- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Aktív témák
-
Dassler
őstag
Az erősítő csak 8 Ohmot tud, ezért célszerű ilyen hangfalakat is venni hozzá, az általad kinézett dobozok működni fognak vele, a speckói alapján legalábbis. A wattok tök mind1, mert mindegyik halandzsa adat. Ez az erősítő életben nem tud egyidejűleg 5x85W-tot, legfeljebb 185-töt összesen, a hangfalaknál meg a megadott watt, hogy tartósan max ekkora terhelést bír el.
Amúgy ennek az erősítőnek elég érdekes a hátlapja, a front dobozok tekerős-szorítós megldással csatlakoztathatóak, a center meg a sorround csíptetős. -
Dassler
őstag
válasz
bangyika001 #4022 üzenetére
igen.
-
Dassler
őstag
új év, új problémák
-
Dassler
őstag
Nos, a 10nm mondhatni nem nagy, ár/értékben te is egy egydobozos rendszerrel jönnél ki a legjobban szvsz. Csak azokban zömében van szintén dvd lejátszó vagy író. De azért lehet, hogy találsz oylat, ami csak erősítő + hangfalak, nézz körül.
Ha külön erősítő, akkor ebbe a szobába nem kell bazi nagy teljesítményű, mint ahogy hangfalakból sem. a dvd íródon valszeg van digit hangkimenet, azért nézd meg, ez szükségeltetik, hogy a több csatornás hangot át tudd küldeni az erősítőre, aminek szintén kell rendelkeznie ilyen bemenetekkel (egy erősítőn azért van). Ez volt a hang. Videó jel átvitelére a legjobb a komponens vagy a HDMI esetleg - ha nincs más - S-video, dvd-hez elég. Mivel viszonylag régebbi a dvd felvevőd, ezért valszeg HDMI-t nem fogsz találni rajta, komponenst vagy S-video-t biztosan. TV-én se ártana hasonló bemenet.
Szumma - közben megnéztem az említett készüékek adatlapjait - dvd - erősítő: digit koax-al összekötve (hang), dvd - tv: komponens videó jobb minőség/ s-video nem oylan jó, de CRT tv-én nem biztos, hogy van komponens videó bemenet, új tv-nél érdemes lehet erre is odafigyleni.
Személyes véleményem szerint a Sony erősítői nem a legjobbak ár/értékben, pl ugyanezért a pénzért egy kis Yamaha sokkal jobb sztem, de hallgasd meg.
hangfal-erősítő: érdemes odafigyelni, hogy az erősítő meg tudjon hajtani megfelelő ellenállású hangfalakat, ha eltérőek ezek az értékek, akkor az melegedést okozhat az erősítőnél...részletesen lásd kereső. Wattok erősítőnél megadott, hogy mennyit bír max kiadni magából (marketing adat ált), hangfalaknál mennyit bír elviselni, részletesebben szintén lásd kereső. -
Dassler
őstag
Mivel javarészt mozira használod én a H/K-t venném egy jó kis JBL hangfalszettel, az én ízlésem után, de a másik kettő erősítő is rendben van, de mozira sztem ez a páros a legjobb ebben az árfekvésben. Yamahához meg kéne hallgatni, hogy melyik doboz passzol, mert azért az is jó kis erősítő ezért a pénzért. Denont meg egy Rubiconnal, bár nem annyira "ámerikaias"-mozis, mint egy H/K-JBL kombo, de hm erősítő létére ezen az árfekvésen sztem zenére is egész kellemes.
-
Dassler
őstag
Nekem kicist tompa a hangja, mondjuk én egészen más kategóriában gondolkodok általában, szóval a referenciám is más.
Lejátszóknál meg annyi, hogy van bennük általában valamiylen dekóder is, hogy simán tv-re kötve is meg lehessen nézni - mint dvd lejátszók esetében is ugye -, de én pl az erősítőre kitolva használom a dolgokat. Ízlések és pofonok. Én maradi vagyok, a lejátszó játsza le, az erősítő meg erősítsen. -
Dassler
őstag
Nos, a multimédiás tartalmakra Blu-ray Disc Association által az 2007. október 31. után megjelent Blu-ray lejátszókra előírt BD-ROM Profile 1 version 1.1 követelmények vonatkoznak, mégpedig, hogy mindegyik lejátszóba másodlagos audió és videó dekódolást építenek, mely lehetővé teszi egy második, interaktív kommentár AV műsorsáv lejátszását, ami kép a képben futhat a lemezen lévő fő műsortartalommal így a Profile 1.1 ill. 2.0 lejátszók jelentős része csak bitstream formájában tudja tovább küldeni a hanganyagot az erősítőnek - egyszerűen olcsóbb így előállítani a lejátszókat - amihez kell az olyan erősítő, amit tud mit kezdeni ezekkel a jelekkel. Persze vannak oylan lejátszók is, amik dekódolják a HD hangot, ahhoz nem kell HD kompatibilis erősítő. De inkább az előbbi megoldás van/lesz elterjedőben. Mindehhez már mindenképpen szükséges a 1.3-as HDMI, ha egy madzaggal akarod megoldani, és ki akarod használni ezeket a multimédiás dolgokat.
Ez az advanced meg basic dolog még a HD DVD vs. Blu-ray időszakban volt, azóta elfogadták a BD Profile 1.1 ill. már a 2.0 "szabványt" is, amiben a fentiek szerepelnek, de keress rá a neten.
A hangfalak esetében meg még mindig a meghallgatás döntsön.Wharfedale ezen dobozai nekem nem tetszenek, de ez nem jelent semmit, neked lehet, hogy bejön a hangjuk. -
Dassler
őstag
válasz
Ronin 01 #3986 üzenetére
Hát ha kell a HD hang, akkor a H/K-ból a 355-ös a legnagyobb teljesítményű, ami tudja, a 645 az egy elég régi darab, de a hangminősége attól még jó. Mondjuk nem probléma, ha nem tudja, akkor olyan blu-ray lejátszó kell mellé, ami dekódolja a HD hangokat.
Ahol meg tudod hallgatni, és tapasztalataim szerint segítőkészek is: Surányi hifi, Streamaudio, esetleg AV planet, meg újabban a Netdeponál is lehet hallgatni. Ezen boltok közül melyik kínálatában szerepel mind3 típus, azt meg kell nézni ill. fel kell hívni őket előtte mindenképpen (van-e készleten, mikor szeretnél menni stb, másrészt már lehet, hogy telen is sok hasznos infót kapsz). Viszonylag egy kupacon is vannak, úgyhogy akár mindbe elnézhetsz. -
Dassler
őstag
válasz
Gabe_TG #3977 üzenetére
Lényeg a hsz.3979-ben. Mivel feldolgozolatlanl megy ki a jel, jó az alaplapi is. Csak be kell állítani, hogy azon küldje ki a jelet - hangcsippje ill. lejátszó szoftvere válogatja - pl. nálam az integrált realtek-nél smán beállítom vindózba, hogy kimenet S/PDIF aztán ennyi a saját szoftverével, de aszem dvd lejátszó szoftverekben is be lehet. ŐSzintén szólva nem dvd-zek PC-ről, legalábbis házimozi céllal nem, de gondolom így müxik, bár ez ügyben is - mint mindig - tudom ajánlani a visszaolvasgatást, sokan használják a PC-t forrásnak, akár konkrét beállítási javaslatokat is találsz.
-
Dassler
őstag
Az erősítőn az van, hogy mennyit bír max leadni, a hangfalnál meg az van megadva, hogy mennyit bír max. "elviselni". Az Ohm ugyem eg az ellenállás. Hangfalaknál ált. rendben van - reális adat -, de ott fontos az érzékenység is pl. Az ellenállásnak ott van jelentősége, hogy az erősítő mit tud ill. a hangfal. Melegedést meg egyéb károkat okozhat, lásd kereső.
Erölködőknél erősen marketing szagú - most nem részletezném, hogy hogyan számítják ki a 7x110W-tot egy 10e Ft-os erősítőnél -, tisztelet a kivételnek, mint H/K. Jobban jársz, ha megnézed, mekkora táp van benne - hátulján - azt szorzod 0,9-cel és elosztod a csatornák számával, na annyit tudnak nagyjából leadni csatornánként. Néhány gyártó fizikai csodákat képes összehozni, amikor 7x100W van megadva és mindezt egy 500W-os táppal érik el... -
Dassler
őstag
válasz
Gabe_TG #3973 üzenetére
Sztem az LCD ill. plazma tv-ket nem zavarja, CRT-nél érdekes a mágneses árnyékolás, de utána kéne olvasnom. PRóbáld meg valami mágnessel, hangfalllal vagy valamivel, csak van otthon valami, ami mágneses.
A Polk PSW 110 ill.125 igen jó az áráért. Főleg ezeknél a kisebb hangfalaknál sztem nincs elég kraft bennük, eléggé hallható a különbség. -
Dassler
őstag
válasz
Gabe_TG #3967 üzenetére
Én ezekből az RP16-ot venném, de metálra valszeg kicsit lágy a Magnattal ill. a Quadrallal szemben - nem azt jelenti, hoy nem szól jól rajta -, értelem szerűen utóbbbi kettő meg picit az ellenkezője. Magnatot nem ismerem hallomásból, csak amiket olvastam róla. A Heco Victa inkább e-zenére szvsz.
Mélyet meg mozira érdemes, teljesen más feeling egy film, lehet ésszel is hallgatni. -
Dassler
őstag
válasz
Mosqu!to #3957 üzenetére
Szia,
Először is érdemes lehet szakfórumokon (AVX, Surányi stb.- no reklám) kérdezgetni, vagy olvasgatni, ott rengeteg konfigurációt tudnakajánlani, mert ugye erősen nem mind1, mint mivel párosít az ember, ill. itt kereshetet bazsi1000 - aszem - nevű jóembert, ő is nem régen járt hasonló cipőben és szintén e-zene+házi-mozi és talán a szobaméret is hasonló volt. A tapasztalatai sokat segíthetnek. - Szerk. látom már megelőztek, amíg itt pötyögtem
Szerintem: 20 nm hangtechnikai szempontból nem nagy szoba, így mindenképpen maradnék az 5.1 megoldásnál. Mivel vegyes (zene - mozi) használatra lesz, akkor előre mindenképpen toronyhangfalakat pakolnék. blu-ray HD filmek játszanának? Csak azért kérdem, mert akkor picit más a leányzó fekvése, tekintve, hogy PC a forrás. A legegyszerűbb megoldás kábelezésre a HDMI, viszont ilyen kimenet PC esetén csak a legújabb generációs VGA-kon van. Ha ezzel nem rendelkezel, akkor külön kell a video ill. a hangjelet kiküldeni. Zenénél egál a hangkártya, ha digit (koax vagy optikai mind1) kábelen küldöd ki, mert akkor egy az egyben átküldi az erősítőnek a jelet és az erősítő dekódol, filmeknél szintén ez a szitu, csak be kell állítani a kimenetet a hangkártya menüjében. Aztán az erősítővel kell gyakorolni, ha mondjuk nem 5.1-es filmet is 5.1-ben akarsz hallani (avi stb) bár véleményem szerint ez elég érdekes emgoldásokat szül. Aztán a videó jelet egy másik madzagon kell kiküldeni a képmegjelenítőre, ami alapból ugyebár a monitor, épp azon is leet nézni a filmet, bár nem ugyanaz, mintha egy nagyobb tv-n vagy projektorral teszi ezt az ember. Te hogy tervezed? Külön tv, vagy monitor? Nézési távolság?
Szóval ha nem kell a HD hang, akkor érdemes megnézni a nevesebb márkák utolsó nem HD-s modelljeit, elég jó áron hozzá lehet jutni (H/K, Denon, CA stb.) most szokták mondani - szép magyarsággal -, hogy elektro zenére x vagy y márka inkább ajánlott, olvasgass vissza pl ebben a fórumban is, akkor találsz infót, de én tartom magam ahhoz, hogy a kedvenc 2-3 számoddal el kell menni meghallgatni - nem mp3 meg stb, rendes audio CD anyaggal -. Ha kell a HD, akkor az kicsit drágább, de a szoba méreteit figyelembe véve a belépő modellek tetejéből lenne érdemes válogatnod, ami inkább a 100-hoz van közelebb, de lehet olcsóbban is találni néhány modellt (Yamaha, Onkyo, Pio). Elektro zenéhez talán Onkyo-t Pio-t választanék.
Hangfalnál is érdemesebb azért egy családnál megmaradni a hangzáskép miatt, a mély az lehet más. Itt is igaz, hogy minden márkának megvannak a sajátosságai. Olcsóbbak közül sokan a Heco Vita-t választják e-zenére. Ez sztem nálad is megfelelő lehet. - nekem személy szerint fakónak hatott, de én nem is e-zenét hallgatok
Kb ennyi -
Dassler
őstag
Én személy szerint az alsóbb kategóriákban idegenkedem a Sony erősítőitől. Ezen a szinten általában a Yamahákat ajánlják ár/minőség tekintetében. Esetleg így ünnepek előtt érdemes lehet figyelni az akciós kínálatokat is, mert olcsóbban hozzá lehet jutni néhány típushoz. Ha visszaolvasgatsz, akkor nagyjából látod, hogy miket érdemes fülvégre kapni.
-
Dassler
őstag
Ki tudod küldeni bármilyen videókimeneten, ami megtalálható az erősítőn. (S-video-al, kompoziton, HDMI-n keresztül vagy Scart-tal is). Én a kompozitot vag a HDMI-t javasolnám, előbbi szinte minden erősítőn van, a kábel kicsit drágább, viszont HDMI mellett ez adja a legjobb minőséget. Persze ha a jelenlegi tv-én csak S-video és/vagy Scart van, akkor azokkal is megoldható.
-
Dassler
őstag
válasz
bazsi1000 #3935 üzenetére
én ezekből a HK-JBL-t választanám, nem sokkal mögötte az Onkyo-t csak nem a Jamo hangfallal, hanem mondjuk egy Rubiconnal. De ez az én véleményem. Amúgy jól látszik, hogy nem mind1, mit mivel párosítanak, lehet, hogy amit most jónak/rossznak hallottál, egy másik konfigurációban tök más lenne a véleményed. Pl az én Polkjaim egy nem megfelelő erősítővel csak dörmögnek, oylan, mintha valaki egy dobozban dobolna, viszont megfelelő teljesítményű erősítővel, szép, tiszta, erőteljes.
-
Dassler
őstag
válasz
ny.janos #3910 üzenetére
Azért egy NAD pl az annyira nem megfizethetetlen. Nekem speciell személy szerint az egyik kedvenc márkám. Csak azért vettem Yamahát - egy éve - mert már mindenképpen HD erősítőt akartam, és akkor még nem volt túl nagy a választék. Persze ez is egy 250k-s erősítő, amiért bőven kaptam volna NAD-ot is. Más ennyiből hozza ki az egészet.
Amúgy érdekes a prémium kategória, mert ml nekem a Mac - nem a számítógépgyártó - erősítők nem jönnek be, a Rotel meg a Crell sztem jobb, pedig sokkal olcsóbbak. Az autós hasonlat elég találó -
Dassler
őstag
válasz
Winzsolt #3880 üzenetére
Nagyjából egyet értek veled ebben, egy normális belépő szintű erősítő+5.1 hangfal kombo 120-130 minimum, a 70e meg kis túlzással majdnem fél ár, ami ugyebár nem kevés (60%-a árban). Még mindig tartom azt az álláspontom, hog aki normális erősítős hm-et szeretne az tv-éstül meg mindenestül kb minimum 250e-et szánjon rá, amiből az erősítő+hangfal készlet kb 150. Ez van, ennyibe kerül egy kis szobába is. Ez alatt az egydobozos készletek életképesebb megoldások, vagy PC-vel megoldva, miel azt így is úgy is használja az ember.
-
Dassler
őstag
Ahham, én úgy értelmeztem, hogy a Logitech is alternatíva. Akkor bocs. Hát ezt a Sony-t nem ismerem, így nem nyilatkozok róla. 70-80-ért erősítő+hangfal...újonnan elég nehéz viszonylag jót találni. a Wharfi Cristal van 50-ért, ami talán a gyártó végett elmegy, de ami bizti jó egy ekkora szobába mozira, akkor JBL SCS 178, de az már 60.65 körül van a legtöbb helyen. mint ahogy itt is írták, H/K 132-vel kapható akciósan, ami egy elég jó páros ebben a nagyon alap kategóriában. Annyi, hogy nincs HDMI, de annélkül is meg lehet oldani akár HD filmeket is.
-
Dassler
őstag
válasz
::Trunks:: #3867 üzenetére
Egy fénykép sokatsegítene. Sztem semmi xtra csati nincs rajta.
-
Dassler
őstag
Ezt az impedancia dolgot már kismilliószor kitárgyalták többbek között ebben a topicban is. Ajánlom a bal felső részen található keresőt, bepötyögiktek, hogy "impedancia" és máris megkapjátok a kérdéseitekre a választ.
Már ne vegyétek rossz néven, csak már jónéhányan leírták sztem egész érthetően, aztán ne legyen még egyszer itt. -
Dassler
őstag
A HDMI-n átmegy mind a kép, mind a hanganyag, az erősítő a hangod dekódolja - már amit tud kezelni - a képet meg tovább küldi a megjelenítőre. Gondolom, ezen erősítő esetében is így müxik, de ha letöltöd a használati utasítását, abban benne van.
Olcsóbban nem igen kapsz erősítőt, hangfal készletből meg érdemes lehet a használtak között keresgélni, de az ilyen PC-s dobozokat felejtsd el sztem. Egyrészt majdnem mind jack dugós, ásrészt meg elég műanyagosan szólnak. Mármost nem a 100e kategóriára gondolok. Bár van már 1-2 fadobozos (Genius) azok nemtom milyenek. -
Dassler
őstag
válasz
ny.janos #3861 üzenetére
Nem rossz a 7.1 HD anyaggal, bár tényleg nem árt hozzá egy nagyobbacska platz. A hangszzórók megfelelő elelyezése okoz legginkább problémát, mivel ugye az esetek legnagyobb részében egy többfunkciós helyiségben (pl.: nappali) üzemel a dolog, és hát nem lehet mindent teli pakolni hangfalakkal + ablak, ajtó stb. Bár nekem 5.1 is teljesen megteszi, elégedett vagyok vele.
-
Dassler
őstag
válasz
ny.janos #3850 üzenetére
Szia, a 30 fok teljesen jó, nekem is úgy vannak. Máshol meg pont, hogy a 30 fokot írják ideálisnak. Ha 95%-ban mozihoz lesz, akkor szvsz jobb is előre a bookself doboz, mit az álló torony.
7.1-ben vagy 5.1-ben gondolkodsz? Erősítőben egyik sem rossz, amiket írtál, én talán az Onkyo felé hajlanék picit csak mozi ügyben, de a többi is teljesen megfelel. Abba térbe a JBL szett elég szerintem, bár a mélyládája lehetne picit nagyobb. -
Dassler
őstag
A Neotech 441SM madzagját szokták vala ajánlani mélynek, de annak is 1500 körül van métere + csatik a végére. Olcsóbban szerintem nem nagyon kapsz normálisat. Esetleg a gyárilag előszereltekből.
Amúgy a távolság miatt (legalábbis 10en méteren belül) méylláda esetében szerintem elég minimális u.a kábellel a különbség. -
Dassler
őstag
hivatalosan fiziológiai szabályzás = Loudness. Gyakorlatilag a legtöbb esetben mélyhangokat emelik ki. De hogy ez melyik készüléknél hogy működik, meg mire jó....sztem tökre elrontja a hangzásképet, felesleges.
Zenére még mai napig a sztereo a legjobb, egész egyszerűen sztereo anyagként rögzítik a lemezekre klasszikus zenei CD esetében. (SACD az más tészta) Én mélyet se tennék mellé - nem is használok -, hacsak nem döngetős "zene" miatt, de én meg oylat nem hallgatok -
Dassler
őstag
válasz
sipi700 #3830 üzenetére
Ha csak házimozira lesz, akkor viszont nem szükséges előre torony, hanem 4 egyforma szatelitet (7.1 esetén 6 egyforma) érdemes venni, ill. ha olyan a helyiség akkor érdemes lehet bipol hangsugárzókat hátra - bár ezek közül talán csak a Wharf VR sorozatában van kimondottan háttér sugárzó, ha jól rémlik - ha létezik az adott termékcsaládból. Sztem mindegyik elég jó ebben az árkategóriában. Én csak mozi esetén kb a következőket választanám: JBL v. Quadral - nálam kb 1 szint - Rubicon - bár picit lágyabb/kellemesebb hangzású, ami mozinál nem biztos, hogy úgymond előny, aztán Magnat v. Wharfi v. Yamaha. De ez az én akkusztikai ízlésvilágom szerint van.
Nem tudom, hogy hallottad-e már ezeket a dobozokat, mindegyikek van egy jellegzetes karaktere, amit laikusként is hallasz, csak legfeljebb nem tudod, hogy mi az. Úgyhogy azért hallgasd meg, ha teheted, egyáltalán nem biztos, hogy neked is az tetszik, ami nekem.
Persze a pénz sem mindegy, ha valamelyik készlethez nagyon jó áron hozzá tudsz jutni, akkor megéri, egyik sem rossz, csak ízlések és pofonok. A Wharfedale Vardusra benevezhetnél, még senkitől nem hallottam véleményt róla, pedig elég csábító árú.
-
Dassler
őstag
válasz
jules999 #3828 üzenetére
Erősítőből ebben az árszegmensben Yama vagy Pio. Hangfalnak mondjuk egy RP16+polk 110 v. 125 egynek, vagy Wharfi Vardus vagy Diamond csomag + szintén Polk mély esetleg Yamaha. Mivel vegyes használatra lesz, ezért ebben az árkategóriában ugyebár még kompromisszum szükséges.
-
Dassler
őstag
válasz
jules999 #3826 üzenetére
hm....hát ez egy közepes szoba, mivel az erősítő eleve valamivel 50 (463 esetén 70) alatt van, így max egy 100-as marad egy hangfalszettre, ami mélynyomóal együtt elég szűkös keret, már azokat a dobozokat figyelembe véve, ami sztem megfelelő, mert azokból egy 5.0 készlet mozog valamivel 100 alatt és normális mélyláda 30 alatt nem nagyon van - új árakat figyelembe véve. (Pl. egy Rubicon RP 16 szett + egy Polk mély ~ 150e)
A két Yamaha között lényegi különbség hangzásban sztem nincs, cska az egyéb fícsörökben - ipod csati, USB dugaj iylesmik. Meg kell nézni, hogy neked ezekből van-e valami hasznos.
Esetleg így karácsony előtt nézd meg a nagyobb szakboltok akciós összeállításait, azokból ki lehet fogni egész jókat 150 körül (erősítő + 5.1 hangfal) -
Dassler
őstag
válasz
sipi700 #3811 üzenetére
Ha a BD lejátszód tudja dekódolni az adott hangokat, akkor nem szükséges, hogy az erősítő is tudja. Ha jól rémlik, akkor optikai vagy digit koax adatátviteli keresztmetszete is elég, ha csak a hangot akarod az erősítőre átvinni, viszont a képet akkor a képmegjelenítőre kell pl komponens kábellel vagy HDMI-vel, csak be kell állítgatni a lejátszón a dolgokat, ami típus függő. Meg persze kérdés, hogy még miylen ki-bemenetekkel rendelkezik. HDMI-t kizárólagosan akkor kell választanod a megfelelő sávszélesség miatt, ha a HD hangot és a 1080i/p képet is egy madzagon akarod az erősítőnek továbbítani. Én így tudom, de a lejátszód kézikönyvében nagy valószínűséggel részletesen le vannak írva a lehetőségek.
Ebbben a z árszegmensben a Pio és a Yama egyformán megfelelő szvsz.
Hangfalnak meg sztem a legjobban és legolcsóbban egy Rubicon rendszer éri meg - elég sokszor ki lehet fogni jó áron az alap dobozaikat, meg mondjuk egy Polk mélynek. -
Dassler
őstag
válasz
bazsi1000 #3813 üzenetére
Ez tök szubjektív. Van, aki szereti a hangját, van, aki nem. Mint minden másmárkának is. Pl a JBL is egy nagyon jó márka, de nekem túl tucis a hangképük, ettől függetlenül még jó márkának tartom, csak nekem van, ami jobban tetszik. A Wharfi se olyan rossz azért szvsz.
-
Dassler
őstag
válasz
p_milan #3812 üzenetére
Hét nálam úgy müxik, hogy blu-ray HDMI-vel erősítőre az meg HDMI-vel tv-re. Na most ha betolok egy lemezt, akkor ő automatice be-ki kapcsol mindent (tv-erősítő). Ha nincs fizikai kontakt a lejátszó meg a tv között, akkor sztem be fogja kapcsolni az erősítőt. Össze kötheted a tv-vel is közvetlen, csak ki kell választani, hogy melyik kimenetet használja - menüben pl.: HDMI (erősítő felé) vagy scart (tv felé) -. Én nem görcsöltem ezzel, mert nálam nem zavarja a családot a hang, ha hajnal kettőkor is ülök/fekszek le házimozizni, jól el van szeparálva.
Jó a kis H/K is, de ez eseben a régebbi 24x típusok jobb választásnak tűnnek. Ugyanis a 155-ös nem nyújt semmi lényegi pluszt azokhoz képest - se HDMI, se HD hangok táogatása, viszont kevesebb benne a szufla.
Nekem a 150 légköbméterben is 5.1-van és bőven jól beszólja, többek között azért 5.1, mert nekem se volt fizikálisan hely a +2 hangszórónak -
Dassler
őstag
Sztem hangerő problémád nem lesz vele, házibulinál gondolom valszeg sztereóban vagy max 2.1-ben használnád, a mélynek meg úgy is saját erősítője van. a 363-ban 240W-os táp van, tehát sztereóban valószínűleg elég 25 nm-re. Bár nem tudom, mennyire szereted bömböltetni. Azért én a "nem árt, ha van benne tartalék" híve vagyok.
-
Dassler
őstag
válasz
p_milan #3804 üzenetére
Szia,
attól, hogy 7.1, még lehet 5.1-ben használni. Az új HD hanganyagú filmek már 7.1 hanggal jönnek, ez a standard, úgy, mint a dvd esetében az 5.1, ezért minden új erősítő szinte 7.1-es. Kis helyiségben a 7.1-gyel az a baj, hogy nagy lesz a hangzavar, de ettől független lehet építeni, csak elég nehéz jól eltalálni - hangszóró teljesítmény, tiszta hangzás stb - Egy HD mozi szoba úgy 35-40 nm-ben élvezhető igazán jól sztem, de ekkora felesleges helyiség ugyebár nem sok háztartásban van, amit épp nem lehet már semmi másra használni, hát legyen HM szoba. KÍsérletezni lehet vele, lehet kisebb helyen is jó 7.1-et kiépíteni.
A H/K jó kis erősítő, de még nem tudja kezelni a HD hanganyagokat. Amennyiben nem nézel ilyen alapanyagot, nincs jelentősége (jellemzően blu-ray), ha mégis szeretnél, akkor arra figyelj, hogy oylan lejátszót vegyél majd, ami tudja dekódolni az anyagot. Ezt csak azért írtam, mert a szavaidból arra következtettem, hogy hosszú távra tervezel beruházni, akkor lehet, hogy kicsit érdemesebb lehet többet rááldozni, és mondjuk a 255-öst választani, de persze csak ha belefér - ugyanis azért a pénzért, amibe kerül, eléggé megéri sztem. -
Dassler
őstag
válasz
Winzsolt #3686 üzenetére
Na igen, de zenéhez sokkal igényesebb mélyláda kell, mint mozihoz (zárt), hogy javítson a hangzáson, azok meg elég szép árban vannak. Már zene alatt itt nem tuci discot értek. Annak mind1.
Részemről zenében sztereo inkább.
Mozinál inkább javít egy reflexes szub az élményen, zenében meg ront. Egy alap zártnál pont fordított. Aztán vannak a profi mélyek, amik kompromisszum mentesek, csak azok már nem 50e pénzbe kerülnek. -
Dassler
őstag
válasz
Winzsolt #3684 üzenetére
Tudom, hogy én írtam
a 80 Hz csak példának írtam, azért van előtte pl.
Amúgy persze, hogy 20-20 között erősítenek, csak jónéhánynál betolod a dvd-t és azon mondjuk a hang DTS akkor sztem egy mélynyomós rendszerrel az igazi, rengeteg alacsony frekis hang is van a lemezeken - direkt -, amit inkább csak ugye érzünk, és ezeek is jobban visszajönnek egy ládával kiegészített rendszerből. Egyszerűen a stúdiókban 5.1-re (7.1-re) optimalizálva rögzítik a hanganyagot.
Persze nem kötelező, ez szigorúan az én véleményem, de olyan emberrel nem nagyon találkoztam eddig, aki ugyanazt a filmet megnézte mélyládával - egy jól beállított rendszerben - és azt mondta volna, hogy rosszabb, mint láda nélkül. -
Dassler
őstag
válasz
Winzsolt #3675 üzenetére
Igen be lehet elég soknál, de szvsz méllyel sokkal jobban visszaad - sokkal "nagyobb élmény" - egy robbanást. Persze nem kötelező. Azért pl 30 Hz alá már csak az elég komoly hanfalak tudnak lemenni, akkor meg inkább mély. Pl. az én Polkjaim papíron 20HZ-től tudnak hangot reprodukálni, mégis messze elamrad a külön méyltől (REL T2). PErsze ízlések és pofonok.
A stúdiókban viszont külön sávon rögzítik a mélyhangokat és ha nem vágod le, akkor már az erősítő bűvészkedik vele. -
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #3668 üzenetére
A pio erősítőinek - szerintem - elég steril hangjuk van. Olyan gépies. Az LX-ek nekem tetszenek hang ügyileg, egy kicsit rideg ugyan, de nem rossz. Most nem gigászi különbségekre kell gondolni, csak mondjuk egy Denon után meghallgatod, ridegebbnek tűnik. Legalábbis nekem. Ha BP-ti vagy, javasolnám a Streamaudiót, Surányi Hi-fit, Hi-fi barlaangot ill. a Lenart hallgatózásra, még esetleg az AV Planet-et. Ezeken a helyeken egymás után meg tudod hallgatni a különféle kombókat u.a. a cd/dvd-vel, és akkor hallani fogod a különbségeket.
-
Dassler
őstag
válasz
daniel7 #3665 üzenetére
Ezekre a zenékre az én tapasztalataim szerint egy NAD lenne a legjobb, de az kissé más árfekvés. amihez ilyen új áron hozzájutsz az H/K esetleg Yamaha. Én hasonló dolgokra (rock - retro, klasszikus - mozi) egy RX-V1800 + Polk RTI A7/A3/CSi A6 / (REL T2 - beszerzés alatt) rendszert használok 35 nm-en 150 légm3-en.
-
Dassler
őstag
válasz
bazsi1000 #3663 üzenetére
Mondjuk ha csak átmegyrajta a jel, akkor nem sok értelme van (HDMI) - ennyire tüzetesen nem vizsgáltam ezeket az erősítőket, így fel sem tételeztem, hogy csak úgy ficeg magában a HDMI csati.
Épített mélyláda nem feltétlen hülyeség, ha értesz hozzá. Gyárinál ugyebár megvan az, hog kipróbálod, tetszik-nemtetszik, gari van rá. Épített meg ahogy sikerül. Te tudod, hogy neked mi kell. -
Dassler
őstag
válasz
bazsi1000 #3661 üzenetére
Szia,
erősítőben a HDMI miatt érdemesebb lehet a Yamaha xx3-as sorozatából választani ebben az ársávban, Denonból a legkisebb is drágább.
Progresszív zenére nagyjából mindegy - nem azenei stílust nézem le, egyszerűen oylan a hangszerelése, pl. nem 8-10 féle hangszer szól egyszerre. Mivel mozira is lesz használva, falakból érdemesebb figyelni az aktuális akciókat, mert pl 70-80k-ért lehet hozzá jutni elég jó dobozokhoz, amik alapból jóval magasabb ársávban vannk - pl kifutó szériák. Hangfalaknál meg igazán nem fontos, hogy egy 5 éves modellről van szó, itt igaz lehet, hogy az új nem feltétlen jobb.
Sub-ból olcsón elég jók a Yamaha egyes modelljei - kicsit olvasgass itt visszább, hogy pontosan melyik típusok is, de itt is érdemes lehet figyelni a használt piacot, hátha akad egy REL vagy M&L jó árban.
Szóval újonnan az árat szem előtt tartva Yama xx3-as erősítő, Yama Sub + meg valamelyik akciós hangfal készlet. SZVSZ -
Dassler
őstag
Szia,
A Wharfikat én alapvetően nem nagyn ismerem, mivel nem tartozik a kedvenceim közé hangban - ízlések és pofonok - hallgasd meg MM-ben mind2-tőt, és amelyik neked jobban tetszik.
Rockra én Polkot ajánlanám alapvetően - nekem is az van -, de az más árfekvés. Bár monitor széria kifutó darabjai lehet, elérhetőek akcióban, körül kell nézni.
TrueHD-re akkor érdemes áldozni, ha sokat akarsz Blu-ray filemket nézni, ahhoz meg ugye nem árt egy BD lejátszó, meg egy azzal kompatibilis (24p) képmegjelenítő. A nem túl drága erősítők közül a Yamaha ide vonatkozó modelljei egész jók ár/értékben. -
Dassler
őstag
Konkrétan nem erősítő, de HM témakör. Nem tudom, hogy írta-e már valaki, csak mint érdekesség: [link]
Kapható az első lézer tv 4999$ a 65"-os verzió. Olcsóbb, mint a hasonló plazmák és LCD-ék. -
Dassler
őstag
válasz
Neurotoxin #3580 üzenetére
Amit venni szeretnél, mint ahogy azt Winzsolt is írta, minimum egy százas a legolcsóbb cuccokból. Lehet, hogy megfelelő lehet az egydobozos rendszer is - legalábbis iylen pénzmaggal nem nagyon érdemes egy komplett rendszerbe belefogni szvsz -, attól függ, hogy hova meg mire (hm, zene stb.) kéne.
Egy külön komponensekből álló már használható és jó minőségű 5.1-es rendszer bolti árakkal újonnan tv-vel együtt min. 250e. tv, erősítő, dvd lejátszó, 2 front, 2 hátsó, 1 center, mélyláda, kábelek, de ez is igény függő, meg hogy miylen körülmények között kell teljesítenie.
Szóval vagy spórolj még, ha jobbat akarsz - ne vedd sértésnek, nem ismerem az anyagi lehetőségeidet - vagy az 1 dobozost ajánlanám. -
Dassler
őstag
válasz
Demolator #3511 üzenetére
Ezekből szépen szólás szerinti hangrendben sztem: Denon, Yamaha, Pioneer, JVC, Sony. Bár nem tudom, hogy neked mit jelent a szépen. Ha vissza olvasgatsz - már lehet, megtetted - nagyjából kiderül, hogy melyik márka hogyan szól, bár érzésem szerint neked eezekből a Denon fekszik leginkább. Használtban lehet jó áron kifogni pl CA erősítőt, ami elég jó szvsz.
-
Dassler
őstag
válasz
Demolator #3509 üzenetére
Szia,
10nm-be tényleg nem kell túlzásba vinni. A létfontosságú dolgokat, amik egy házimozihoz kellenek, bármelyik 5.1-es erősítő tudja. Ezen a szinte ki-be menetekben sincs nagy különbség. 40 körül nem tudom mit kapsz újonnan, mert a legtöbb márkából is 45-50-től indul a kínálat.Használt picon is érdemes körül nézni, 5.1-ben technikailag sok változás nem volt, csak HDMI meg 1-2 néhány iylen újdonság jött be, emg persze aHD audio formátumok, de ez ennyiért biztos felejtős.
Az belépő szegmensben elég sűrűn jönnek újdonságok, bár újabban a felsőbb kategóriában is már évente is akár. -
Dassler
őstag
válasz
maszturbalin #3477 üzenetére
Ha van időd, sztem olvasgass vissza, mindegyikről volt már szó bőven.Amúgy a szokásos, a Denon picivel minőségibb ebben a kategóriában, de a Yamák sem rosszak. Bár utóbbi xx3-as sorozatát nem ismerem a gyakorlatból.
-
Dassler
őstag
Lebeszélés: ne vegyél ilyet
Amúgy én sem vagyok ezen "rendszerek" híve, persze tisztában vagyok az anyagi meg stb. feltételekkel, de ezeknél többniyre az van, hogy 5-6 hangszórón szól ugyanaz, ami amúgy kettőn szólna. Márha igazi mozi élmény a cél, akkor ezek a lehető leg meszebb állnak tőle. Persze iylen egydobozosból is van jó, de azokat is annyiért vesztegetik, mint egy külön komponenses rendszert.
Azért remélem nem keserítettelek el
Csak sokszor hallom vissza, hogy nem is oylan nagy durranás ez az 5.1....7.1, aztán max egy iylen berendezést hallott szólni.
Amúgy lehet teljesen jó egy iylen készlet, csak tisztában kell lenni a képességeivel, és nme full mozi + studio feelinget és minőséget (el)várni tőle, ennyi szvsz.
-
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2952 üzenetére
Na, akkor azt hiszem, kaptál valami képet, miylen különbség van hangfal és hangfal között, és bizony nem árt megfülelni vásárlás előtt, ha otthon ugyan 100%, hogy nem olyan körülmények között fog szólni, mint a boltban, de azért valami kialakul az emberben.
Madzag: mit miylen messzire kell elvezetni? Csak a hangsugárzó kábelek érdekesek számodra?
Hátulra a távolságtól függően 10m-ig sztem elég egy 2,5-ös réz madzag (kb 300 HUF-tól kapni), annál messzebbre érdemesebb lehet vastagabb (4-es, kb 7-800 HUF)). Pl egy sztem ár/minőségben elég jó a Neotech 1007-ese 500Ft/m körüli áron szerezhető be. Előre és a centerhez ugyan olyat használj - hangszínkép végett, mivel filmezésnél ezek eléggé együtt dolgoznak -. A frontokon valszeg zenét is hallgatsz sztereo-ban, és térhangzásúra kevert audio cd-ék esetében is a hang jórésze előről érkezik, ide érdemesebb lehet kvalifikáltabb madzagot használni - VDH, QED stb - saját tapasztalat alapján ár/minőségben én pl a QED Silver (XT) sorozatát tudnám ajánlani, 2500 körül van métere. Mélyhez teljesen jó választás 441SM (Neotech szintén) 1300 Ft/m körül beszerezhető - sztem felesleges drágább - összekő kábeleknek meg valami jobb fée HDMI (kb 5-10k közötti árom amik vannak 2-3m-es kiszerelésben) Sztereohoz a KHS-441-es sztem elég jó 1000Ft/m kb. Meg persze a mindenféle dugszok a madzagok végére. Nekem is ez a kábelfelhozatal itthon nagyjából.
Amúgy tényleg hallani kábelek közt is különbséget, egyik unalmasabb hétvégémen szórakozgattam ezzel, és tényleg másképp szól ugyanaz a hanganyag. Sztem ennél többet áldozni madzagokra nem feltétlen éri meg, átlagos felhasználóként, viszont a kinézett rendszered azért megérdemel egy kicsit jobbatbár embere válogatja. Nekem ezek vannak ,amiket fennt leírtam, próbáltam jóval drágább és olcsóbb madzagokat is, nekem ez elég.
-
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2944 üzenetére
A JBL az az erős/dinamikus típus. Én már hallottam párszor. Nem rossz, nekem kicsit túl tucis. moziban, meg basszusigényesebb zenékben eléggé überkirály. A H/K meg jól adja a lovat alá.
Én anno a Polkot vettem a JBL ellenében, mert ugyan az is nyers, de nem annyira gépies. -
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2937 üzenetére
Én a H/K-t venném, nekem tetszik a hangjuk, de te dönts, elvégre te fogod nyúzni - várhatóan - évekig. Hallottál már H/K erősítőt?
-
Dassler
őstag
Szia,
hát elég szűkös keret. Bizományiban elég lutri, franc se tudja, ki, hol, hogyan használta, bár egy jó bizományosnál azért talán erre is adnak. Nem ismerem az ide vonatkozó jogszabályokat, hogy mennyi infóval kell/lehet szolgálni az eredetről. Nem nyúlsz nagyon mellé, ha valamelyik nevesebb gyártó termékével próbálkozol - értem ezt inkább erősítő terén -. Ha főleg sztereóra lesz, ekkora összegnél nem feltétlen kéne törekedni az 5.1-re sztem.
Amikre érdemes figyelni, eleve a külső sérülések, főleg a csavarok környékén, ahol eltávolítható a burkolat. Ha látszik, hogy bütykölve volt, akkor rá lehet kérdezni, hátha tudják, miért. Attól még lehet jó, hogy vmit cseréltek benne. Kicsit gombokat is le lehet csekkolni - tekergetni, nyomkodni - hogy működnek-e rendesen (kapcsolási pontok meg hasonlók), de legjobban ezt is bekapcsolt állapotban teheti meg az ember, ezért ha van rá mód, érdemes lehet bekapcsolni, és meghallgatni is.
Amúgy új cumóknál az általad említett összeg, ami után elvárásai lehetnek az embernek, az sajna kicsit eltolódott manapság. Bár a jó cuccok régen is drágák voltak, inkább értem arra, hogy mi mindent adnak el "Hifi" meg "házi-mozi" címszó alatt. -
Dassler
őstag
válasz
Il Dottore #2927 üzenetére
H/K 255 is elég jó páros a JBL-lel. A Yamából a 861 sztem annyira nem jó, inkább az Onkyo a kettő közül a Wharfikkal. a JBL elég erőteljes hangokat produkál, gondolom az ES széria is, én a Studio L-t ill. a Balboát ismerem hangra, de elég hasonló felépítésű a Studio L-hez, az meg egy eléggé jó doboz sztem. Anno majdnem Studio-t vettem az RTi helyett, de a Polk nekem jobban tetszett.
-
Dassler
őstag
válasz
vargapdavid #2912 üzenetére
igen. Kicsit keresgélsz a fórumban, akkor még találsz infókat is róla.
-
Dassler
őstag
válasz
NoName?! #2873 üzenetére
Gondolom, előrébb jutottál vele
de ez ilyen, mindenkinek más a füle, ízlése. Ha tök nulláról kezd valaki, akkor kicsit egyszerűbb a dolog ajánlás szempontjából, mivel azért egyik nevesebb márkával se lehet nagyon mellé nyúlni, csak mindnek meg vannak a maga jellegzetességei (mnidh hangzás, mind funkció tekintetében) de ha váltani akarsz, akkor már van egy referenciád, nehezebb eldönteni innen, hogy te vajon jobbnak ítélsz-e meg valamit a jelenlegi berendezésedtől, vagy ugyanúgy gondolod-e, hallod-e mint mondjuk én.
Én egy NAD-325 Polk RTI A9-cel vagy CA 540-est vennék Rubicon R63F hangfalakkal sztereóra, az én zenei ízlésemhez előbbi jóval jobban passzol, a második az "muzikálisabb" konfig, de nagyon szép hangzású. Esetleg ha nagyon mindenes zenére kellene, akkor egy H/K 3490-est JBL Studio L 890-es dobozokkal. -
Dassler
őstag
válasz
NoName?! #2871 üzenetére
Szia,
mivel a PMA-500-ast konkrétan nem hallottam szólni, így érdemben nem tudok nyilatkozni. a 700-as valszeg nem sokban különbözik tőle a nagyobb teljesítményt leszámítva, az 1500-ös már UHC-és, de hogy ez megéri-e az árát, vagy sem...(?). A CA-nak meg egyszerűen másabb a hangja. Nekem jobban tetszik, mint a Denon, másnak meg pont fordítva.
Monjuk még az új H/K sorozatra is kivi vagyok (helyedben meghallgatnám), vmikor majd szánok is rá időt. Sztereóban 100k körüli áron esetleg a 3390 ill 3490 is szóba jöhet az újak közül, vagy a régebbi 970.
Kérdésedre válaszolva:
Igazság szerint - mint mindig - a meghallgatás a döntő. Ha te hallod úgymond azt a 30-50k különbséget - tehát annyival jobban szól, akkor igen, ha a te füled nem hall különbséget, akkor nem. -
Dassler
őstag
válasz
ambrus14 #2866 üzenetére
Legszívesebben a H/K sztereóját ajánlanám, viszont az dupla ár + JBL hangfalakat, amik megint nem az olcsóságukkal hódítanak, a te stílusodnak valszeg ez a páros feküdne a legjobban.
A zenei ízlésedet figyelembe véve jó lehet a Yamaha is - olyan jó kis összvér erősítők: nem nyújt kimagaslót, de negatív irányba sem. (HM erősítőben az 1800 ill 3800 viszont sztem elég jól sikerült darabok). Ebben az ársávban (50) ezekhez a zenékhez érdemes lehet meghallgatni a NAD C315-öt is. A CA-t nem ajánlanám ide, mivel az lágyabb típus, de nagyon szép hangja van. A trance az elég szépen szólna rajta, viszont a többi stílus keményebb hangzású (értsd viszonlyag gazdagabb mély ill. egyszerűbb-monotonabb dallamvilág frekvenciák szempontjából).
Hangfalban igazság szerint Quadral nem lenne rossz, esetleg Polk, ezek keményebb hangzásúak, de az kicsit más ár-(és hang)fekvés. Talán a Wharfedale vagy a SAL valamelyik készlete.
Sony-SAL: hallgasd meg, ha neked bejön, akkor ok. Kb passzol a zenei világodhoz. Én speciell nem szeretem annyira a Sony hangzásvilágát - ami nem azt jelenti, hogy rossz, csak nekem volt, ami jobban tetszett - ,a SAL meg oylan semleges, de ez én vagyok.
Szóval Summa: Yamaha-SAL-nál maradnék sztereóban 100 alatt. (+ vmi cd lejátszó)
Ha meg van több pénz, akkor H/K+JBL, de az 200+. (bolti árakkal számolva) -
Dassler
őstag
Ezt a kábel dolgot eléggé túl tudják variálni, az biztos. Sztem egy nem full high-end rendszerhez teljesen felesleges több tízezres madzagogat venni. Kimondottan HM-hoz teljesen megfelelnek a 300-800 Ft/m-es madzagok egy átlagos rendszerben. Zenénél tényleg lehet értelme ezüstözöttet venni mondjuk előre - tényleg szebben szól, max ennyi. Összekötő kábelnek meg sztem ár/értékben teljesen megfelelnek az 1000-2000 Ft/m-es pl Neotech kábelek. Véleményem szerint egyáltalán nem jobb annyival pl egy QED, mint amennyivel többe kerül (10-30e/m). (Egy megfizethető komponensekből állló rendszer esetén)
-
Dassler
őstag
válasz
Termi16 #2821 üzenetére
Ha zsúfolt a szobád, akkor érdemes lehet PC-ről nyomatni a házimozit. Ez esetben felesleges beruházni külön HM cuccba. Ahhoz ugyanis tér sem árt.
A Logitech 5500-asa elég jól szól filmezni teljesen megfelelő. Persze mégis csak egy PC-s készlet, de azok küzül sztem nagyon jó.
Ilyen készleteknél egyedül a kábelezés korlátozhat be. ezekhez ugyanis általában a kábel egyik végén fix - többnyire a szatelitekbe - így ha nem ér el valahova, akkor az ciki.
Az 5500-nál lehet, hogy nem így van, őszintén szólva még sose néztem meg - egyik havernak van - hangja viszont rendben van sztem a kategóriájában. -
Dassler
őstag
válasz
Termi16 #2814 üzenetére
Ebben az összeállításban talán a hangfalakat cserélném másra, bár mozizni egy kisebb szobában jók. Zenében nem az igazi egyik iylen "design" hangfal sem - kivéve persze a több100ezreseket - hangzásban, ha zenét is szeretnél hallgatni, akkor jobban jársz egy hagyományos, fadobozos hangfalszettel, 50-60 körül ki lehet fogni elég sűrűn akciós Wharfi, Heco vagy Rubicon készleteket, mindegyik azért hallhatóan szebben szól. A mély meg az erősítő ebben az árszegmensben elég jó sztem.
DVD lejátszót, ha mégis külön veszel, akkor ebben a 10e kategóriában kb mind1, de azért érdemesbb az ismertebb cégneveknél maradni itt is. Ha kicsit jobbat szeretnél, akkor Pio mondjuk, mostanság nem követtem nyomon, hogy van-e olcsóbb modelljük.
Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest