- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Emberek, dagad a májam. Barátnő, akit cseppet sem érdekel a hangzás-téma ma mellékesen megjegyezte: "Olyan, mintha itt énekelne az énekesnő a szobában előttünk"
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #28060 üzenetére
Sajnos tudom. Mindenesetre az új L kanapét már megrendeltem, a polcokra kiküldtem az ajánlatkérőket. A hifista haverom kapásból mondta, hogy elég sok reflexió jön hátulról. Érdekes, hogy az oldalsó ablak felől nem igazán, pedig csak egy vékony organza van előtte.
A tesztelgetések során arra is rájöttem, hogy a kanapé melletti fiókos szekrényt jó lenne telepakolni, mert így üresen kb. hangdobozként működik, visszahallani oldalról a mélyhangok egy részét, nyilván csak enyhén, de azért zavaróan.
-
Dorian
félisten
válasz
daniel2121 #28045 üzenetére
-
Dorian
félisten
Gyerekek, nekiálltam zenét hallgatni: Egy új lelőhelyen (Köszi Mattes) sikerült megtalálnom egy csomó olyan zenét flac-ban, ami eddig csak mp3-ban volt meg: Hihetetlen élmény újrahallgatni őket!!!
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
A csajomtól is megkaptam, hogy "Te nálad ezek a kábele arra valók, mint más fasziknál a nagyobb autók?" És röhögött
-
Dorian
félisten
Tesztelgettem ma a hálókábeleket. A meglévőt, egy sima számítógépest és az új bazi drágát.
Hajszálnyi különbségeket hallottam, úgyhogy ezt is viszem vissza.
A sima kábelnél az új jobb volt: a magasak szebben csilingeltek és a hangok lecsengése teljesebb volt. Viszont szentségtörés vagy sem, a meglévő kábelem tetszett a legjobban. ismétlem, hajszálnyi különbségekről van szó. Hogy ez mennyire pszichológia, a rendszerem vagy a hallásom korlátozottsága, nem tudom. Viszont én olyan vagyok, hogy csak olyasmiért vagyok hajlandó pénzt adni (a gránitlapokkal beszoptam), ami egyértelműen jobb és nem koncentrálni, hogy talán valamit észrevegyen az ember.
Kicsit meguntam most a tesztelgetést, mert rádöbbentem, hogy mostanában többet tesztelek, mint zenét hallgatok és ez elég gáz. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27978 üzenetére
De hogy évekig kutya baja volt érthetetlen, hogy most mitől... Jövő héten majd elviszem nekik.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27970 üzenetére
"Dorian:mizu az ICkkel?"
Tegnap felhagytam a tesztelgetéssel, mert mire rájöttem, hogy a digit silverline kábelben van a hiba és azért nem szól digitálisan, a sok hangfalak és tévészekrény mögötti csúszás mászás és dugdosás jól felbaszott úgyhogy elment a kedvem. Azóta sem tudom mi baja lehet. Mindegy, bedugtam a kicsi Neotechet.
Ma egy kicsit hallgatóztam, de azt hiszem, rá kell jönnöm, hogy nincs olyan jó hallásom, ahogyan azt szeretném. (Mindenesetre ha így van, sok kiadástól kímélem meg magam) Akárhogy hallgatóztam, nem sok különbséget vettem észre. Talán annyi, hogy a digitális hang mintha "vékonyabb" lenne. Nem úgy értem, hogy a mély kevés, hanem mintha sávhatárolt lenne az egyes hangszerek hangja. De ezt sem mondanám egyértelműnek és főleg az akusztikus felvételeknél tűnt fel.
Eldöntöttem, hogy az ic kábeleket biztos visszaviszem: rövid az 50cm, a CD-t be kell tolnom a tv-szekrény közepéig és így elég bután néz ki, az egyel hosszabb verzió ennél is több árát -főleg, hogy már vége a 20%-os akciónak- pedig nem akarom kifizetni ilyen minimális talán-különbségre.
Ehhez képest a villásdugó forgatás eredménye számomra sokkal egyértelműbb. -
Dorian
félisten
Rendben, akkor kibontom a zacsiból. Gondolom az első gazdája sem használta.
De mára megelégeltem a tesztelgetést, jól felmérgesítettem magam: a kácsás silverline kábelemnek valami baja van, mert meg sem mukkan. Tegnap még működött, pedig ki sem húztam
Lefáradtam, ideges és mérges lettem, mire rájöttem, hogy maga a kábel hibás, eszembe nem jutott volna.Pgabor79:
Próbáld ki. Ha nem jól van bedugva, akkor erősebb, de búgósabb a mély, hosszabban hallgatva fárasztó + a színpad kevéssé lesz definiált, a mélysége megszűnik. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #27921 üzenetére
Az új és régi hálózati kábel közt koránt sem olyan egyértelmű a különbség, mint a dugóforgatással, egyelőre félre is teszem. Megjegyzem, hogy eredetileg sem a sima hozzáadott tápkábelt használtam, hanem amit egy haveromtól kaptam, majd nem olyan böszme vastag, mint az új.
Folytatom az interconnectekkel. -
Dorian
félisten
Réka ma elmarad. (1,5 órákat szokott nyomni, majdnem kockás is a hasa)
Első tapasztalat: Eszembe jutott, hogy az erősítő meglévő tápkábelét nem is hallgattam meg hogy jobb, amikor összeraktam a rendszert, csak bedugtam. Kipróbáltam fordítva. Az eredeti volt a jó, pár másodperc múlva kiderült, megcáfolhatatlanul, sokkal egyértelműbben, mint a CD dugójánál. A mélyek brummogósak voltak, az énekesnő ugyan középről énekelt, de a hangszerek helye sokkal kevésbé definiált. Komolyan, rossz volt hallgatni.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27915 üzenetére
Most értem haza. Igazából remélem, hogy nem hallok különbséget és visszaviszem amit összevásároltam, így nem kerül pénzbe
Neotech KHS 154 "SPC hyper balanced" IC-pár: Eredeti ára 10ezer volt, most a 20% kedvezménnyel 7850 Ft
Furutech FP-314 AG - II. hálózati kábel: Eredeti ára 53ezer
most 17.000 Ft-ért megkaptam.
Nemsokára végighallgathatom Réka 1,5 órás tornáját
aztán enyém a pálya.
Most néztem meg az elfekvő- kábeles dobozomat: Pont van egy Neotech KHS 112 c
Ennél a Kácsa silver line-os azért jobb. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27911 üzenetére
Őszinte leszek. A CD-t kipróbáltam digitálisan a Kácsás "silver line" kábellel és analógon egy haverom által kölcsönadottal, aminek a márkájára, típusára nem emlékszem, de valamelyik hifimagazinban a 10ezer Ft-os kábelek közt tesztgyőztes volt. Táv gombjával lehet váltani a két kimenet közt. Hallottam különbséget, de csak néha (inkább az akusztikus zenéken, az talán analógon jobban tetszett) de olyan minimálisat, hogy még azt sem tudtam eldönteni, hogy melyik jobb vagy rosszabb. Mattes kollégával is meghallgattattam, ő sem igazán hallott különbséget. Ezer oka lehet: rossz vagy képzetlen a hallásunk, átlagnál gyengébb CD DAC és erősebb erőlködő DAC párosítás, a Mars túl közel volt a Jupiterhez, nem tudom...
De most ismét foglalkoztat a dolog, ma megyek, és Kácsáéktól kérek kölcsön valamit... -
Dorian
félisten
Hogy ne csak elméleti síkon beszélgessünk:
Szerintetek Kácsa Silver Line RCA kábelpár megfelelő minőségű (az én rendszeremhez) CD-ről analóg jelátvitelre? (Haver elvitte a sajátjait) -
Dorian
félisten
Én arra gondoltam, hogy minden oldali berendezésre, ami digitális jelet ad vagy vesz, be kellene építeni egy olyan hibajavító eszközt, ami a fogadott adatot bitről bitre ellenőrzi, pontatlanság, hiány, nem-egyértelműség esetén a újraküldeti a problémás részeket, mint ahogy adatot másolunk. Ehhez még egy megfelelően nagy méretű buffer kialakítása is szükséges, hogy a D/A felé folyamatos legyen az adatáramlás.
Mivel a számítástechnikához és a hifihez is csak alapszinten értek, nem gondolom, hogy ez most csak az én fejemből pattant ki, bizonyára megvannak az okok, miért nem így történik. -
Dorian
félisten
Igen, valószínűleg bufferelési - hibajavítási hiányosságok vannak a hifi rendszerekben a digitális részeken. Véleményem szerint azért alakult így mert teljesen át kéne tervezni a CD lejátszókat-erősítőket, amire a gyártók lusták, ill. nincsenek rászorítva. Ez van. Most akkor ne hallgassunk zenét / filmet?
-
Dorian
félisten
Hé, ne veszekedjetek! Egyrészt cseppet sem lenézendő dolog, ha valaki a miérteket kérdezi és tudni akarja az okokat, mert biztosan van mindenre magyarázat. Másrészt mai napig sok találmányt használunk a mindennapi életben is, aminek nem értjük tökéletesen az elméleti hátterét, de működik.
-
Dorian
félisten
Engem kérdeztél korábban, bocs, de húzósra sikerült a hétvégi buli, úgyhogy most kezdek ismerkedni a valósággal
Szóval kiegészítők és apró tuningok:
Erre így nem kapsz átfogó választ, mert nagyon sokrétű kérdés. Pár mondat, aztán majd elindulunk valamerre:
Hangdobozok tuningja: nem kerül sokba és nagy javulást okoz. Aki ért hozzá és vannak eszközei, szerszámai, az talán magának is elvégezheti, én jobbnak láttam szakemberhez fordulni.
Szobaakusztika javítása: Erről könyveket lehetne írni, a megfelelő hallgatási pozíciótól a hangcsillapító anyagokig, lehetetlen egy hsz-ban kifejteni. A kevésbé tapasztaltak lebecsülik, de legalább annyit számít mint a lánc többi eleme.
Gránitlapok a hangdobozok alá (ha van lóvé, a tetejükre is): Lefelé sugárzó sub alá szőnyegpadló vagy hasonló aljzat esetén biztosan segít, egyéb esetben nagyon kérdéses a hatékonyság, a bekerülési költség viszont sok.
CD lejátszó villásdugóját érdemes fordítva is bedugni: Jó minőségű forrás és lánc esetén észrevehető a javulás, ráadásul ingyen van.
Hálózati zavarszűrő és extra tápkábel: Én nem próbáltam még ezeket. Béci írta, hogy kb a villásdugó forgatással összemérhető javulást okoznak, viszont több tízezres költség.
Beszorítós vagy banános csatlakozás: nincs egyöntetű vélemény, van aki szerint az egyik jobb, van aki szerint a másik.Más majd kiegészíti, hirtelen ezek jutottak eszembe.
A hifis körökben terjengő hülyeségeket (az érzékeny lelkületű hifistáktól előre is elnézést kérek) mint a "Dél felé nézve nem olyan jó a hangzás" vagy "gyertyát gyújtva jobban szól a zene" most hagyjuk, mert még a végén valaki megsértődik.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #27611 üzenetére
Na akkor Béci a (#27616)-ban meg is adta a választ.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #27608 üzenetére
Hülye voltam: a silver line-ból a 2m-es kerül 8ezer valamennyibe, az 1m-es 5800
Tehát ugyanannyiba kerül. Igazából lehetne tökölni összehasonlítgatással, de semmi kedvem nem volt hozzá. Ennél többet nem akartam kábelre költeni és mivel a Kácsáék elég jó ár/érték arányú cuccokat gyártanak (gondolom saját gyártás, nem kell megfizetni márkanevet, stb) + ők közelebb voltak, az ár ugyanannyi, szóval mellettük döntöttem. -
Dorian
félisten
válasz
Vidala #27606 üzenetére
A Silver Line-el annyi szopás van, hogy ennek már iránya is van, de a feliratot majdnem teljesen takarja a dizájn "kígyóbőr" utánzat szövés, úgyhogy ledes zseblámpával rávilágítva sikerült kisilabizálni, aztán rögtön rajzoltam rá a nyilat alkoholos filccel.
Én így, hogy megdrágult az előbbi, inkább a Qed-est venném, Bécinek van olyan és még ő is elégedett vele, ami nagy szó -
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #27601 üzenetére
Megjelenítő-függő is a dolog. Egy 32"-es LCD-hez nyilván nincs szükség olyan minőségű kábelre, mint egy 2,4 m-es vászon esetén.
Ha nincs nagy igény, akkor 1500-2000 Ft-os kábelekből is talán ki lehet fogni normálisat, de ez valamilyen szinten lutri.
Én az 50"-os plazmához az alábbi kettő közt vaciláltam:
Kácsa silver line
Qed Profile
Végül a Kácsásból vettem kettőt, bár akkor még az is 5900-be került.Vidala,
Pont ugyanazt írtukCsak közben volt egy kis meló és még nem láttam a hsz-dat amikor elküldtem.
-
Dorian
félisten
Függ az adott hangdobozoktól (mit kell cserélni, mekkora, hány utas, stb.) 2 álló front esetén kb. 15-25ezer közt van. Eddig priviben válaszolgattam az árra, mert nekem is úgy adták, de nem igazán látom értelmét miért ne írhatnám ki, tehát:
Dali Concept 6 pár esetén 18.000 Ft volt a kettő összesen. Otthon biztosan olcsóbban ki lehet hozni, de én jobbnak láttam hozzáértőre bízni a dolgot, mert szerszámaim és szakértelmem is hiányosak + a különböző mérésekhez szükséges eszközeim sincsenek.Idézek egy ilyesmivel is foglalkozó oldalról:
"Először is megmérjük hatodoktávos, vagy tercsávos rózsazajjal a hangdoboz frekvenciaátvitelét, természetesen ez két vagy három részből tevődik össze, 0,5-1,5m.es mérés (doboza válogatja), abszolút közeltéri (2cm)mélyhangszóró mérés, és reflexnyilásban való mérés. Az értékelés nem egyszerű, mert minden mérésnek megvan a maga buktatója, de ezeken azért átlendülünk
További mérésként szinuszos sweep-pel (egyenletesen növekvő frekvenciájú) hanggal megvizsgáljuk a hangszórók torzitását, valamint a doboz rezonanciáit is, ha szükséges, ez utóbbiakat megfelelő módon csillapitunk. Sajnos jónéhány esetben találkoztunk már zizegő hangszórókkal, felemás frekvenciaátvitellel, sőt még egérkakival is a hangdobozban
Ezekután kiszereljük a hangszórókat, ami időnként egyáltalán nem egyszerű, mert kifolyt ragasztó és tömitőanyagok jól meg tudnak izzasztani. A reflex csövek is gyakran lazák, ezeket is be kell ragasztani. Természetesen a keresztváltó panelt, vagy paneleket is kiszedjük (ez időnként nőgyógyászathoz hasonló foglalatosság), és megvizsgáljuk, hogy lett kialakitva. Ha úgy találjuk, bizonyos alkatrészeket (általában kondenzátorokat) kicserélünk jobbra. A fontos helyen levő alkatrészek értékeit megmérjük, és az általános +5/-10% tűrést lecsökkentjük <1%-ra, igy kapásból javitottunk a sztereo térérzeten bármilyen hangsugárzó párnál.
Közben, ha szükséges, mechanikai erősitést is végzünk a dobozon rétegelt lemez, vagy keményfalécek használatával, hogy a dobozrezonanciák kisebbek legyenek, és ne egy szűk frekvenciatartományba essenek.
A hangsugárzókban használt vezetékek nagyrészt olcsó és rossz minőségűek, látszik, hogy a költséghatékonyságot itt ragadják torkán a legszorosabban.
Hogy milyen kábeleket használunk, az változó. van, aki hozza a jóminőségű hangfalkábelével egyező vezetéket, de a túlnyomó többség ránkbizza a választást.
Az alkalmazott drót tipusa függ még attól is, milyen a doboz, a tulaj izlése, többségében hallgatott műfaj, stb.
Fontos momentum a kábelek keresztváltóra való ráforrasztása, hogy a lehető legrövidebb jelutakat válasszuk, és ne a legkényelmesebbet, mint majdnem az összes gyártó, mert ebben az esetben több tiz centiméteren keresztül egy vacak 50 mikronos rézfólián megy keresztül a hangfrekvenciás áram.
A belső csillapitó anyagok nagyobbrészt műszálasak, rossz minőségűek, és keveset tesznek bele a gyártók még abból is. Időnként vannak üditő kivételek is, pl. Dynaudio, aki csak a jó kábelt sajnálja a dobozaiból, a többi problémát elég jól megoldja.
A hangfalcsatlakozók gyakran nincsenek kellően rögzitve, időnként korrodáltak, ezeket is meg kell javitani. A bikábelezhető tipusoknál alkalmazott összekötő rudak vagy lemezek helyett is megfelelő minőségű kábelt teszünk, ha amúgy nem használják ki a bikábelezési lehetőséget.
Az összeszerelés után szintén mérünk, és hallgatunk, a bejáratás legtöbbször már a megrendelő dolga otthon..." -
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #27592 üzenetére
Köszi a tippet! Ez a Mox miben más, mint valamelyik másik? A tűrése kevesebb?
Én max szétszedni tudom, hogy megnézzem, de csavarhúzón kívül nemigen van szerszámom itthon, nem vagyok barkács típus. Azt hiszem legutoljára az általános iskolai technika órán forrasztottam.Max megveszem Moxot
és elviszem a Hivoxos Zolinak amikor a centert.
-
Dorian
félisten
Valaki árulja már el nekem: Mi a jó büdös francnak kell annyira a menü? DVD-nél is utálom, csak lassítja a folyamatot. Távon kiválasztom a nyelvet feliratot miközben indul a film és annyi.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #27414 üzenetére
Magasan a legjobb ár/érték arányú fejlesztésem volt. Viszem a centert is
Még a hifista haver szerint is "egész jó" (ez már nagy szó)Ma egy hirtelen ötlettől vezérelve hoztam haza olyan polifoamot (gránit alá), amivel a gépészeti csöveket szigetelik, de nagy valószínűséggel semmi értelme nem volt.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27319 üzenetére
Akkoriban a hangminőség kevésbé érdekelt, sokpontegyet akartam.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Olyanom volt, szerettem!
Teljesen más, mint mondjuk egy Denon sztereó, inkább a szárazabb, levegősebb hangzás jellemző rá (Ezt hívják talán "angolosnak"?) -
Dorian
félisten
Ha laptopról való zenélésről beszélünk, akkor nincs lézerfej, a flac, ape, stb. adatként megy USB-n keresztül a külső eszközre.
(Csak néha vagyok ma, nincs gépem hétfő estig)Egyébként jól át kell gondolni a különféle fejlesztgetések ár/érték arányát, mi éri meg és mi nem.Nálam az erősítő csere és a hangdoboz-tuning hatalmas eredményeket hozott, ezekhez képest a CD vagy erősítő DAC-a, laptopról vagy CD-ről, gránitlappal vagy anélkül, koax vagy optikai csak minimális változást okozott és ezek némelyike majd annyiba kerül, mint pl. a tuning.
-
Dorian
félisten
válasz
burcz.techno #27115 üzenetére
Hangszeres zenére valóban nem igazán alkalmas, de az elektronikus zenék viszonylag jól tömöríthetőek. Persze azok is jobban szólnak tömörítetlenül, de szegény ember vízzel főz. Nem szabad, hogy pusztán a hangminőségért hallgassunk valamit, maga a zene sokkal előbbvaló. Lehetőség szerint CD vagy flac, de ha csak mp3-ban van meg valami, akkor talán ne hallgassam?
KTTech:
Remélem mielőbb visszakapod tökéletes állapotban! Bosszantó az ilyesmi... -
Dorian
félisten
válasz
burcz.techno #27097 üzenetére
A helyedben én Onkyo 608-at vennék (azért nem 508, mert jól jön a plusz kakaó, meg kell hajtani azokat a bazi nagy dobozokat), ha nem kellenek a 9-es széria fjúcsörei, úgy pénzt spórolsz. Tuctucra, mozira szerintem jobban passzol, mint Denon 1911, az NS777 úgyis inkább ezekben jeleskedik.
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #27002 üzenetére
Ennyiért ez sem sokáig lesz nálad...
-
Dorian
félisten
Megrendeltem egy új kanapét, ez sarokkanapé és hosszabb is, úgyhogy nem lesz bortartó a szekrényen, hanem az egész felül-nyitós. Még időben...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26913 üzenetére
Akkor előre is köszi!
Nekem most kanapévásárlás figyel be, a mostani kezdi megadni magát. és akkor már jó lenne kitalálni, milyen lesz az utód, mert a szekrényt-polcot most még nem késő módosítani.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #26905 üzenetére
Fogom még tesztelgetni, hiszen megvannak a lapok. A múltkori csak első felindulás volt
És nem is volt valami jó kedvem. Már csak azért is, mert figyelembe kell vennem a BF-et (barátnő-faktor
) is: Tegnap szépen odébb húzta az egyik frontot, ami tüskéken állt a parkettán
Merthogy megszokta, hogy greslapon áll, aminek az alján filc tappancsok vannak így lehet tologatni...
A sub alatti lap viszont úgy tűnik jó ötlet volt, kicsit precízebbek a mélyek. De akarok az aljára valami gumilapot tenni rezonanciacsökkentésként. Van egy épületgépész kivitelező ismerősöm, majd beszélek vele, hátha van jó ötlete, a gépek alá is szoktak tenni ezt-azt.
Tegnap újra bemértem mikrofonnal és pontosabban odafigyelve beállítottam a rendszert. Most tűnt fel csak igazán, hogy a kanapé mögötti fal mennyire visszhangzik: A frontokból jövő mérőhangok magasabb tartományát majdnem olyan hangosan hallottam viszont a hátsó falról, mint a surroundok hangját
Gondolkozom, hogy a centert is elviszem tuningra, most a frontok leszólják szerencsétlent, koncerteknél vehető észre.
Bocs az összeszedetlen fogalmazásért, de baromi másnapos vagyok -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26888 üzenetére
Nemrég olvastam ezekről, az a fajta a hangfalbelsőbe nem igazán való, a miértre már nem emlékszem.
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #26844 üzenetére
Az enyém is laminált, de szerencsére elég jófajta, 36-os kopásállóságú. Nekem vannak valahol alátéteim, aminek az alsó fele lapos, a felső homorú, de nem használom, mert tologatni ugyanúgy nem lehet a hangfalakat. Viszont agyalok azon, mi lenne, ha kihegyeztetném a jelenlegi tüskéket (jobb lesz???), akkor jól jönnek majd.
-
-
Dorian
félisten
Megvannak a gránitok a frontok és a sub alá. Egyenlőre még csak 2.0-ban próbáltam, de nem vagyok elragadtatva. Nem is tudom, hogy van-e egyáltalán különbség, de mintha az egész hangképet a magas felé húzná. Mondjuk most jó dühös vagyok egyéb okokból, és hajlamos vagyok ilyenkor a "semmi sem tetszik" típusú hisztire, szóval lehet, hogy korai a véleménynyilvánítás. Legalább jól néz ki.
-
Dorian
félisten
válasz
K!$$rác #26744 üzenetére
Egyáltalán nem off. A reflexnyílást csillapítani akkor kell, ha túl terjengősnek érzed a mélyet. Így kevesebb, de pontosabb mélyet kapsz. De ne csontra tömd be! A frontoknak a faltól való távolság csak jót tehet, húzd előre akkor 10-15 centit. 45-60 (inkább 60 de majd próbálgatod) fokkal forgasd be. A hallgatási hely és a frontok kb egyenlő szárú háromszöget adjanak. A hátsó faltól (ha van) is lehetőség szerint minél távolabb kell ülni, ez sokszor nehezen megvalósítható.
Ja és a csupasz falak, üvegfelületek visszhangzanak, függöny, polcok, növények, szőnyeg, mind jót tesz. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26720 üzenetére
A zoknit nekem is mondta, ha továbbra is úgy érezném, de most nagyon nem érzem úgy
Teljesen pontosan nem tudom, mert hozzá nem értő lévén rábíztam magam. Komplett váltót nem cseréltek, de a kondikat persze igen. A belső tömítést és kábelezést kicserélték. A vasmagos tekercset és a hangváltót is ellenőrizték, de azokon nem kellett állítani. A dobozt sem kellett merevíteni. Meg persze műszeres mérések.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26717 üzenetére
Lehet, hogy be volt dugva szivaccsal, de az már nincs meg. Mindegy, mert most így is jó.
Épp valami áriát hallgatok, hát a magasakkal sincs gond -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #26703 üzenetére
Megszűnt az a "bassreflexes" hang, ami a fő bajom volt vele, tisztább lett a hang, a hangszerek jobban elkülönülnek, térben jobban pozicionálhatóak. A mély megfogottabb lett, nem terjengős, emiatt kicsit kevesebb is, de nem telepszik rá a magasabb hangokra.
Több a részlet. Éneknél hallani az énekes "nyelvcsettintéseit" vagy hogy mondjam...Viszont a szoba hiányosságai is jobban kijönnek, csak kéne sötétítő az ablak elé...
-
Dorian
félisten
Hazaértem, dugtam, most csak hallgatok. Egyszóval hűbammeg! Nem igazán értek a hifis szakkifejezésekhez, meg nem akarok ömlengeni, egyenlőre csak annyi, hogy mintha elhúztak volna egy függönyt, ami eddig a frontok és köztem volt...
Azt gondoltam, hogy majd hallgatom és majd idővel észreveszek ezt-azt. Nem. Azonnal hallható volt, hogy mennyivel jobb, egyből vigyorogtam -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26675 üzenetére
Ja bocs, analóg kimenet valóban nem játszik egy ligában ezekkel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26672 üzenetére
Bizonyára van valamennyi különbség. De az tuti, hogy 100 meg 500 ezret nekem nem ér, max annak, akinek többmilliós rendszere van. Még a Hivoxos passzív megoldás 36ezrével kapcsolatban is erősen felmerül a rentábilisség kérdése.
Építész vagyok, megszoktam a statikusokat :p -
Dorian
félisten
Az alaplap digitális hangkimenetét én nem írnám le. Nem értek a számítástechnikához, de tapasztalat alapján állíthatom, hogy 10 éve az alaplapi hangkimenet a fasorban sem volt egy normális hangkártyáéhoz képest, manapság viszont normális lejátszóprogrammal, driverrel (Windows mixert kikerülve) elég jó hangot lehet előcsalogatni a gépből. (természetesen nem mp3-ra gondolok, forrásként)
Főleg, hogy az érintettek túlnyomó többségének alsó, esetleg középkategóriás hangcucca van, és sokunk füle sem túlképzett, ezért a különbség kevésbé hallható.
Pl. én villásdugó forgatással hallottam különbséget (nem sok) de a CD lejátszó analóg vagy digitális bekötésében már nemigen, ebben a fent említett mindkét dolog közrejátszhat.
Tervezek majd összehasonlítást flac és ugyanezt kiírva CD-re -közt, meg külső DAC-rel is, de egyelőre a gránitlapok és hangfal-tuning miatt annyi változás lesz (remélem) hogy elég egyszerre ennyit megemészteni.
-
Dorian
félisten
válasz
nebulo5 #26653 üzenetére
Nem majrézom, csak várom már az eredményt... hétvégén hallgatózás lesz...
Gondolom azért nem tesznek a gyártók az alsóbb kategóriás dobozaikba normális belső kábelt, stb-t, hogy így válasszák szét a termékpalettájukat.
Még hálózati szűrőt ajánlott, de elég erős fenntartásaim vannak az olyan kütyükkel, amikben nem lehet tudni mi van, és mit csinál, de több tízezerbe kerülnek...
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Napelem
- Hálózati / IP kamera
- Cyberpunk 2077
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest