jel. Ebből következik hogy 5,vagy több hangfalnál már jelentősen visszaesik az egy hangdobozra jutó teljesitmény. Így az következik hogy a 140-esnek alig több vagy akár ugyanannyi erőtartaléka leeht mint a 130-nak és a forditottja is elképzelhető akár, -ez a tápegységen mulik.
Ha abszolut értékben kérdezed akkor a teljesitmény emelése log10 alapú tehát kb azt jelenti hogy a duplázás az kb. 3 dB erősödést jelent,ami akkor is érvényes ha 20-ról 23ra ,mint 100-rol 103-ra emeled.és a távolság is döntő tényező: dupla távolságnál 4szeres csökkenés tapasztalható emlékezetem szerint,de tévedhetek is!!). -
törölt tag
válasz
zolyka1205 #36221 üzenetére
-
törölt tag
válasz
zolyka1205 #36218 üzenetére
Csak a Pio frontok fognak müködni,mivel a RCA-k azok bemenetek.
Max a subot használhatod belölük a Pre out kimeneten(kék mellett). Többi hangfalat a megfelelő hangszórócsatlakozókba kötheted, az 5.1 erősitőt számüznöd kell.. -
törölt tag
válasz
zolyka1205 #36213 üzenetére
Én is azt javaslom.Jól gondoltad.
-
törölt tag
válasz
Montesantos #36200 üzenetére
Oké.
De azért hallgasd is meg. -
törölt tag
válasz
Montesantos #36188 üzenetére
Arra Proson szett szerintem megfelel.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #36187 üzenetére
Az alapján,hogy mekkora frekvenciát bir el a hangdobozod,ha nagyobb akkor elbirja a mélyet és mehet Large,ha kisebb/szatellit akkor small legyen.. Nekem a Denonnál is small/large lehetőség van,és a frekivágást is állithatom külön(3806). Hangfalam proson és 40Hztől birja a reátett táblázat szerint,így Large beállitáson megy és 60 Hzen vágom,maint beraktam emlékezetem szerint,mert zenéhez jó.
-
törölt tag
válasz
Montesantos #36184 üzenetére
Mekkora szobába milyen erősitő és zene/film arány érdekelne,hogy jobb tanácsot is kapj,mint az alap "SAL-t messziről kerüld".
-
törölt tag
válasz
Montesantos #36176 üzenetére
Sal helyett inkább Proson librát.
Erősitőt milyent tervezel és mennyiért? Én Onkyo 508/509-et vagy hasonló kategóriát ajánlok. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #36135 üzenetére
Gratulálok!
Téged ismerve biztosan alapos és kitűnő munkát végeztél!
Sok élményteli órát Neked!!! -
törölt tag
válasz
macimeister #36124 üzenetére
nem mindeyg. centerbe dugd előszőr ott próbáld ki,melyik milyen.
-
törölt tag
válasz
medvezsolt #35859 üzenetére
Még szóbajöhet:: Onkyo5405 vagy ha még van 5305 valahol.
-
törölt tag
válasz
abramis #35824 üzenetére
Mindösssze annyit érsz el mintha a sztereó kimeneteket kötnéd rá a Philipsre. Így a Yamahád jelenleg dekóderként és sztereó előerősítőként funkcionál, Yamahán csak keresztülmegy,+ dekódolja sztereóra s digitális formátumokat.De jobban szól a Yamahára kötött Phlilps hangfalaktól. De már egy használt 5.1,akár belépő hangfalszett le fogja körözni a jelenlegi hangzást.
-
törölt tag
válasz
vmatyko #35817 üzenetére
A modern hangformátumokat a PC-ről csak HDMI-n tudod kivinni. Már ha a modern hangképek alatt HD-hangformátumokat értenél. De viszont eben a kategóriában nincs az az előnye a dekódernek hogy minőségileg a hagyományos hangformátumoknál -hangképek,ahogy nevezed- jobban szóljak a HD hangformátumok. Béci ezért is érdeklődött hogy mi értelme van.Mert a core simán kijön optikai és koax csatlakozásokon is.25 ért max használt belépőre futja, így akár lenne benne HD,akár nem.
Ezért is irta: ha sértődékeny vagy... -
törölt tag
válasz
abramis #35820 üzenetére
Akkor elveszne az erősitő minden előnye.... mivel nem lenne se DD,se DTS hanem csak sztereó vagy DPL. Akkor inkább sztereót vettél volna.
Basszust ne is várj ettől az elrendezéstől,mivel a Philipsnek passziv mélynyomója van,a Yamaha viszont csak aktiv mélynyomót tud meghajtani. És nem csak a kábel a ludas... a Philips hangdobozai szerintem 120 Hz alatt feladják a harcot és az azalatti többi freki a mélynyomóra hárulna.
Én azt mondom: keress hozzá inkább JBL SCS178-at vagy Mission MV packot,újonnan 80, használtan 40 körül vannak. Magnat, Wharfedale vannak még elérhető áron.
Igen,megszólal az Xbox is,sztereóban.
Béci utolsó #35818-as bejegyzésének utolsó bekezdése rád is vonatkozik hangfalügyben.. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35819 üzenetére
Vagy valami hasonlóra... De a Denon árárt hamarabb összeszedtem volna mert épp fele a Dalinak..
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35814 üzenetére
Van. Én is hallottam, Kecskeméten az Audiomekkában tavaly csak olyan Dali volt ott. már bánom akkor nem vettem meg.
Emlékezetem szerint 200 és pár ezer volt 5.1 szettben.
Csak akkor még tervbe se volt a nagy Denon. -
törölt tag
válasz
pernamiki #35586 üzenetére
A számok is fontosak,sőt,fontosabbak mint a tx,rx (pontosabban tx-sr vagy rx-v
). JVC nem igazán jó és a Sony alap gépei is inkább kuka töltelékek. De az Onkyo és a Yamaha mellett kereshetsz Pioneer,Denon és Harmann/Kardon készülékeket is. Ha olcsót is keresel de minimum kritérium legyen, hogy tudja a Dolby Digitalt és a DTS-t. Ha próbálod akkor azt nézd meg: szól-e minden hangfal róla 5.1-ben. A digitális bemeneteket is próbáltasd ki,fogad-e rajtuk jelet.és megjelenik-e a kijelzőn a megfelelő jel. Általában nincsenek szétnyüstölve,birják a strapát is,de azért ne vegyél teljesen karcos, foltos, leharcolt készüléket,mert ezek tuti rossz gazdát szolgáltak.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35554 üzenetére
Még nem,jó hogy szólsz! megnézem majd.
Szerintem azért jött csak szélzaj mert tiszta szinuszos hang igen ritkán fordul elő,mivel szinte minden hang un. felharmonikusokkal keveredik, és a mélynyomód tekercsének tul nagy a tehetetlensége a 35 Hz-hez. De ennek részletesebben utána kellene néznem. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35535 üzenetére
Hang: rezgés és több fajtája van,longitudinális,hajlitási. és transzverzális.Tehát ha a membrán,vagy akármi,legyen az falevél,vagy kiáramló közeg(gázok,folyadék), vagy akár rugó,az hangot kelt.Az hogy a hangot meghalld,több tényezőnek kell létrejönnie,előszór is a frekvenciát észleld(kb 20-16kHz),azután megfelelő erősségűnek kell lennie,tehát küszöbérték felettinek kell lennie dBellben mérve,és a megfelelő hangnyomást kell elérnie.És mivel nem csak egy hang, jóval több,összetett rezgésekből áll,igy a többi hanghullámot is figyelembe kell venned. Ezért halhattad halknak a 35 Hz-et.
A reflexcső tulajdonsága hogy bizonyos frekvenciákat erősit,egyszerűen rezonanciát keltve,de se felfelé,se lefelé nem vág. Ezért kell méretezni. -
törölt tag
válasz
Gál István #35521 üzenetére
Te láttál olyat? Én max +200 e huf egydobozosokban.... Külön hogy receiverre köthetöt nem láttam..
Inkább veszek + 4-5 méter vezetéket és fal mellett... -
törölt tag
válasz
Tmac85 #35509 üzenetére
Az USB-n lejátszott tartalom csak digitálisan továbbitható. Se scarton,se analógon nem jelenik meg. Ha van a régi házimozidon optikai bemenet (optical in) oda kötheted a tévéd kimenetét,és akkor hallgathatod.És még a fejhallgató kimenetet tudod felhasználni rá Jack-2RCA kábellel..
-
törölt tag
-
törölt tag
Igen rá a válasz,jó lesz a jel minősége és ki tudod tolni az optikain(OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT) jelet akár DD,akárt DTS,feltéve ha a tévéd is felismeri.Fel tudod a optical in-be Toslink vagy optikai kábellel kötni mindegyik AV receiverre vagy komponensekből álló erősitőre és néhány egydobozosra is. Külső médiajátszót inkább a beépitett lejátszó fogyatékosságai miatt kell venned. De az egydobozosokr csak egy forrást köthetsz.
-
törölt tag
válasz
Dorian #35289 üzenetére
Itt érvényes Xtremetuning megállapitásának helyessége,hangsúly itt "komolyabb"-ra helyezve...
Tehát vedd úgy,hogy ami a kis rendszerekben észrevehetetlen,vagy küszöbérték alatti változásokat hoz,azt a nagy rendszerek már komolyabban kimutatják,hatványozottan észrevehetővé teszik előnyeit vagy hibáit. -
törölt tag
Miért ne lenne???
Ha annélkül formálsz véleményt hogy ismernéd valamennyire a jelenséget,az dilettanizmusnak számit és előitéletekkel lesz tele. Indokokat pedig csak egyoldalról adsz és fogadsz el,nem leszel képes teljes mélységében átlátni a dolgokat.Kisérlet és tapastalat nélkül pedig fabatkát sem ér az egész.
Ezen megállapitás nagyja R.Feynmann fizikustól származik.
Pl. ezért nem folyok bele se a szobaakusztikát,se a vezetékcserét taglaló vitákba,pedig az utóbbiban vannak pozitív tapastalataim is és fogalmat is tudok a működéséről alkotni. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #35169 üzenetére
A tuningos Roteled sztereó?
Irtad hogy nemigen ismerik a Rotelt. Nekem van Roteles ismerősöm,rotelről rotelre vált (AV receiver)és gyanitom a következö is Rotel lesz.Nekem is tetszik de a hangfalai sem olcsók (Canton,vagy Sonus,Faber ha jol emlékszem). -
törölt tag
válasz
xtremetuning #35165 üzenetére
Szia!
Éa hogy szolgálnak a JL Audio dobozaid?
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Asztalos klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest