- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Aktív témák
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Stubi28 #50312 üzenetére
tudod az a baj,h minden kategóriára igaz, hogy izlés dolga. és akkor még van oylan is,hogy van aki a természeteset keresi, és van, aki az igzalmasat. olyan cuccok nem nagyon vannak,amik mindekinek tetszenek.
elején érdemes azért használtat venni, hogy otthon megtudd,egyáltalán kb mit keresel. csereberélsz,aztán 1-1 konkrét dolog végleg otthon marad. és amig használtan vásárolsz,nem buksz nagyot.
-
bajnokpityu
félisten
kb 1 hónapja jártam utóljára a DACos fórumban.besokalltam,hogy ha nem mérhető a differencia a cuccok között,akkor nincs is. 2 különböző árkategóriájú, teljesen ellentétes karakterű dac chipre épülő DACról leírták,hogy nem különböztethető meg a kettő egymástól. ment az éljenzés,h végre le mert irni ilyet valaki. az, hogy esetleg nem ez volt a gyenge láncszem,vagy,h nincs füle hozzá,az meg sem fordult. megy a népbutítás, és én meg placebótól szenvedek, h tápkábelt csereberélgettem,meg, hogy hangfalkábel helyett simán jó a kerítéskábel, hisz mind vezeti az áramot.
meg mi a francnak nagy keresztmetszetű tápkábel,meg mittomén.borzalmasan lesüllyedt a prohardver fórum szint. most úgy látom,h alulmúlja az AVXet. tisztelet a kivételnek.
kéne egy olyan hely, ahova van értelme járni, eszmét cserélni, és valamennyire fül minőség alapján szűrve vannak az userek. vagy nem is tudom, hogyan kéne csinálni.
-
bajnokpityu
félisten
no,legalább felpezsdült az élet,a nagy egyetértésben.
én csak azért nem válaszoltam rá,mert én a hecokat,magnatokat kb 8-10éve hallottam utóljára.azokra egyáltalán nem volt igaz az állitás,és egy heco azért nem hiszem,h teljesen elk*rvul.de tényekkel nem tudtam igazolni...sőt, wharfiból a VReket sem ismerem,csak elmondásokból. -
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #50014 üzenetére
mármint Oehlbach?
milyen hangfal őkelme?
és akkor mit cseréltél le?az rp63f-ben gyárilag sodrott,
kb 2-4mm2es átlátszó szilikonszigetelésű kinai vezeték volt.a negativ szál(meg néha a pozitiv is) ezüstözött,a potiziv meg sima réz.
és köszönöm. cserébe 1x meg kell hallgassátok
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #50011 üzenetére
és még csak most kezd melegedni a nagy rotel hátam megett... (eddig csak a 2es számú rotin ment a kis dacról.
borsódzik a hegedűtől.rég volt ilyen.
párom most szól,irjam meg, sokat segített
Ginola:közben megtaláltam a dobozát a cseremagasnak.20mm-es műanyagmembrános megy pöccre a gyári helyére.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #50008 üzenetére
ha nem is nonstop,de összesen kb 3 nap volt.10x ki-be pakoltam a mélyhangszórókat a tömés miatt, 3-4 alkalommal a közepet,mert olyannak tűnt,mintha a fázist elszúrták volna a sárgák,és azt hittem okosabb vagyok.
aztán kiderült,h részben okosak voltak ám a tervezők,és nem spórolás,meg hanyagság volt.
szóval a váltó felét újraépítettem,kikerültem a nyákot,újrakábeleztem Hivox kábeleivel,stb...
hangban?hát izé,17Hzet ki tudja adni(frekigenerátor programmal a kis kinai dacon mértem- azt sem tudom, hogy jöhet ki ilyen hang,de alapvetően mindegy),ha feltekerem, 20Hzen remeg a kanapé,és egyébként is én mércémmel szépen szól. szinpad teljesen körbevesz,és a magasok is tisztábbak lettek.
azt nem mondom,h egy új hangfalat kaptam,mert azért nem nulláról indult,de mindenképp megérte a munkát,pénzt.
-
bajnokpityu
félisten
kész a finomhangol rubi
-
bajnokpityu
félisten
válasz
axwel18 #49942 üzenetére
hja,meg jó nehéz is,tehát biztosan jó.
későbbi viták elkerülése végett kérlek ennyi alapján ne ajánl.v tedd hozzá,hogy szerintem jó,de hallani még nem hallottam.vagy ha hallottad,akkor milyen köritéssel.mert igy félrevezeted az embereket. és asszem ez mindannyiunkra igaz...
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49912 üzenetére
valóban az a baj,hogy nincs más fórum,ahol normálisan lehet hirdetni,és még forgalma is volna.avxen ellenben olyan emberek tudnak hirdetni, akik pl nem veszik észre,hogy úgy adják el a hangfalat,h be van nyomva a porvédő,meg rezonál valamelyik cséve...
ugyanakkor csomó cuccot jó áron el lehet adni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49907 üzenetére
én csak a dp880at hallottam.amennyibe kerül(használtan 40-50e körül lehetett megvenni)annyiért pl nagyon jó.nekem inkább az a bajom,h csomó dologban nem egyezett a véleményünk.ami szerinte jó,sztem hót szar,ebből volt pár eset.irásai alapján.
szerk:inkább ide sem irom be,még végén kitilt az avxről.aminek a hirdetési rovata azért komoly érték..
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49725 üzenetére
mondtam,h akarok, de hozzátenném, Te laksz kb a legmesszebb.
nem ér csesztetni. egy beleköthetetlen focalt végre szeretnék hallani
De cserébe kötelező lesz hozzám is eljönnöd
A roti mellett lesz egy éppen véres szájú dobi is.Patice: ez aljas volt
de Neked elnézem
tudom,h jobb hangot fogok hallani, de ez számomra inkább jó,mint rossz. Megtudom,h milyen irányba kéne tovább mennem.
Sanci: Mivel kb 1db nulla a kettő közötti árkülönbség, nem szeretnék versenyt csinálni belőle. Meg egyébként sem kéne,h egymásnál való fülelés ilyen irányba menjen, ha erre gondoltatok... Ha ilyet akartok belőle csinálni, akkor inkább kihagyom...
buzukival nem indulok WRX ellen,mert nem sok értelme lenne. De azért remélem, nem úgy megyek haza,h felgyújtom a rubit,rotel láncot,h mekkora kotvány.
Annyit tudok a sajátomról, és ebben eddig mindenki megerősitett,h annyi pénzből,amit rászántam,nem lehet jobbat kihozni. plusz nagyon szeretem,és ezen sztem nem fog változtatni a tali sem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49720 üzenetére
na de az jól is szól
amúgy én párom sem túl hárklis. függetlenül,h nem szól úgy -
bajnokpityu
félisten
párban.
erőre?
talán 40v 50Wosak. elég nehezen hajtható dobozokat próbáltam már otthon kb 40nm-en kihajtani,azt hiszem a maximum 1/3potiállásnál volt.de emellett nem értettük egymás szavát.normálisan kb 1/4eden hallgatom saját,aránylag érzékeny dobozaimmal. olyan 7W csatornánkénti teljesitményt kellhet neki kiadnia,hogy ne értem a szomszédot. -
bajnokpityu
félisten
hogyhogy mit tud?
gyárilag egy jobb fajta használtan 100,ujonnan 300rugós hangfalat már nem tud kiszolgálni.tuninggal meg már simán.és,ami nekem háttérzenének jó,az másnak mást jelent.nekem a háttérzene azt jelenti,h kiugró hibája nincs.mint pl egy kef iqnak,hogy messzire ne menjek.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #49696 üzenetére
és ehhez hozzá játszik,h a squeezeboxhoz 3 megkérdezettből 3 hallotta a difit digi kijáratnál is,hogy milyen tápról mennek.
hogy ez a kapcsolóüzem okozta zaj-e ami az erősitőben csapódik-e le,vagy jitter,nem tudom.szedem össze az alkatrészeket bontóból, és építek sztem egyet.vagy ha elakadok, és valami túl drága lenne,csináltatok.
Patice:valóban egész jó volt annak a samunak a hangja.ugyan más volt kicsit a lánc,de megkockáztatom,h hozza a logi analóg hangját.de legalábbis körülbelül.ami nem rossz,tekintve,h nem erre a célra építették.
olcsó dacot optikain utánakötve szerintem rosszabb lett a hang.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #49665 üzenetére
valami hm erisitobe?
azt elhiszem, h nem hallod.
nagyon pici a felbontasuk.logi analogot sok dac veri, csak legyen mogotte lanc, amin kijon a difi. a hm erositok zome kapasbol elrejti a lenyeget.
talan hetvegen kiprobalom popit digi forrasnak.analog forrasnak nem hiszem, h egyaltalan ki akarnam probalni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49660 üzenetére
tudom én.emlékszem.de ettől még verset költeni lehet nem?
erről szól úgyis a hififórum....
v házimozi,v mifene.amúgy nem olyan nagy dolog kocsi árát beleölni a hifibe.buzukim nem hiszem,h ér annyit,mint pl a rubi szettem.szivemnek biztosan nem
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49656 üzenetére
előre is bocsi: hát nem Te adtad el az asszony kocsiját, egy jó kábelért?
Ed Parker:nézd, bizonyos szinten már többet használ egy kábel cseréje,mint egy aktiv elemé.okát nem tudom.talán nem is érdekel miért.cefetül sajnálom kábelre a pénzt,de mit csináljak, ha az a tetves drága kábel jobban szól?
és az sem érdekel,ha nem lehet a mai mérésteknikával kimérni.az sem érdekel,ha összeesküdtek a lemezgyárak,hogy csak x kábellel fog jól szólni.ha jól szól,akkor igy jártam.
pl az spdif szabvány egy rohadék húzás volt.tcpip idejében kihozni egy ilyen fos szabványt... -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #49650 üzenetére
nézd. olcsón is lehet nagyokat zenélni.én sem azért költök mindig egy picit a láncra,mert elégedetlen vagyok vele.inkább keresem,hol lehetne újabb kis pénzből még jobbat kihozni.
aztán persze el-el száll az emberrel a ló.nekem a múlt héten volt ilyen,el sem merem mondani,mert a sok okos PHs fórumozó(nem a helyiek) elküld a csába,miért nem keritésdrótot kötök kábelnek.hisze mindegy,vezeti az is az áramot....
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #49638 üzenetére
xtremetuning
BBéci
-
bajnokpityu
félisten
ma este végre megszólalt 1 db tuningos rubi. kellemetes
de hogy jobb-e még nem tudom.1.5Won megy 1 db hangfal a hátam mögött.csak annyit érzek, h jól énekel Rúzsa Magdi
közben meg remeg az asztal.de kéne neki vagy 3-4 nap nonstop,h forrasztás kialakuljon.addigra talán( haha) elkészül a másik oldal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Sotime #49234 üzenetére
nem tudom,h milyen difik vannak HDMI kábelek között,csak a többiek elmondása alapján.
nekem 1 méteren kell átvinni a jelet újabban.egy (kb 10rugós)olcsó 5m kábelen ati 6450ről néztünk filmet, gépről alaplapi koaxon jött ki a hang.
majd váltottam popcorn hour a200ra,1 méteres, igényesebb(gyári) kábelre, és az erősitő kapta a hdmin a hangot. igy jelentősen jobb hangot és képet kaptam. az alaplapi koax kimenete amúgy nem borzasztóan rossz forrás.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Sotime #49231 üzenetére
neked nem, akinek meg sok pénze van,vesz drága kábelt.
sokszor bebizonyosodott, hogy olyan teszteljen,aki ért hozzá.plusz vannak a kevéssé mérhető,de szembe-fülbeszökő különbségek.
azaz pontosság kedvvéért,itt még ilyen is eretnekségnek számit: szerintem hallható különbségek...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
feketeibiza #49192 üzenetére
nem azt mondtam.ugyanolyan rossz az összesben.
de valami brutálisan felborult hangképe van az 500asnak.még jobban felborult a 400asnak.ami ott még tökös,dögös,az már nagyon sok az 500asból.
szerintem
)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
feketeibiza #49182 üzenetére
hangban viszont sztem a 400as a "legjobb".300as nem elég tökös,500asban meg már nagyon elborul a légtérfogat és a membránméret aránya.plusz az összesben gyárialg borzalmas a magas.kisebb és rosszabb,mint a többi.
ricsik:nem a ph húzza alá,hanem a böngésződ
-
bajnokpityu
félisten
válasz
feketeibiza #49149 üzenetére
optikán,koaxon nem meg át a hd.
ez az erősitő feldolgozni nem tudja a HDt.csak analógon tudná fogadni a dekódolt HD audio jelet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
feketeibiza #49144 üzenetére
ad 2. azon a malacon nincs hdmi.akkor hogy tudná a HDt?????
-
bajnokpityu
félisten
válasz
feketeibiza #49144 üzenetére
tudja a HD audio szabványokat: csak épp semmit nem profitál belőle...
-
bajnokpityu
félisten
hmm, rákeresve a hosszra, ezt találtam wikin:
"Although no maximum length for an HDMI cable is specified, signal attenuation (dependent on the cable's construction quality and conducting materials) limits usable lengths in practice.[65] HDMI 1.3 defines two cable categories: Category 1-certified cables, which have been tested at 74.5 MHz (which would include resolutions such as 720p60 and 1080i60), and Category 2-certified cables, which have been tested at 340 MHz (which would include resolutions such as 1080p60 and 2160p30).[62][66][67] Category 1 HDMI cables are marketed as "Standard" and Category 2 HDMI cables as "High Speed".[1]
A cable of about 5 meters (16 ft) can be manufactured to Category 1 specifications easily and inexpensively by using 28 AWG (0.081 mm²) conductors.[65] With better quality construction and materials, including 24 AWG (0.205 mm²) conductors, an HDMI cable can reach lengths of up to 15 meters (49 ft).[6"
szóval a high speed kéne+jó kábel felépítés,és még ekkor sem biztos nagy távolságon az átvitel.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #48924 üzenetére
Tonyonak ilyenje van. gyári állapotban nekem éles a magasa, de a közepe,mélye nagyon jó.
Hivox szerint tuniggal el lehet tünteni az élességét.Dorian:nem mennek le a 20-25ös mélyek annyira,mint a hecoink.nem a hangerő miatt kéne a 30cm,és ezen a szobaméret nemigen változtat.
És igen, a nagy Piokat én is ajánlottam figyelmedbe. Szerintem jó páros lennének a dalikkal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #48879 üzenetére
ha y egyik ágába dugsz RCAt akkor is meg fog szólalni, vagy ha a hangfalbemenetre kötsz erősitettet szintén. utóbbi nyilván rosszabb minőségű lesz.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #48735 üzenetére
kis mocsok,hja...
és még a rubit is darabokra szedtem,hogy még jobb legyenBBéci: egyébként olyan szempontból fekete lovat vettem anno,hogy messze nem futotta ki magát a rubi a streaméknél. az a 356os nad + a düne analógon eléggé kevés volt hozzá.és még igy is tetszett.
Most azért szedtem szét,mert most kezdtem úgy érezni,hogy talán rajta kéne okosítani.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #48694 üzenetére
ezért veszek csupa 15-30éves cuccokat abból,amik kevéssé fejlődnek.füles,gép melletti hangfal. ezeken maximum az egészet egyben bukhatom,hogy nincs alkatrész.
de szerencsére ebayen még ez is volna...
most pl vettem a prosonokat,és ugyan marha jó hangfalak,de még ezen is bukhatok,hiába akciósan vettem -
bajnokpityu
félisten
válasz
spiky03 #48648 üzenetére
nem nagyon figyeltél. a Behringer azért sokkal az ilyen jamok fölött van.és sajna mozinál idővel megbosszulja magát a rossz hang.meg hogy nézel zenei DVDt?
120kból használtan,nagy szerencsével ki lehet hozni a hangfal felét,hogy 2-3évnél tovább bird ki.erősitő sztem nem fér bele,az önmagában vagy 60rugó.
-
bajnokpityu
félisten
a behringer után sztem nem lesz elég jó a concept.a concept rátesz a mélyek tetejére,és a közép,magas is hiányos. moziban sztem hosszú távon sem a subot,sem a centert nem lehet nélkülözni.az álló hangfalakat inkább,mert a monitorok is simán,tartalékkal lemennek 80Hzre,itt meg már dolgozik a sub.
30cm-es subot ki lehetet fogni hecobol 20-25e körül,ez nem veszélyes.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Lightyear - befektetési app
- Jelszókezelők
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- World of Tanks - MMO
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Drón topik
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest