-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forma69
tag
Meghallgattam ezt a Chris Jones albumot, amit sűrűn szoktak demózni, tényleg remek felvételek!
A kérésem az lenne, tudtok-e ajánlani ehhez hasonló minőségi felvételeket, amit hangfalak demózásakor szoktak lejátszani, műfajtól függetlenül.
Köszönöm -
forma69
tag
válasz
xtremetuning #57483 üzenetére
"hogy fülelésért pénzt kérnek, amit valamilyen módon levásárolhatsz náluk"......pontosabban levonják a megvett hangfal árából!
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #57471 üzenetére
Hazahozatalról nem volt szó, csak az ottani meghallgatásról. Itthoni tesztlehetőségért én is fizetnék szerintem más is, csak nem tudom kivitelezhető lenne-e a bolt részéről?
-
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #57463 üzenetére
Nem olyan régen én is telón beszéltem velük, és szóbakerült a meghallgatásért némi illetmény bevezetése is. Kérdeztem miért? Azért, mert sokan itt hallgatják meg, DE nem itt veszik meg.
-
forma69
tag
Abban az esetben is kellhet, ha a sub majdnem 30kg?
Köszi mindenkinek. -
forma69
tag
válasz
Digital #56973 üzenetére
Canton GLE 496 szett van most, de szerintem sokáig is fog maradni. Bátran merem mindenkinek ajánlani egy hónap járatás után. Hangja nagyon részletező, színpad képzése is renben, olyan mintha az énekes itt állna a szobában, a hangok nem is a dobozból jönnének. Sajna itt csak ritkábban találkozhatunk vele.
-
forma69
tag
Velodyne Impact 12 hol tudnék még találni újban?
Proson R12 megközelíti minőségben?
Köszi -
forma69
tag
Polk RTi7 szett van kinézve. Ehhez tudnátok ajánlani subot kb:20mm-re?
Zárt vagy reflexes az ajánlott csak mozira kéne?
Köszi -
forma69
tag
Szeged környékén van valakinek Dali szettje, még nem hallottam normál körülmények között?
Köszi -
forma69
tag
Szeged és környékén van valakinek Lektor esetleg? Bp.messze van elmenni meghallgatni.
-
forma69
tag
Írjátok már le a dali típusait növekvő sorrendbe, gondolom a concept az első. Mondjuk az már nincs.
-
forma69
tag
Dali Lektor 6 5.0 300e jó választás lenne Denon 2113-hoz? Egy kategóriában vannak? 25mm szoba.
-
forma69
tag
Denon erősítőnél minden small és 80hz vágva. Direct ill.pure direct állásban ugye nem vág, a teljes hangsávot ráengedi a frontokra?
-
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49735 üzenetére
"Az LFE csatorna 110Hz-től fog szólni, a mélyládára kevert mélyhangok pedig ahogy azt majd az erősítődön beállítod ( ált. 80Hz )."
Még annyit:az LFE 120Hz van, ami alapnak számít.
-
forma69
tag
válasz
Oldfighter #49728 üzenetére
Crossover Range: 35-85Hz
Boundary Response: 35-110Hz
Így pontosítanám. 110-85 közti rész eltűnik? -
forma69
tag
válasz
MasterMark #49717 üzenetére
Én eddig úgy tudtam, sztereóhoz nem ajánlott a sub láda használata.
Van ahol 5.1szettben árulják, csak oda való lehet? -
forma69
tag
Lenne egy kérdésem, ti jobban vágjátok e témát:
Denon erősítő 80Hz vágás minden hangdoboznál front large,a többi small, a sub LFE-ben.
Ha átállítom LFE+main-ra és ugyan az, 80Hz az összes hangdoboz vágási frekije, mégis szebb a magas több a mély.
Valaki levezetné....
Köszi -
forma69
tag
válasz
szricsi0917 #48901 üzenetére
Igen, de BBéci írta hogy HD hangokra nem igazán jó, és én erre reagálva írtam a magasabb összeget.
(#48902) Tamoo: Így van mozira tökéletes, zenére úgyis sztereo rendszer kell.
-
forma69
tag
válasz
szricsi0917 #48899 üzenetére
Szerintem a max 300E-be csak az 5.0 fér bele, a többi + pénz.
-
forma69
tag
Két db sub....minek, ha csak nem nagy a szobád, nem nyomja el a többi hangot? Ehhez nekem mx10 van és szerintem elég 25nm-re.
Az LFE freki 120Hz amit a denon állított be, de a könyve is ezt hozza alapnak.
Nem sok a 80Hz a többinek (itt is ezt ajánlják többen is) elfogadható a hangzás és nincs torzítás, azaz bírja.
Próbáltam én is small-ra állítani a frontokat hozzá LFE+main beállítást, de az össz hangzáskép nekem large beállítással jobban tettszett.
Teszt lemezem nincs, filmnél ugyan azt a jelenetet hallgatom több beállítással és ahogy jobban tetszik az marad. -
forma69
tag
Köszönön, megvan.
-
forma69
tag
Írjátok már meg, ezt a nem létező szabályt:
van x összegért házimozi erősítő, ahhoz y összegű hanfalak illenek, és z összegű kábelekkel ajánlott összekötni.
Köszi -
forma69
tag
Tudnátok nekem ajánlani "onnan" olyan minőségű klippet, mint Celine Dion: A New Day.
Ez képben, hangban remek.
Köszi -
forma69
tag
Még egy kérdés ha már segítetek:
PC video kártya és a led monitor 22" közé van egy 1000ft kábel, ha ide tennék AQ lenne valami látható javulás?
Köszönöm -
forma69
tag
Kicsit pontosabban:
Külső mobilrack (sharkon) benne 3.5" vinyó ez összekötve usb-vel med600 media lejátszóval tovább Denon majd tv.
Így sincs értelme a cserének? -
forma69
tag
Sajnos nincs lehetőség próbára elhozni Szeged környékén. Egyébként átmegy a jel szépen, csak kéne még kábel ism-nek.
A külső HDD és mp között levő USB kábelt cserélném le noname-ről AQ-re ott lenne valami látható változás? -
forma69
tag
Sziasztok
Adott egy 5.1 házimozi szett (nem bögre) és egy 55" tv. Ezek most Inakustik Premium 1.5m kábelekkel vannak összekötve med600-ra. A kérdésem az lenne, ha ezeket kicserélném AudioQuest Forest-re lenne-e valami hallható,látható különbség? Netán valakinek van már tapasztalata, esetleg próbálta már e kettöt?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest