- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #42020 üzenetére
Előfordul néha, az Audyssey topikon (egy másik fórumon) szintén volt, aki erre panaszkodott, a válasz az volt, hogy a mikrofonos bemérésnél az erősítő (pontosabban az Audyssey) fázisváltást észlel.
A jelenség nem feltétlenül attól van, hogy helytelen a bekötés vagy meghibásodott a berendezés, néha tud ilyen "viccet" okozni a szobaakusztika is.
Ha megfordítva a polaritást a hangfalon jól működik a bemérés, akkor mért be úgy, és a mérések után tedd normál állapotba. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #41699 üzenetére
bajnokpityu,
Pont emiatt jó a Heco a discora és az instrumentális zenére, de filmeknél sem szégyenkezik.
xtremetuning, néha még soknak is érzem a basszust (remeg az ágy).
De mivel pocsék a jelenlegi szobaelrendezés (a frontok gyakorlatilag egy-egy sarokba vannak beszorítva), így észre lehet venni az alacsony frekvenciánál az interferenciát (pufogás).
Ezen (talán) valamit javítana a sub, hisz 80-100 Hz frekvenciánál megvágnám a frontokat.
Bár a sub elhelyezése nem kis fejtörést okozna (az asszonnyal lefolytatandó harcról nem is beszélve).
-
robi-k
őstag
válasz
electrocarlo #41693 üzenetére
Nem rossz a Metas sorozat (ez van nekem is), de azért ráfér a tuning.
Gondolkoztam, hogy karácsonyra mivel fejlesszem tovább a 3.0 rendszeremet, hmm, dilemma: vegyek egy sub-ot, vagy még 2 hangdobozt háttérsugárzónak -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #41673 üzenetére
cekk, xtremetuning , köszönöm a biztatást
-
robi-k
őstag
Ma tuningoltam a Heco Metas XT Center 31 hangdobozomat (szándékosan ezzel kezdtem).
A tuning előtt így nézet ki: nyák1 ; nyák2 ; center belseje
A tuning során kidobtam minden eredeti kondit (elko és polisztirol kondikat egyaránt), helyettük polipropilén kondenzátorokat raktam be. Mivel méretük jóval nagyobb az eredi kondikhoz képest, jócskán kitüremkednek, és nem lett valami hű de esztétikus:
[átalakított1] ; [átalakított2]Emellett a magas-sugárzó szűrő tekercsének bekötését megváltoztattam úgy, hogy a "+" a tekercs belső tekercsrészére kerüljön, a külső kivezetés így a "-" kerül. A többi tekercs már így volt bekötve (ez a helyes bekötés). Továbbá megszüntetem direkt ráforrasztással a nyákról a csatlakozókig menő vezetékeket (előtte gyors csatlakozókkal voltak összerakva). Végezetül visszarakás előtt a hangváltóra hangelnyelő anyagot ragasztottam (belső interferencia tompítására).
Első benyomások: megnőtt a center dinamikája, ami szembetűnően elüt most a frontok hangzásától (azokat még nem alakítottam át). Most a center lett a domináns, az érzés, mintha a középtartomány kiszélesedett volna.
Hát, most még furcsa, de tény, más lett a hangzásKíváncsi vagyok, hogy a frontok átalakítása után mi lesz a végeredmény
-
robi-k
őstag
Dorian részére (de másoknak is) érdekes lehet a Denon AVR-2809 szerviz utasítása (kapcsolási rajzok is benne vannak).[link]
-
robi-k
őstag
válasz
alfaman512 #41627 üzenetére
Ha nincs rajta RS232, akkor nem lehet firmware-t frissíteni
-
robi-k
őstag
válasz
alfaman512 #41623 üzenetére
Nekem Denon AVR-2310 van, de azon teljesen másképp működik az Audyssey menüje. Nem próbáltál esetleg firmware-t frissíteni? De gyanítom, hogy szerviz lesz a végén
-
robi-k
őstag
válasz
krenkoka #41558 üzenetére
Rosszul tudod, minden nem EU-s terméknél behajtják. Legfeljebb nem Te mondod meg, hogy mennyibe került, hanem ők becsülik meg az ajándék értékét (pl. a termék hazai ára alapján), és ez alapján számolják ki a fizetendő ÁFA-t és a VÁM-ot.
electrocarlo
igen, a 630 W az erősítő által felvehető csúcs fogyasztási érték (max terhelésnél).
-
robi-k
őstag
válasz
#09634560 #41555 üzenetére
electrocarlo,
Sanci38rendeltem már USA-ból (igaz, nem erősítőt, hanem jármű-diagnosztikai profi műszereket), de tudnod kell legelőször is, hogy az amcsiknak gyártott elektronikai termékek, és így az Onkyo is, 60 Hz 110 V feszültségű hálózatra készül.
Mivel egyrészt idehaza más a táphálózati szabvány, és másrészt a házimozi erősítők általában -és így az Onkyo is - trafós kivitelűek, szükséged lesz egy igen komoly (legalább 1 kVA teljesítményű) 230/110 trafóra is, ami drágítja a beszerzést.És mivel nem az EU-ból jön, számolni kell a teljes árra kalkulált (termék ára + a postai költség egyaránt) ÁFA-val (most 25%) és a VÁM-mal is (6%).
-
robi-k
őstag
válasz
electrocarlo #41525 üzenetére
Szerintem is a Denon AVR-1912 jobb, mint az Onkyo TX-NR 609, azonban a Denon AVR-1911 szolgáltatásaiban már alul marad az Onkyo 609 képest, így ott már a 609 jobb választás lehet.
-
robi-k
őstag
Szokásomhoz híven újabb érdekesség: egy Arcam P7 belső képei (igen fincsi
).
És a fedél alatt még 2 db toroid trafó lapul.
És utolsó megjegyzésként: a készülék teljes fogyasztása 3 kW:
-
robi-k
őstag
válasz
Mejulie #41130 üzenetére
Félperces google keresés (hogy nem kelljen pötyögtetni):[link]
Az impedancia nem más, mint a hangszóró ellenállása. A hangszóró ellenállása azonban nem egy fix érték, hanem a frekvencia függvényében változik. Van egy púp a rezonancia frekvenciáján, majd a púp elcsendesülése után elkezd emelkedni. Az impedanciát a hangszóró beépítetlen állapotában mérik.
Jól látható a púp a rezonancia frekvencián (a konkrét esetben 52 Hz). Az ábrán szaggatott vonallal látszik az impedancia fázisa is, ez ugyan nem egy lényegtelen paraméter, de ez nem villamosságtan oktatás, ezért most átsiklunk felette.Az ábrán az is leolvasható, hogy ez egy 4 ohmos hangszóró, a görbe legalacsonyabb pontja 4 ohm környékén van. Nyilvánvaló, mennyire elnagyolt állítás egy hangszóró impedanciáját egy számmal jellemezni, a 4 ohm itt is egy nagyon durva egyszerűsítés. Az impedancia menetnek a hangváltó tervezésekor lesz nagy jelentősége.
-
robi-k
őstag
Olyan, mint egy orosz viccben:
- A Londoni Sotheby's aukciós házban épp egy Van Goog festmény aukciója folyik. A licit már több tízmilliónál tart, és úgy néz ki, hogy már elérte a maximumot, amikor a hátsó sorban feláll egy farmeres alak és 1,5-res licitet tesz a festményre. Mindenki megdöbben, de nincs senki, aki túllicitálná az "új orosz" licitjét, így ő nyeri az aukciót.
A kézhez kapott festménnyel a boldog új tulajdonos kisétál az aukciós házból és odalépve egy várakozó társasághoz az alábbit vágja oda a többieknek: - Bratva (Fiuk), a bélyeg már megvan, mehetünk az ajándékért.
Tehát nem biztos, hogy mindenki úgy értékeli a dolgokat, mint pl. mi
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #41061 üzenetére
És mennyit engedne a feléből egy ártárgyaláson?
-
robi-k
őstag
válasz
hackeeeee #40970 üzenetére
A 1306 Denon-hoz nagyon ajánlott polchangfal, és lehetőleg olyan ami könnyű terhelést jelent (legalább 91db)!
Másképp az erősítő egyszerűen nem fogja tudni megfelelően "meglebegtetni" a hangfal sugárzóinak tekercseit, és soha nem fogsz tudni jó hangzást kicsikarni a rendszerből.Más téma: hol lehet nálunk (pl. Pesten) venni jó - kifejezetten audio - MKP kondenzátorokat (pl. Mundorf M-CAP® vagy még-inkább M-CAP® SUPREME kondik)
-
robi-k
őstag
Na, ma elkezdtem tervezni a meglévő hangfalaim (Heco Metas XT 501 + Heco Matas XT Center 31) tuningját, azaz a gyártási költségcsökkentésből és a marketinges szándékos elrontásból (hogy pl. ne okozzon konkurenciát a Celan sorozatnak) adódó rossz elemek cseréjét.
Képek a Metas XT 301 hangváltójáról:
[csatlakozók]
[nyák 1]
[Nyák 2]
[Nyák alulról]
[Nyák felülről]Mint látni a képeken, kicsit bonyolult a hangváltó, még nem sikerült lerajzolnom a kapcsolási rajzot (a nyák fóliáját részben eltakarják az elemek).
De már most látom az "olcsó" megoldásokat:
1. bár nem poláris (azaz NP), de mégis elektrolit kondik
2. a nagyfrekvencia ágban olcsó MT - azaz polisztirol kondenzátor
3. a tekercsek polaritása sem tökéletes - pl. a legnagyobb alacsony frekvenciás sugárzó vasmagos tekercsére a pozitív (+) a tekercs külső tekercsrészére érkezik, pedig a belsőre kellene megékeznie (hogy ez miért gond, az hosszú lenne most kifejteni).
4. a vezetékek az alacsony- és a középsugárzókra eléggé vékonykák
5. a gyártás egyszerűsítése végett több gyorscsatlakozókat alkalmaznak - na ezeket ki kell "dobni".Tehát a következő lépés beszerezni megfelelő a mostani kondik helyett megfelelő polipropilén kondenzátorokat, és kijavítani a nyák többi hibáját, kábel csere + gyorscsatlakozók megszüntetése.
-
robi-k
őstag
Egy érdekes lengyel honlap, ahol nagyon sok (drága is) hangfal tesztje megtalálható, műszeres mérési grafikonokkal.
Fordításhoz ajánlom pl. a google-t: [link] -
robi-k
őstag
DUNE Media Servers HD12:
Bővebb - előzetes - leírás (sajnos még nincs angolul, így orosz-magyar google fordításban): HD12
Várható megjelenés: ez év vége.
-
robi-k
őstag
Egy igen átfogó házimozi teszt a japánoknál (google által fordítva magyarra): [link]
Röviden a tesz eredménye osztályokban:
Low:
Denon AVR-1912, AVR-1612, Onkyo TX-NA609, TX-NA509, Integra DTR-20.3, Pioneer VSA-921, VSA-821, Yamaha RX-V771...471, Marantz SR5005, NR1602/1402, Sony STR-DH710.
Middle:
Denon A100, AVR-4311, AVR-3312, Onkyo and Integra TX-NA1009/809/709, DTR-70.3/40.3, Pioneer SC-LX75, VSA-LX55, VSA-1021, Yamaha RX-A3010, RX-A2010, RX-A1010, Marantz AV7005, MM7055, SR7005, SR6006, Sony TA-DA5600ES, TA-DA3600ES.
Top:
Denon AVP-A1HD, POA-A1HD, AVC-A1HD, Integra TX-NA5009, PR-SC5509, PA-MC5501, Pioneer SC-LX90, SC-LX85, Yamaha DSP-Z11, DSP-Z7, Marantz AV8003, MM8003. -
robi-k
őstag
válasz
Zoty@80 #40256 üzenetére
Ha a Roccat Kave 5.1 füleshez gondolnál HM erősítőt, akkor el kell, hogy szomorítsalak - nem fog menni, ez a fülhallgató kifejezetten PC-hez fejlesztették ki, nem zenehallgatásra (ahhoz csak sztereó audio-in csatlakozója van).
Zenére vannak más fülesek, amik tökéletesen vissza tudják adni a hangot (és nem kell itt 5.1??, ami egy fülhallgatónál szerintem parasztvakítás). -
robi-k
őstag
A Marantz 7005 valóban prémium osztálynak számít, de amit írtam véleményt, azok képviselik, akik már már több 10 éve árulják és főszervizként javítják ezeket a készülékeket, 100-as darabszámban.
A súllyal kapcsolatosan nem teljesen értek egyet veled: a beépített alkatrészek, de főleg a kívánt kimeneti teljesítmény eléréséhez szükség transzformátor teljesítménye és a tranzisztorok hűtését végző bordák szükséges hőátadási mérete elkerülhetetlenül magával hozza a méretet és súlyt. Tehát van összefüggés. Természetesen, ha kapcsolóüzemű táp lenne benne, akkor az kisebb méretet és súlyt képviselne, de valószínűleg egyben hangminőségromlást is előidézne.
És a másik megjegyzésem, hogy attól, hogy egy készülék újabb mint a másik, nem következik automatikusan az, hogy jobb is (erre sajnos több ellenpéldát is ismerek). -
robi-k
őstag
válasz
JohannZimu #40232 üzenetére
Külföldi fórumokon sok szaki a Marantz 7005 helyett inkább a Denon 3808 ajánlja - a Marant-nál nem tetszik nekik a könnyű kivitel (a Denon 3808 17,6 kg), a Marantznál csak 1 db többcsatornás DAC van.
-
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #40221 üzenetére
Szia!
Akkor is van zaj, ha semmilyen jelet sem kap a készülék (azaz akkor, amikor a HDMI, IC kábelek is ki vannak húzva)?
Ha igen, próbáld meg lekapcsolni (kihízva a konnektorból) az otthoni hálózatban párhuzamosan működő fogyasztókat (TV, PC, média lejátszó, különböző töltők, hűtő, sb), mert lehet, hogy a tápoldalból szedi össze (nálam pl. részben ez van).
Ha még ekkor-is zajos, akkor sajna lehet, hogy javítani kell -
robi-k
őstag
Na végre ráleltem a 2 kedvenc énekesnőm - Katie Melua és LeAnn Rimes - több koncert DVD-re és flac formátumban lévő teljes CD zenegyűjteményeikre
Imádom a dalaikat -
robi-k
őstag
xtremetuning, van már honlap vagy infó (akár privát) a csúcs médialejátszódról. nagyon furdal a kíváncsiság, és örülnék minden infónak
cekk, sajnos a Dune táján még semmi híre sem az új SDK-ra épülő FW-nek a jelenlegi gépekhez, sem az új készülékek várható érkezési idejének (erre mondjuk kikotyogta a marketinges, hogy ahogy a Sigma elkezdi szállítani chipeket, ők azonnal el is kezdik a késztermékek forgalmazását).
-
robi-k
őstag
válasz
johnny82 #39568 üzenetére
Nagyon javasolnám, hogy személyesen hallgasd meg, hisz mi itt bármit írhatunk, NEKED kell majd együtt élned a választott termékkel
Amúgy még a személyes meghallgatás sem biztosítja a 100%-ot, hisz egy bolt vagy spéci audio szalon körülménye eltér az otthoni körülményedtől, és emiatt otthon kicsit/vagy nagyon másképp fog szollni. -
robi-k
őstag
válasz
eviktor #39389 üzenetére
Ne érts félre, nem akartalak lekritizálni, én is valamikor hasonló cipőben jártam
Pár éve még én is teljesen meg voltam elégedve egy annó egy kb 60eFt-ba került Philips szettel (MédiaMarkt-ban vásároltam), és nem értettem, hogy mi a francért vesz valaki több100 ezer Ft-ért csak hangfalakat
Utána először bedöglött a Philips szett optikai egysége, és központi lejátszó/erősítő csere érdekében "betévedtem" erre és még 3 másik külföldi fórumra, aminek az lett a vége, hogy az asszony már kezd görbén nézni rám a megvásárolt (zömében használt) "felesleges kütyük" miattDe visszatérve a kérdésedre, gondolom, hogyha pl. hoznál magaddal valamelyik profi szalonba meghallgatásra/összevetésre egy kb 100eFt "bögreszettet", a srácok biztos megengednék, hogy összehasonlíthasd a "bögreszettet" az általuk árult komponens rendszerek tudásával/hangjával
-
robi-k
őstag
Ha valakit érdekel, hogy hogyan-is épül fel pl. egy spéci audió hálózati szűrő, mellékelek egy képet:
-
robi-k
őstag
Új termékek az Emotiva (USA) cégtől: Emotiva Pro's új airmotiv™ profi monitorok (aktív hangfalak): [link]
-
robi-k
őstag
válasz
keeper014 #38439 üzenetére
Hmm, a rendszer nem egy "díjbirkózó", ha nagyon szeretnél egy aktív sub-ot, akkor ez kb megfelelő lesz a rendszered szintjéhez: [REL Q 50 avx fórum] vagy esetleg ez is szóba jöhet [jamo SUB200]
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #38390 üzenetére
Kezd kialakulni egy kisebb szakmai brain-storm
Volt esetleg valaki, aki kíváncsiságból szétbontotta az Alces-t, hogy mit is tartalmaz?
Amúgy az AlcesOne nagyon (megszólalásig) hasonlít az OMTEC Power Controller Netz-Strom Reiniger-re
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #38370 üzenetére
Dorian, bajnokpityú, köszönöm
Bár még mindig kicsit kételkedek: ha nagy kapacitású kondi lenne benne, akkor rontana a szinuszhullámon (ellaposítaná), ami a trafó működését rontaná - tehát romlana a hang.Inkább olyan lehet, mint a katonai rádiók tápegységében volt alkalmazva: mind2 vezetőszál egy u.n. átvezető kondenzátoron keresztül megy át, a kondik külső felülete a földelésre van kötve, az átvezető kondenzátorok előtt és utána is egy-egy csillapító induktív tekercs van (kis induktivitással, kifejezetten a nagyfrekvenciás zavarok csillapítására).
Amúgy igen sok audio cég gyárt audio-táp-szűrőt. -
robi-k
őstag
Kérdés: kinek van tapasztalata a hiVOX-os hálózati szűrő-kondicionálóval, pl. az AlcesOne-nal? Kicsit szkeptikus vagyok, bár tegnap a hangfaltuning mellett erről is beszélgettünk Szabó úrral.
-
robi-k
őstag
Érdekes, bár fogalmam sincs, hogyan szólhat egy akril házba helyezett sub, de látványnak mindenesetre nem rossz:
-
robi-k
őstag
Hangfaltuningra kit ajánlanátok, aki nem csak cserélget alkatrészeket benne (ezt én is meg tudnám tenni), hanem tesztekkel finomra hangolja az adott hangfalt (egyedi beállítást végezve gyakorlatilag)
Gondolkodok azon, hogy az új Heco Metas 3.0 szettemet kicsit "felpiszkálom", bár már most is eléggé jó az összeépítés minősége: -
robi-k
őstag
IFA-ról még egy kis érdekesség: a Kaliforniai Monster Cable cég Signature Series Home Theater Reference HTS 5100 MKII PowerCenter with Clean Power Stage 4 fantázianevű táphálózati szűrője:
Érdekes, na de 800$ nettó ár ezért kicsit (vagy nagyon
) talán túlzás
-
robi-k
őstag
válasz
Caldera1 #37966 üzenetére
Én a felsoroltak közül az Onkyo-609 venném (az 509-es Onkyo IC-s végfokot kapott, tehát számomra felejtős lenne, a H/K-165 és a Pio is pedig jóval gyengébbek a 608 képest).
De ha nem ragaszkodsz a LAN-hoz, akkor inkább Denon AVR-1911 vagy Onkyo-608 javasolnék, azok sokkal "pénztárca-barátabbak".
-
robi-k
őstag
válasz
Caldera1 #37962 üzenetére
Nem kell ki-be dugdosni a HDMI kábelt TV vagy projektor között még az 1 HDMI kimenetes AVR erősítőknél-sem (ami veszélyes is, főleg ha bekapcsolt állapotban dugdosod a HDMI kábelt), elég ha veszel pl. egy ilyen elosztót: Inakustik HDMI Splitter 3D 1xIN 2xOUT [link]
Léteznek olcsóbb kínai no-name termékek is, de azok a "nem javasolt" kategóriát képeznek nálam
-
robi-k
őstag
xtremetuning, cekk, már eléggé felcsigáztátok a kíváncsiságomat.
A mondásnak pedig az oroszoknál vagy egy érdekes befejezése: aki hamar megöregszik, az hamar meg is hal
-
robi-k
őstag
Xtremetuning, van már honlapja az általad vásárolt HD média készüléknek. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá
-
robi-k
őstag
Egy kis érdekesség : Suite 7.1 HD Luxury HT Preamp
[link]Bár én nem hallottam, de egy ismerősöm igen dicséri, Scherbourn 7-200 végfokkal tesztelte, Elac FS609CE frontokat és Elac CC601 centert hajtva meg
(Már csorog is a nyálam
).
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37665 üzenetére
A H/K megoldásával az a gond, hogy az alap vastag alumínium lemez a működés során annyira felhevül, hogy kézzel gyakorlatilag érinthetetlen, viszont a hőleadásra hivatott bordák épp-hogy csak melegek... A H/K ezt a sajátosságát már több fórumban és több tesztben is kifogásolták.
Nem véletlen, hogy más gyártók egybeöntött bordázott hűtőt alkalmaznak. -
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #37615 üzenetére
Jó ötlet, hogyan "húzzam ki" magamat a szilveszteri előkészületekből, észben tartom
-
robi-k
őstag
válasz
kjanek #37609 üzenetére
A Denon-nak jobban működik az Audyssey, pontosabban nincs lekorlátozva a tudása, az Onkyo-val ellentétben.
Az Onkyo-508 tudtommal még nem, de az ez évi Onkyo-509 nem tranzisztoros, hanem IC-s végfokott kapott, a Streamudiónál pl. ezért a "nem javasolt" kategóriába sorolják. -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #37451 üzenetére
Ez igen, gratulálok, használd egészséggel és megelégedéssel!
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #37449 üzenetére
Mázlista
Esetleg egy kis mi is nyerhetnénk egy-kis betekintést, hogy mi lesz az? -
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #37447 üzenetére
A magyar forgalmazónak köze sincs a HDI Dune-hez. Főleg nem a fejlesztéshez.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37444 üzenetére
Tudtommal csak majdnem, de pl. nem 75Ohm, hanem 110Ohm-os impedancia, és teljesen tömörítetlen adatfolyam jellemzi (és épp az utóbbi a fő különbség az SPDIF-től).
De biztos többen (pl. te is, BBéci, Xtremetuning) jobban ismeritek ezt a témát mint én (kezdőként) -
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37439 üzenetére
Még egy kis érdekesség a Dune Pro modellről: egy másik (orosz nyelvű) fejlesztői fórumon a cég képviselője többszöri unszolás után hajlandó volt elárulni még néhány + infót: valószínűleg mindenki észrevette, hogy az XLR kimenetek mellett egy fekete szigszalaggal valami le van ragasztva? - na el nem lesz más, mint egy tömörítetlen "teljese nyers" AES/EBU digitális kimenet (gyakorlatilag RAW adatfolyam).
Gondolkodtak azon is, hogy I2S kimenet is legyen RJ45 csatlakozóval, de erre nem igen van kereslet az ő felmérésük alapján. Tehát ez (részben) kompenzálni fogja a második HDMI hiányát (Sigma csip sajátossága).
Arra is tettek utalást, hogy ez a modell támogatni fogja az SACD és a DVD-Audio formátumokat is -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #37334 üzenetére
Meglepődtél? Én is, amikor megtudtam
Íme egy kis cégadat a Marantz-ról és a Denonról, ill. az egyesülésükről egy tulaj alatt[link]2002 Marantz Japan and Denon merge to form D&M Holdings, to later be joined by other elite audio equipment brands, most famously McIntosh Labs and Boston Acoustics
Amúgy számomra az is kellemes meglepetés volt, hogy bennetek (+Dorian, +Integra) építészeket tisztelhetek?
Mint vérbeli gépészmérnök tőlem sajnos igen távol áll ez a szakterület - mondhatnám azt is, hogy semmit-sem értek hozzá
-
robi-k
őstag
válasz
zozo 0011 #37329 üzenetére
Elég régi modellek, sajnos nem ismerik a legújabb szabványokat (pl. DTS HD-MA).
Amúgy egy érdekesség: a Marantz nem más, mint a Denon "luxus" kivitele (mint pl. a Toyota és a Lexus esete), mindkettő ugyan annak a cégnek a márkaneve. Általában a legújabb dolgokat a Denon-on próbálják ki, és ha bevált, akkor megy a Marantz-ba is, emiatt a Marantz egy-két generációval később kapja meg a hasonló kategóriájú Denon-ok újítását (ami nem biztos, hogy láthat a felhasználó, pl. ez sok esetben az alkalmazott elemekben és kapcsolási technikában nyilvánul meg). -
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37142 üzenetére
A lapos kábelt könnyebb elvezetni (elrejteni) pl a parkettaszegélyben, amúgy szerintem tökmindegy, hogy lapos vagy kerek (a töltés így is, úgy is a vezeték felületen folyik, csak egy a fontos, hogy milyen átmérőjű és hány szálból áll össze a kábel).
Amúgy általános felépítésű kábel, semmi különleges nincs benne, a korábban választott Bi kábel szerintem jobb (a felépítését már leírtam), vagy az Excalibur kábel
De eBay-en tudsz venni Audioquest ill. Oehlbach kábelt is baráti áron. -
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37053 üzenetére
Én is pont ezt a kábelt/csatlakozót vettem meg a Kácsa-Audióban. Hát, nem is tudom...
A kábel [link] szerkezeti felépítése alapján alapjában tetszett: a kerek keresztmetszetű (mélynyomó) kábelrész belseje meglehetősen vastag csavart rézszálakból áll, amit körülfon (bandázsként) egy vékony rézszálakból álló réteg.
A lapos (magas sugárzóhoz) menő kábelrész vékony szálakból összefont vezeték.
Tehát azt mondhatom, hogy található logika a kábel összeállításában (hisz már az iskolából tudjuk, hogy a vezetékeken a töltés a vezető felületén folyik, ezért is alkalmaznak több kisebb érből álló kábelt egy db vastag vezeték helyett - na meg azért is, mert a vastag rézdrót rendkívül merev és rugalmatlan, ami jócskán megnehezíti a kábel elvezetését), és nincs is vele kapcsolatos negatív észrevételem.A csatlakozó [link] viszont már nem annyira kielégítő számomra, egyrészt forrasztani kell (ami nem gond, ezüst tartalmú ónt használtam a forrasztáshoz), de a gond az, hogy nem igazán szorosan illeszkedik sem a hangfalak, sem az erősítő csatlakozójában. De a legaggasztóbb, hogy a csatlakozó főanyagát képező tüskére a külső rugós jellegű rész csak fel van húzva, és szabadon forog/mozog rajta, tehát itt egy átmeneti ellenállás jelentkezik, ami ronthatja a hangminőséget
A fentiek alapján tervezem, hogy ilyen, Nakamichi BFA típusú csatlakozókra fogom lecserélni.
Esetleg erről van valakinek tapasztalata/véleménye?Remélem, tudtam kicsit segíteni
-
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37050 üzenetére
Kicsit tévedsz: mind2 esetben a frontnál rendes csatlakozó van
Az alacsonyakat a Front, a közép-magas hangfal kivezetéseket pedig Surround Back or FRONT HIGH csatlakozóra kell kötni
De tudnod kell, hogy a Bi-Amp használata esetében csak max 5.1(2) erősítőként tudod használni, hisz a Surround Back végfokot felhasználod a frontokhoz.
A csíptető csak a 2 zóna kis hangfalainak bekötésére kell az Onkyo 609 esetében. -
robi-k
őstag
válasz
bobace #36908 üzenetére
A "házimozi" rendszer processzorra nem tud megbirkózni a magas bitrátájú anyaggal (főleg, ha még ráadásul "nehéz=gépigényes" kódolást választottak a film kódolása során).
Megoldás? - egyszerű: venni egy jó médialejátszót (Dune, Popcorn, stb), és ehhez egy megfelelő házimozi erősítő + hangfalak párost. Tudom, nem olcsó, de ez van
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest