- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Aki Concept árban nézelődik és nem fél az ebay-től, Angliában relatíve gyakran van MA RS eladó.
(#57686) Patice: Ünneprontó.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #57559 üzenetére
80ért már lehet jó dobozt venni. A Dali C6 is ilyen. De mindenre igaz amit írtam. Így fölösleges egy vasat is fejlesztésre költeni.
Én nem hallottam még Taga-t. De még csak jót se róla.Leírtam amivel több tapasztalatom van és ajánlani is tudok ebben az árban. Többet érdemben nem tudok már hozzátenni az ügyedhez.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #57535 üzenetére
Tedd fel ezt a kérdést a hi-fi topikban. Én nem tudok rá válaszolni.
Dali C6-ot is tudom ajánlani, használtan 80ból kijöhet ha találsz. Annyit érdemes rászánni. Mondjuk ennyiből Monitor Audio RS1 is megvan, az is van legalább olyan jó (ha nem jobb). De mindenesetre teljesen más... ízlés kérdése a választás. Csak sajnos ezekre türelmesen várni kell. Nem bukkannak fel minden héten.De ezekhez olyan erősítő is kell, hogy jól szóljanak.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
madoxx #57323 üzenetére
Mozis szubjektív megítélése: dögös, túlzó. Nem kimondottan valósághű vagy zenei megszólalás. Effekteknél ez akár jól is jöhet. Persze minél magasabb kategória felé megyünk, ott ezekre a "sallangokra" már nincs szükség, hogy ütős legyen a moziélmény. Túlzott mély vagy magas nem egyenlő a jó dinamikával.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xerobyte #57308 üzenetére
HTPC topikban folytassátok a PC-s beállításokat!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xerobyte #57301 üzenetére
Fura, hogy csak erősítőn keresztül csinálja. Még akár a +1 kábel is lehetne ludas, de az nem tudom ilyet produkál-e. Nem hiszem. Én a PC-s beállításokkal játszanék a helyedben, de ezzel a htpc topikba menj át, ne itt kezdjük el kivesézni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #57264 üzenetére
Nem tudtam, hogy így is lehet. Korrekt ár. Bár gondolom már mindenki 1.4-esre hajt, azért ennyi. Gyári szerelt lenne lehet vennék én is. De elvagyok most ezzel a filléressel. Így is túl sok kábel megfordult már nálam az elmúlt időben. Most is tele a polc eladandóakkal.
Nem akarok többet kísérletezni.
-
Tamoo
nagyúr
Nem tudom, én ehhez a témában nem tudok érdemben hozzászólni.
HDMI kábel hibákról azért lehetet olvasni 5-10m-es hosszon, ezért rászántam azt a 16e-t az 5m-esre. Ennyi belefért. Zenét is "ezen keresztül" hallgatok. Vehetnék egy olcsóbbat is párezerért', hogy aztán majd jól kivaktesztelem, de rohadtul nincs se kedvem se időm ezzel foglalkozni. A 1.5m-es ami az erősítő-tv közt van 2000Ft alatt volt. -
Tamoo
nagyúr
Én nem értek annyira hozzá, nem is akarok "vitákba" belemenni a témában. Nekem az jött le, hogy a konverzió utáni analóg oldalra vihet torzításokat.
(#57256) Cseneles: Írtam, hogy nincs viszonyítási alapom. Azért vettem meg a Furu-t az 5m-re, hogy biztos ne legyen átviteli hibám a távolságból fakadóan. Filóztam, hogy ez legyen vagy a "többet tudó" kácsás ugyanennyiért, de elcsábított a Furu neve, illetve az akció felirat. 1.5m-esre már nem szántam ennyit. Beraktam egy filléres thatcable-eset.
Vetted ezt a FAH5 5m-eset. Pontosan milyeneket vettél még? Furu-ból csak ez az 5m-es akciós nem?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
[link] [link] [link]
[link] [link] [link]Digit kábel témában beollózok ide pár hozzászólást másik topikokból. Szerintem érdemes elolvasni. Remélhetőleg nem haragszanak meg a szerzők, hogy ide linkeltem. Én nem mondom, hogy igazuk van, de nem is biztos hogy butaságokat írnak.
(#57176) Cseneles: Én is ezt az 5m-es Furu HDMI-t vettem meg magamnak, már régóta akcióban van (másikat nem próbáltam, erősítő-tv közt pedig egy fapados van). Eddig nem volt vele gondom. Máshol olvastam anno, hogy elmegy rajta a 3D, de én nem próbáltam, erősítőm is 1.3-as.
-
Tamoo
nagyúr
Új VGA-t kell venni ha jobb hangot akarok? [link]
Kíváncsi lennék ez a TrueAudio jótékony hatással lehet-e a mi szemszögünkből is (HDMI kimenet). Elméletileg ha más nem alacsonyabb latency értékek révén? -
Tamoo
nagyúr
válasz
dunkel #57046 üzenetére
Vállalhatóan szól alap kábellel is, de hogy elemében legyen kell a kiszolgálás és komolyabb kábel. Az más kérdés, hogy a végösszegből lehet jobb dobozt is kapni. Bár ott is végig kell zongorázni ugyanezt és máris drágább.
TCr: Én még mindig azt mondom, hogy gyűjtögess még lóvét ha fejleszteni akarsz. Vagy most megvehetsz egy nagyobb vasat és akkor dobozokat később. Így előre is lépnél és nem lenne kidobott pénz (fölösleges lépcső).
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #57035 üzenetére
Nem csak egyféle üdvözülés van. Így is lehet élvezetes mozit építeni, na meg mindenkinek mások az igényei. Persze lehet mosolyogni, csak nem biztos hogy igazad van.
Én mondjuk a hátsókat kifogásolnám, de arra se mondom rá hallatlanul, hogy tuti gáz. Mindenesetre fölöslegesen nagy az biztos. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Borisz76 #56927 üzenetére
Nem kell túlragozni, csak ne azzal kezdd, hogy maxra tekered a cuccot, hogy mit bír.
Normál hangerőn hallgatod vagy kicsit alatta. Bár ez relatív, kinek mi a normál.
Kábeleknél persze ez tökmindegy, csak azért írtam, hogy bejáratással úgyis változik a hangja, addig meg nem lehet ítéletet mondani. -
-
Tamoo
nagyúr
Auto Lip Sync témában. [link] találtam egy videót, itt magyarázza a tag a második felében. Annyi a bajom, hogy nem vagyok penge angolul illetve nem tudok szájról olvasni (nincs most kéznél hangszóró). Valaki akit érdekel és megnézi elmagyarázná nekem is hogy működik?
Erősítő kap valami infót a tv-től, hogy a tv-n mennyit csúszik a kép? -
Tamoo
nagyúr
válasz
CHaooSS #56859 üzenetére
Ez Genius szint csak nagyobban, nem?
(#56858) dunkel: Mennyire igazad van.
De hogy ON kérdésem is legyen. Denon-on Auto Lip Sync hogy működik?
PC -> hdmi -> AVR -> hdmi -> TV a felállás.
Tv-nek nagy az input lagja. Erősítő küldi a képet a tv-re, akkor az honnan tudja, hogy mennyit fog csúszni a tv-n a kép? Van visszafelé is valami kommunikáció ezzel kapcsolatban? -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
adodaniel #56784 üzenetére
Nem. Remélem nem a szoba négy sarkában mértél.
(#56785) ginola: Egy-egy méréssel sweet point-okat jelölsz ki. Ha két egymástól távolabb eső van, akkor az már kompromisszum kötés. Nem szólhat mind a két helyen ugyanolyan jól mintha csak egy helyre lenne koncentrálva. De lehet tévedek... akkor egy hozzáértő cáfoljon meg és sorry. (nem akarok félrevezetni senkit)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BAUZSOLT #56780 üzenetére
Egyszerű! Annak a DAC-ját kell használni amivel jobb hang jön ki a hangszórókból.
(#56781) ginola: Ez is változó, körülményektől függ, hogy a több vagy az egy pontos hoz jobb eredményt. Nálam az egy pontos a szub kivételével mindent pontosan belőtt. Ha több helyre rakom lehet csak összezavarja, túl közel vannak a hátsók hozzá.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #56396 üzenetére
Hi-Fi topikban szerintem többen tudnának segíteni mint itt.
-
Tamoo
nagyúr
Sokmindenkinek megfelel a belső lejátszó minősége és sokan nem BD50-et néznek. Illetve külső lejátszók alatt is a fapados 10e körüliekre asszociálnak.
Minden nézőpont kérdése.
Ha ő 90%-ban 720p-es mkv-t néz 4m-ről, arra az is bőven jó. Nem lehet mindenki maximalista.(#56394) BBéci: Ez "nekem kimaradt".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #56341 üzenetére
Olyasmi.
(#56342) MasterMark: Szentesen gyártják, ott rakták össze ezt is. Fix kötésűt akartam, nem iec aljzatosat, de nem akartam saját kezűleg összekókányolni, inkább rájuk bíztam. Hazai diy körben elég népszerű.
(#56345) adodaniel: Ment egy pü. Egyébként a gyári szerelt Lorad tápkábel ára alatt jött ki.
-
Tamoo
nagyúr
(kontaset 6-os elosztó megszakításmentes vezetősínnel, aranyozott oyaide klón dugó, supra lorad 2.5 gyárilag vezetősínre kötve)Elkészült a low budget elosztóm.
kíváncsi vagyok milyen lesz. Egy a baj... tegnap cseréltem ki a hangfalkábeleket, úgyhogy most esélyem sincs megállapítani, hogy mi milyen változást okozott. Még járatni kell mindent pár hétig, utána lehet csak fülelni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #56116 üzenetére
Jaja, 5db minőségi ic azért durván megdobja az árat.
Sokan nem kalkulálják bele.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #55854 üzenetére
1. szerintem ne gondolkozz
2. próbálgatni kell
3. mindben van dac, de nem érdemes használni. Én spec htpc párti vagyok.
Én amit javasolnék az a forrás fejlesztése, esetleg egy jó usb/spdif transzport vagy valami jó hangú hálózatról streamelni képes cucc. (itt nem az olcsóbb ilyet tudó médialejátszókra gondolok)
Ha ezen a téren fejlődést akarsz, zsebbe kell nyúlni, mindenképpen érdemes pár "lépést/kategóriát" átugrani.Ha ez megvan értelemszerűen utána érdemes a digitkábelekkel próbálkozni.
-
Tamoo
nagyúr
Nekem filmek alatt többnyire -22dB-elen áll az erősítő. 15m2-es szoba
Párbeszédek így pont jók, de robbanásnál, akciójeleneteknél mozog alattam a cucc. Nekem így tetszik, így szeretek mozizni. Nem szokott bántó lenni. Ja viszont Dynamic EQ stb. kikapcsolt állapotban van.
Pacific Rim-ben kb. végig dolgozik a szub.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #55709 üzenetére
Szerintem nincs túllihegve. Ha langyos az Arcamod, gondolom annál nem gáz. Viszont nekem a H/K pl. kazánként fűtött. Lehet nem tapasztalsz semmit beszorítva ... de mondjuk mi van ha 10év helyett 5év alatt adja be a kulcsot. (csak hasra ütöttem és mondtam két számot, nem az a lényeg.)
-
-
Tamoo
nagyúr
Képek alapján elég komolyan néz ki.
eredeti- tuningAz hogy megér-e ennyit az nyilván csak meghallgatással derül ki.
Elég nagy összeg.
Annyi biztos, hogy ha nem nagyon hosszú távra tervezel ezekkel a dobozokkal, akkor pénzkidobás belerakatni, mert eladáskor senki nem fogja megfizetni.22euro fölött vámköteles (magánszemélytől 45), ha kisebb érték van ráírva azt is felülbírálhatják, elkérik a "számlát" aztán szevasz. Azt javaslom kalkuláld bele ezeket a költségeket is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #55406 üzenetére
Eddig még nem találkoztam olyannal ami a DAC-ját is lelövi. Persze lehet.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #55251 üzenetére
Csak általánosságban gondoltam. Fogalmam sincs, hogy a mostani szubok közül mi venné fel a versenyt vele, mit illik mellérakni. Még csak kategóriában sem tudom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #55249 üzenetére
Akkor egy mai ~150-200e körüli reflexes 300W RMS-el jobb lehet mint az öreg SW38A? Vagy megépítettsége miatt még mindig nyerőbb 160W-al?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #55247 üzenetére
Ezekről a Watt dolgokról tudsz írni valami okosságot? Hogy az miért "csak" 160? (ami most már kb. csak belépő szubnál virít a specifikációkban)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Sefi84 #55239 üzenetére
Nem akartam én lehúzni egy percre sem, csak azt mondtam furán fest a 160W (nem azt mondtam, hogy kevés hanem azt hogy valszeg máshogy számolják mint most!). Nem kell idekeverni a bögreszetteket. Elég márkán belül megnézni egy Focal SW 800-ast, Max. power handling 500W, RMS 350W
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux haladóknak
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Építő/felújító topik
- Logitech Z906
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest