- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #56975 üzenetére
Sőt, én mindenhová PLIIz-t használok!
Nekem nagyon tetszik, oly annyira, hogy még a kiáltáson meghalhatott JBL Synthesis szobába is el tudtam volna képzelni a magas frontokat... Tudom, hogy nem valós csatorna és ezért nem nagyon preferálják, de a processzor szerintem jól végzi a dolgát... Minél magasabb a mennyezet annál jobb, egyszerűen megnyitja felfelé a teret...Valaki meg tudja mondani, hogy a PL movie és a music hangképzése között mi a gyakorlati különbség???
(a szavak jelentésével tisztában vagyok, de a műszaki megoldásában nem tudom, mi a különbség...) -
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #56669 üzenetére
Szerintem nem "omlik" semmi, mert minden optikailag történt a plusz előtaggal...
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #56637 üzenetére
A JBL Synthesis-t én is meghallgattam, nagyot szólt, remek hang... Egyedül talán a frontok tere nem jött át nekem, lehet mert az első sorban ültem... A projektor, ami felette volt 40.000 euro!
-
krx21
nagyúr
Nekem is egyre jobban szól a szettem... Lehet jót is tett neki, hogy kalibráltam, legalábbis a távolságok méretét onnan vettem át... Majd még talán ebben a hónapban kábelcsere lesz...
Vállalok egy ilyet... KS-11275
Remélem hoz egy kicsit a magason és beválik...Ha tényleg be kell járatni a kábeleket... annak mi a magyarázata?
#56351) MasterMark
Áram??? Kitapossa az utat?
Persze, tudni akarom... -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #55932 üzenetére
Dettó! A moziba való járást ezért szoktam 2x is meggondolni, mert a pattogatott kukorica sercegését a fogak között nembíróm elviselni!
Az a kellemes, amikor már várod a filmet és mondjuk balra, közvetlen melledet megjelenik az utolsó 10 másodpercben egy 5 tagú család, mindenki kezében "diszperzites vödör" nagyságú sós hungarocell!!!
És komolyan gondolják, hogy zörögnek a zacskóval és csámcsogva rágcsálnak, mint egy patkánycsorda... -
krx21
nagyúr
És ez is milyen? Kimondottan erre a feladatra: Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator
(#55889) Sanci38: Persze, hogy tudjuk, mi a passzív és az aktív eszközök definíciója...
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #55882 üzenetére
"1: hangfalnak NINCS teljesítménye csak terhelhetősége."
Ezt nem értem miért hangsúlyozzátok ki állandóan???
Mindenki tudja, hogy passzív hangszórókról beszélünk és egyértelmű, hogy csak erősítővel együtt létezik a teljesítmény...
De akkor már az erősítő is csak passzív, míg be nem dugod a konnektorba... És a konnektornak is csak terhelhetősége van, ha nincs rákötve valamelyik nagy transzformátor... A vége az, hogy Magyarországon csak paksi atomerőműnek van teljesítménye... -
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #55815 üzenetére
A kalibrálás, a hangszórók halható hangerejét állítják egymáshoz képest... Az hogy mondjuk az erősítődön a 20dB mennyire hangosan fog szólni, ahhoz szerintem semmi köze... Azért ír ki dB értéket, hogy tudományosabbnak tűnjön és hogy tudjon az ember pl.kb -5dB halkítani, de akár egy sima mérőszám is lehetne, mint nekem 0-74-ig...
Én úgy gondolom, hogy mondjuk egy 20dB az egy kimeneti teljesítménynek fogható fel és hogy ez mennyire lesz hangos, az függ a hangszóróktól, kábelektől... -
krx21
nagyúr
Viccet félretéve, ha kevés lesz a hely akkor elgondolkodom egy ilyenen az AMP tetejére... Szerintetek? Hülyeség?
-
krx21
nagyúr
válasz
JohannZimu #55720 üzenetére
Gondolom az a normális, amikor a beszédhangokat normálisan, érthetően hallja az ember és nincsen alapból dinamika range bekacsolva...
-
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #55715 üzenetére
A mozi nem mindenkinél = a gyilkos nagy hangerővel...
-
krx21
nagyúr
válasz
#75912448 #55031 üzenetére
"A centiket pedig miért bíznád az erősítőre, mikor nálad pontosabban senki nem tudja lemérni."
No igen, de a fizikai elhelyezkedés csak egy dolog... A megfelelő kalibráló mikrofon belekalkulálja a szoba akusztikáját is, tehát az időzítéseket tekintve pontosabb lehet...
Én sem szeretem a nagyon zajos filmeket...(pl. Bombák földjén...) Ez a rendezői fogás nekem nagyon nem tetszik...Elég lenne ha csak a színszűrőkkel játszanának. Jó hogy nem csinálnak még a hangban is zajokat, csak mert az egyéniség...
"...A megfelelő kalibráló mikrofon... És a Sonyhoz ilyet mellékeltek?"
Na ezt nem tudom, de a centinél, akusztikailag pontosabb lesz szerintem... Legalábbis remélem...
-
krx21
nagyúr
Állítgattam kicsit a rendszert... Úgy döntöttem (Sony 1040-es), hogy az alap kalibrálásból átveszem a távolság adatokat... Amik teljesen hiteleseknek tűnnek, egyedül a SUB távolságát mérte igencsak kb. majdnem dupla távolságra... Gondolom ez a szoba akusztika miatt így beállítva a legjobb...
Szóval bízzak ebben a módszerben, vagy maradjak a mérőszalagnál?
Egyébként a hallgatási pozícióból a SUB-ok hangzását hallgatva a fáziskapcsoló 0 és 180 fok között nem észleltem semmi különbséget...(pedig füleltem nagyon és volt segítségem is, tehát nem kellett rohangálnom sem...) Tehát lehet, a 0 és 180 között lenne a legjobb... Szóval bízok, most a mérőmikrofon által meghatározott távolságban és persze így a fáziskapcsoló mindkét SUB-nál 0 fok...
Szerintetek?Az összetettebb kalibrálásokat direkt nem is erőltettem, mert az eltekergeti az equalizer-t:
Ezek vannak mint lehetőség:
x Auto Calibration Type
Használatával az automatikus kalibrálás és
a beállítások mentése után kiválaszthatja
a kívánt kalibrációtípust.
• Full Flat: Egyenletessé teszi az egyes
hangsugárzókból származó
frekvenciamérést.
• Engineer: A „szabványos Sony
zenehallgató szoba”
frekvenciakarakterisztikát állítja be.
• Front Reference: Az összes hangsugárzó
karakterisztikáját az első hangsugárzó
karakterisztikájával egyezőre állítja.
• Off: Kikapcsolja az automatikus
kalibrálás hangszínszabályzó szintjét. -
krx21
nagyúr
válasz
DjKoxi #54758 üzenetére
Aham... Mikor kipróbáltam a mikrofonos kalibrálást, akkor az eredményben a SUB távolság azért volt olyan aránytalanul sok a valósághoz képest... A többi rendben volt...
Szóval azt mondod, hogy a távolságállítás az olyan mint a fázisállítás, csak még finomabb is, mert nálam a SUB csak 0 és 180 állás van?
Mert akkor lehet, hogy a bemérésből átveszem a SUB adatait, legalább is a távolságok tekintetében...
Ez így jó lehet? -
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #54729 üzenetére
Kicsit még zavaros számomra ez a center-es dolog... Mert egyszer a centerhez köti, máskor meg a hallgatási pozícióhoz...
"A megfelelő fázisbeállítást meg is becsülhetjük. Ha tudjuk, hogy a mélysugárzó és a center hangsugárzó azonos távolságban van a hallgatás helyétől, akkor a fázist 0 fokra kell beállítani. Amennyiben a mélysugárzó rendelkezik 90 fokos pontossággal állítható fáziskésleltetéssel, és a késleltetési értékek 120 Hz-re vonatkoznak (ez tipikusak mondható), akkor minden további 72 centiméterenként – amennyivel a center sugárzóhoz képest távolabb van a mélysugárzó a hallgatás helyétől - +90 fokos fázistolással kell számolni. Vagyis például, ha a hallgatási helytől a mélysugárzó 2,1 méterrel messzebb van, mint a centersugárzó, akkor kb. 3x90 fok azaz +270 fok fázistolásra van szükség, ami azonos -90 fok fáziskésleltetéssel.
A fázisbeállítást hallgatással is elvégezhetjük, ehhez legfeljebb valakinek a segítségére lehet szükségünk. Hallgathatunk egy a keresztváltási frekvenciával azonos szinusz mérőjelet vagy egy hanganyagot mély, ismétlődő basszusokkal. Durván állítsuk be a mélysugárzót úgy, hogy kb. megfelelően szóljon Segítőtársunkat kérjük meg, hogy kezelje a mélysugárzó fázisbeállítását, mi pedig a hallgatás helyén figyeljük a hatást. Az egyszerű fázisváltó (0-180 fok) kapcsolónál könnyen eldönthető mikor hallunk kevesebb illetve több mélyhangot, s válasszuk az utóbbi beállítást. Ha ennél pontosabban lehet a fázist kontrollálni, akkor keressük meg azt a beállítást, mely a hallgatás helyén a legkevesebb mélyhangot eredményezi. Talán furcsa, de ezt viszonylag könnyű lesz megtalálni, s ez lesz a legrosszabb (180 fokos fáziseltérésű) beállítás. Ezután már csak meg kell fordítani a beállítandó fázist 180 fokkal."
Most akkor melyik a helyes?
Gyanítom hogy a 2.-ik...
-
krx21
nagyúr
Egy APC Line-R 1200VA feszültség stabilizálón gondolkodom, hogy kíméljem a drága cuccaimat az esetleges rossz feszültségektől...
Szerintetek?(#54725) krx21 : Közben utána néztem és a frontokhoz képest lehet szerepe, de a center azért furcsa nekem, mert eleve más frekvenciatartományban dolgoznak...
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #54724 üzenetére
Hát amit írtál az nekem teljesen új és elég érdekesnek is tartom...
Hogy a sub fázis kapcsolójának a centerhez lenne köze?
Eddigi vizsgálódásom szerint a fázis potméternek vagy kapcsolónak több sub használatánál van jelentősége, hogy véletlenül sem egymás ellen dolgozzanak... Ennek szükségessége függ a sub-ok elhelyezésétől és persze a szoba sajátos akusztikájától...
Van valahol erről még infó, vagy csak nekem tűnik ilyen hihetetlennek, hogy van köze a centerhez? Akkor már a többi csatorna fázisát is kellene tudni kapcsolni... -
krx21
nagyúr
Ez a magas erősítés onnan ered, hogy az ezüstözés a kábel felszínén helyezkedik el ugye...
Az olvasottak alapján a magas frekvenciájú jelek inkább a kábel (erek) felszínén futnak, a mélyek pedig a kábel belső keresztmetszetén... Mivel az ezüst jobb vezető a réznél, tehát a magas hangokat inkább előnyben részesíti... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
tome.jr #54517 üzenetére
Nekem Sony STR DN 1040-em van... Gyakorlatilag hiányzik belőle a bass management... Na ez nem olyan nagy érvágás, kb annyit jelent, hogy a LFE jelet csak a sub potméterével tudod vágni... Szép grafikus felület, vágási frekik 40-200Hz-ig... Szolgáltatásai szerintem a kategóriában kiemelkedő: wifi, 2 sub, 8 hdmi, 2 hdmi out... stb...
A hangja szerintem nagyon rendben van, részletező, bár nagyon összehasonlítani nem tudtam semmivel csak egy öreg Yamahával... Lehet megvenném újra, de elgondolkodnék a Denon X2000-en is...
Egyéb oldalak dicsérgetik, olvass róla... -
krx21
nagyúr
válasz
sony25 #54469 üzenetére
Az a Sony nagyon brutálnak néz ki...
Sony STR-DA9000ES AV receiver
Igazából az a kérdés melyik megy jobban a hangszóróidhoz és persze a Te szubjektív véleményed... -
krx21
nagyúr
válasz
toM517 #54457 üzenetére
A Warfi helyett ezt is nézheted: Proson R10 aktív mély sugárzó Esetleg R12-nem sokkal drágább...
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #52345 üzenetére
Mármint, hogy rosszabb vezető az ezüst mint a réz? Mondogatják... pedig nem... a legjobb vezető fém...
(#52346) bajnokpityu:
Hát csak azért, mert mint vezető anyagnak, (ha az árnyékolást és egyéb sodrási technikákat nem veszünk ide),a vezetőképességen kívül más elektromos tulajdonsága szinte nincs is...
-
krx21
nagyúr
Beszélgettünk az ezüstözött hangfalkábelekről egy szakival és azt mondta, hogy az ezüst vezetőképessége nem jobb mint a rézé, de kedvezően hat a hangra... Nos, utánanéztem: Jobb hát...A legjobb... De amin csodálkoztam az az, hogy a réznek még az aranynál is jobb a vezetőképessége, csak a köztudatban van, mint az egyik legdrágább nemesfém és tudjuk, hogy a csatlakozókat aranyozzák... Az aranyat arért használják, mert nem oxidálódik, mint a réz...
Anyagok és fajlagos ellenállás sorrend:
Ezüst 0,016
Réz 0,018
Arany 0,022
Alumínium 0,027
Vas 0,100
Cink 0,115
Ólom 0,208
Gondoltam beteszem, mert szerintem nem mindenkinek egyértelmű a sorrend, mint vezetőképesség...
(1/fajlagos ellenállás= vezetőképesség) -
krx21
nagyúr
válasz
qpakcovboy #52068 üzenetére
Hama kábel? Milyen vastag? Azt nem figyelted? A kompakt cuccokhoz képest sokkal jobb az biztos...
Mélynyomó? Csak nem az Denon? -
krx21
nagyúr
válasz
qpakcovboy #52059 üzenetére
Mi az a bluray DVD?
Kábeleket milyet vettél hozzá? Majd mond, mi a tapasztalatod!
Mennyiben állt meg az egész? -
krx21
nagyúr
Várj, Te is valamit félreértesz... Nem a mászkálásról beszéltünk, persze, hogy nem mászkálunk...
De mint ahogy a képeket és a vázákat sem viszem ki a szobából a tökéletes akusztika miatt, hisz a gyakorlatban majd ott lesz, tehát azt a körülményt szeretnénk kalibrálni, amiben majd hallgatjuk...
Persze a fej helyére nem tudjuk tenni a mikrofont, mint ahogy szólt az érvelés, de szerintem egy állványra helyezett mikrofon a megfelelő helyen és a fotelben ekkor kicsit átmenetileg lejjebb csúszva (hogy a mikrofon a fej helyén legyen...), még mindig közelebb áll a valósághoz, mintha nem lenne ott senki... Legalábbis én ezt így gondolom...
Nem akarok én ezzel vitatkozni, mert lehet, hogy máshogy lenne a jó, de megérteni azért szeretem a dolgokat... Mindenesetre furcsállanám, hogy nem számít a mérésben egy emberi test jelenléte, mikor az persze mindig ott lesz... -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51740 üzenetére
Ezt pont így gondolom én is...
(#51745) pancerock: Tuti jól szól...
-
krx21
nagyúr
Azt nem írtad miért baj, ha jelen van az, aki mondjuk 95%-ban amúgy is azon a helyen hallgatja a rendszert...
"Valaki nemrég írta, hogy Neked teljesen felesleges bármit tanácsolni, úgysem fogadod meg."
Informálódok a kalibrálásról, ennyi... Pont a te tanácsodra vettem az R10-eket...
Milyen tanácsot nem fogadtam meg???(ezt akkor is írtam...)
-
krx21
nagyúr
A kalibrálásnál legalább annyi embert vegyen figyelembe, ahányan általában hallgatják... De a nulla az biztos nem lesz jó... Ha számít a legapróbb (nem remegek...) mozdulat és a lélegzetvétel (még nincs vastüdőm...) is, akkor egy olyan apró tény miért nem számít a kalibrált szoba akusztikájába, hogy közvetlen a hallgatói pozícióba a gyakorlatba megjelenik egy csekély 100Kg-os test is, szövetekbe öltözve?
Gyakorlatilag egy arrébb tett váza is változtat a szoba akusztikáján, nem?
Jó persze a fejem teteje csak hirtelen ötlet volt... Egy állvány jobb lenne persze, de miért mennék ki? -
-
krx21
nagyúr
Ha megnézitek ennek a bácsinak a "TV szobáját"... Akkor feltűnhet a sub-ok (3db) érdekes elhelyezése: A subok a szoba közepén, egymással szemben és a harmadik sub is érdekesen a néző ponttól kb. 20cm-re...(mögötte) Gondolom aki ennyi pénzt és időt ölt a témába, csak nem csinál hülyeséget... De én azért megkérdezem, hogy ez szakmailag mennyire helytálló megoldás?
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #51437 üzenetére
Kösz az észrevételt...
Nos, a HDMI-s dolgot nem próbáltam... Biztos igazad van... -
krx21
nagyúr
válasz
hoember5255 #51429 üzenetére
Az elsődleges feltétel, hogy ebben az esetben térhangzásod legyen az az, hogy a hangkártyádnak kell támogatnia a dts connect-et vagy a dolby live-ot... Ellenkező esetben nagy valószínűséggel csak sztereó hangod lesz...
-
krx21
nagyúr
válasz
Toobee #51351 üzenetére
Hol fogok én kapni tesztelésre 4-5 fajta kábelt és ki fogja nekem kötögetni vakon, 30s alatt??? Mert csak így lenne értelme... Ha van ajánlott hangfal erősítő nélkül, akkor ajánlott kábel is kellene , hogy legyen..., pláne, hogy nem a high-end osztályt céloztam meg...
Milyen tanácsot nem fogadtam meg??? A SUB-okat is itteni tanácsra vettem... Vagy valamiről lemaradtam?(#51353) Tamoo: Ajjájjááá na!
-
krx21
nagyúr
Hangfalkábel ügyben ha "sima" Inakustik Star 1fm 2x2,5mm hangfalkábelt vennék az obsidian 600 szetthet az megfelelő lenne? Tudom hallgatni kell... De nem fogok, mert nincs türelmem és időm, de még lehetőségem se nagyon...
-
krx21
nagyúr
No, megjöttem a Sony boltból... Az ott lévő Sony 1040-es is ugyan azt a jelenséget produkálja, tehát általános hiba... Az boltos kolléga mondta, hogy jelzik a Sony-nak... Reméljük lesz majd rá firmware, ami megoldja a problémát... Addig is ha -1.0dB vagy +0.5dB-re teszem azt megtartja... Ez van...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51262 üzenetére
Hát vacak telefont nem használnék, abban semmiféleképpen nem bíznék, pláne úgy, hogy akkor már van az erősítőhöz járó kalibráló mikrofon...
Most egyébként észrevettem egy hibát a Sony 1040-es erősítőn!
Ha be van állítva high front, akkor a level az egyiknél -10dB, (mondjuk nem avval szól, hanem jól) , ha beállítom 0dB-re akkor ok, de ha ki-be kapcsolom az erősítőt akkor visszaáll -10dB-re... Ma megyek megnézem a Sony boltba, hogy ez általános szoftver hiba, vagy az én készülékem sajátossága e...
Érdekes, ha -1.0dB-re teszem megjegyzi...de ha pl: 0.0 vagy -0.5dB akkor már ki-be kapcs. után az egyik (bal) -10.0dB mutat..
Klasz mi? -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #51226 üzenetére
köszi...
Ha nem akarok kalibrálni, érdemes csak a távolság adatokat átvenni a kalibrálási adatokból?
A sub-ot eléggé távolra mérte az igazitól, a többi majdnem jó, gondolom a szoba akusztika számít nagyon...
Szóval? Csak a távolságokat használva, lehet hogy jobb eredményt kapok, mintha én mérnék? -
krx21
nagyúr
válasz
zolaas #51171 üzenetére
Köszi... De a Movie és a Music szavak jelentésével tisztában vagyok
... Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy van e valakinek high front használattal kapcsolatos tapasztalata... Még ne tudom elhelyezni, mert nincs itt fúrógép, meg ma nem is fúrtam volna a szomszédok miatt...
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Ma beszereztem egy wharfedale diamond 10.sr high front-nak a wharfedale obsidian 600-hoz...
Tudom nem mindenki preferálja, mert nem valós csatorna... De én szerettem volna, kíváncsi vagyok...
Van valakinek tapasztalata aki használ ilyen high front megoldást? Az erősítő csak a PLIIz Movie” és „PLIIz Music” módban használja? Melyik a jobb? -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
JohannZimu #50956 üzenetére
Szerintem meg mindenhova azonos kábel kellene... Valamiért a hátsókra gyengébb kábelt szoktak rakni, mert az kevesebbet szól, vagy nem tudom miért... Pedig oda még inkább a jó kábel lenne az ideális, hisz a hátsókhoz általában hosszabbra van szükség...
-
krx21
nagyúr
válasz
KisTücsök #50888 üzenetére
Én ajánlom, ha van rá pénzed, nekem volt régen (b&w 602) és remek monitor hangfal kiváló terhelhetőséggel...
Az újakat nem ismerem...Más: Már kérdeztem: Erről a hangszóró kábelről nincsen senkinek véleménye?
SPIDER 2 X 2,50MM² -
krx21
nagyúr
válasz
xtremetuning #50813 üzenetére
Hifi feszültség stabilizátor....
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50725 üzenetére
Jáj
Nehogy már magától jó legyen...
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #50717 üzenetére
Ezt nem automatikusan csinálja az erősítő? Gondolom nem kell minden tartalomnál másra állítanod?
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #50672 üzenetére
Evvel tisztában vagyok... Ez tulajdonképpen hasonló, vagy ugyan az mint a nigth funkció...
De vajon mi lehet a különbség a működést tekintve a dynamic range compression AUTO és az ON között mert a leírás szerintem valamiben nem stimmel:
"• Auto: A dinamikatartomány
automatikusan lecsökken.
• On: A hangmérnök által előírt teljes
dinamikatartományt adja vissza.
• Off: Nincs dinamikatartomány-szűkítés."Az ON-t nem értem hogy miért a teljes dinamikatartományt adja vissza, mikor BE van kapcsolva...
Az AUTO meg mihez képest változtatja a szűkítés mértékét? A hangerőhöz?
Egyedül az OFF amit értek de abból az ON következik!Most már megnézem az angol leírást, mert szerintem valamit elfordítottak...
-
krx21
nagyúr
válasz
#09634560 #50634 üzenetére
Akkor valószínű hagyom AUTÓ 1-en... Jó lesz az...
Van még valami:
x Dynamic Range Compressor
A felhasználó szűkítheti a hangsáv
dinamikatartományát. Ez a funkció akkor
lehet hasznos, ha például egy mozifilmet
szeretne megnézni késő éjjel, kis hangerőn.
A Dinamikaszűkítő funkció csak
Dolby Digital műsorforrások esetében
használható.
• Auto: A dinamikatartomány
automatikusan lecsökken.
• On: A hangmérnök által előírt teljes
dinamikatartományt adja vissza.
• Off: Nincs dinamikatartomány-szűkítés.Itt az auto-nak mit jelent a halk és a hangos, ugye? Ráadásul az ON-ra írja a " teljes
dinamikatartományt adja vissza." , lehet ez fordítási hiba? Mert az a OFF lenne szerintem... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #50542 üzenetére
Gondolom abban az esetben érdemes, ha van mellé olyan sub ami ezt a feladatot sokkal jobban ellátja...
Olyat kérdeznék, hogy szerintetek a Sony 1040-es erősítőn érdemes ezt bekapcsolni?
"x Digital Legato Linear (D.L.L.)
A D.L.L. a Sony tulajdonában lévő
technológia, amely lehetővé teszi a gyenge
minőségű digitális audiojelek és analóg
audiojelek kiváló minőségű hangként
való lejátszását.
• Auto 1: Ez a funkció veszteséges
tömörítésű hangformátumokhoz
és analóg hangjelekhez választható.
• Auto 2: Ez a funkció lineáris PCM
jelekhez, valamint veszteséges tömörítésű
hangformátumokhoz és analóg
hangjelekhez választható.
• Off"TV-n láttam már olyan technológiát ami bizonyos esetekben tényleg jó algóritmus, pl: felskálázás... Ez nem tudom pontosan mit csinál, de vajon érdemes lehet mozihoz?
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #50533 üzenetére
A mélynyomó távolságokat én is tudom állítani... Arra gondolsz? De szerintem a sub optimális fizikai elhelyezése a legjobb megoldás... Bár a szoba közepén szerintem, soha nem lesz a legjobb a basszus...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen processzort vegyek?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.