- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pszicho
tag
válasz
alphamooncam #171326 üzenetére
Beállítás ügyileg mindent kipróbáltam. A film mkv, amit tud olvasni az USB és magát a filmet le is játssza. Hangot nem ad ki optikai kábelen.
Fejhallgató kimeneten AUX -ra kötve elég jól szól. 2 csatornáról generál 5 csatornát. Ez a maximum, amit ki lehet hozni belőle, az erősítő miatt.
Maga az AC3 hang kódolás is jó.Ezt a fajta kódeket (ViDEO.CODEC...: X264 [DXVA]) nem tudja, viszont mégis megy a film 1080 p minőségben. AC3 és dolby, dolby digitalt is tudná a tv és az erősítő is.
A tv menü beállításán nem lehet annyi dolgot állítani, mint a készülékeden.
Nálam kevesebb opció van, már néztem.A Philips papírjában is az van, hogy a digital in, out kimenet egy külső DVD felvevő csatlakoztatására van, amivel DVD -ről lehet másik DVD re másolni.
Bár én reménykedtem benne, hogy lehet csatlakozni is vele 5.1 forrásra és megy az átvitel, de sajnos nem. Nem mai már az erősítő, akkor még a DVD lejátszók is újnak számítottak mikor vette, nem az 1080 p filmek.Apumé a masina és csak neki segítettem neki, de már nem akar rá költeni.
Köszönöm szépen a segítséget és, hogy időt szántál a dologra.
-
Pszicho
tag
válasz
Kapanyél #171325 üzenetére
"Az erősítőd - szerintem - nem képes külső digitális jelfolyamból dekódolni"
Szerintem sem.
A Philips házimozinak inkább ahogy írod te is az a digital in aut kimenet arra való, hogy külső DVD felvevő másolót lehessen csatlakoztatni. A régebbi típusoknál, ahogy ennél is DVD -t lehetett átmásolni egyik DVD slotból a másikra.Sehogy nem jött 5.1 hang.
Valószínűleg csak külső erősítővel megoldható, aminek van optikai csatlakozása.A rendszer apumé, és ő már nem igazán akarna rá költeni.
Köszönöm a segítséget. -
Pszicho
tag
válasz
Kapanyél #171321 üzenetére
A tévé sajnos nem tud pass-through-t az optikai kimenetén.
Érdekelne, hogy mi a különbség a 2 csatlakozás között a szállított jel minőségére vonatkozóan?
1. csatlakozás: a hang optikai kábelen jön, egy olcsó átalakítón keresztül coaxiálisan kijön és az erősítő digital in bemenetében végződik.
2. csatlakozás: a hang coaxiálisan kijön és az erősítő digital in bemenetében végződik.
Van e nagyobb jelvesztés az 1. esetben?
Olcsó konverterről beszélünk.https://aqua.hu/kiegeszitok/oehlbach-digicon-oc-optikai---ko..
Köszönöm.
-
Pszicho
tag
válasz
Kapanyél #171321 üzenetére
Menüben ezt írja ki a hangkimenetre.
nagy méretben a kép:
https://kepkuldes.com/image/9OYo1d"Másik megoldás inkább elméleti, mivel szinte alig van olyan külső médialejátszó, amin van 5.1-es analóg kimenet (RCA)."
Koaxiális kábel kimenet is jó, amivel csatlakozni lehet az erősítő digital bemenetére.
Xiaomi Mi Box SSajnos az erősítőn se hdmi, se optikai lehetőség.
Aux csatlakozás pedig csak 2.1-et vesz fel.
Marad valami külső médialejátszó egység, amibe usb rakható és koax csatlakozásos. -
Pszicho
tag
Sziasztok!
Van egy LG tévénk, aminek az usb tárolójába dugtam egy pendrive- ot.
Pendrive -ról szeretnék lejátszani egy HD mkv filmet, ami képes 5.1 hangra.LG 37LE5300
Itt találhatóak a tulajdonságai:
https://www.digitalko.hu/720p-hd-ready-felbontasu-led-tv/lg/37le5300/kép a tévéről:
nagy kép: https://kepkuldes.com/image/9Uj8FZ
Szeretném összejátszani egy régebbi típusú Philips házimozival.
Philips MX5700D
Itt találhatóak a tulajdonságai:
https://www.download.p4c.philips.com/files/m/mx5700d_22s/mx5700d_22s_pss_.pdf?_gl=1*1m7dx0*_ga*MzQyMzQzMTkzLjE2MjA3Mjc0NzA.*_ga_2NMXNNS6LE*MTYyMDc3MzEyNS4yLjEuMTYyMDc3MzE0MC40NQ..&_ga=2.254076810.306224317.1620727470-342343193.1620727470kép az erősítő ki/bemeneteiről:
_______________________________________________________________________________________
nagy kép:
[img]https://kepkuldes.com/images/aea99f08d1455cb0108b34c03649011c.jpg[/img]Amire rájöttem:
tévé oldalán lévő fülhallgató kimenet
kábel, aminek egyik vége egy jack, másik 2 vége 2 RCA kábelA fülhallgató kimenetet összekötöttem a kábellel az erősítő AUX bemenetére.
Az USB film- nél volt hang is. Gyanítom, hogy a hang csak egy 2.1 -ről generált többcsatornás hang volt, ami minden hangszórón megszólalt. A fülhallgató kimenete ugye csak 2.1 -et tud továbbítani. Számítógépet, laptopot nem szeretnék összekötni tévével.A kérdésem az lenne hogy oldható meg, hogy igazi 5.1 hang legyen hallható?
Tudom, hogy régi a házimozi, de ha esetleg átalakítóval, külső dvd egységgel megoldható lenne az is érdekel, bármilyen lehetőségre nyitott lennék, ami olcsóbb, max 25 ezer forintig.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Háztartási gépek
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Óra topik
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged