- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
Streamnél dícsérték, (meg vele is hallgatóztunk) a semleges hangja miatt.
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #33699 üzenetére
Ez túl van értékelve nagyon ?
-
cintula187
addikt
válasz
MasterMark #33131 üzenetére
Ejnye
-
cintula187
addikt
AVX -el nem tudni mi a gond?
-
cintula187
addikt
Az ilyen CAV -ok nagyon kínaiak? Megbízhatóak vagy terméktámogatás nem igazán jellemző rájuk?
-
cintula187
addikt
Streamnél evvel volt a hangfal összekötve. Most akkor ezt én dönthetem el, hogy a 8 szálból mennyit kötök be pl. egy banándugóba?
-
cintula187
addikt
Megvolt ma a hallgatózás a streamaudionál.
Tanulságos volt!
Végre tapasztaltam az olyan kifejezések jelentését, hogy milyen amikor hangsugárzó csere után "kitágul a színpad tér" és ehhez hasonlók
proson stadium cs-5 V2 -vel kezdtünk. forrás Denon 2113. FLAC zenéimmel etettük DUNE valamin keresztül.
Gyengusz. Szót nem érdemel.
Monitor Audio BX2 volt a következő. Kaján vigyor telepedett arcomra Samint beindult a gitár. Diana Krall, Whitney Houston is hihetetlen jól szólt. Ha kellet öblös nagybőgős mélyekkel is. Tehát ő lesz a favorit.
A kedves eladó megmutattam még kérésemre is ezután a zensor 1-et is de a BX2 nél nem rúghatott ladbába. Ez van
Még jött a Dynavoice DX-5 ami a szalag magas sugárzóival más karakteret adott az énekeknek főleg a ni hangoknak, és zongora is szépen szólt. 2. helyen végzett
Ráadásként mivel úgyis "csak" sztereóban kezdenék, rákapcsolódott egy NADra. Talán a C356 volt és még jobban szólt a BX2 mint a Denonnal.
Tehát nem vagyok végülis könnyű helyzetben, legalábbis hm vagy sztereó erősítő ügyben, de még van 1-2 hónapom dönteni.
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32021 üzenetére
Cekk: a dune 101, 102 kavarás gusztustalan módszer. Hivatalos forgalmazóknál is lehet ez?
Kittosz: köszönöm. Switch még belefér. Medialejátszó meg akkor lehet más lesz.
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32012 üzenetére
Annak a 450 nek már számomra nagyon húzós az ára. PC-n fent van a Jriver meg XBMC is. Előbbi zenehallgatásra kíváló nekem, utóbbiba nagyon még nem merültem bele.
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32008 üzenetére
pc és a router.
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32004 üzenetére
Terv: nem hálózati av receiver
pio bdp150
hd dune 102
PC -
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #32000 üzenetére
Tehát 100mbiten megreccenhet egy BD50 ISO simán?
-
cintula187
addikt
válasz
JohannZimu #31997 üzenetére
Ő az. OK ahova tudom kábelezek akkor.
-
cintula187
addikt
Olvasgattam a forumon a CAT6, 7 kábeltémát. Ha PC-ről akarok az otthoni hálózaton pl 8 gigás 1080p MKV-t vagy BD50 ISOt (tudom nem mindegy
akkor inkább kébelen menjen a routerbe a pc és onnan kábellel a médialejátszóba ami adná a képet, hangot az erősítőnek? Vagy menne egy wifin is döccenés nélkül? DUne 102 -őt néztem ki.
-
cintula187
addikt
válasz
xtremetuning #31818 üzenetére
Azt nem látom, hogy ezek tölthetőek -e de ez izgat most a legkevésbé. Viszont mutattam asszonynak a fali diffúzorokat, hogy néznek ki (távoli tervek) és nem is kapta fel a vizet, hogy hogy néz ez majd ki a nappaliban?
Mármint ez
-
cintula187
addikt
válasz
xtremetuning #31811 üzenetére
Üveg asztalt nem onnan, abból ill tv állványból a STELL -ek tetszenek. Hangfal állványra ennyit szánnék max. 20-30.000 /pár
-
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #31621 üzenetére
Értem. Pont ezért kérdem hogy a mostani "alap" modell Marantznak sok a zensor vagy pont elég. Még MS Aviano 1 és 2 a meghallgatandó. Kezdetnek sztereó üzemmódban lenne.
Köszi Dorian. A zensor 1 hez is?
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #31611 üzenetére
Marantz 1403 -hoz érdemes lenne DALI zensor 1 -et is megfülelni?
Úgy néz ki streamaudiohoz fogok menni fülelni.
-
cintula187
addikt
Stream lesz valszeg valamelyik este.
A többi tényleg kiesik.
köszi -
cintula187
addikt
Tudnátok ajánlani BP belvárosban olyan boltot ahol előzetes bejelentkezés után lehetne hallgatózni? Hifibarlangtól nem szóltak vissza. Mindenkinek ilyen jól megy, hogy hétvégén legalább délig se nyitnak ki? Netdepo, stream? Marad akkor a napközbeni lelépés melóból.
Marantz és mordaunt short hallgatózás lenne.
cekk: ez nem alkalmas erre?
-
cintula187
addikt
Nem irigyled? Miért? Mert érzem még egy olyan kis nyikhaj hangszóron is a különbséget f*s mp3 és jobb FLAC között?Újraolvastam Tamoo bocsiEzért is félek, hogy amikor hallgatózni fogok indulni amit meg tudok engedni magamnak hangfalak nem fogják kielégíteni a vájt fülem.
Fail3D! Én JRiver progival szoktam FLAC -ot nyüstölni. Pl. Diana Krall-t. Simán hallani a különbséget. Winampnál nem annyira.
Ezt a boltosnak értelemszerűen nem adod a tudtára
-
cintula187
addikt
Tudom, tudom hallgatózni...DE!
Hogy működne az alábbi párosítás?
Marantz NR-1403 + Mordaunt short aviano 1 vagy 2. Esetleg DALI Zensor 1.
Plusz hozzá mordaunt short alumni 9 vagy HECO victa2 sub 251A mély? -
cintula187
addikt
Azt kérdezném, hogy pl. csak az ilyen gyári adaptereket fogadják el a receiverek? Tehát más gyártótól USB-s wifi adaptert csakazértsem ismer fel nyolcadannyi áron?
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
Forrás hdtvtest.co.uk
Panasonic 42st50B (plazma)
Default [Normal] mode (2D) 148 watts
Default [Normal] mode (3D) 165 watts
Calibrated [True Cinema] mode (2D) 168 watts
Calibrated [True Cinema] mode (3D) 224 wattsLG 42LM620T (LCD)
Default [Standard] mode (2D) 57 watts
Default [Standard] mode (3D) 60 watts
Calibrated [ISF Expert1] mode (2D) 46 watts
Calibrated [ISF Expert1] mode (3D) 43 wattsAkkor magyarázzátok meg a fenti adatokat mert pont a 2 tv közt vívodom.
-
cintula187
addikt
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #29546 üzenetére
Bögreszettről szó sincs!
A 1603 -ban is van már hálózati funkció. Igazából én a pc vel szeretném összekötni hogy onnan streamelni a zenéket. Alternatív megoldás lehet egy media lejátszót csatlakoztatni hozzá vagy nem tudom képes -e a pioneer bdp-150 erre.
Használtak között ha látok valamit belinkelem mérlegelésre
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #29543 üzenetére
Hangfalat 150.000 max meg szeretném úszni. legfeljebb mélyláda jönne később
A fene, hogy a marantzot ajánlod
Annyit tudok róluk, hogy zenére kiválóak, mozira nem vettem még számításba. PIo 922 őt venném meg szívem szerint (nem az EISA díja miatt!), de a 826 körüli szériája is megfelelő lenne. Megvagyok nélküle ha muszály, de fontos lenne a hálózati csatlakoztatás. A marantz ilyen "felesleges" szolgáltatást nem rak bele látom
Avval van tapasztalat, hogy az ilyen kompaktabb erősítők nem e gyengébbek a nagyobb társaiknál? Tudom fejlődés van, de azért mégiscsak. Mivel panelbe lesz az is fontos, hogy kis hangerőn is dinamikus legyen. -
cintula187
addikt
erre valaki?
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Ismét szóba került nálam a rendszer építése totál nulláról. Csak PC van ahonnan FLAC ot filmeket kapna, de egy pio bdp-150 lenne szimpatikus lejátszónak.
Szettben ilyesmi lenne például. Árban ez a szimpi, de használt jönne inkább szóba csak szettet annyira nem találni AVX en.
Milyeneket lenne még érdemes meghallgatnom? Tetszenek még a Prosonok, polk -ok és Dynavoice ok is akár. 25Nm a szoba.
Erősítő HD képes, hálózati 100.000 körül durván.
-
cintula187
addikt
Boldog Karácsonyt és Sikerekben gazdag Új Évet kívánok minden hifi és házimozi őrültnek
-
cintula187
addikt
Bizalommal ajánlom hallgatásra a Hobbit zenéjét of course FLAC -ban. fenomenális.
-
cintula187
addikt
Az ilyen monstrumoknál a 4 LAN csatlakozó minek? Ő maga is routerként tud viselkedni?
-
cintula187
addikt
válasz
xtremetuning #26105 üzenetére
Ott már feltettem a kérdést. xperia mini st15i, android. Azért gondoltam erre, mert a telo DAC jánál jobb a külső, de inkább lehet maradok a mini jack - RCA összekötésen.
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #26090 üzenetére
Erre valaki. Úgy értem, hogy van e értelme vagy kell e még valamilyen kiegészítő eszköz hozzá?
-
cintula187
addikt
Ezt a kérdést feltenném itt is ha nem gond:
Az lehetséges egy mobilnál, hogy ha USB-n rákötöm egy külső DAC-ra azon keresztül játssza a zenéket?
-
cintula187
addikt
Olyan lenne a kérdésem, hogy pl. ez a receiver képes 7.1-re. Engem a 2. szoba erősítése érdekelne. Mindegyik 7.1 -es erősítőnél a "B" front height/wide kimenetre mehet a 2. szoba két hangfala?
-
cintula187
addikt
Tudtok ajánlani olyan hálózati zavarszűrőt ami legalább alapvetően kijavítja az ebből eredő hibákat? pl. búgás, zúgás.köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest