- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
Aktív témák
-
zolaas
senior tag
Hát hogy az erősítőm hátán van 1 pár u alakú vassal összekötött rca aljzat. A hm erősítő front kimenetét ( a 7.1-ből ) kössem oda? ilyen van rajta - ez nem az enyém, csak hirtelen találtam ilyet a neten.
-
-
zolaas
senior tag
válasz
Gál István #25178 üzenetére
Nna akkor azt is jól megnézem. Hátha rám szál vmi kis angyal és lesz vmi lóvém
Bbéci, értem. Azért kérdezek, mert nem ismerem a dolgokat még. Köszönöm, akkor nem is nézegetem tovább. -
zolaas
senior tag
A stereó erősítőmet szeretném használni a frontokhoz végfok-ként. Ha jól mondom. kipróbálnám.
Mert most megy a dugdosás ha mozi/zene megy, mert zenén a stereo erősítőm klasszisokkal szebben/erőteljesebben szól, mint a hm erőlködőm, (bár ezen nem csodálkozom mondjuk
) Aztán kipróbálnám, h úgy hogyan szólna a 2 erősítő. Vagy veszek a sztereóhoz hangfalat csak a zenére. Lehet az jobb döntés lenne?
-
zolaas
senior tag
Kedves urak!
Hozzám került 1 yamaha stereo erőlködő (ax 590) a yamaha cd (cdx 750) játékosom mellé. olyat kérdeznék, h van e olyan yamaha erőlködő (házimozi) amin lenne 1 bontható elő végfok, főleg a frontok miatt. Illetve van e ennek értelme egyáltalán? Újat semmiképp nem vennék most. A zene minősége most per pillanat fontosabb lenne, mint a mozizás. Jelenleg 1 yamaha rxv 361-es erőlködöm van kef c7 szettel. Ezt mindenképpen cserélem. Na de mire? A sztereó erősítő valószínűleg mindenképp marad, legfeljebb nem használom csak a hm erősítőt amit veszek
Azért mert szép, és príma állapotú és jól mutat
Az ár most másodlagos. Annyit szánok rá amennyibe találok egy fáintosat. Legfeljebb tovább gyűjtök rá.
Köszi!
-
zolaas
senior tag
válasz
cintula187 #24541 üzenetére
Na ez az
Ez már nem az a szint amit én valaha is hallgatni fogok
Csinálok magamnak 3x10-es rézkábelből egyet azt csók
Persze közvetlenül a villanykaróból behúzva
-
zolaas
senior tag
Csak egy pár laikus gondolat ehhez, mint műszerész meg fülelő
Tehát nehogy magadra vedd, mert fogalmam sincs, h mennyi igazság lesz a kövi pár soromban.
szóval, adott a delej ami kijön a fali konnektorból. Olyan amilyen, h legyen egyszerűbb nevezzük el egy skálán mondjuk 50-nek. (100 -as skála). ebből bedug egy elosztó. Mondjuk 1 kínai izé 300 ft-ért. Nos ebből minő hang fog kijönni? illetve mivel olyan alkatrészekből áll amilyenekből valószínűleg nem fogja sokáig húzni, mert ugye nem bírja a terhelést, megnő az ellenállása, romlik a vezető tulajdonsága, amiből a beledugott cuccok teljesítménye és hangminősége romlik. ( Nagy vonalakban) Ezt ugye elfogadjuk. tehát mondhatom azt, h ahogy melegszik az elosztó úgy romlik a minőség, akár a nulla szintet is elérheti.
Akkor vegyünk 1 jobb minőségű elosztot a MM-ben mondjuk 7k-ért és maradjunk az eredeti tápkebeleknél még 1 picit. Erősítő bedug szól a zene mint állat közel azon a képzeletbeli skálán lévő 50-es szintel. Nem melegszik nem változik semmit az eredeti állapothoz képest. csak szól.
Ezután veszünk egy minőségibbnek mondott tápkábelt, mondjuk 50 k-ért használtan. elosztóba bedig...éééésss valami változott? Vagy nem?? segítség hát de alig hallok vmit..vagy azt is csak beképzelem? Na itt jöhet a vakteszt. Ha ez igaz lenne. márpedig sztm nem az. Mivel teljesen más anyagból készül egy ilyen tápkábel, teljesen másképpen reagál a benne futkározó atomok/elektronok stb, mint az eredeti kábelben. ez ugye elméletileg csak jó irányba módosíthatja a dolgokat, de biztos, h megváltoztatja, mivel teljesen más anyagról beszélünk. ez alap sztm. És az, h ezt 1 egyetemi tanár nem hiszi el, hát az azért kissé szánalmas. nem is értem. Sőt. Az, h nálunk olyan a minősége az áramnak, amilyen. De mikor megváltoztatsz vmit ebben a láncban, akkor az tuti, h változtat vmilyen irányban. Olyan nincs (És ezen lepődtem meg a legjobban), hogy neked azt mondják, h nem változik semmi, mert az olyan amilyen. Ha azt elfogadod, h a hangfalkábel igen is sokat számít, akkor nem értem, h miért az értetlenkedés e téren. Az már 1 másik dolog, h miért is kerül ez ennyibe? Illetve kinek éri ez meg? Nekem tuti nem. Nincs is hozzá rendszerem, meg sose lesz. De azok akik a nappaliban oázist csinálnak/csinálhatnak, nekik bizonyára van olyan rendszerük amin ezen kábelek változtatásával nyernek a hangminőségen. én úgy gondolom, h mindenben van jobb, kérdés, h azt milyen rendszerben érdemes próbálni.
Jó példa erre a HDMI kábelek közti különbség. Arra is olyanokat mondtak/mondtam, h aztán ezek közt ám nem lehet különbség, hisz digitális, azután meg mégis...
-
zolaas
senior tag
Üdv!
csak sikerült kisajtolnom 1 c7-es szettre valót
igaz használt,de nagyon szép állapotban vettem. namost. Ha nem is rögtön, de a közeli jövőben kellene ehhez 1 sub. ugyanezen márkából a c4 sub az jó lesz ehhez? hogy a szett egymáshoz képest se legyen eltérés. Illetve még később milyen kategóriában nézegessek erőlködőt? Mondjuk nekem is nagyon szimpatikus a hk 255-ös. Mondjuk lehet hamarabb lesz, ha megveszem Dorian Marantz-át
-
zolaas
senior tag
ide is berakom, hátha van aki nem ismeri:A világ egyik legnagyobb kazigyűjteménye, katalogizálva.
-
zolaas
senior tag
-
zolaas
senior tag
válasz
kisgyerek85 #23666 üzenetére
a vaterán nézegess. Most is volt villámáron Technics régebbi avr 9k-ról. pro-logic dolby . Azért sokat ne várj tőle
Viszont olcsó.
-
zolaas
senior tag
Lenne itt Debrecenben 1 kef c7-c3 c6 5.0 szett ~100k-s áron. Megkímélt még 1 év garral. Gondolom érdemes lenne elugranom hallgatozni, s jól megalkudni, ugye? Ez a kef c7 sztereón is szépen tud szólni?
-
zolaas
senior tag
válasz
xtremetuning #23430 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni, szóval nekiestem az új kábelnek és gyorsan gyógyultam
Szóval a szereplők: G-snake
és az exalibur IC. Yamaha cdx 750E, illetve van nálam 1 Pioneer A-A6-J erősítő próbára. valószínűleg megveszem,mert ez brutális ahogy szól. Kár, h a hangfalaim még nem ez a szint. Na de majd az is jön sorbanZenék, a teljesség igénye nélkül:
Gary Moore,Quenn, Brian Adams, Aerosmith, Chris Rea, Michael Jackson, R.E.M., Made in Hungária OST, Illetve a 80-as évek végeről való italo, pop zene. ( Ezeket hadd ne írjam ide, mert még én is belepirulok, h ezt is szeretem
Pl
.C.Catch,BBB, MT, Twins, Fancy, hehe ) Klasszikus zenén nem hallgattam, mert nincs olyanom, illetve még nem találtam olyat ami tetszik.
Az eddigi tapasztalataim, pedig a következők. Az exalibur kábel jobban kiegészíti a yamahat. Még feszesebb a hangja. Még pontosabb talán. Nem "húzza" olyan sokáig a hangokat, pörgős zenén nagyon átjön ez az érzés, nem folynak egymásba a hangok, hanem még jobban elkülönülnek. Kíváncsiságból betettem 1 tesco gazdaságos rca-t is, h azért legyen mihez viszonyítanom
Szóval ezután már nem voltam olyan biztos a dolgomban, mert mind2 kábel ad vmi olyat a sima rca-nak
. A g-snake picit talán lágyabban, a hangokat lebegtetve adja vissza, az ex pedig frissen pörgősen, hirtelen váltásokkal. Illetve képzeljétek úgy mintha egy zongorán leütsz 1 hangot és rajta hagyod a kezed a billentyűn, na ez a G-snake, ha nem hagyod a kezed rajta, na ez az ex. Most így a 2 kábelt hasonlítgatva, az ex jobban tetszik, nem csak azért, mert új és hosszabb
Hanem mert illik a Yamaha feszes hangzásvilágába, ami nekem nagyon bejön. Természetesen az alap kábellel nem sok értelme volt összehasonlítani csak azért tettem, mert ahogy hallgattam az ex-t egyre rosszabbnak éreztem a G-Snaket és még mielőtt kibasztam volna a kukába, h ezt minek vettem meghallgattam az alap kábeleket
Az Embla-ra visszatérve, majd veszek 5-6 év múlva kicsit karcosan negyed áron
Akit zavar az írásom ne olvassa. Ez csak az én személyes szubjektív véleményem. Messze nem az ideális körülményekkel. A saját rendszeremen hasonlítottam a 2-3 különböző kábelt és így elsőre ez a véleményem. Jöhet az osztás
-
zolaas
senior tag
válasz
xtremetuning #23409 üzenetére
Hát én csak olvasgattam róla
Olyan szerencse nem ért, h halljam is.
No de leszállva a földre. Megjött 1 exalibur ic kábelem. Nagyon komoly darabCsak kurvára fáj a fejem elkapott vmi göthő azt lusta vagyok kipróbálni.
-
zolaas
senior tag
Érdekes kütyü...Embla silent player
-
zolaas
senior tag
Sziasztok!
Harman Kardon Avr-445 - ezen tépelődök egészen baráti áron lehetne. Most ha jól olvastam a régebbi hozzászólásokban, ennek a hdmi-je nem visz át hangot? És nem is lehet felokosítani 1.4-re? Egyébként 8 hónapos, van még rajta gar is.
Csak kíváncsiságból kérdezem, h a Yamaha-nak van e most olyan erősítője ami mondjuk ajánlott? (H/M) Mármint ár/értek arányában.
-
zolaas
senior tag
Lenne egy AudioQuest G-snake kábelem eladó/cserélhető. Elnézést, h berondítok ide, de hátha így hamarabb gazdára lel. Ennél hosszabbra szeretném váltani mert ahová szántam ott messzebb kerültek a komponensek (más polc lett készítve) és nem ér el. Akinek esetleg van otthon ilyen kategóriájú kábele min 70 cm hosszban az dobjon meg 1 priváttal és megbeszéljük.
Egyébként köszönöm, h itt pörög ez a forum, rengeteg olyan dolgot tudtam már meg, anélkül, h kérdeztem volna, mert ugye én visszaolvasok, illetve több hónapja figyelemmel kísérem a topikot, h ki mit és hogyan használ.
Szóval, ha összegyűlik a pénzem az erőlködőre nagyjából tudom, h ki mit ajánl abban az árszegmensben ahová én magam tudom tartani.
Mivel először erősítőt szerettem volna venni, de a piac közbeszólt és lecsaptam egy számomra megfelelő Yamaha cdx 750e játékosra. Meg úgy néz ki, h a maradék pénzem meg elmegy 2 frontraÍgy újra össze kell pakolnom a zsét az erősítőre.
köszi mindenki.
-
zolaas
senior tag
Ezekről a dobozokról vmi infó?
Mordaunt-Short MS906
Mozi, zene, nem feltétlen ebben a sorrendben.
Jó áron adnák őket. -
zolaas
senior tag
Illetve 1 pio vsx 712 k-m volt és azzal meg voltam elégedve tökéletesen. Ahhoz képest ezek milyenek lehetnek?
-
zolaas
senior tag
válasz
#09634560 #21752 üzenetére
30k. Használt mind2. Hogy-hogy nincs dts???? Akkor ezt jól benéztem volna...máris megérte kérdezni. / Szerk/.Most néztem meg újra a képet a Denon-ról. Rajta van a logo...meg találtam manualt is és abban is szerepel.
1. Dolby Pro Logic II decoder2. Dolby Digital decoder
3. DTS (Digital Theater Systems) decoder
4. High performance DSP simulates 7 sound fields
5. Personal Memory Plus function
6. Remote control unit with pre-memory function
7. 6CH EXT. IN jack
-
zolaas
senior tag
Illetve lenne még itt alternatívának ez Yamaha RX-V395.
-
zolaas
senior tag
Üdvözlet mindenkinek.
Találtam volna egy erősítőt Amit meg is tudnék fizetni. Denon avr -1802 . erről tudtok adni vmi véleményt?
Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest