Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Dorian

    félisten

    válasz SLYM #27716 üzenetére

    Engem kérdeztél korábban, bocs, de húzósra sikerült a hétvégi buli, úgyhogy most kezdek ismerkedni a valósággal :D

    Szóval kiegészítők és apró tuningok:
    Erre így nem kapsz átfogó választ, mert nagyon sokrétű kérdés. Pár mondat, aztán majd elindulunk valamerre:
    Hangdobozok tuningja: nem kerül sokba és nagy javulást okoz. Aki ért hozzá és vannak eszközei, szerszámai, az talán magának is elvégezheti, én jobbnak láttam szakemberhez fordulni.
    Szobaakusztika javítása: Erről könyveket lehetne írni, a megfelelő hallgatási pozíciótól a hangcsillapító anyagokig, lehetetlen egy hsz-ban kifejteni. A kevésbé tapasztaltak lebecsülik, de legalább annyit számít mint a lánc többi eleme.
    Gránitlapok a hangdobozok alá (ha van lóvé, a tetejükre is): Lefelé sugárzó sub alá szőnyegpadló vagy hasonló aljzat esetén biztosan segít, egyéb esetben nagyon kérdéses a hatékonyság, a bekerülési költség viszont sok.
    CD lejátszó villásdugóját érdemes fordítva is bedugni: Jó minőségű forrás és lánc esetén észrevehető a javulás, ráadásul ingyen van.
    Hálózati zavarszűrő és extra tápkábel: Én nem próbáltam még ezeket. Béci írta, hogy kb a villásdugó forgatással összemérhető javulást okoznak, viszont több tízezres költség.
    Beszorítós vagy banános csatlakozás: nincs egyöntetű vélemény, van aki szerint az egyik jobb, van aki szerint a másik.

    Más majd kiegészíti, hirtelen ezek jutottak eszembe.

    A hifis körökben terjengő hülyeségeket (az érzékeny lelkületű hifistáktól előre is elnézést kérek) mint a "Dél felé nézve nem olyan jó a hangzás" vagy "gyertyát gyújtva jobban szól a zene" most hagyjuk, mert még a végén valaki megsértődik.

    Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Aktív témák