- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
vaksi8 #45086 üzenetére
Nem kötekedni akartam, félre ne érts!
Csak leírtam a véleményemet a használt cuccokról. A használtat cuccot is érdemes jól körbejárni, kérdezgetni az eladótól. A macska is kerülgeti a forró kását.
Mindig szoktuk mondani, tanácsolni, hogy lehetőleg minél többet hallgatózzon az ember. "Képezze" a hallását és a saját fülének higgyen, olyat válasszon, ami neki tetszik.
Itt szívesen segítünk tanácsokkal, tapasztalatokkal, csak aki belekezd ebbe annak hamar rá kell jönnie, hogy ez pénzbe is kerül.
Én is egy pár Genius 1250x-el és egy Genius 5005-össel nyomultam az elején. Most egy NAD C315BEE erősítő + Dali Ikon1 MKII + Bártfay Audio SPK2000-es kábel kombó figyel itthon, amit használtan szereztem be. Ez az alap kis rendszer 145k-ba került.
-
Patice
nagyúr
válasz
vaksi8 #45070 üzenetére
Nem veszekedés képen írom, csak a használt cuccokkal kapcsolatban pár szösszenet:
Egy boltban vett dologról sem tudod, hogy meddig fogja bírni, csak megnyugtat, hogy van rá garancia. Hányszor hallani olyan történeteket, hogy a gari idő lejárta után romlik el valami?
Aki már elkezdte ezt a hobbyt, az elég valószínű, hogy vigyáz a dolgaira, nem gyilkolja, csak használja arra, amire való. Ha több éves dolgot adnak el az már egyfajta garancia, hogy elég tartós az adott fogyasztási cikk, másrészt, meg pont azért olyan olcsó, mert régi. sokszor az újabbak csak annyival tudnak többet, hogy több vagy más csatlakozóik vannak rajta, mondjuk erősítő esetében és az újabb verzió, akár kevésbé jó minőségű is a folytonos költségcsökkentések miatt.
Aki eladja, az egyáltalán nem biztos, hogy újat vesz. Lehet, hogy azért adja el mert váltani akar, ki akar próbálni mást is, vagy mert mondjuk házimoziról sztereóra vált, stb. Rengeteg lehetőség van. Sokszor azért adják el a dolgaikat a HiFis, házimozis emberek, mert továbblépnek, azaz feljebb, még több pénzt rááldozva egy ugyancsak használt, de használtan is borsos árú cuccra.
Ha mondjuk elad egy hangdoboz-párt 100k-ért, akkor lehet a következő egy 200-250k-s doboz lesz használtan, mert régen olyat szeretett volna, de az új árára nem volt még akkor pénze. Pár év elteltével meg használtan simán megengedheti magának és jóval nagyobbat lépett minőségben is akár. Újonnan nem biztos, hogy ekkora lett volna a lépés.
-
Patice
nagyúr
válasz
krenkoka #44792 üzenetére
Ez a kép és hang (minőség) veszteség elég relatív szerintem. Attól függ mihez képest.
A blu-ray lemez tartalmához képest mindenképpen lecsökkentik a kép bitrátáját, és általában a HD hangok magját csapják hozzá az adott filmhez, tehát hangból is viszább vesznek. Sokszor át is kódolják, pl Dolby TruHD-ből csinálnak DTS-t, meg lekonvertálják az AC3 640 kbps-es hangot 448-ra, vagy 384-re.
A 30 GB körüli MKV-kban mondjuk egy másfél órás film eredeti (HD) hanggal már elférhet átkódolás nélkül.
Az is jusson eszedbe, hogy a HD hangok már úgymond veszteségmentes tömörítésűek, a sima DTS és Dolby Digital pedig ugyan úgy veszteséges tömörítési algoritmus, mint az mp3. Mondjuk a DTS a bitrátája miatt már jobban tud szólni egy mp3-nál.
-
Patice
nagyúr
válasz
Pokzoli #44757 üzenetére
Erről eszembe jutott az Űrgolyhók c. film nevezetes része, amikor a filmben előveszik a film kalóz változatát hogy megnézzék mi fog történni.
"A filmünk még el sem készült, de a kalózváltozat már kapható."
Egyébként meg ha az az adott játék ott már kapható, akkor tulajdonképpen nem is hamisítvány, mert ők maguk készítették el az adott részeket, tehát az már az Ő szellemi tulajdonuk.
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44749 üzenetére
A kínai gyártmányokra mostanában poénból már csak azt szoktam mondani, hogy ami nem Kínában készül, az hamisítvány!
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44749 üzenetére
A Rubicon-okról jó pár elismerő hangú tesztet olvastam, valamint a Te véleményed alapján is megakadt a szemem az eladó hangfalak közt.
Tetszetős darabok, ha most ilyen árkategóriában nézelődnék, akkor mindenképpen esélyes lenne nálam.
Ma megyek a Dalikért!
-
Patice
nagyúr
válasz
littlerock #44740 üzenetére
Olcsó hangrendszerben nem fogsz találni olyat, ami fogad digitális jelet. Ehhez tényleg egy olyan dekóder kellene, ami optikai csatlakozós és dekódolja neked az 5.1-es jelfolyamokat és analógban bocsájtja ki. Amit néztél is Kínából.
Sima DVD lejátszón ne is keress optikai bemenetet. Nem ez a feladata.
Egybeházimozi rendszerek központi "egységében", dobozkájában benne van az erősítő rész is, itt előfordul, hogy van akár optikai bemenete is.
Ha relatíve olcsón akarod megúszni, és a Genius 5.1-et meg akarod tartani, akkor egy olyan DVD vagy blu-ray lejátszóra lesz szükséged, amin van sokcsatornás analóg hangkimenet. Egy ilyen DVD olcsón megvan. Blu-ray lejátszóból viszont csak a magasabb árkategóriájúakon van ilyen.
Ha jobb minőséget akarsz, akkor többet is kell költened. Eladod a Genius-t és a DVD játékost. Veszel használtan egy házimozi erősítőt, amin van digitális bemenet (optikai vagy koaxiális). Veszel egy alap blu-ray lejátszót, ezt az erősítőre is és a TV-re is rá tudod kötni. Veszel egy JBL SCS 178-as hangfalszettet használtan.
Az erősítő + a JBL szett használtan kihozható kb. 80k-ból. Blu-ray lejátszót is találsz 20k környékén használtan, vagy 30k alatt újonnan.
A 430 mm-es készülék szélesség HiFi szabvány, ezzel együtt kell élni, vagy elfogadod, hogy minden ilyen széles, vagy nem.
Esetleg ha egyszerűen le akarod tudni a dolgot, akkor van egy eladó blu-ray lejátszóm, ami pont jó lenne neked.
-
Patice
nagyúr
válasz
daniel2121 #44724 üzenetére
Használt piacon most láttam pár nagyon jónak tűnő vételt, pl:
Erősítő:
Konkrétan ezeket a típusokat nem hallottam, de a JM Lab és a MOnitor Audio dobozairól csak jókat tudok mondani.
Arcam erősítőt még nem hallottam, de nagyon jó hírű erősítők.
Ha újat, ha használtat veszel, hallgatózz, minél többet! Ennyi pénzért már nagyon jó minőséget lehet venni. Ne kapkodd el a vásárlást!
-
Patice
nagyúr
válasz
Pali1119 #44687 üzenetére
1. Neked kell szerintem eldöntened hallgatás után, hogy tetszik-e vagy sem. Ajánlani tudunk mást, de nem tudjuk mit szeretsz, mit keresel egy házimozi rendszer hangjában. (Használtban nem gondolkodtál?)
2. Amiket írtál azok házimozi erősítők, azaz nem csak sztereóban lehet őket használni, hanem létre tudnak hozni 5.1-es térhangzást is. Pio VSX-420-al csak annyi a gond, ha jól emlékszem, hogy HDMI-ről nem tudja fogadni a hangot, csak a képi információkat. Ebben az esetben külön csatlakozással oldható meg a sokcsatornás hang átvitele. VSX-520/521 ezt már tudja. Azért írják, hogy 5.0, mert 5 csatornát tudnak erősíteni, a mélyhez csak egy előerősített kimenetük van, amire aktív mélyet lehet kötni.
3. Az aktív hangfal azt jelenti, hogy a benne lévő hangszórók meghajtásához tartalmaz egy erősítő fokozatot is. A passzívak ilyet nem tartalmaznak. (Az aktív hangfalaknak van hálózati csatlakozója, a passzívaknak nincs.) Az egybeházimozi hangfalait rá tudod kötni a házimozi erősítőre, de a gyatra minőségük miatt felesleges. A mélynyomót nem tudod rákötni az egybemoziból, mert az ilyen kompakt rendszereknél a mély is szintén passzív.
4. Talán olcsóbb rendszereknél, szetteknél gyakorlat, hogy vékony kábeleket adnak hozzá, de mindenképpen ajánlott ezek lecserélése jobb minőségű és/vagy vastagabb kábelekre.
Vásárlás előtt pár tanács:
- lehetőleg hallgass meg minél több összeállítást (saját, vagy jól ismert anyaggal)
- az erősítő listaárának kétszereséért ajánlott 5.0-ás hangfalszettet választani hozzá
- az aktív mélynyomó később is beszerezhető, lehet más márkájú
- a kábelekre is hagyj keretetTalán ennyi most...
-
Patice
nagyúr
A 180 ezres keretet Én kb. így osztanám fel:
50k körül erősítő
100K körül 5.0-ás, álló frontos hangfalszett (egy márka, egy termékvonalából)
30k kábelekre, esetleges kiegészítőkre (pl. fali konzol)Egy mélynyomó nehezen fér bele ebbe a keretbe, ha új készülékekben gondolkozol.
Használt komponensek nem jöhetnek szóba?
Mekkora méretű helyiségbe lesz a szett?
Forrás mi lenne?
-
Patice
nagyúr
válasz
krenkoka #44065 üzenetére
A DLNA csak egy szabvány a különböző készülékek közti kommunikációra. A DLNA nem egyenlő avval, hogy bármit is le tud játszani, csak azt jelenti, hogy tud adatokat fogadni és küldeni egy másik DLNA-s készüléknek.
Az megint más kérdés, hogy az ezen keresztül kapott adatok közül melyiket tudja dekódolni. Nyilván egy erősítő (még) nem fog videót lejátszani, mert a dolga elsősorban a hang közvetítése/dekódolása/erősítése, (másodsorban a kép).
Az 1912-es DLNA-n keresztül kódolt zenei anyagokat tud fogadni és dekódolni. Előttem írták, hogy milyen formátumokat képes lejátszani.
-
Patice
nagyúr
A 4 ohmos hangfalakkal tényleg jobban melegedhet a Pioneer erősítő, nem szeretik őket. Ezt ha jól emlékszem BBéci írta.
Ezek alapján akkor Mission MV-8 szett, igaz, hogy drágább, de ha az erősítő felől nézzük, akkor a szett 8 ohmos impedanciája jobban fog tetszeni a Pionak.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #43249 üzenetére
Írtam a forrást, hogy honnan van. De abba 15 fok eltérésben szerintem benne van a + 60 centi.
"A két eltérő ajánlás, két eltérő filozófiából fakad. A hátsó sugárzók max. 15°-os magasság eltérésű elhelyezése (és a hallgatási pontra irányítása) abból indul ki, hogy manapság a műsorok hangját előállító hangprodukciós stúdiókban az ITU–R BS.775–1 számú szabvány ajánlásának megfelelően rendezik el a hangsugárzókat és egy házi-moziban is erre kell törekedni.A másik filozófia szerint (erre épül a THX ajánlása is) a házi-mozi hangsugárzóinak az igazi mozikat kell utánoznia, ezért kell a hallgató feje felett nem arra irányítva elhelyezni a surround hangsugárzókat."
Forrás: ua. mint feljebb.
-
Patice
nagyúr
"A surround hangsugárzók elhelyezésénél korábban csak a hallgatás helye melletti, mögötti nem lokalizálható hangokból álló körülölelő hangtér előállítása volt a cél. Manapság viszont a filmek alkotói olyan hangot produkálnak, ami már megköveteli, hogy a surround hangsugárzók pontosan lokalizálható hangokat is vissza tudjanak adni. [...] A hangok lokalizálhatósága érdekében a surround hangsugárzók sugárzási tengelyének is a központi hallgatási pozícióra kell irányulnia, és a frontsugárzókhoz hasonlóan, ha lehet nagyjából az ülő ember fülével azonos magasságban (kb. 1,2 m) kell elhelyezni azokat. Mivel irányhallásunk az oldalról és hátulról érkező hangok helyét kevésbé pontosan tudja meghatározni, ezért a surround hangsugárzók az ideális fülmagasságnál magasabban is elhelyezhetőek. A front és a surround hangsugárzók közti magasságbeli eltérés a központi hallgatási pozícióból nézve ne legyen nagyobb 15 foknál, mert ellenkező esetben a front és hátsó hangkép valamint a surround hangtér koherenciája megbomlik."
Forrás: www.hazi-mozi.hu
Azaz, fülmagasságba, vagy a fölé ajánlott rakni a surround-okat. Ha 50 cm-rel alatta lesznek, akkor szétesik a hangkép. Fülmagasságtól feljebb nem tudod tenni? Mondjuk egy állítható konzollal, hogy feléd (a hallgatási pozícióba) nézzenek a hangszórók?
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #43188 üzenetére
Igen, egy kis kompromisszumot kell kötni, de mondd meg neki, hogy az erősítő élettartama miatt van szükség erre. Szerintem te sem szeretnél pár év múlva új vagy másik erősítőt venni, mert túlmelegedés miatt tönkrement a vas.
Meg az átrendezés kb. egy filléredbe sem kerül.
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #43185 üzenetére
Kicsit asszimetrikusan helyezd el a szekrényt. A TV mellé mehetnek a játékosok. Látom állíthatóak a polcok. A legfelső polcra, a játékosok helyére tedd be a centert. Fölé a TV-t, ezek mellé jobbra a játékosokat.
A középső polcot vedd ki és tedd legalulra az erősítőt, így lesz elég helye szellőzni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #43137 üzenetére
Erről eszembe jutott valami.
Az 5.1 (7.1) DD vagy DTS lekeverése sztereóra adott algoritmus szerint történik, vagy ezt mindegyik készülék chipje saját módon végzi el? Azaz lesz-e különbség (elméletileg), ha ezt a konverziót egy TV, egy erősítő, egy médialejátszó, vagy bármilyen más forrás végzi?
-
Patice
nagyúr
Egy összeállítás mondjuk:
Denon AVR-1311 + Polk Audio PSW 125 + Proson Event szett 1
Vagy esetleg Proson Stadium CS-5 szett
Vagy Mission Mv-8 szett
Egy Genius 6000-es után szerintem egy ilyen összeállítás ég és föld lesz!
-
Patice
nagyúr
válasz
#09634560 #42885 üzenetére
Hazatértünk Saturn nézelődésből. Jól hangzó ajánlat egy Dali szett volt ami Concept 6 + Concept Center + Concept 2 = 219.990-ért (Netdepo-ban most néztem, ott Concept 1-es háttérrel ennyi.)
Concept sub = 107.990 Ft
(Netdepo-n 179.990.)
És esetleg ami még jó ajánlat volt, de neked most nem hiszem hogy bejövős: JBL SCS 178-as szettből láttam 2 dobozzal készleten is 54990-ért.
A többi szett Jamo-ból volt kirakva (2 összeállítás) + Warfedale Vardus.
-
Patice
nagyúr
Direkt azért választottuk ezt a filmrészletet, mert a són, amikor beültünk a többiekkel a Clarus termébe és pont ezt fogtuk ki hogy is mondjam, lehangoló volt az amit nyújtott a kiállított rendszerük.
Kíváncsi voltam, hogy xtremetuning rendszere hogy adja elő. Az ővé úgy ahogy kell.
-
Patice
nagyúr
válasz
muzsikpeti #42951 üzenetére
Számomra is. Sztereóban és házimoziban is remekel.
-
Patice
nagyúr
válasz
muzsikpeti #42949 üzenetére
Természetesen, mondjuk Valkűrrel. Hátttő, én is megijedtem. amikor megszólalt a dzsipre telepített légvédelmi löveg a filmben.
De előtte egy kis Andrea Bocelli és Sting berlini koncert részletek.
Aztán amikor a dupla mélyek szolgáltatta földrengések részleteit is hallottam/éreztem a Terminator: Salvation alatt. Sőt, olyat még nem pipáltam, hogy a mélyeket szinte "irányítottan" éreztem. Egyik lökéshullám az egyik oldalról, a másik a másikról. Az agyam eldobtam.
Kíváncsiság képpen végszónak megnéztük/hallgattuk a Fast Five nyitójelenetét, amit a Clarus is próbált demonstrálni a Házimozi és HiFi Show-n
-
Patice
nagyúr
válasz
#09634560 #42885 üzenetére
Elsősorban csak kíváncsi voltam, mert Én is most "nézelődőben" vagyok.
Az új arénás Saturn-ban nem voltam még, de szombaton tervezzük a látogatást. (Asszonynak kávéfőző kell
)
XTZ-ből is van álló, csak az már túllépi a keretedet
Viszont a legalapabb monitora jól szólt a són, tetszett.
Olcsóbb egységes cucc alatt mit értessz? 5.1 vagy egy kisebb sztereó?
-
Patice
nagyúr
Esetleg ez:
vagy ha még belefér ez a keretbe (aktív mély):
Az elhelyezésnél én is csak azt tudom tanácsolni, hogy figyelj a magasságokra.
Ha falra akarod szerelni a kis dobozokat, akkor szerintem olyan konzolt is vegyél hozzá, amivel be tudod állítani úgy őket, hogy feléd nézzenek.
-
Patice
nagyúr
Az elnevezéseket, leírásokat úgy értettem, hogy a Dolby Pro Logic IIz mátrixolással front magassági csatornákat generál a meglévő csatornák anyagából az erősítő processzora, így egy 5.1-es forrás meg tud szólalni 7.1 csatornán, egy 7.1-es forrás meg tud szólalni 9.1 csatornán.
A kérdező arra volt kíváncsi, hogy az általa linkelt oldalon mik azok a is hangszórók a frontok fölött. Erre írtam.
A Dolby Pro Logic IIz még mindig analóg módon mátrixol? A digitális jelfeldolgozás után?
-
Patice
nagyúr
válasz
oliver7777 #42713 üzenetére
A "bögreszettek" hangminősége a legfőbb ellenérvünk. Szólnak valahogy, de nem tudják meg sem közelíteni azt a hangzást, amit a hangmérnökök a filmhez kevertek.
Az Onkyo rendszerén kívül a Denon-nak van még hasonló, kis-hangszórós szettje, de az már túllépi a keretedet egymagában.
Onkyo HT-S3305 85k
Denon DHT-1311XP 150k
-
Patice
nagyúr
válasz
lafi76 #42561 üzenetére
Ennek a megoldását csak úgy tudnám elképzelni, hogy ha lenne egy mély-kimenettel rendelkező sztereó erősítőd, akkor ezzel hajtod meg a magasat + közepet, a mélykimenet kivezetését egy Y kábellel egy második erősítőbe vezeted, ami erősíti a mélyeket és így nem kell buherálni az EQ-val.
Ha a mostani erősítődön nincs mélykimenet, akkor keress a használtak közt ilyesmit és kész.
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #42551 üzenetére
Csak "vicceztem"...
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #42541 üzenetére
Én a jó oldalát nézem. Mivel leírtam hülyeségeket is, ezért a nagyobb tudásúak kijavítottak (ezért
) így legalább mindenki okulhatott belőle és most már pontosan tudja a kisember is, hogy mi a fene az az IC.
Az idő a végén mégis engem igazol majd? "Dikk"
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42489 üzenetére
Max. akkor érdemes lecserélni banán aljzatokra, ha tuningolni akarod a hangfalakat. Amúgy elég a csíptetős. RCA dugó az nem szabvány hangfal csatlakozó.
Banándugót érdemes lehet, de általában az erősítőkön olyan a kivezetés, hogy sima, csupasz érvégeket is fogad. Így egyszerűbb. Csak blankolod a kábelvégeket és kész.
A hátsó hangszórókat a Dollby vagy DTS követelményeket lehetőleg minél jobban megközelítve helyezd el. (www.hazi-mozi.hu --> szakcikkek --> A házi-mozi hangja Ezt a cikket a figyelmedbe ajánlom.)
-
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42469 üzenetére
Összekötő kábel a jelforrások (PC, médialejátszó, Blu-ray lejátszó, DVD-lejátszó, videómahnó, Set top box, DAC, stb.) és az erősítő közé a jel átvitelére. Gyűjtőnév. Sokan csak rövidítve "IC"-nek mondják/írják.
Interconnect lehet HDMI kábel, analóg RCA kábelek, optikai kábel, koax kábel, komponens kábelek, stb.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gorneck #42467 üzenetére
Igen, Én is úgy gondoltam, hogy kinézel 1,2 vagy max. 3 összeállítást, megérdeklődöd telefonon, aztán a pénzzel együtt elmész, meghallgatod és amelyikkel együtt tudsz élni, az mehet haza veled.
Nézd meg a kábeleket, hogy milyenek, ha nincs velük gond (szakadás, kontakt, bármi), akkor akár tényleg maradhatnak is. Akkor max. interconnect-ek kellenek, ha még esetleg nincsenek készleten.
A hang levétele a HDMI-ről azért lenne fontos (szerintem), mert akkor elég 1 kábellel összekötni a lejátszót az erősítővel. Igaz, hogy az erősítőből is kell egy HDMI kábel a TV-be, de több forrás esetén azért kényelmesebb ha forrásonként csak egy kábelt kell bekötnöd.
Ha a jövőben úgy érzed nem lesz szükséged a HDMI-re, akkor 420, ha például veszel egy médialejátszót vagy blu-ray lejátszót, akkor máris lenne értelme a "hanglevevős" HDMI csatlakozónak.
Ezt gondold végig. Ilyen szinten azt a pár ezrest pluszban megéri ez a szolgáltatás a jövőre nézve. Szerintem.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gorneck #42455 üzenetére
A 421-es Pio csak annyiban különbözik a 420-astól, hogy támogatja a 3D-t (1.4-es HDMI csatlakozók) + van benne HD dekóder.
Ilyen árszintű/minőségű rendszeren nem is nagyon lenne hallható a "sima" DD és DTS vs. Dolby TrueHD és DTS HD közti különbség.
A 420-as meg árgép szerint Saturn-ban 40k.
Ehhez az erősítőhöz meg már lehet elég lesz az Event szett 2 100k-ért mélynyomóval.
Egy hallgatózást vásárlás előtt csinálj mindenképp. Vigyél saját anyagot, amit már jól ismersz és akár több rendszeren hallottad már.
A kábelezésről se feledkezz meg! Még belépő szintnél is érdemes hozzá illő minőségűt venni. De látom, képben vagy ezzel is.
Nem szóltam.
Sok sikert a vásárláshoz!
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42414 üzenetére
Ha nem akarsz 2év múlva újabb erősítőt venni, akkor HDMI-s erősítőt vegyél most.
A HDMI-t azért javasoltam a digitális összeköttetésre, mert akkor kikerülhető egy "felesleges" jelkonverzió (digit jel --> fény --> digit jel), és képes egyszerre kezelni a képet és a hangot is. Max. egy frissítés kell a videókártya driver-re, beállítod, hogy azon küldje a hangot is és kész.
Korrekt minőségű HDMI-vel összekötöd és működik.
A 5xxx AMD videókártya alapból támogatja a HD hangokat, ha ki tudod használni, ha nem. Ez max. a jövőre nézve pozitív dolog.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gorneck #42421 üzenetére
Szívesen!
Mivel fogod meghajtani őket? Csak kíváncsi vagyok.
Szerintem kérésre összegyúrják neked Stream-nél a két rendszert, bár még nem jártam ott.
Az Event szett 2-ben pont az a jó, hogy ha szűkösek a keretek, akkor legalább a 100k-ban benne van a sub is. A Stadium szett "csak" 5.0, de most látom, hogy van belőle 5.1-es összeállítás is (+ Reality Sub).
Ez így már elég jól hangzik. Érdemes meghallgatni, mit tud.
Genius 5050 után szerintem ég és föld lesz a különbség, már az Event szett 2 is, de hallgasd meg a Stadium 5.1-est is, ez terhelhetőségben többet ígér jóval az Event 2-nél, de nem kerül ennyiszer többe is.
-
Patice
nagyúr
válasz
electrocarlo #42413 üzenetére
A teljesítményfelvétel nem attól függ, hogy mennyi van ráírva. Az csak egy maximum szám, amit fölvehet a hálózatból. Ez oszlik meg az elektronikában + az erősített végfokokban. Minél hangosabban hallgatod, annál több áramot fogyaszt. A HDMI kimenettel rendelkező erősítők tudtommal stand by állapotban is továbbítják a képi jelet a TV felé. Így többet fogyasztanak ugyan, mert így a videó áramkörük aktív, de ez csak pár 10 watt ilyenkor. Egyes újabb erősítők pont az ilyenek miatt tartalmaznak egy második tápegységet is, hogy ilyenkor kevesebbet fogyasszanak.
Videó felkonvertáló áramkörrel szerelt erősítőket középkategóriában fogsz találni.
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42405 üzenetére
Hát igen, a kettő közül Én is nehezen tudnék választani, hogy melyik a jobb.
A csatlakoztathatóság csak egy dolog az erősítőkön, befolyásoló tényező persze, de nem minden. Mindkét erősítőn van HDMI is és coaxiális/optikai csatlakozók is. Ezek mind a digitális jelátvitelt használnak, és mindkét erősítőn van belőlük több-kevesebb.
Az alaplapod integrált videókártyája (AMD HD4200-as) és annak HDMI kimenete alkalmas Dolby Digital és DTS hangfolyamok átvitelére is Én inkább ezt használnám a PC-ről kép és hang átviteléhez. (Dolby True HD-t és DTS HD-MA-t ez a videókártya még nem támogat).
Én inkább az 1908-at venném, ha belefér a keretedbe. Igaz, kevesebb rajta a HDMI bemenet (2), de tudásban, szolgáltatásban talán több, mint az 1610-es.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42400 üzenetére
Ha van a PC-n HDMI kimenet és hangot is tud kiküldeni rajta a gép és az erősítőn is van HDMI bemenet, akkor ezt használd. Más digitális kimenet nincs esetleg a gépeden/alaplapodon (Coax v. optikai)?
Ha nincs hangra digitális kivezetési opció, akkor marad az analóg. Ezt vagy csak sztereóban tudod megvalósítani, vagy ha az erősítőn van analóg sokcsatornás bemenet, akkor akár azzal is, bár ezzel nem fogsz tudni elérni olyan hangminőséget, mint digitális átvitellel.
-
Patice
nagyúr
válasz
Gorneck #42395 üzenetére
Csak annyit tudok elképzelni az efféle kialakítás/összeállítás okaként, hogy a gyártó ezzel próbálja meg megvalósítani a minél egységesebb megszólalást és hangképet.
A dobozok nem nagy méretűek, ezért akár falra is szerelhetőek. Kisebb, kompakt hangsugárzó-készlet, de mégse "bögreszett".
A front és a hátsó hangsugárzóknál is az ún. D'Appolito hangszóró-elrendezést használták, aminek az előnye az, hogy a két mély-közép akusztikai fókusza ezzel az elrendezéssel (elvileg) egy pontra esik a magas-sugárzóéval, így egy pontból hallható a magas és a mély-tartomány is. Elvben így kisebb az esélye, hogy zavaró, egymást kioltó fázisproblémák lépjenek fel a hangszórók között, így jobb térhangzás érhető el, mint egy aszimmetrikus elrendezésű, kétutas hangsugárzóval (elvileg
).
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #42344 üzenetére
Hja, 200k fölötti darabár már nem olcsó
Viccet félretéve. Én is egyetértek a többiekkel, hogy szivaccsal tömd ki teljesen a hangdoboz és a szekrény közti réseket. Vagy ha találsz jobb dobozokat, akkor azoknál is érdemes így eljárnod.
Vagy monitor méretű dobozok + valamilyen kihajtható tartó kar. Amikor mozizol, akkor kinyitod a fedelet, kihajtod, fedél vissza. Mint egy cabrio autónál.
-
Patice
nagyúr
válasz
ginola #42341 üzenetére
Amikor először írtál erről a problémádról, akkor azt írtam, hogy esetleg beépíthető hangszórók nem jöhetnek szóba?
Pölö: Polk Audio
-
Patice
nagyúr
Szerintem fújd körbe pár flakon purhabbal.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #42164 üzenetére
Már sokszor eszembe jut az ilyen tüskékre állított dobozok, HiFi állványok láttán, hogy azzal senki nem próbálkozott még, hogy tüskék, ékek helyett fellógatja valamire ezeket a cuccokat?
Lehet hülyeségnek és kivitelezhetetlennek hangzik a sokszor komoly súlyok miatt, de mondjuk kisebb monitor hangfalak és nem túl súlyos elektronikák esetén nem lenne létjogosultsága?
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #42126 üzenetére
Ezek az elcsatoló alátétek emlékeztetnek azokra a darabokra, amit a HiFi Show-n a L'Auditeur szobájában voltak. Sima háromszög keresztmetszetű fahasábok voltak ránézésre.
Kb. olyanok, amiket apám használ otthon a boroshordók kiékelésére, hogy a helyükön maradjanak.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest