- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
v.attis
őstag
Na, most vagyok a legboldogabb! Nekem nincs erősítőm, így nem is izgulok, hogy búg-e vagy sem! A régi Videoton erősítő, meg tisztán hallhatóan búg, nem kell hallgatózni! Zsíííír!
-
Móci
addikt
Jó rég írtam már, de most jutottam el oda, hogy lassan összerakom az év eleje felé megvásárolt szettemet. Nyáron megtörtént a festés, szobaátrendezés. Féltem, hogy kevés lesz a kábel, de pont elég lett a hátsó hangfalakhoz. A center még nincs bekötve, majd az új gépasztal után kerül az őt megillető helyre.
Kb. így kuksolnak a hátsók a szekrény tetején. Nem tudom, hogy meg kellene e őket dönteni, vagy nem.
Irányban jók, bár a jobb talán 1,5m-el távolabb van, mint a bal.
Hiába nem teljes a szett, nem bírtam ki, hogy egy-két mozival ne próbálgassam őket. Kicsit 'dobozhangjuk' van, valószínűleg kell még bőven beállítani ezt-azt (igyekeztem őket beforgatni a sarok felé).
Ha lenne valakinek pár tippje, megköszönném."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
BBéci
legenda
Átlagos 270 centis belmagasságot feltételezve a hangdobozok rettentő magasan vannak, ráadásul a másfél méter eltérés a távolságukban irtó gáz.
Első lépésként húzd előrébb a szekrény széléig, aztán gondolkozz valami normális elhelyezésen!(#16604) Dictator^
Még szép, hogy kikapcsolt állapotban nincs zaja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi0604
őstag
Nekem sem a favorit, de a reha-t hallottam egy 608-as onkyoval és nem volt rossz a hangja, mondjuk szerintem inkább "csak" modern zenén érzi jól magát.
A callisto-t egy Denon 1311-el hallottam nagyon rövid ideig, kicsit kopogós volt, de nem is volt bejáratva.
Példának hoztam fel, hogy számára egy hallgatást megérhet.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
törölt tag
Hangfalaknak ugye járódnak még de nemcsak hogy magasan vannak hanem feléd kellene fordulniuk. Épp azért is van dobozhangjuk,mert a magas tartomány nem szóródik annyira,mint a mély.Eleve nem mögéd hanem melléd kellene tenned ezeket! Helyes magasságuk kb 110-150 cm.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Hát nem vagyok túl nagy hifista, Én is tanulgatom a 'szakmát' és majd jövőre vágok bele, de annyit elmondhatok tapasztalatból, hogy a legrosszabb hely neki a szekrény teteje. Inkább vegyél állványt hozzájuk, vagy polcra tedd őket. Személy szerint nekem fém felfogatással szerelt üvegpolcok lesznek, de még így is tüskéken lesznek a hangfalak és úgy mennek az üveglapra. A többiek el tudják mondani a helyes magasságot, hogy hova kellene tenni őket.
Látom a szekrénysorból, hogy nincs jobb dolgod neked sem, mint nekem. Mondjuk nálunk annyival könnyebb talán, hogy a szekrénysorban van a tévé pont középen. Fölé megy majd a center és ahogy nálad, esetemben is két szélen vállfás szekrények vannak, így eléjük megy majd a két álló front. Egyik ajtót majd nem tudom használni a szekrényből, de ez van...
Hátúl a kis surroundok mennek majd a polcra. Ahogy itt kivettem egy-két hozzászólásból a háttereknek kicsivel magasabban kell lenniük, mint a frontokak. Nálam ha kb 1 méteres frontok lesznek akkor kb 140-150 centire teszem majd a háttereket. (ha rosszúl értelmeztem ezeket a magasságokat, akkor elnézést miindenkitől, de már nem is egyszer olvastam ezt a magasság különbséget). -
BBéci
legenda
válasz v.attis #16609 üzenetére
A THX ajánlás szerint fülmagassághoz (ami optimális esetben megegyezik a frontok magassugárzójával) kell méretezni a surround dobozok elhelyezését. 60-90 centivel magasabbra célszerű azokat tenni. Ettől persze el lehet térni, egyéni ízlés szerint.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Móci
addikt
Huh, ez bizony gyors volt! Köszönöm a segítségeket, lassan kezd összeállni a kép.
A biztonság kedvéért leskicceltem a szobát paintben (nem röhögni!).
Nincs egyszerű dolgom sajnos a hangfalak elrendezésével (pl. a bal front 130 centire van tőlem, a jobb front 190-re)
A kép ne tévesszen meg senkit se, a szoba kb. 5x5-ös.
A mestermű.[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
BBéci
legenda
-
-
törölt tag
Oké,megnéztem. Teszem fel a PC helyén van a monitor. és a center,mert ugye a front az első ,surround a hátsó.
Frontok ki a sarokból! Az asztaltól kb 1-másfél méterre legyenek kb.
Az egyik surroundot az ablak éz a szekrénysor közé,másikat vele szembe a szembeni falra tenném. -
Móci
addikt
válasz #09634560 #16616 üzenetére
Jól gondolod!
A fallal az a gond, hogy az ablak meg a szekrény között talán 50 cm távolság van, így az ajtó nyitása elég necces lenne.
Az ágy meg az asztal közé sem tudom tenni a jobb frontot, mivel ott sincs elég hely hozzá.
A legegyszerűbb megoldás egy szekrénysor csere lenne, de arra most nincs keret.[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
azt írtad, hogy 5x5-ös a szoba. és nem tudod úgy arrépbb tenni az asztalt, hogy a jobb végéhez férjen az egyik front? Há mekkora ágyad és asztalod van neked?
Ebben a helyzetben nem sok megoldást látok. Esetleg kidobálsz onnan egy szekrény elemet, vagy átteszed máshova. Vagy tényleg egy állványra teszed a két hátteret és kerülgeted mikor a szekrénynél jársz. -
BBéci
legenda
Hány centi átlójú tévét/monitort nézel?
Ahogy már olvashattad, valahol a középpontban kellene ülnöd, a frontokkal egyenlőszárú háromszöget képezve. Láttad a THX ajánlásokat? Nincs az a rendszer, ami a vázolt elhelyezéssel elfogadható eredményt adna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Móci
addikt
24"-os monitorom van. Igen, a rajz valóban szar, de hirtelen erre futotta.
Szóba kerültek az állványok is. Állványokkal az ülőpozíciótól 160 centire meg tudnám oldani a hátsókat, igaz maximum kerülgetném őket.
Más megoldás nincs jelen esetben, ami nem azzal járna, hogy kidobnék szinte mindent a szobából.A frontokat is csak így tudom használni, mivel ha arrébb tenném az asztalt, pont rányílna az ajtó. Az ágy sem kerülhet sokkal arrébb, mivel így is csak kb. 15 centire van a radiátortól.
Fényképeket megpróbálom, ha sikerül értelmes minőséget produkálni, felteszem őket.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Értsd meg, a frontsugárzók nem lehetnek ennyire messze egymástól, szinte közöttük ülsz. Nem lesz egységes térhangzás.
A 24 colos képátló tényleg csak monitornak való, ha 1 méternél messzebbről nézed, sem a full HD előnyeit, sem moziélményt nem élvezheted.
Nem a szekrénysorral van baj, több sebből vérzik ez a projekt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Móci
addikt
válasz nismoka #16630 üzenetére
Én legszívesebben kivágnék mindent, maximum egy hűtőt tennék be sörrel a szobába, s kinevezném moziszobának.
Mesterséges fénnyel ennyire futotta, szerintem használhatóak. Galéria
BBéci: értem én sajnos. Ezért is kérdeztelek meg Titeket, hogy mit lehetne tenni. Ha más nem marad, akkor vagy eladom az egész szettet, vagy marad a két front, s a mostani erősítőt lecserélem egy sztereóra. Nem szívesen tenném egyiket se, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Utopista
tag
Igazad van, bután fogalmaztam. A lényeg, hogy nem egy szoprán asszonykórust kell tökéletesen megszólaltatniuk.
Tudom, hogy házimozi-hoz kell SUB, majd egyszer, addig is a mama nyugodtan meg tud ülni egy helyben.
Szó sincs arról, hogy nem szeretném meghallgatni, amit veszek, sőt. Épp ezért szeretnék tanácsot kérni, mi az amit érdemes fontolóra venni. Kérdezhetném azt is, hogy mit nem! Mindent nem lesz lehetőség meghallgatni, főleg a környéken.
Senkit nem kérek arra, hogy mondja meg mit vegyek, azért annyira naív nem vagyok. Nem veszek meg valamit csak azért mert valaki azt mondja, hogy: "ez jó".120e forintért már egész jó hangú dobozokat lehet kapni
Pont arra vagyok kiváncsi melyekre gondolsz.
senki nem fogja kiválasztani, neked kell azt megtenni, méghozzá meghallgatás után
Persze, hogy nekem kell kiválasztani, mert ami Neked tetszik, az lehet nekem nem. De ha így nézzük, akkor nem kell senkit lebeszélni az SAL-ről se, lehet neki az a hangzás jön be. Én nem azt szeretnék.
üdv.
-
MaTTeS
senior tag
Nem félsz, hogy éjjel kirúgod vagy kivered a jobb front hangfalad membránját?
Én konkrétan azért nem merem levenni az előlapját/borítását a hangfalaimnak, mert éjjel, ha kimegyek a slozira, akkor a dülöngélés közben nehogy beletenyereljek a membránba vagy belenyúljak a csipogójába (ajtó mellett van). -
BBéci
legenda
Az üres, kopár szoba sem alkalmas házimozinak.
Bármilyen rendszert állítasz össze, a jobboldali hangdoboz nem maradhat az ágy mögötti sarokban. Megkerülhetetlen szabály, hogy az állódobozok mindenféle faltól legalább 70 centire legyenek! Sarokban SOHA!!!
A monitorodhoz a sokat szapult, ám a maga kategóriájában kiváló Logitech Z-5500 való, azokat bátra elhelyezheted 1 méterre magadtól, talán a center sem lenne túl közel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dictator^
veterán
Onkyo TX-SR 508-asba papír szerint directbe (tehát nem oldalról) nem lehetne bedugni a banándugót.
A manuáls sem írja.
Van den Hul Wind (mk2) kábel van nálam egy nem tudom milyen fajta banándugóval (átmérő?!) és nem megy bele az Onkyo 508asba szemből. Tipp? Van kisebb átmérős banándugó? Esetleg ebbe nem ajánlott banándugózni?
link
Hasonló van itt , kigömbölyödő és nem megy bele.Képet javítottam.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #16639 üzenetére
Az európai piacra szállított erősítők hangszóró csatlakozóiba, valami idióta szabvány miatt kis dugaszokat tesznek, amiket ki lehet piszkálni. Remélem az Onkyo 508 is ilyen, most nincs időm utána nézni.
-
Móci
addikt
Hmm, Z5500... lehet, hogy végső esetben az lesz, ha más nem marad...
Egyre jobban tetszik a bozont-féle megoldás, bár akkor cserélni is kellene sajna.
Azt még megpróbálom ma, hogy a jobb frontot kiveszem az ágy mögül, s berakom az asztal mellé. Talán meglesz a 70 centi hátrafelé is..."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
-
bozont
veterán
Köszönöm, bár még egy kis finomításra szorul a dolog, a front és surround tartó polcokat még lejjebb kell fúrni néhány centivel festés előtt. Nem számoltam azzal, hogy ha későbbiekben lecserélem a hangfalakat, azok nagy valószínűséggel jóval nagyobbak mint ez a JBL és a bal oldalra nem férnek majd el a tető megtörése miatt. A kiszemelt Polkaudio TSI200 majd 40 cm magas ha jól emlékszem, bár még nem biztos a dolog. Előbb kipróbálok több félét is hogy szólnak ilyen közel a falhoz.
Szerinted milyen kialakítású sub lenne a legmegfelelőbb? Nincs túl sok lehetőségem az elhelyezésre, de az asztal bal oldalán nem hiszem hogy túl jó lenne. Esetleg még a szekrénysor felé tudnám elhelyezni és akkor magam felé fordítva jobb irányból szólna. azért is kérdezem, mert amikor filmet nézek akkor hátrébb ülök az ágyra és úgy erősebben szól a mostani elhelyezés szerint, néha állítani kell rajta.
Gombinyó
Valamelyik ilyen nagyobb áruházban vettem (Baumax és társai), még néhány éve a Genius miatt, de az átrendezés miatt egy-két polc nem volt megfelelő méretű, így újat gyártattam egy asztalos műhelyben. Nem vészes 1-2 ezer forint/polc, tartót meg nézni kell hozzá, vagy ha van olyan ismerős aki ért a hegesztéshez és van is gépe hozzá, akár gyártatni is.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Én is vakartam a fejem egy darabig, maikor annó megvettem az AVR-t. Aztán győzött az erőszak, kikapartam a fekete biszbaszokat (gondoltam akármi is legyen ez, nem kell ide ) és bele a banánokat.
Ja hallgatóztam előbb erősítő-búgás ügyben: Tök csendben is csak akkor lehet valamit hallani, ha konkrétan hozzáér a fülem, tehát gyakorlatilag semmit. Dehát ezt is vártam el...
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
madgie
titán
-
v.attis
őstag
A szekrénysort átteszed a másik falra. A kisasztalt az ajtó mellől kidobod a francba onnan.
Ahol most a szekrénysor van, az a falad üres lesz. Az egyik sarokból kiindúlva összerakod az egész mozi rendszert és a két háttérsugárzót állványra teszed. Ha minden igaz marad egy kis helyed az ágynak és lesz egy kis mozi kuckód.Csinálj méretarányos makettet és azt tologasd, mielőtt szétbombázod a szobát. Csak papír és olló kell hozzá. Ja meg mérőszalag, ceruza, számológép.
-
Dictator^
veterán
Srácok Onkyo TX-SR 508-asban ha banándugót akarok használni, valaki próbálta már kivenni azt a kis biszbaszt innen (Középről!)?
Hogy a banándugó faszán bemenjen?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs