- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Dufresne #3652 üzenetére
Hát én a fadobozos 5.0 szettet venném hozzá.
Azt írák oda, és az erősítőhöz is, hogy középkategóra, valszeg egymáshoz vannak gyártva is. De talán kéne egy puding próba a boltban.
Régebben mielőtt vettem az enyém, lehetett szettben is kapni náluk lejátszóval csomagolva, erősen gondolkoztam is rajta. -
törölt tag
válasz
Dufresne #3648 üzenetére
Ezeket nézted már? 8asokat eddig csak pióból láttam de én nem kerestem olyat.
Ha min. 8ohm akkor olyat nézz ha hosszú életű erölkodőt akarsz
Ha kettőt írnak a hangfalra, akkor a kisebbik az igazi amivel folyamatosan szabad max küldeni, a nagyobbikat pedig csak pillanatnyilag képes elviselni. -
törölt tag
válasz
Dufresne #3630 üzenetére
Legjobb lenne lekapcsolni minden csatornát a subon kívül, de ha nem lehet, akkor ha csatornánként le lehet teljesen halkítani mindet, kivéve a subot, az gondolom elég lesz.
Vagy bele kell nézni hátha ki lehet kötni azt az 5 végfokot ideiglenesen.
Ha egyik se jöhet szóba, akkor műterhelés huzalellenállással vagy ilyesmi.
Kérdezősködj itt, vagy más hasonló topicban, ők többet tudnak segíteni!De szerintem a legjobb venni egy aktív subot az erősítőhöz.
-
törölt tag
válasz
Dufresne #3627 üzenetére
Mert a geniusnak erősített a kimenete, ugyanis abban a ládában van a többi hangfal végfoka, és azt terhelni kell ha nem lehet lekapcsolni.
Az aktív subnak ha van is erősített kimenete, akkor azt tuti le lehet kapcsolni, vagy alapból be sincs kapcsolva, vagy úgy van bekötve hogy nem kell vele foglalkozni. -
törölt tag
-
törölt tag
onkyo pure módban lekapcsolja a kijelzőt és a videó áramköröket is, de csak az európai modellek
a straight mit csinál? -
törölt tag
bocsi nem értem miért, de két hsz. lett a módosítás után
-
törölt tag
ja ez lemaradt a HDMI-nél LPCM van, talán azért szól jobban(csak tippelek)
-
törölt tag
válasz
bigdigit #3536 üzenetére
nem gondold hogy a kábel csinálja, az csak pár vezeték
O_L_I : az xfinél működik a crystalizer pcm-jelnél,
amúgy ez kivéve szerintem, a bit ráta és a mintavételezési sebesség ami számít(!és ezt most sem azért írom, hogy valami tudor megpróbáljon meggyőzi a saját igazáról!) -
törölt tag
Szerintem, nagyon ritka az olyan szereó hifi amire nem tudsz 4db hangfalat rákötni A+B pár az 4db, mindkettőt bekapcsolod és kész.
példa volt ilyenem van benne szufla és maxon is zsépen szól
Az olcsóbb hm-ek, mint amit írsz elég messze van ettől, ha csak zenére kell szereo hifit vegyél. -
törölt tag
Ha kiírkálod a filmeket, jobb a külön lejátszó, mert kényelmesebb és könnyebb kezelni, de ha már megvan a pc-és jó is minek venni másikat.
Ha nem digitális jelet fogad a tv-d vagy egyebed, akkor nem olcsó olyan minőséget venni asztaliban mint a pc, de kevesebbet eszik, és nincs macera, már ha lejátsza a minden formátumodat amit néznél.
Ha hd filmeket akarsz nézni, akkor egyértelmű hogy pc.többiéknek:
A hdmi csak egy audi-video csatlakozó, az nem csinál semmit, csak továbbítja a jelet.
Azért csinálták hogy nem kelljen annyi kábel, de szerintem ebben is a gyengéje, mert úgy is két részre kell bontani hacsak nem a tv hangszóróit használod,így meg csak plusz nyűg.
Egyébként meg a display port lesz a befutó, talán.
Remélem még jó darabig lesz optikai csati is. -
törölt tag
-
törölt tag
Ha megtalálod a laptopon a füles kimenetet, azzal tudod összekötni a dimarsont, az antenna melletti input-al. De így csak szeteró, ill. a prologic-al valszeg tud csinálni neked 5.1-et a dimarson.
-
törölt tag
válasz
JuveGabor #3189 üzenetére
Laptopon nem láttam még 2 csatornánál több analóg kimenetet(füles), szóval esetleg úgy vagy spdif-el ha van rajta, vagy usb, esetleg pcmci hangkarival tudod összekötni mással.
A fényképen nem hang hanem kép kimenet van, azok nem jók.
Tudni kellene hogy a dimarsonnon milyen bemenetek vannak.
Ha a hangfalakat akarod majd esetleg rákötni másik erősítőre, akkor meg kell nézni hány ohmos a hangfal, hogy hozzávaló erősítőt vehess. -
törölt tag
Az xfinek nincs mérőmikrofon módja(mondjuk az erősítőmnek se) ellentétben az alaplapival, mert annál él ez a mód, legalábbis vistán.
Játékhoz és filmhez be kell állítani a minden hangfalnak a hangerejét, ha nem tökéletes szimmetrikusan helyezkednek el, ami elég ritka, távirányító nélkül kicsit szar belőni. -
törölt tag
Igazából nem értem miért akartok, nem alaplapi hangkártyával, spdifen 5.1-es játékot!
Ott az analóg kimenet, hiszen azért perkálja le az ember a zsét hogy használja a karit, nem azért hogy átküldje rajta a jelet, arra tökéletes az alaplapi is. -
törölt tag
válasz
ambrus14 #3139 üzenetére
Általában 48Khz-t használnak a filmek(DD, DTS), ezt a leggagyibb alaplapi is kiteszi, pont ugyan úgy mint egy
hatszáznyolcvanhatmillókétszáznegyvenháromezerötszázhúszonötforintos.
Viszont ha tudja érdemes nagyobbra tenni a PCM jelet, mert szebben szól egy picivel(szerintem), ha hallasz különbséget. -
törölt tag
válasz
#54980608 #3116 üzenetére
Viccelsz?
Soundblaster Surround 5.1
SoundBlaster X-Fi Surround 5.1
Mindkettőn van, én az utóbbit venném.Reno7:egy szavazat a magnat+pio párosra
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem hinném hogy a lejátszóknál van thx. Illetve ha a digitális hangkimenetét használod akkor lényegtelen. Erősítőknél és hangfalaknál számít inkább, meg asszem filmeknél is láttam.
A thx egy minősítés, hogy megfelel azoknak a kritériumoknak amiket a lucas art felálított annak érdekében, hogy úgy szóljon a film ahogy a hangmérnökök elképzelték. Ha jól tudom.
Engem azért nem érdekelt a thx, mert én négy álló hangfalat akartam használni teljes tartományban, nem 5 totál egyformát 100Hz-n vágva meg egy subládát, és ez eleve kizárja.
Akkor érdekelt volna, ha két külön rendszert szerettem volna, egy 5.1-es mozi szettet, és egy sztereó szettet zenehallgatásra.
Bár azon később gondolkoztam, egy thx-es hm erősítő 5.1, vagy 7.1 thx-es hangfalszettel, és egy komolyabb szetreó hagnfallal a B-re kötve lenne az egyszerűbb legjobb megoldás. -
törölt tag
Ja, tshop.
Úgy hogy adsz 130-at és viszel 5. hangfalat.Egy bibi van csak, hogy nem választhatsz színt. Á, még mindig gondolkodok rajta, de szerintem kihagyom, viszont ha most vennék, lecsapnék rá.
Hdmi-m nincs, optikait, és dvi-d használok. Csak a pc-men van, és projektort használok amin dvi-d-s és úgy se kell bele hang bemenet.. De az a jó ha mondjuk mindent be tudsz dugni az erősítőbe leszedi magának a hangot és tovább küldi a tv-dbe.
Amúgy az onkyok jól néznek ki, és van a 606-ban felkonvertálás meg fadorja is van benne 4hdmi bemenettel. Én tuti azt venném magamnak.FefeeX: nemtom, nincs subom, nem is akartam, de szerintem sima rca-s audió kábel.
Azért jó a felkonvertálás meg a fadorja, mert ha nincs méregdrága lejátszód, ezzel kissé feljavíthatod a minőséget. -
törölt tag
Az 5.1 sokkal gazdaságosabb mozini, nem kell iszonyatos teljesítményű erősítő se, sokkal vékonyabb a madzag, praktikusabb, könnyebb elhelyezni.(ha nem kell hangfalállvány mert az nem olcsó nálunk). Ha a thx szabványt is figyelembe vesszük ami szerint ha jól tudom 80, vagy 100 Hz alá nem mehet csak a subláda, akkor ez pont elég ok.
-
törölt tag
Szerintem jó lesz hozzá, nekem 503 onkyo van magnat álló monitor, és victory hangfalakkal, és lazán maxra tekerhetem a cuccot, igaz ilyenkor lekapcsolom a centert, de filmnézéshez úgyse kell ekkora hangerő, vagy nem szól olyan hangosan, meg úgy is csak a beszédet teszi a centerre.
-
törölt tag
Digitális kimeneten háromféle jelet küld ki, pcm, dd, és dts automatán.
Az ac3 kódeket nem szabad feltenni, vagy ffshownál spdif-re kell állítani úgy mint a dts kódolást, egyébként pcm jel megy ki.
Vistánál hogy minden jó legyen, a lejátszóeszközökben be kell állítani a hangszórók számát és milyenségét, azt hogy milyen fajta, és frekvenciájú jeleket tud fogadni az erősítő, és a pcm jelét is a spec beállításoknál. -
törölt tag
sose lehet tudni, az emberi hülyeség határtalanÉn úgy tudom ha nagyobb távra kell optikai a jobb, amúgy mindegy.
Lehet hogy azért halkabb mert a creativ beállításaiban is van hangszab, és alapból 8x-re teszi. Egyébként jó az alaplapi is ha tud küldeni 96-os jelet.
A hdmi jó ötlet, ha le is tudja szedni a hangot és tovább küldeni a képet(mintha olvastam volna olyat itt, hogy ez nem minden típusnál van). -
törölt tag
válasz
ambrus14 #2988 üzenetére
Szerintem, nem lesz jó a mély hang, ha nem elég vastag az össz. keresztmetszeted, és ha elméletileg max 1mm2-es lenne a jó akkor többszálas 1-es kellene.
Ha nincs csak 1.5-től, akkor min. 2x1.5 kellene, mert nem szatelit tip. hangfalakhoz, 4méterig 2.5mm2, onnan 10méterig 4mm2, fölötte meg 6mm2-es kábel kellene.
Én 4mm2-est használok, általában.
Ha a halogénmentesség csak a szigetelésre vonatkozik akkor nem hiszem hogy jobb mint egy ugyanolyan minőségű normál szigetelésű vezető. Találtam nem tűzálló halogénmentes kábelt, itt azt írják, hogy a köpeny a mentes. [link]
Amiről ezt olvastam, hogy a káros anyagkibocsátás miatt fontos. [link]
De asszem ki kéne próbálgatni őket, az a biztos. -
törölt tag
válasz
Pizzafutar #2968 üzenetére
még régebben meg a gőzmozdonyra(egyik kábelezést se ismerem, csak poénos kedvemben vagyok)
-
törölt tag
Földelt a pc-d? Mikrofon el van némítva? Több ötletem nincs.
Vagy esetleg ha ezek sem, és a csatlakozó aljzat se, akkor egyesével kikapcsolgatnék, kivennék vagy lehúzgálnék mindent amit lehet.
De nem is, inkább fordított sorrendben, mindent ki kellene venni, amit lehet lehúzgálni és kikacsolni, úgy kellene megnézni hogy jó-e. -
törölt tag
válasz
BullZeye #2885 üzenetére
Azt nem tudok, de a itt találsz.
Inkább adok egy két tanácsot amik nekem beváltak.
Ha az cd-n lévőt használod, akkor sűrgősen cseréld le a legújabbra, de jobb ha elötte felteszed a cd-n lévőt, ha az újban nincs default állítás ami szokott kelleni(ha recseg vagy ilyesmi), és így lesz.
Telepítés elött a régit drivert le kell szedni, és belenézni a biosba.
Biosban; pci freki fixre, plug and play os bekapcs, interrupt 19 capture bekapcs(ebben nem vagyok teljesen biztos, hogy kell). -
törölt tag
válasz
ambrus14 #2866 üzenetére
Végül is nem rossz az se mozizni, ha van egy jó hangkártyád ami csinál virtual surroundot, meg egy jó sztereó cumód, így zeneileg jobb leszel mint ha házimozi erösítőt és 5-7db hangfalat vennél, ugyanabban az árban.
Ha szereó erölködőt akarnék, majdnem bizti hogy(megint) ez lenne. -
-
törölt tag
válasz
Dassler #2849 üzenetére
Hát igen általában nem viszik túlzásba a háttérhangokat, főleg a magyar szinkronos szokott más lenni,
viszont én all stereo módot szoktam használni, ha már van olyanom.
Ennek ellenére nálam csak mezei réz kábelek vannak.
Nincsenek hdmi csatik, én majd optikai-t fogok használni csak lusta vagyok meg szenilis,de egyszer csak megveszem.
-
törölt tag
hát, nálam az ezüst a best, de mivel túl drága, a réz a best buy, a többi technikai kérdés szerintem, ha nem űbergagyi, jó minőségű a réz, megfelelően van összerakva az nekem már jó, én csak szórakozni akarok, nem vagyok megszállott(meg balek sem)
ui.: az árnyékolás meg szerintem is legalább olyan fontos dolog, mint a vezető minősége(elfogadható áron persze, ez meg mindenkinek más)
-
törölt tag
válasz
Termi16 #2818 üzenetére
nem egy 100e felettire gondoltam, de végül is a gond amiért nem érdemes az az, hogy 3ohm-os(arra gondoltam hogy 6-os), ezért olyan jöhetne esetleg csak szóba ami 4-től van és még azzal is óvatosan szabadna használni, szóval inkább nem érdemes, ilyesmi kis szetteket meg olcsón lehet kapni amik hozzá valók
-
törölt tag
-
törölt tag
hátha nem találtál még választ;
ha jó emlékszem osztott mic/digital out van neki, szóval akkor a mic ugrik
kell egy koax kábel egyik végén rca, másikon 3,5-ös jack, ha gyári kábelt használnál, lehet kapni rca-jack átalakító párszáz pénzért hozzá
más nem kell, csak át kell kacsolnod amikor használni akarod, régebben használtam így az audigym az onkyomhoz
másik lehetőség az alaplapi hang digi kimenete, már ha van neki, én pl. azt használom
üdv! -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #2106 üzenetére
úgy gondoltam az az átalakítós kábel, nem a mezei kábelt egy átalakítóval csatlakoztatva, de végül is mindegy,
én pl. alaplapit használom kimondottan erre a célra, ott nem kell átalakítani
alapvető kábelminőség meg persze evidens
milyen az olcsó optikai? mi a baja?
10méternél hosszabb kábelnél inkább optikait használnék asszem -
törölt tag
válasz
vargapdavid #2103 üzenetére
Hi!
Hangot az alaplapi hangkártyáról valamilyen digitális kábellel, vagy az xf-iről átalakítós digitális koax kábellel.
Kép meg elsősorban attól függ hogy a tv-n milyen bemenetek vannak, itt ha nem fontos hogy átmenjen az erősítőn a jel, akkor kösd egyből a tv-be, minőségben ez a sorrend:
digitális(hdmi, dvi-d), komponens(erurópai scart-ban is be van kötve), s-video, kompozit
Aktív témák
Hirdetés
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest