Aktív témák
-
Diplomata
aktív tag
Azt mondják hifis fórumokon,hogy az úgynevezett damping faktor miatt nem tesz jót a hangzásnak ha kissebb ellenálású hangszórót kötsz rá az erősítőre a megengedetnél,illetve jobban melegszik az erősítő is,huzamosabb idejű,nagy hangerejű hallgatásnál esetleg le is kapcsolhat a védelem benne.De nyilván ez nincs feltétlenül így,csak benne lehet a pakliban.Az is igaz hogy az avr 130-as HK-al tesztelik a jbl-t,tehát valószínű hogy nincs gondja a 4ohm-os falakkal.
A HK amúgy is egy masszív jól megépített erősítő.
-
Diplomata
aktív tag
Azért annyira nem kell félni ettől az impedancia kérdéstől,egyébként is frekvenciától függően változik.Ha egy 6omh-os erősítő kimenethez csatlakoztatsz egy 4ohm-os hangszórót,nem fog történni semmi különös.Más is használja így itt a fórumon.Nekem is yamaha erősítő van,nálam sem okozott semmi változást,hangban sem hallottam változást,de azért 4 és 8ohm között már jelentősebb a különbség.Ez az én véleményem,ne vedd szentírásnak azért!Egyébként a hk erősítő is jó,mégha náluk ez az alap,akkor is,a teljesítménye pedig a valóságot írja,míg más márkák túloznak rendesen.A Sony is jó erősítő ennyiért,nem alapkészülék.
-
Diplomata
aktív tag
Ez van,ilyen rendszereket felesleges is behozni a topikba,úgyis ez lesz a válasz.Meg kell venni aztán chips-es zacskó nyomorgatásával álcázni a hangszóróból jövő zajokat.
De egyébként ennyi pénzért újonnan egybe rendszer,nem nagyon van jobb az igaz.Talán a Panasonic márka egy fokkal a kategóriában.
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam őket,de akik hallották a kis jbl-t azok elég jó véleményel voltak róla,nem úgy a legolcsóbb jamo hangfalakról.Ha legalább egy 25m2-es szobába raknám,mindenképp több figyelmet fordítanék a jamo-ra is,meg kéne hallgatni valahogyan,de mivel kissebb szobában nem tudják kifutni magukat a nagyobb álló frontok,nehézkes általában az ideális elhelyezésük,ezért is jobb választás lehet a jbl,lehetőleg állványon a szatelitek.Kapsz hozzá egy külön,egymagában is használható sub-ot,ami lehet hogy nem csúcskategória,de késöbb ha esetleg tudsz venni nagyobb szobába komolyabb hangsugárzókat,akkor már lesz egy sub-od,ami lehet hogy elég is lesz neked,majd úgyis kiderül ez akkor.Nem néztem utána mi a különbség a 1603 és 1604 között,gondolom minimális,viszont a yamaha egy elég finom darab,át tudod állítani egy kapcsolóval ha 4ohm-os fronotkat kötsz rá(asszem a jbl 4ohm-os),meghallgatás nélkül én a yamaha mellett döntenék,mert talán késöbb ha komlyabb hangfalakat veszel,ez a tipus tud majd még újat mutatni azokon is,de ezt inkább döntsd el te magad,ennyire nem akarlak befolyásolni,lehet hogy neked jobban be fog jönni a denon meleg,nyugodt hangszíne.
-
Diplomata
aktív tag
Hallani még nem hallottam a cs178-at,de felhasználok és tesztek is azt írták hogy meglepően jó hang jön ki a kis szatelitekből a mérethez képest,szerintem 18m2-ig ideális lehet.Elvileg gondolkodhatsz komolyabb erősítőben is akkor,40 körül már egész jók vannak használtan.Én a helyedben egy,még gyári garanciával rendelkező cs178-at keresnék(nem könnyű),és normálisabb hangfal és összekötő kábelekre költeném a maradékot.Egy két példa erősítőre: Denon AVR 1603,1604=35e,39e Yamaha RX-V730RDS=45e Harman Kardon AVR-132=46e Sony STR-DB 780QS=43e
-
Diplomata
aktív tag
Én másként látom az erősítővel kapcsolatos álláspontodat.Tegyük fel hogy tényleg csak 100e Ft-ot tud/akar szánni valaki házimozi hangra.Ebből az összegből tényleg nehéz összehozni egy rendszert,de nem lehetetlen egy alapszintű.És ha ezt nézzük az erősítő kb. 20-25e Ft-tehet ki,a hangfalak mondjuk 50e,lejátszó 10,kábelek,falitartó,stb. a maradék.Árkategóriájában igenis jónak tartom a kenwood erősítőket,elég homogén hangjuk van,én is ezt tapasztaltam még vagy 6 éve mikor volt egy 4070d típusom,és teszteken,fórumokon is ezt olvastam.Mindenképp jobb választásnak gondolom,mint egy hasonló alapszintű sony,vagy technics erősítőt,mást nem nagyon találni ebben az árban,esetleg egy teljesen alap jamaha rx-v350-et,de nem hiszem hogy sok különbség lenne köztük hangban,de az inkább 30K.Ez van,de sajnos ilyen esetben 5-10e ft is számít,ezt csak az érzi át aki a konkrét helyzetben van.Benne van a kenwood-ban a dd,dts dekóder ami tényleg alapvető ma már ennyi pénzért is.Múltkor láttam jbl cs178-as szettet az avx.-en 50-ért,így 100-ból egy kis szobába azt gondolom elég normális alapszintű rendszert lehet összehozni.A jamo hangfalakat én sem ajánlom,főleg polcsugárzóban,nem is nagyon láttam olyat ami érdemes lehetne ilyen összegekért.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
kisbuba #8607 üzenetére
Filmeknék zenéknél,minden gond nélkül át kell mennie a digitális kimeneten az 5.1-nek,a játékoknál már bonyolultabb a helyzet,olvass vissza pár hozzászólást.Ha csak filmnél és zenénél fontos neked az 5.1,akkor mindenképp a digitális átvitelt használd,főleg egy alaplapi hangkártyánál,sokkal jobb az erősítő konvertere.
-
Diplomata
aktív tag
A játékok 5.1-es hangját csak nagyon kevés hangkártya képes digitális úton továbbítani úgytudom,speciálisabb topikban kéne utánanézni.
-
Diplomata
aktív tag
Én úgy tudom hogy filmeknél jobb a nem közvetlen irányított hang a surroundokból,ezért is lehet amit bbéci írt,a thx dipol-t ír elő.Zenéknél viszont inkább irányítottan jó a hátsó hangszóró.Tesztelgesd ha tudod azzal nem vesztesz semmit.
Egyébként itt kapni a prohardveren 1000Ft-ért fali tartó konzolt,ami 5kg-ig terhelhető,forgatható,nekem is az van,megteszi,szinte ugyanaz mint a vogel amit linkeltél.
-
Diplomata
aktív tag
Az én yamaha 596 távom,bármilyen tanítgatás nélkül kezeli a teljesen más márkájú tv-m alap funkcióit,csatorna fel-le,számgombok,bemenet választás,hangerő,némítás,időzítő,ki-be kapcsolás.Meg is lepődtem nem kicsit.
A másik kicsit off,de a volt panasonic dvd-m távja egy az egybe minden funkciót kezel a most vett denon dvd-n,volt már ilyen valakinek?
Vegyél egy logitech harmony-t.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
dexter8322 #8370 üzenetére
Valahol 20-25e ft között van az értéke a piachoz viszonyítva,az hogy a jvc márkanév mennyire vonzó itt,más kérdés.Alapkategóriás készülék,200w felvett teljesítmény,elvileg 5*100w leadott
.a hangját nem ismerem,de legalább dd/dts dekóderes.
-
-
Diplomata
aktív tag
válasz
hétalvó #8118 üzenetére
Ez nem egy autó,hogy rendszeresen vinni kellene garis szervíz-be a garancia lejártáig.
És csak nem romlik el minden évben.
Én találtam egy szerelőt,az árpád hídnál,még nem nyilatkozom semmit róla,mivel folyamatban van a javítás,amúgy végfok cserére 12e Ft-ot mondott egy nagy 5.1-es onkyo erősítőre.
-
Diplomata
aktív tag
Szeretem a mélyhangokat,de csak addig amíg nem burjánzanak túl,és nem veszik át az uralmat.Ha azt írod hogy még teljesen feltekert eq-val sem szól normálisan a mély,akkor ott valami nagy gond van,vagy beállítás probléma,vagy hangszóró polaritás,egyebek.Egy sztereó erősítő valószínűleg nagyobb dinamikával szól sztereó módban két hangfalon,és jobb a mélyátvitele is.de ennyire nem lehet egetverő a különbség szerintem.
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
válasz
mfranky #8066 üzenetére
Ha használt megfelel,akkor ennyi pénzért 5.1-ben érdemes elgondolkozni a logitech z5500-on,bár számítógép mellé tervezték,ennyi pénzt megér talán.Van rajta mindenféle bemenet,digitális is,van távirányító stb.Kis helyen elférnek a szatelitek!Nem hifi,viszont minden igényt kielégít egy bizonyos szintig.Sajnos videologic dts-t már nem nagyon találni,pedig az lenne neked az ideális minőségben is ott van nagyon,ha esetleg látsz valahol 50 alatt,ne habozz(Videologic Digitheatre DTS).Vehetsz egy használt mozi erősítőt is,hozzá 1 pár front hangfalat,és késöbb majd fejleszted,ez is egy megoldás,kicsit drágább,de jobb mindenképpen.Egyebet nem tudok most hirtelen.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
arpibacsi #8054 üzenetére
Az én tapasztalatom a cat5e kábellel pozitív.Egy 2.5-es 500Ft-os neotech kábelt cseréltem le rá.Duplán kötöttem be a hangfalakhoz,így kb. 60ft-ra jött ki 1 méter.
A változás hallható abszolult még az én alapszintű hangfalaimon is.Szerintem érdemes kipróbálni ennyi pénzért.
-
Diplomata
aktív tag
Ez több helyen fent van,asszem itt is.Amit még mernék ajánlani ilyen árkategóriában az a kenwood 4060,4070-es széria,van fent belőlük a neten pár,az alap kategóriában jól teljesít a kenwood,autóhifi-ben meg minden kategóriában,de az más tészta.Nekem is volt 4070-es vagy 5 éve,meg voltam vele elégedve ezért az árért.
-
Diplomata
aktív tag
Szerintem sokunknál sajnos nincs túl sok pénz erre a hobbira,nem tudunk csak úgy bemenni egy üzletbe 200e Ft-al és megvenni a kiszemelt erősítőt.A technics az árához képest nem rossz alternatíva,ha valakinek csak 20-30e ft-ja van erősítőre nem nagyon tud mit kezdeni az igazán elismert márkák kínálatával,persze ha figyelmes,ért az árakhoz,és van ideje böngészni eleget,akkor ki lehet fogni nagyon jó vételeket.(nekem is sikerült)Az igaz hogy amit én megvennék technics erősítőben használtan az is 30 felett kezdődik,és akkor már van pár alternatíva mellette.20-ért nem rossz vétel az a pro logic erősítő,csak a nagy hátránya a digitális dekóderek hiánya.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
madmike #8035 üzenetére
Két dolog nem fog menni,mivel ez egy sztereo erősítő így filmhez nem lesz 5.1 hangod,viszont zenére annál jobb,neked kell eldöntened mit akarsz jobban,de ha rám hallgatsz gyűjtesz még egy kicsit és veszel legalább egy dd/dts dekóderes házimozi erősítőt,25-től indulnak kb.,30-körül alap yamaha erősítők is vannak,nem a legjobb választás zenére,de ennyi pénzért megéri,főleg ha még sosem volt komolyabb hifid.Na meg a jó erősítőhöz jó hangfal is kell és máris csúszol le a lejtőn mint sokan a hifi-s berkekben.
-
Diplomata
aktív tag
Lehet hogy nem égne le,nem menne tönkre az erősítő a 4ohm-tól,de ez nem játék,és a hangnak sem tenne jót a rosszabb damping faktor miatt.Én kapásból találtam 100-ért 145 helyett egy klipsch hd theater 300-as szettet (8 ohm) ami kissebb helységbe ideális lehet,és valószínű hogy simán lekőrözi azt a jbl szettet.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
djapor96 #7983 üzenetére
Értem,ahogy néztem abban még nincsen dd/dts dekóder,de szép súly van(12kg),biztos szépen szól sztereó-ban is.A távja elég furán néz ki,legalábbis a yamaha oldalán
Most elég baráti áron hozzájutok az 596rds-hez,nem hagyhatom ott,sajnos amit vettem nemrég onkyo tx-ds575,rossz volt és a szervízben kötött ki,és lehet hogy meg sem lehet/éri javíttat
ni,ezért nézegettem tovább,az is 13kg,nagyjából ez a kategória árban is.Ha sikerül megjavítani az onkyo-t,jól összehasonlítom majd őket,és csak 1 marad. -
Diplomata
aktív tag
Yamaha rx-v596-ot hallott már valaki szólni?
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #7868 üzenetére
Első körben: Marantz SR3001=68.000Ft,van Sony STR-DH700=79.000Ft,Onkyo TX-SR506=80000Ft,és hát ugye ott van a Denon AVR-1708-as=85.000Ft,amit ajánlottam.Ezek közül az onkyo és a denon jó alternatíva lehet szerintem ha hdmi is szükséges,viszont a marantz hangjára nagyon kíváncsi lennék,mert nagyon jó erősítőket készít,és jó az ára nagyon.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #7866 üzenetére
Azért annyira nem rossz az a hangfalszett.De tény hogy elég lenne hozzá egy 70-80e Ft-os erősítő is.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #7859 üzenetére
Van még egy lehetőség hirtelen,ha a denon veszed mondjuk,ami 25-35-el olcsóbb,akkor megveheted mellé a kef c7-es szettet,ami bár mélynyomó nélkül van, 210 helyett 150 most bevezető áron,de szerintem sokkal jobban jársz vele hangimőségben mint a magnat szettel.Késöbb meg vehetsz hozzá egy sub-ot,olyat ami a legjobban passzol.Így elég ütős rendszered lehet,ami már összeillik jobban,és persze a mostani kereted is elég rá.Cáfoljatok meg ha nem így van,hallani még nem hallottam egyiket sem.
És talán lassan kinősz majd úgyis ebből a zenei stílusból,lehet hogy ez a rendszer felgyorsítja a folyamatot.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #7859 üzenetére
Végülis,simán lehet hogy a denon megfelel neked,sőt,lehet hogy zenén még jobb is mint az az onkyo,a nevedből kiindulva,ha sok elektronikus zenét hallgatsz akkor meg szinte biztos hogy megfelel.A két mélynyomót elvileg meg tudod oldani sima 7.1-es rendszerrel is,ha van kimenet a sub-on,vagy egy Y rca elosztóval,bár így valószínű hogy csökkeni fog a jel erőssége.A maradék pénzből meg vehetsz jó minőségű összekötő kábelt pl.,hangfaltüskét ilyesmit.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
burcz.techno #7855 üzenetére
Mivel 7.1-et szeretnél,én a Denon 1708-at.vagy az onkyo tx-sr607-et ajánlom,ami már 115k lenne,de egy aprón láttam 105-ért újonnan.
-
Diplomata
aktív tag
Onkyo TX-DS575-ről tapasztalattal rendelkezik valaki?Lehet hogy most be tudok eggyet szerezni.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
benvolio #7830 üzenetére
Nem jól értelmezted az írását,tudom hogy van dolby digital 2.0,de azt nem véletlenül kezdi el hallgatni dolby digital-ban
,gondolom berakott egy sima cd lemez-t,és a pro-logic állásban volt még az erőítő mert előzőleg tv-t vagy filmet vagy akármit néztek.
Audio cd-ken ha jól tudom,általában dts hangsáv szokott lenni,de nem vagyok azért ennek szakértője.
-
Diplomata
aktív tag
Állítsd lejjebb a hangerőt,vagy késleltetést a hátsóknál,hallgasd meg úgy is.A sub-nak szinte mindegy hogy hol van,keresd meg azt a pozíciót neki ahol a legjobban szól és esztétikus is,állitsd a fázist is rajta és teszteld.A reflex nyílása ne legyen fal vagy más tárgy közelében.
-
Diplomata
aktív tag
Lehet hogy egy sub-ra azt írják hogy 25hz-től indul,de nem mindegy hogy ezt milyen hangnyomáson tudja,sok esetben ez csak marketing,korrektebb gyártók általában azt az adatot adják meg ilyen esetben ami már tényleg számottevő és valós(hallható),így van ez a teljesítmény adatokkal is,ha megnézed pl. a HK erősítőket,50W-al úgy szól mint egy másik 100-al.Hallgasd meg őket ha tudod,bár úgy lenne az igazi ha ugyanolyan körülmények között tesztelhetnéd mindet.100W lehet nagyon sok is,de lehet kevés is,sok mindentől függ.
-
Diplomata
aktív tag
Az emberi fül jóesetben 20hz-ig hall a mélytartományban,szerintem a 30hz is annyira mély már hogy szinte nem is hallod csak érzed a gatyád szárán
Sok sub-on sztereró bemenet van,ilyen esetben általában a bal oldal-ra kell kötni a monó rca-t,de lehet Y elosztóval is kötni,nekem is úgy van.Elvileg sima analóg rca kábel megfelel az összekötéshez,úgytudom.
-
Diplomata
aktív tag
-
Diplomata
aktív tag
Ez is egy érdekes helyzet mert pl. nálam egy egy 20-as membránnal és 75/150W-os teljesítménnyel rendelkező jbl segít alul,ami lefelé sugároz és elöl van a reflex nyílás,a szoba 25nm.Zenénél egy picit talán lehetne erősebb,de a filmeknél kb. fél hangerőn bőségesen elég,a kanappé egy részét ki is kellett tömnöm mindenféle jóval alattam hogy ne zavarjon túlzottan a rezonenciája.
-
Diplomata
aktív tag
Gyakorlatilag míg be nem járódnak a hnagfalaid,kábeleid stb.,addig nem érik el azt a hangzást amit tudnak.Ez 30-50óra is lehet,és nem is emeld a hangerőt nagyon magasra addig szerintem.Ha lehet inkább a két szekrény közé tedd a frontokat,fülmagasságban kb.,vagy ha tudod húzd ki kicsit a szekrény síkjából őket.
-
Diplomata
aktív tag
Sajnos a legelső akadály itt is mint sok más esetben a pénz,ha van 500e Ft-od hifire valószínűleg ha lámaként is bemész egy hifi üzletbe nem fogsz nagyon rosszul járni mikor bekötöd.Az a becsülendő és nagy dolog ha valaki olcsó cuccból is viszonylag jó hangzást tud kihozni mindeféle trükkel,és praktikus ötletek felhasználásával.Például sokan megvesznek egy 2 kilós erősítőt mert a havernak is az van és jó márka azt mondták,csak addig nem jut el a tudása tapasztalata hogy normális kábeleket is vegyen hozzá,mert az nem számít,a haver azt mondta.
-
Diplomata
aktív tag
Én a helyedben körbenézék a használt piacon is,szoktak jó vételek lenni.Láttam valahol magnat motion 990 szettet 30 körül,az ebben az árkategóriában a legjobb azt mondják,880-as szettet már nem nagyon találnál szerintem használtan,az ideálisabb lenne ha többet zenélsz mint filmezel.
-
Diplomata
aktív tag
Engem már az is meggyőzött ezért az árért,hogy hallhatóan szebben szól az 500Ft-os neotech kábelnél,gyakorlatilag 1/5 áron.De igazából a hátsó hangfalak miatt jártam jól vele nagyon,mivel oda 24m kellett.Ezért ajánlottam másnak is,mert 100Ft-ért egyszerűen nevetségesen olcsó,és nem kell ezzel semmit csinálni,kettőt összekötni a végénél,pár helyen összetekerni,össze szigszallagozni és kész,még a pvc borítást sem kell levenni erről a tipusról.Ha nagyon audiofil lennék akkor lehet foglalkoznék vele jobban,de nincs értelme szerintem.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
djapor96 #7466 üzenetére
Valahogyan nézd meg az erősítőn vagy egy leírásában hogy milyen hangfalakat köthetsz rá,biztos megvan valahol a neten.és annak megfelelően járj el,ha 8ohm-ot enged,ne köss rá túl kicsit mert az a damping faktor és a minőség rovására mehet.Ide is leírhatod az erősítő tipusát,biztos megtudjuk nézni.
-
Diplomata
aktív tag
válasz
#72042496 #7447 üzenetére
Jól értelmezem hogy a genius hangfalait kötötted a denon-ra? Nekem is volt már összekötve párszor a pc és az erősítő koax-al,de ilyet még nem tapsztaltam,ez új nekem.Meg tudod nézni mekkora az erősítő jel/zaj aránya?Nekem is van alapzaj,akkor hallható ha közel megyek a hangfalakhoz,ez hangerő és forrás függetlenül megvan,ha bekapcsolom az erősítőt.Nálam 80db ez az érték,ez nem túl jó sajnos.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest