- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #48759 üzenetére
A JBL Synthesis családba nem éppen bögreszettek tartoznak.
(#48760) Viper26
A szubbasszus tartomány megszólaltatása sokkal nagyobb teljesítményt igényel, mint a középmagasé.
Az említett Velodyne erősítője 2400/1200 wattos, a linkelt JBL-t ilyen erősítő hajtja, 8 ohmon 800 wattal. Fontos, hogy a hangszóró hatásfoka 95 dB (1 W/1 m)!!! -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #48754 üzenetére
A Velodyne SPL 1200 Ultra zárt doboz, gyere el hozzám, hallgasd meg! Ez után nem vágyom reflexre.
Xtremetuning JL-jei is zártak.(#48755) Viper26
Rosszul gondolod, azokhoz is aktívat kell kötni.
Ez passzív, nemrég hallgattam egy rendszert, amiben kettő darab ilyen dolgozik. Jövő héten olvasható lesz a róla szóló cikk. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #48743 üzenetére
Membránnal a fal felé?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #48738 üzenetére
Te igyekszel kihozni a készülékeidből a lehető legjobbat, más meg azt is elrontja, ami van, például 3 centire a fal felé tolja a mélyláda hangszóróját. Ettől sokkot kaptam.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #48720 üzenetére
Például a Hegel CD-játszók és erősítők embertelen jó készülékek. Az OPPO-t is Ők forgalmazzák. Az Isotek cuccok szintén kiválóak, bár eléggé drágák.
-
BBéci
legenda
válasz
geri788 #48613 üzenetére
1. A mélynyomóhoz nem hangszórókábel kell, hanem RCA. Nem szerencsés ötlet előre falba húzni, mert a mélyláda helyét a teljesen kész rendszerben, próbálgatással kell meghatározni.
2. A Marantz 6004 két éves modell, újat már nem kapni, ami nem is baj, jobban jársz használttal. Az "erős középkategória" erősítői nem kaphatóak újonnan 160-ért, legalább egy százassal többe kerülnek.
3. 25 négyzetméteres szobába nem apró, falra szerelhető hangdobozok valók, hanem frontnak méteres állók, a többi pedig ugyanannak a családnak a tagjaiból legyen kiválasztva. -
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #48325 üzenetére
Eredeti lemezekről, CD, SACD, XRCD, DVD-Audio. Dedikált lejátszóval.
(#48315) Tamoo
Felesleges volt megfordítani. Akkor van jelentősége, ha nyíllal jelzik az irányt, egyébként csak annyit jelent a felirat, hogy szétszedés után is ugyanabba a helyzetbe kösd vissza. Éppen a megfordítás elkerülése a lényeg. -
BBéci
legenda
válasz
Bubanc #48300 üzenetére
Félreértettél. A rádiók MP3-ban tárolják a zenéket és az megy adásba. Ritkán 320-as, leginkább sosem.
A százalékos arányból - zene 60, mozi 40 - nem az derült ki, hogy elsődlegesen mozizásra használnád a rendszert. FLAC a minimum, amit érdemes egy jobbfajta cuccon hallgatni. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48295 üzenetére
Nem különösebben jó ár, cirka annyi a reális. Tavalyelőtti modell, HDMI-ről nem veszi le a hangot, talán IC-s a végfoka, de ebben nem vagyok biztos.
(#48297) Bubanc
Annyiból egész tisztességes házimozi rendszert lehet összerakni, amin vétek MP3-at hallgatni. Rádióhallgatásra megfelel egy olcsó bögreszett is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #48258 üzenetére
Nem érkezett meg.
-
BBéci
legenda
válasz
Topa00 #48267 üzenetére
Eszedbe ne jusson megvenni az a Pio szutykot, levélnehezéknek való!
(#48257) raycoon
5 méteres távolság nagyon sok akkora hangdobozok esetében, még akkor is - az egyenlőszárú/oldalú háromszöget tekintve - ha 5 méterre ülnél tőlük.
Semmi szín alatt ne legyenek messzebb egymástól, mint Te a centertől!!! -
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48078 üzenetére
Ha ki van számolva, akkor a reflexcső mérete is adott, nincs szükség a Polkot másolni.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48073 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az a hangszóró dupla lengőtekercses?
Az adataiból (Thiele-Small) kiderül, mekkora dobozba kell építeni és a terezőprogramok megadják a szükséges reflexcső méreteit is. Gondolom nem csak úgy, vaktában, hasraütésre számolgatsz.(#48072) daniel2121
Nem furcsa, csupán elektrosztatikus. A hifirajongók többsége imádja a Martin Loganokat, jogosan. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48070 üzenetére
Szereztél Polk mélyhangszórót?
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #48064 üzenetére
A Focal Chorus passzolna hozzá, viszont Martin Logant nem kötnék házimozi rádióerősítőhöz. Centert és háttérsugárzókat is nehezen találnál az Aeriushoz.
(#48065) lzs79
Erre inkább nem válaszolok, mert tényleg hülye kérdés. -
BBéci
legenda
Könyörgöm, hagy már a polcozást!
Belépő kategóriás erősítőhöz ugyanúgy passzolnak a belépő kategóriába tartozó állványos kisdobozok, mint az állók. Meg merem kockáztatni, hogy a mélyátvitelt leszámítva nem hallanál köztük különbséget. A szoba mérete sokkal inkább meghatározó.
-
BBéci
legenda
válasz
daniel2121 #47955 üzenetére
Nálam az Arcamok után a NAD-ok következnek a kedvenceim között, tehát csak biztatni tudlak, vedd meg gyorsan a T754-et!
Aztán, ha már hazavitted, kerítünk hozzá hangdobozokat. Nem lesz olcsó.(#47960) Gergőke88
Semmi baj a fogalmazásoddal. Örülök, hogy tetszik az új szerzemény!
A kábelekről azt kell tudni, hogy nem tesznek hozzá semmit az eredeti jelhez, csak elvenni tudnak belőle. Amelyiknek a hangja például magasba húz, az elfedi, visszafogja az alsóbb frekvenciatartományt. -
BBéci
legenda
válasz
k.zozo. #47921 üzenetére
Olyan frontokat válassz, amikhez garantáltan tudsz kapni később centert is! Pár hónapot ki lehet bírni vegyes rendszerrel.
(#47923) AthlonXP
Egyik sem éri meg az árát, ugyanennyi pénzért sokkal jobb vételek vannak a használtpiacon.
Azt elárulhatnád, hogy jön ide az autóhifi? -
BBéci
legenda
válasz
k.zozo. #47911 üzenetére
B&W frontok és Celestion center keverése, rendkívül elhibázott ötlet.
Ismerem az F30 és a 603 S2 dobozokat is, utóbbi valóban jobb hangú, bár nekem nem tetszett, de ez szubjektív.(#47913) Arnee01
A tapasztalataid azt bizonyítják, egy lánc legfontosabb eleme a jelforrás, lejátszó, utána következik az erősítő. Ami az elején nem kerül bele a jelfolyamba, vagy rossz minőségben kerül oda, azt a világ legjobb hangdoboza sem tudja rendbehozni. -
BBéci
legenda
válasz
Gergőke88 #47909 üzenetére
A hirdetéseket kell böngészni.
A polcsugárzó megnevezés teljesen megtévesztő, félrevezető, soha nem használom.
Az angol bookshelf szolgai fordítása, ami magyarul, helyesen: állványos hangdoboz.
Még szerencse, hogy a loudspeakert nem nevezitek hangszóró helyett hangosanbeszélőnek. Régebben volt rá példa, főleg strandokon, pályaudvarokon.
Ha egy kisméretű, monitor hangdobozt polcra helyezünk, rémesen vacakul fog szólni ahhoz képest, mintha jóféle állványon lenne. -
BBéci
legenda
válasz
gabitoo88 #47644 üzenetére
Az efféle egybe-izék külső forrásról nem tudnak 5.1 hangot fogadni, többek között ezért is beszélünk le mindenkit a megvételükről.
(#47639) AthlonXP
Szavaidból azt szűrtem le, hogy nincs tapasztalatod igazi, minőségi házimozis készülékekkel. Ha lenne, egészen másképp nyilatkoznál. -
BBéci
legenda
válasz
AthlonXP #47635 üzenetére
Az 50 W lepkefing, a SAL-tól meg tartózkodni kellene, leginkább kilométerekre.
Sok év alatt kipróbált, tesztelt megoldás, az aktív szubláda alkalmazása. A mélyhangok megszólaltatása akkora energiát igényel, amihez különálló, saját tápegységgel, trafóval rendelkező erősítő szükséges. Nem ritka a 300 W feletti teljesítményű szubláda, nálam 2400 wattos üzemel. Erre az AV erősítők képtelenek lennének.
A zártaknak sokkal jobb a hangjuk.(#47636) python1
Hama kategória, én nem vennék olyat. -
BBéci
legenda
válasz
T-Tboy #47607 üzenetére
Egyetértünk, éppen azért soroltam fel a szükséges készülékeket, mert azt akartam jelezni, hogy drága és komplikált mulatság lakásban autóhifizni.
Az olcsó csövek hátránya, hogy könnyűek és nem eléggé merev a faluk. Csak tompa puffogásra képesek.
Még autóhifis újságíró koromban kipróbáltam néhányat a legdrágábbak közül. Nagy ívben hajítottam ki őket a csomagtartóból. -
BBéci
legenda
válasz
T-Tboy #47595 üzenetére
Egyetértek, a cső még akkor sem ajánlott, ha más márkájú.
Ha végképp nincs pénz normális készülékekre, akkor inkább semmit nem vennék.Rengeteg autóhifi erősítőt teszteltem itthon a szobában, 200 amperes stabilizált tápot, Optima akksit és 1 farádos kondit közöttem eléjük.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #47503 üzenetére
Mostanában az egyik legjobb vétel, mindenkinek azt ajánlgatom. A Speedshop 15-ért adja.
Realtekes, de ennyiért nem kapni Sigma chipest.(#47499) ladatuning20
Nem akartam véleményt írni róla, mert fájni fog. Te akartad.
Házimozis szemmel nézve, két jelzővel tudom minősíteni, melyik tetszik jobban? Híg sz@r, vagy a fos? PC-hez megfelel. -
BBéci
legenda
válasz
ladatuning20 #47494 üzenetére
Mivel Te használod, miért másoktól vársz véleményt?
Ha venni akarnál, lebeszélnénk róla. -
BBéci
legenda
válasz
adamssss #47454 üzenetére
A mostani hangdobozszetten hatalmasat dobna a Proson szub, ha RTi A9 frontjaid lennének, azokhoz kevesebbet tenne hozzá, de össze sem hasonlítható a jelenleg üzemelő brummogóval, az kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly.
(#47459) xtremetuning
A frontok lehetnek a vászon két oldalán a falban, levehető takaróelem mögött, de a centert (centereket) mindenképpen fülmagasságba tenném. Az pedig csak a vászon mögött lehetséges. -
BBéci
legenda
válasz
dembala #47446 üzenetére
"azt irja benne, hogy DD forrast a PLII procin jaratja keresztul"
Igen, a DD 2.0 forrást, de nem az 5.1-et. Azt még soha, semmilyen erősítővel nem tudtam összehozni. Nem fogja a digitális 5.1-et analóg surroundra butítani. Semmi értelme nem lenne.(#47461) xtremetuning
Az SDEC procik és a Synthesis beállító rendszere megoldja, mégsem olyan, mintha egyvonalban lennének. Éppen erről elmélkedtünk S.Sanyival, aki Array One rendszerét emiatt pakolja be a vászon mögé, igaz, nem a falba, mert arra nincs lehetőség.
Vannak olyan hangdobozok, amiket szívesen nézeget az ember, de egy dedikált moziszobában nem mutatnának jól az Utopiák sem. Szerintem. -
BBéci
legenda
válasz
dembala #47442 üzenetére
A Night Mode hibája szervizre tartozik, javíttasd meg! A Totel bt-t ajánlom.
Az teljesen természetes, hogy Dolby Digital 5.1-et nem butítja le Pro Logicra, azt ne várd tőle.
Viszont a 2.0-t szétdobja hat csatornára, az a dolga, arra találták ki.
Éjszakánként akár DTS hangú filmeket is tudok nézni, csak nem kapcsolom be hozzá a szubládát. Még soha nem használtam a csökkentett dinamikájú éjszakai módokat. -
BBéci
legenda
válasz
DJ WOKKY #47432 üzenetére
Egyrészt nem véletlen a hangfal elnevezés, bár teljesen fals és szakmaiatlan, ha a hangdoboz helyett használják.
Másrészt nekem jobban tetszik, ha nem kell hatalmas monstrumokat kerülgetni, hiszen a méretes állódobozokat a falaktól 1 méterre kell elhelyezni. Emiatt a vászonhoz képest is 1 méterrel közelebb kerülnek a nézőhöz, hallgatóhoz.
Az igazi mozikban is a vászon mögött vannak a frontok és a centerek, így sokkal inkább a történés helyéről érkeznek a hangok. Valamint nincs magasságbeli eltérés a hangszórók között. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #47429 üzenetére
Ízlés dolga.
Az biztos, ha lenne dedikált moziszobám, falba, vászon mögé építeném a hangdobozokat.(#47430) bajnokpityu
Mintha előtted játszanának a zenészek. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47427 üzenetére
Nem csak a méretével van baj. A létezik 30 centis mélyközép is.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47425 üzenetére
Már mondtuk, hogy az a JVC hangszóró egy mélyközép sugárzó, nem alkalmas szubbasszus hangok megszólaltatására. Már a 60 Hz alatti tartománnyal sem birkózna meg.
-
BBéci
legenda
válasz
priusz #47417 üzenetére
4 ohmon 80 W a teljesítménye, ami enyhén szólva nudli. 40-50e Ft környékén egész jó használt ládákat lehet venni.
(#47418) DJ WOKKY
Az a 12000 forintos ár jelzi a minőségét is.Filléres, pár dolláros alkatrészekből épülnek a salok, ami vonatkozik a hangszóróra és a ládára is. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47383 üzenetére
Léteznek, de nem otthoni használatra.
Ironikus válasznak szántam, amit maga a feltett kérdésed váltott ki belőlem, arra vonatkozott a fejet falbaverős szmájli.
A hangminőség nem az impedanciától függ, igazából nem is kellene foglalkozni ezzel az adattal. A topik első hozzászólásában is leírtuk. Remélem elolvastad! -
BBéci
legenda
válasz
DJ WOKKY #47357 üzenetére
Ismereteim szerint, PC-ről történő filmlejátszás esetén a hangkártyának nincs szerepe, mert a videokártya hangchipje adja ki az 5.1 digitális jelfolyamot, amit az erősítő dekódol.
Az általad vázolt felállásban a problémán egy 10-15000 Ft közötti médialejátszó segítene legegyszerűbben. Alig fogyaszt áramot, távirányítható, mindent lejátszik, HDMI-n és SPDIF-en is kiküldi a digitális hangokat. Ráadásul kép és hangminőségben is veri az alaplapi ketyeréket.(#47379) Szabikaa20
Szerintem a 2 ohmosak a legjobbak. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #47338 üzenetére
Azóta már Xtreme is feljebb lépett, láttam, hallottam nála a különbséget, én kaptam egy OPPO BDP95-öst, és végeztem pár összehasonlító tesztet.
A spéci tápegység rengeteget javít a Dunén, de még azzal sem éri el az OPPO szintjét, főként képminőségben marad el mögötte.(#47339) Zull
Az említett összehasonlítások egyike a múlt héten, 7 milliós SIM2 vetítő, 1,5 millás Stewart vászon és sokmilliós Meridian hangrendszer közreműködésével történt.
A médialejátszók egyik legjobbja a CineMaster, high-end rendszerekben gyakran találkozni velük. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47317 üzenetére
Tévedés, a "széthajtás" kizárható, mert a kipróbálás során kiderülne.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47300 üzenetére
A Controlokat könnyedén magaddal tudod vinni, mindegyik normális boltban hajlandóak bekötni, hogy összehasonlíthasd. Haverom Heybrookjait cipelte magával, amikor új hangdobozokra vadászott. Végül nem vett semmit, mert elérhető áron minden rosszabbul szólt a jó öreg HB1-nél.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47296 üzenetére
Eleve nem szerencsés monitorsugárzókat állódobozokkal összehasonlítani.
Az E80 hangminősége, hangzásvilága messze van a Control 5-étől. Döngetésre, házibulira megfelel, tiszta, természetes, valósághű hangokat alig képes kiadni.
Az ES már megfontolás tárgyát képezheti. Neked kell eldönteni, hogy a Control 5-höz képest mennyire tetszenek.(#47298) lzs79
Az Onkyo 609 hangzásbeli képességeinek felét sem használnád ki egy 60000 forintos hangdobozpárral, de még a 80 is karcsú, kevés. Hacsak nem extra akciós, vagy használt hangdobozokat veszel. -
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #47292 üzenetére
A Control 5, ahogy a neve is sugallja, stúdiómonitor, tehát nem csoda, ha jól szólnak. Azoknál rosszabbra ne válts!
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #47280 üzenetére
A Pro ránézésre is rajongást vált ki az emberből, viszont a hátulján nem látom a 7.1 analóg kimenetet.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Léghűtés topik
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ford topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tomato firmware
- Villanyszerelés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest