- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60881 üzenetére
Hi-Fi topikban több esélyed van az ilyen kérdéseidre választ kapni. Tedd fel ott!
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60811 üzenetére
Nem hasonlítanám az Ikonhoz. Hangkarakterekről kell beszélni, nem kategóriákról.
RS6-nak az RX6 a fejlesztett utódja. Inkább abban az árban mozgott, szóval 300e körül talán. Persze nem biztos, azóta némi infláció is volt, vagy máshogy áraztak.Rákeresve egy 2006-os külföldi tesztben Price: $999/pair
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #60805 üzenetére
Egy kategória miatt nem éri meg váltani (ha pénzben van). Mondjuk ha a hangkaraktere sokkal jobban teszik a másiknak, akkor persze oké. Neked egyébként fizetnek Marantz-ék?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60790 üzenetére
A Dynavoice T12 specifikációjában 35Hz szerepel.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #60784 üzenetére
Nem hiányolnád a mélyet. 24Hz az amúgy elég érdekes adat. Sok szub nem tud lemenni addig, ha meg lineráisan néznénk, akkor még a közelébe se.
Nem tudom, hogy ezt hogy mérték vagy hol láttad.Ja a dobozra van írva. Szerintem gyorsan felejtsd el mint viszonyítási alapot.ES100-at szintén töröld ki a könyvjelzők közül.
-
Tamoo
nagyúr
Ha kézikönyvben nézi az ember a struktúrát, akkor azért szerintem el lehet boldogulni vele. A 250-é nekem elég fapadosnak tűnik. De pl. a Denonomra viszont én is azt mondom, hogy teljesen esélytelen lenne.
De abban teljesen igazad van, csak elő kellene csalogatni valahogy azt az OSD-t. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #60366 üzenetére
Ezt nem figyeltem. Alakul az ára, bár nekem még mindig sok. Na meg ezt a színt már tuti nem vállalnám be.
Kis 15m2-re megfelel nekem az RS5. Mélyebbre megy mint elsőre gondoltam/reméltem. Ráadásul szerencsére feszesebb is mint a C6 volt.(#60364) Sefter: Tudom, hogy arra gondoltál.
spiky03: [link]
-
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #60104 üzenetére
Hát de ilyen a mesékben sincs szerintem, hogy minden dobozra 0dB korrekció.
Ott valami nem stimmelt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Lehiñito #60044 üzenetére
Dobozok mérete: small, vágási freki 80Hz vagy 100Hz, szub mód: LFE
Aztán leméred centivel a távolságokat a hallgatói pozíció és a hangfalak között egyesével. Ezeket beirkálod, beállítod. Telefonra mindegy milyen programot töltesz/találsz, a lényeg hogy kiírja a dB értéket. Beülsz a telóval a hallgatói pozícióba (Mondjuk az arcod előtt tartod fülmagasságban. Nem lihegsz bele!),
Benyomod a teszthangot, feltekered a hangerőt annyira, hogy 0dB-es korrekciónál 75dB-t mérj a telóval mondjuk a bal frontnál. A többinél a korrekciót úgy állítod +- irányba, hogy a telefonnal ezeknél is 75dB mérj.Ha nem érted miket irkálok, akkor ess neki a felhasználói kézikönyvnek, aztán próbáld meg értelmezni újra!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
PPeti1986 #60012 üzenetére
Én csak a Polkot ismerem a kettő közül, akkora térben még elboldogul.
(#60004) gógyi: Zenére általában nem használunk szubot álló doboz mellé. Hacsak nem többcsatornás koncertre gondolsz. Dynavoice Thunder T-12 valószínűleg kielégítené az igényeidet.
(#60017) Ekkosh: Szerintem egyelőre maradj a sztereónál.
-
Tamoo
nagyúr
Így is úgy is cserélni kell Neki dobozt, ha igazán előre akar lépni.
(#59894) mandju: Ez igaz, de félek Te túl sokat vársz.
Azért erősen megvannak a korlátai, ilyen cuccra már én is azt mondom hogy nagyon erős túlzás elé.
Szerintem a Concepteket cseréld ha mindenképpen feljebb akarsz lépni. Azért vergődtem én is egy darabig ezen az úton. -
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #59812 üzenetére
Szerintem ez így nem valami jó. Magasan is van, illetve kicsit
befelékifelé kellene forgatni.
A magasság se ilyen egyszerű, hogy 90cm... A magassugárzóra vonatkozik ez ha jól rémlik, nem pedig a doboz aljára. Ráadásul ez sem ökölszabály, mert a hallgatótól való távolság illetve egyéb dolgok is befolyásolják.A közelség miatt amúgy még nem is nagy baj a magasság, egy lefelé kicsit dönthető vogels vlb 200-al járnál a legjobban szerintem. Valahogy így beállítva. KÉP
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #59756 üzenetére
A supra-t jól leszólta a mester.
Hiába na, túl sok forgott belőle, biztos nem tetszett neki.Nekem meg AB-zni kellene, túl sok kábel hever nálam. Tápból is el kellene dönteni, hogy Supra, Neotech vagy Néhai. Olyan eget rengető különbségeket nem hallok, hogy egyértelműen rá tudjak bökni egyre.
-
Tamoo
nagyúr
Túrtam most az alaplapkínálatot. Gigabyte-éknál a Sniper család nagyon érdekes.
Bár lehet ez csak nekem újdonság.
Pl.: ennél "Noise-less USB DAC-UP port", de van amelyiken az aranyozott RCA vagy HDMI figyel hátul. -
Tamoo
nagyúr
válasz
csaba12242 #59696 üzenetére
Legolcsóbb házimozi erősítő is bőven sok a szetthez. Mondjuk még az a kérdés, hogy a szub aktív vagy passzív. Milyen csatlakozó van rajta?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
csaba12242 #59690 üzenetére
De ez egy "egybeszett", egymáshoz tervezett komponensekkel. 50körül vennél ehhez egy belépő mozierősítőt? Nem sok értelme van. Jött már más is ilyen nagyszerű ötlettel, de mindig próbáltuk lebeszélni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
adodaniel #59659 üzenetére
Passz. 1.3-as HDMI szabványban már benne van a lip sync. Az ARC 1.4-től szerepel, elméletben az így nem kellene, hogy feltétel legyen.
Nekem is ST60-van, nem az ARC aljzatba dugtam az erősítőt. Igazából komolyabb csúszást nem érzek. (Se ki se bekapcsolt auto lip sync-nél.
lehet bennem van a hiba. Majd még kísérletezek vele.)
-
Tamoo
nagyúr
A nem ide tartozó kérdéseket legyél szíves mindig a saját topikjában feltenni (ha létezik)!
-
Tamoo
nagyúr
Vagy valami kapcsoló üzemű cucc nagyon "szemetelt". Bár én még soha nem tapasztaltam táp oldalról ekkora változást, akármit csináltam. Még úgy sem ha a soktízezres elosztót + tápkábelt cserélem teszkós 1000Ft-osra. (persze van változás, de nem 50%)
Ráadásul a cuccom is egy fokkal komolyabb. Kezdjek gyanakodni, hogy botfülű vagyok?
(#59586) robi222: tápkábel IEC dugóját nézed fáziscerkával. [link]
feltételezve, hogy a készüléken belül jól van bekötve. -
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #59455 üzenetére
Ubuntu Studio, Audiophile Linux, XBMC ingyenes.
(#59458) cekkk: Nem vesz, mert már van Neki.
-
Tamoo
nagyúr
Végülis minden előfordulhat. De ha ilyen történik meg lehet oldani. Dedikált lejátszót nehezen piszkálod. Egyébként ha be van lőve minden és megfelelően erős a HW, akkor ilyen gond nemigazán szokott lenni.
Az, hogy nincs AVR, az nem bonyolítja.Egyébként én nem akarlak rábeszélni HTPC-re. Csak ha lemondasz, ne a beállítási "macera" miatt tedd.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #59436 üzenetére
Monitor Audio-ról ("álom") nagyon gyorsan átnyergeltél a Focal-ra egy center miatt ( wtf
). Sajnos jól írták, tényleg csak megerősítést vársz, jó tanács nem kell.
De azért még egy próbálkozás:
Én látatlanba nem ajánlom a megvételét semminek. Képekkel, leírással, ismeretlen eladó szavával kitörölheted.(#59438) mp54: Biztos van aki szívesen segítene beállítani és utána zökkenőmentesen csak használod.
(#59439) Vikthor: Ez egyáltalán nem igaz. Nekem is nagyon sokáig kell/kellett finomítgatni, pedig nem vagyok teljesen satu az egészhez. Gondolhatok itt akár csak a CCC - erősítő - tv színmódjainak megfelelő összehangolásáról. Aki először fog hozzá, garantáltan sok fontos beállítás fölött elsiklik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ithomas #59394 üzenetére
Nekem tervben van. Ha a héten sikerül használtan valami kis olcsó HDD-t szerezni, fel is tolom vagy ezt vagy az ubuntu studio-t. Vagy is-is. Kíváncsi vagyok a Win Server-re is, de az macerásabb. Lehet majd arra is sort kerítek az ünnepek alatt. Sok tesztelni való van betervezve. Kábel AB-zés, elosztó AB-zés.
dönteni kell már végre mi menjen és mi maradjon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Robogó, kismotor
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest