- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
bulgesz777 #115355 üzenetére
Szerintem a HDMI gond bármivel előfordulhat. Talán ez régebbi, mint az "érintett" széria. De persze bármi megeshet.
A 805 már igencsak széria felső része volt, tán 2-3 modell lehetett felette.
Az SR és az NR között a különbség meg a hálózat. -
-
kabar
senior tag
válasz
Dorian #114545 üzenetére
Nem akarok spílerként feltűnni, csak egy tipp lenne. Lehet, hogy minden külön körön (biztosítékon van) és mégis csinálja. Elég egy rossz érintkezés a fi-relénél, vagy a biztosítéktáblán ehhez. Vagyis ott, ahol még közös minden. És ha már ott van ilyen gyenge kötés, akkor onnan vihet bármilyen közvetlen szálat, az sem fog használni. Szerintem. De ha van három fázis, akkor egyszerűbb a kaland.
-
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #114166 üzenetére
Nem cseszegetésként kérdezem, hanem csak olyan félve, hogy nektek nem hiányzik valami tartalom, történet, vagy mondanivaló a filmből. Mostanában egyre több olyan film van, amit a képe vagy a hangja miatt linkelnek, megnézem, és utána olyan nihil érzésem van, meg hogy kár volt ezért a két óráért is. De abban igazatok van, hogy tesztre ideális, mert megnézed azt a részt, aminek jó a hangja, aztán nem aztán nem ragadsz le előtte.
-
kabar
senior tag
válasz
RocknRoller #112308 üzenetére
Köszi. Soha nem hallottam ilyenről. Így hirtelen nézve a lábak kiosztását nem is tudom, hogyan lehet ezt egy HDMI kábellal megcsinálni. Különösen érdekes lehet ez az ARC esetén. De köszi az infót.
Szerintem még én kipróbálnám az analóg bemeneteket, és ha úgy sem szól akkor szerviz. Kár vele bajlódni, mert lehet, hogy több kárt okoz az ember. -
kabar
senior tag
válasz
RocknRoller #112305 üzenetére
Hangja viszont van? Különböző forrásokat használva analóg, digitális bemeneteket is kipróbálva? (Nem csak a HDMI-ket, mást is, optikai koax, analóg bemeneteket) Ha garis, akkor ne sokat szarakodj vele, ölég drága cuccnak tűnik.
Elnézést a tájékozatlanságomért, de mi az az 1-irányú HDMI? -
kabar
senior tag
válasz
RocknRoller #112299 üzenetére
A Video output mire van állítva, és melyik HDMI Outban van? (Page 175, OM) Mindkét HDMI kábelt ellenőrizted direktben? Az irányra már ki sem térnék
A forrásnál is lehet kutakodni (page 180, OM). De ezek csak tippek, nekem Onkyo-m van.
-
kabar
senior tag
válasz
adamssss #112228 üzenetére
Szerintem sincsen semmi baj azzal a bekötéssel. Ha jól emlékszem a régi mission 703-asomon is ilyen bekötést javasoltak (Ha jól értelmeztem szavaidat, ha nem akkor Sancinak van igaza). Egy haveromnak van ilyen hangfala (5.1- 555-ösökkel hátul) ott nem szól valami szépen, de megnyugtatásképpen nála minden (sokkal komolyabb hangfalak is) elég bután szól a helyiség miatt. (Egyszóval a hangfal valószínűleg nagyon jó), rengeteg erősítővel kipróbálva (HK745, 760, TX-NR906, SC-LX83, RX-V3800, RX-A830)) Körülbelül ilyen áron szokták hirdetni (120-130) vagy néha drágábban is. De ha magadnak vetted, és nem vagy kereskedő, szerintem teljesen mindegy, neked kell, hogy tessen. Akkor számít, hogy jól vetted, ha el akarod adni. Leld sok örömödet benne!
-
kabar
senior tag
válasz
adriankoooo #112113 üzenetére
Nem tisztem védeni az Onkyo-t, és azt sem vonom kétségbe, hogy akár HDMI miatt típushiba lenne az Onkyo-nál. Bár a régebbi erősítők közül a legtöbbje szenvedett ettől a hibától (valószínűleg már az alkatrészek szintjén is lehetett valami pitty-putty, denonoknál is volt egy pár), a nagy szám meg lehet az, hogy az eladott modellek száma szerint ebben a szegmensben igencsak erős az Onkyo jelenléte. Az is sokat mond el a gyártó hozzáállásáról (szerintem példás), hogy ingyenesen cserélte a hibás paneleket bizonyos modelleknél. Németországban a legtöbb felhasználó el is viszi még a meghibásodás előtt is. Az másik kérdés, hogy kis hazánkban a megfelelő bérezések, illetve az alacsonyan tartott ÁFA miatt virágzik a másodkéz (valójában negyed-ötöd) biznisz, meg a trükközés, azaz DIY. Először is megnézném, hogy az erősítőmet az Onkyo javítja-e ingyenesen. Egy kis guglit mindenképpen megér.
(#112109) davidsone
Akkor a tiéd már nem meleg, hanem bi Mivel lehet amp vagy wire is.. -
kabar
senior tag
válasz
adamssss #112102 üzenetére
Azért lehet hangfalakat is használtan vásárolni:
Ezt a típust nem hallottam, de egy német haveromnak volt Canton, az nagyon baba volt az NR906-al (Magasabb kategória). Canton
Ebből meg nem konkrétan ezt a szettet hallottam, de emlékeim szerint jó kis cucc volt egy kisebb szobába. Sérült KEF
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nézz körül a használt piacon, néha gyöngyszemekre bukkan az ember.(#112107) Bobolit
Ne tedd rá a kezed!!!
Nekem annó az Onkyo hot-standby-ban is langyos volt.Régi gépek melegek! Pride is everywhere!
-
kabar
senior tag
válasz
Kiara04 #112091 üzenetére
Akkor már nem is 900 hanem 1100W-os cuccod van.
Sokunknak nincs itt ekkora sem. Ettől függetlenül neked nem a teljesítménnyel, hanem a csatlakoztatással van a gondod.
Megelőztek, de a lényeg ugyanaz.
Értem én, és bocs a teljesítményes megjegyzés miatt, de ez olyan bűvészkedés már a számokkal a gyártók részéről, mintha bankban lennél. Ott sem bírják elmagyarázni, hogyan jön ki a kamat, meg a törlesztőrészlet. Amikor összeadod mindig nagyobb számot kapsz.
A valódi problémáról. Sajnos a cuccra nekem sem adott találatot a net elsőre, de egy képed dobhatnál a masina(ák) hátáról. Bár tényéeg nem szokott ez a topik ilyennel foglalkozni, de mint látod még a legnagyobbak is konstruktívan álltak a témához. -
kabar
senior tag
válasz
dunkel #111066 üzenetére
Mint tudjátok, én nem vagyok szakértő, nekem csak hobbi és szórakozás. Ráadásul többen is hallgattuk, többféle zenével, és meglehetősen különböző vélemények is elhangzottak. De még valószínűleg folytatása is lesz, amikor már nemcsak az én erősítőm lesz benne, hanem egy sztereo CA, meg egy NAD-ra is van kilátás. Ha lenne időm rá, lehetne megagiga tesztet is csinálni, mert mindegyikből tudok 5.1-et, a Missionból akár 7.1-et is csinálni.
Amikor erősítőket teszteltünk, akkor is markáns különbségek mutatkoztak a stílusok között (AVR3806-TX-NR906-RX-A820) de most mindegyik eltérést felülmúlta.
Érdekes volt, hogy az ELAC igencsak szépen szólt magas és közép tartományban, de gyakorlatilag nem volt mélye. Olyan németesen precíz, ami megszólalt az szép volt, amit meg nem tudott szépen, az megtartotta magának, meg sem szólalt.
A Mission-nek nagyon szépek voltak a mélyei, annak ellenére, hogy nincsen alá tüském (ami az ES-en nagyon sokat hozott) jobbak voltak, talán precízebbek is mint az JBL-en. Közepe is olyan lehetett mint mint a gyarmatokról jött társáé, de a magasakkal valahogyan nem tudtunk ketten kiegyezni, és van aki a közepeivel sem. De volt olyan is akinek ez tetszett a legjobban. Szerintem is kábelezéssel ebben nyugdíjasban van a legtöbb tartalék. A másik jenkit korábban a sógoromnál tároltam,és ott volt bekötve ge ykisebb szobában, és bevallom titkos befutóm volt a mission után. De a nagy helyiség szerintem megette a mélyeit, viszont szerintem a felsőbb tartományokban az ELAC után a második helyre jöhetne be. Mások szerint meg nem (Ott az ES volt a befutó) Szerintem az RTi-12-vel már más lenne a helyzet. De ez csak egy vélemény, és ráadásul mint mondtam nincsen denevérfülem, meg különleges képességeim sem. -
kabar
senior tag
válasz
#94529552 #110496 üzenetére
Nagyon nem vagyok az. Viszont próbálom kerülni, hogy pálcát törjek olyan felett, amiről/akiről meglehetősen kevés információm van, illetve egyoldalúan tájékozódtam. Mindkét oldalon (kereskedő/vásárló) láttam már nagyon aljas húzásokat. És velem is cseszett már ki kereskedő szemét módon. Ennek próbálom kerülni az általánosításokat, illetve próbálom több szempontból látni a dolgokat.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #110493 üzenetére
Ebben most egyet értünk nagyon. Itt azért most nem olyan egyszerű dologról van szó, nem tudjuk, hogy a finanszírozás része hogyan is van megoldva. (Mindenesetre, ha az Onkyo ingyen kijavítja a HDMI hibát, akkor remélem a károgókórus egy picit azért visszavesz a hangnemből, amikor az Onkyo HDMI-jét kárhoztatják.) Kár indulatból szólni, bárkit is szidni, amíg nem tudunk meg mindent a helyzetről. Sokszor elszörnyedve látom, azokat, akik csak brahiból vesznek meg cuccokat, mondván úgyis visszaküldik, minden ingyen van. (Fingjuk sincs arról, hogy ez a kereskedőnek milyen hercehurcával, költségekkel jár). A következő héten, meg csodálkozik, hogy felbontott csomagban kap meg egy újnak vásárolt terméket. És ez is "agyarisztán"
-
kabar
senior tag
válasz
sza.sa #110449 üzenetére
Definiáld: mi az, hogy nagy! Hangminőségben az itteniek biztosan előrelépést fognak mondani, ami a kategóriák miatt biztosan így van. De amit szerintem jobban hallani fogsz, az a más hangzásvilág. Az pedig ízlés kérdése, hogy tetszik-e. Arról nem is beszélve, hogy milyen hangfalakon hallgatod. Szóval sokismeretlenes egyenlet ez kérem...
Dorian megelőzött. -
kabar
senior tag
válasz
Heffi #110171 üzenetére
TX-NR3007-es Sokol rádió mellé VT60-as Junoszty. Király cuccok!! Ne bánkódj a színük miatt, fekete neolux-al letolod, és nincs para.
(#110170) Dagidög
Az NR906 megborzongatott mozin, a Yamaha nem olyan. Ezt először hiányoltam, most már inkább azt szeretem benne, hogy életszerűbben szól. Úgy tudnám jellemezni, hogy a Transformersra jó az onkyo, mert überbrutál módon szólnak benne az effektek, a Yamahával meg nem annyira, de ha a frozen planetot nézed, vagy a planet earth-öt, akkor a Yamin elhiszed, hogy egy erdőben vagy, vagy a vízesés ott van melletted. Akinek jobb füle van, vagy tapasztaltabb mint én (tehát a többiek, akik itt vannak), az biztosan meg tudja magyarázni, de valahogy például pont a víz hangja egy folyó mellett sokkal hihetőbb a yamival. Másikkal olyan "krémesen" szólt. Nem rémesen. höhö. -
kabar
senior tag
válasz
Heffi #110161 üzenetére
Az Onkyo kezdett el kisebb AVR-eket gyártani, vagy ez a TV ilyen rohadt nagy? Vagy az csak egy nagyon szar Panasonic sötétített tükör?
(#110164) Dagidög
Szerintem rengeteg újabb kiadásra számíthatsz. Az egy jó kis AVR, de azokat a hangfalakat meg fogja enni reggelire. Kívánni fogod a fejlesztést hangfal téren is. Rajta leszel a lejtőn, ahogy azt hiszem annak idején Xtreme mondta. Ha belekezdtél akkor már nincs megállás...
Amúgy nekem először úgy tűnt, hogy mozin az Onkyo után visszaléptem egy kicsit, de zenében nagyon nagyot előre. Azóta volt szerencsén újra hallani ugyanolyan Onkyo-t a jelenlegi rendszeremmel, és már nem érzek így. Bár azt is tudom, mi okozta a hiányérzetet...
Mélynyomód nincsen? -
kabar
senior tag
válasz
Bobolit #109677 üzenetére
Genius? Olyan hangfalaid vannak? BBéci elég harcedzett Onkyofan(
),de lehet, hogy ezt még ő is kevésnek érezné hozzá. De valahol el kell indulni, az biztos...
A multichannel viszont egy picit zavar. Remélem nem a forrásnál van ez valahol beállítva!!! Mert akkor nem megy át neked a DTS, hanem valami saját fost kever ki a médialejátszó, vagy PC. -
kabar
senior tag
válasz
walter70 #109675 üzenetére
A HK-nak emlékeim szerint elég hülye selectora van, jómagam az onkyo-ét szoktam meg, és eleddig tán az is volt a legjobb. Lehet hogy valahol HDMI CEC-el is kell egy kicsit bajlódni, bár nem igazán erre lenne, csak valami emlékfoszlányból dereng ez nekem. Csak sajnos a sok gyümölcslé fogyasztása károsította a memóriafoglalatokat.
De én még azt is megnézném, hogy tudja-e egyáltalán az ARC -ot.
Volt olyan mókus a MM-ben akit a szemem láttára nyomtak át az eladók ilyennel, mondván, hogy az újak mind tudják. Megnéztem telefonon a specificationt, aztán láttam, hogy nem. -
kabar
senior tag
válasz
walter70 #109672 üzenetére
Sem a HK-t nem ismerem, sem az LG-t, de nekem a TV-n szépen leírta az angol guide, hogyan kell csinálni. Az erősítőn is a HDMI beállításoknál be kellett állítani az ARC-ot.
Ha jól értelmezem a owners manual 39 oldalát akkor TV állásban kell mennie az ARC-nek és csak a HDMI OUT 1-esről. -
kabar
senior tag
válasz
Bobolit #109665 üzenetére
A konfigurálásnál gondolom subwoofer yes-en van a pre-out -nál meg a lila csatiban van a koax. A level és distance settings-ben miket állítottál be? Vagy automatikusan állítottál be mindent? Sub-ot felismerte? Amikor a test-et végighallgatod megszólal a sub?
A dolby és a DTS logók megjelennek lejátszásnál? A formátumfelismerés auto-n van? -
kabar
senior tag
válasz
Bobolit #109661 üzenetére
Ha CD-vel próbálod, az sztereo forrásnak minősül (jobb és bal mellső hangfalak), minek vár szub csatornát. A centered sem szól szerintem meg a két surround sem. Ha teszel rá valami okosító DSP-t akkor lesz rajta hang. Ettől függetlenül én zenére nem erőltetném a sub-ot. Ahhoz csak két normális hangfal kell.
Ne lepődj meg azon sem, ha nem ugyanott/ugyanazon a néven találod. A 3007 meg a 507 között lehet némi kategóriakülönbség. -
kabar
senior tag
válasz
greike #109377 üzenetére
Leszólni én sem merném egyiket sem, a már említett segédmotoros kategóriám miatt sem. Csak annyira akartam felhívni a figyelmet, hogy még az én fingilingi AVR-m is szólhat jobban mint egy proci, hogy másrészt ízlések és pofonok, harmadrészt meg a hangfalakkal még én is karcsú vagyok, nemhogy a 3007-hez azok a JBL-ek. (Bár a teszthez nálam voltak kölcsön hangfalak is.)
-
kabar
senior tag
válasz
Heffi #109371 üzenetére
Bár én csak kismotoros vagyok ebben a világban, én nem törnék pálcát z Onkyo felett a Emotiva irányában ilyen könnyen. Amikor nálam volt az UMC-1, bár egyszerre a 906-tal nem hallottam, de a 2010-hez képest semmiben nem tudott jobbat nyújtani a végfokkal. Amit viszont elfogadtam volna az az AM9080 lett volna. Na az viszont nagyon király volt ha a 2010 volt belekötve prociként (tudom szentségtörés ilyet csinálni egy AVR-el). Ott sem volt kérdéses, hogy prociként a 2010 vagy a UMC-1 a jobb. Mozin a 2010 meg nem volt annyira lehengerlő mint a 906. De ez is csak egy vélemény. (Illetve három, mert két haverom is ott volt, és elég egyöntetű szavazás volt.) És ráadásul az UMC-1 nem is 1,4-es, ahogyan azt az elején írtad, hogy kellene. Én is, ahogyan BBéci mondta, a hangfalakkal lépnék feljebb. A 3007-es már elég nagy cumó. A 3D meg nem akkora király, hogy amiatt válts. Meg fogod unni. Mi is azt tettük. Ha a hangzáson akarsz változtatni, akkor az már más.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #109126 üzenetére
Aztán ugyanaz a rinocéroszbőrű felteszi 90-ért. Mert van ám olyan is, nem is kevés.
(#109127) Lizsó
Nem lehet, hogy a két zúgás forrása egy és ugyanaz? De amúgy a HDMI miatt szerintem is felesleges lecserélni. Használtban meg tényleg sokkal jobbat kapsz, mint újban. De ha újat akarsz venni, és hangban nem sokat visszalépni, akkor a 6-os Yamahák már igencsak 150-160 felett vannak ha jól emlékszem. A TV-s problémát én optikai kábellel kezelném, és a már emlegetett füles kimenettel. Samsungnál meg menüben változtathatod a használt hangkimenetet, ha minden igaz. -
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #109043 üzenetére
Csak nagyon csendben elmélkedve, nem kijelentve. Ha leveszed a hangot, akkor nem elég a HDMI-t kapcsolni, hanem kell egy repeater is. De mint mondtam, ez csak az én agyam szüleménye.
Elrontottam, mert rosszra válaszoltam! Nem ehhez akartam, hanem az előzőhöz. Át lehet ezt valahogyan tenni? -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #109017 üzenetére
Ezen a szinten a Herceg által ajánlott sem szól rosszabbul, különösen nem azokon a falakon. És legalább HDMI-s is. Alkudjon oszt kész! Szerintem ennyit a kettőből le tud nyomni. Már több időt töltöttünk el vele mint a jövőbeli felhasználója.
Norbi72
Nem csak 2009-ben... -
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #109003 üzenetére
"És a HDMI csak a képet viszi tovább, a hangot nem, így azt külön koax vagy optikával tudod majd megoldani."
Ezt így akartad fogalmazni? Bár nem ismerem konkrétan ezt az erősítőt, de szerintem a HDMI-n megy tovább mind a kettő, nem tudja az erősítő levenni. Kapcsolni tudja a forrásokat a megjelenítőhöz. Ott nekem már volt hangja, csak az erősítőbe kellett valahogyan bevinni, ahogyan írtad is. De lehet, hogy csak én vagyok butus, hogy nem fogom fel amit mások írnak. -
kabar
senior tag
válasz
MineFox54 #108992 üzenetére
Nem ismerem az RX-V365-ot de szerintem csak kapcsolja a HDMI-t nem veszi le róla a hangot. Olyan int a régi Sr506-os Onkyok. De nem biztos, nem néztem utána. Amúgy el lehet lenni HDMI nélkül is, ha már ilyen kicsi a költségvetés.
Herceg úr által ajánlott jobb döntésnek tűnik, még ha drágább is egy kicsit. -
kabar
senior tag
válasz
MineFox54 #108990 üzenetére
Tisztázni kellene azért vele, hány és milyen forrásai lesznek. Kis pénz kis foci, de sok bemenet (digitális) nincs a Yamin. Szerencsére optikai is eg koax is van. Ha TV hangot is akar, akkor az optikaira nagy szüksége lesz, és még mindig marad két bemenete. MP-knek is szokott lenni optikai, szóval akár elég is lehet.
-
kabar
senior tag
válasz
Jenő76 #108985 üzenetére
Jaja! Itt elég durva az élet, de fel a fejjel! Az erősítő amit vettél nem volt rossz választás, (szoktak itt olyat is mondani, hogy nehezék, meg kutyazavarásra jó, stb) ahogyan mondtam, tudsz állítani a karakterén, de néha egy gombnyomás erejéig térj át pure-ra. Lehet, hogy változni fog az ízlésed, nekem is változott. Szerintem neked is először olcsóbb cuccaid lehettek (nem tudom, csak tippelem) és akkor, hogy valamennyire hasonlítson a valóságra, rátolt az ember mélyet magasat. És sajnos hozzá lehet szokni. De van visszaút is azt hiszem. De lehet, hogy egyszerűen ilyen az ízlésed, vagy a hallásodnak is lehet ilyen karakterisztikája.
UI: A besérülni szót még nem is hallottam. -
-
kabar
senior tag
válasz
proci985 #108939 üzenetére
Amennyiért te veszed még kompromisszumnak sem mondanám. Hasonló képességekkel és hanggal szerintem a használt piacon is erősen kellene keresni jobbat. Legalábbis kis hazánkban ezek szerint. Még mielőtt a többiek rámugranának, egy 2 HDMI outos, MM Phonoval, HD-s 3D-s hálózati funkciókkal MHL-el ellátott erősítőről beszélünk, nem a legaljából, és itt most majd a különböző magasabb kategóriás de régebbi erősítőket ajánlókkal szemben mondtam, hogy ennyiért ez itthon ajándék lenne újonnan.
-
kabar
senior tag
válasz
proci985 #108934 üzenetére
Nekem volt 810, 820 és most 2010 van, de hallottam a 1030-at és a 830-at is, a régebbiek közül meg a 3800-at, de a 840-hez nem volt szerencsém. A források párosításán kívül a legtöbb dolgot szeretem rajta. A mostani RX-A-kból hiányolom a DAB+-ot nagyon. A hangjukat jó kompromisszumnak tartom. Szerintem ennyiért ajándék. Nekem használtan majd duplája volt a 2010-em. Nem mintha bánnám...
-
kabar
senior tag
válasz
dunkel #108921 üzenetére
Ha nem írtam le melyik hangfalat, akkor annak megvan az oka. Bár nem sűrűn, de megfordul itt a tulaja, és amikor ott voltam, meghallgattam, és betudtam az ízlésbeli eltérésnek, hogy neki az a hangzás tetszik (nekem meg nagyon nem jött be). Mivel mint embert bírom, nem kívánom most sem, és akkor sem megsérteni. Itt sem és máshol sem. Én nem az a "megmondom a frankót" gyerek vagyok (amivel megbánthatok embereket) mivel nem értek hozzá. Az ójaj-os mondatoddal nem tudok mit kezdeni, mert igen beírtam ide, és ide (is) tartozom, de ugye ezért még nem biztos, hogy ugyanúgy is vélekedem, mint az itteniek jelentős része. De mégis követem azért, mert sok hasznos dologgal lettem gazdagabb az elmúlt időben, és mivel egy párszor úgy hallgattam magamra, hogy nem adtam az itteniek véleményére, és rosszul jártam, így most már picit óvatosabban ugrálok, megfontolok pár tanácsot. Ha abból a pénzből, amibe az ES100-as készletem került sokkal jobbat hallottam volna, akkor már az lenne a leírásomban. Szóval ha az új árára rádobsz ennek a készletnek még 1-2 kilót, olyanokat hallgatgattam és eddig nem adódott jobb. Hozzáteszem azért is, mert sokat csak a saját helyén és nem az én erősítőmmel. De próbálkozom.
-
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #108918 üzenetére
Én meg inkább név nélkül mondanám, hogy hallottam olyan itt szeretett hangfalat, ami külsőre nem keltett gagyi hatást, de meglehetősen sokolként szólt. Bár nem világítottam még át a mélysugárzót, de nekem még nem tűnt fel, hogy áttetsző lenne.
Lemmy9
Hallottam olyat is, jónak tűnt, de otthon nem volt alkalmam kipróbálni. Annyira viszont nem hengerelt le, hogy meg is vegyem. -
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #108912 üzenetére
Én nem a komoly elektronikára gondoltam, hanem a más erősítő karakterisztikára, vagy nem is tudom, hogyan fejezzem ki, mivel nem vagyok szakértő. Csak azt tudom, hogy vannak olyan párosítások amik jól, és vannak olyanok amelyek meg rosszul szólnak. Ez meg ízlésfüggő is valószínűleg. Nálam a Denonnal 3806-al igen silányul szólt, míg a 906-tal meg sokkal jobban. Zenén viszont haldoklott. Ott meg a Yami hozta jól a helyzetet. Mindenesetre amiket eddig hallgattam hangfalakat egyik sem felelt meg jobban az ízlésemnek, annak ellenére, hogy érzem, hogy mit szeretnék, de nem tudom elmondani vagy megszerezni.
Sanci38 a megmondhatója, hogy próbálkozom más hangfakkal is, eddig sikertelenül... -
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #108882 üzenetére
A JBL (ES100) nálam egy fél év után nagyot változott. Rengeteget javult a mélyközép tartomány lustasága.Szóval ha lehet, ne újat hallgass. De ez nagyon igaz a Polk-okra is, illetve a legtöbb hangfalra. A használt piacon meg hullámszerűek az események. Van amikor MA volt fent egy csomó, volt olyan hogy ES-el volt tele a piac, voltak olyan hetek, amikor volt fent egyszerre 2 vagy 3 ikon, és ez az erősítőkre is igaz. Ott is van amikor CA, most Marantz, Onkyo, vagy Denon 4308 hullám van.
(#108891) manoska
Nálam volt NR818 (ami persze nem 838) meg a NR906 egyszerre, és nem a 818 maradt meg. Én is azok közül a lúzerek közül vagyok a, ki a 3D miatt cserélte le a 906-ot, amit azóta a senki sem használ.De a zene miatt nagyon megérte a csere.
-
kabar
senior tag
válasz
Termi16 #108867 üzenetére
Ismered azt a mondást, hogyan lehet elkerülni azt, hogy repülőgépes robbantás áldozata légy?! Vigyél egy bombát a fedélzetre, ugyanis akkor már gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy kettő legyen a gépen. Neked az előző hiba miatt matematikailag nulla az esélyed még egy garanciális HDMI hibára. Vegyél nyugodtan akármit! A valószínűségszámítás nem hazudik. Én tudom! Három fiam van!!!
A 200-as árral én sem próbálkoznék, azt az erősítőt meg elengedném. Vannak olyan darabok, amelyek jól elvannak az eredeti gazdájuknál. Ha valaki nem követi a piac árait, csak a saját értékítéletét nézi, akkor nála marad, még akkor is, ha megértem az eladót. Bár ha úgy veszed, 100-al olcsóbban kapod meg.
Én sajnos még csak kis marantzot hallottam, az nem győzött meg. De ez sem jelent semmit. -
kabar
senior tag
válasz
Termi16 #108842 üzenetére
Abban viszont egyetértek a Vikthor-ékkal, hogy a régebbiek jobb üzletnek szoktak bizonyulni. Magam részéről azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy mi van a 838-ban, amit a 818 vagy a 809 nem tud. Mi az, amit a 6007 nem tud a 6009-hez képest, egy RX-A810 és egy 840, vagy egy 3312 egy X4000-nél mennyivel kevesebb, és mi az, amit az új tulajdonságok közül kihasználnék. Mert ezek mindegyike már az újabbak közül való, de néha igen markáns különbségek vannak az árak között. Hangzásban ha a gyártót és a kategóriát nem váltod, akkor nem valószínű, hogy mellbevágó különbségek lesznek. De persze ez csak az én véleményem.
-
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #108839 üzenetére
Nem neked, és úgy konkrétan senkinek sem. Csak az ember tudata ennyi Denonos ajánlás után képes beszűkülni egy márkára. Szóval nem akartam senkit sem ezzel megtalálni, csak vannak egyéb lehetőségek is. Nektek bejött a Denon, mert olyan az ízlésetek, és emiatt ajánljátok is. Nincs ezzel semmi baj.
-
kabar
senior tag
válasz
spiky03 #108787 üzenetére
Fícsör lesz az a fjúcsör szerintem, ha már ilyen amerikások lettünk
. Dögösnek én még Denont nem hallottam mozi közben (bár a 3312-est nem ismerem), de itt azt nem is nagyon szokták preferálni. Dögösnek inkább az Onkyo-kat szokták vélni többek, épp ezért szoktak pályán kívülre kerülni. Abban viszont látok logikát, hogy egyszerre erősítőt és hangalat is variálni azért rossz, mert szinte összehasonlíthatatlanok lesznek a konfigok.
-
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #108720 üzenetére
Bár én nem vagyok mérvadó de van 2-es és 3-as zóna is: (konyha, műhely). 2*5m +2*10m kábel árán van mindenhol netrádió, rádió, illetve hálózati zenelejátszás. Távirányítása mobilról szokott történni. Úgy alakult, hogy a 2-es zóna többet megy időben mint az egyes. Pl nálunk csak tetőantennával jön jól a rádió, sercegés nélkül. Van a konyhában kisrádió is, de ha bizonyos helyeken állsz, akkor nincs jel. Elég idegesítő. Így még van RTL Klassik is...
Ezek után én csak 2-zónás erősítőt vennék. Sajnos a 3-ikkal elvesztettem a bi-amp-ot, de már nem érdekel.(#108736) Csabroncka
Én is azért cseréltem, egy fél év alatt lecsengett a 3D utáni vágy... -
kabar
senior tag
válasz
dani_golf #108660 üzenetére
Szerintem ez (bár nem néztem utána) de nem annyira egyszerűen tárolható, mint amilyennek látszik, vagy legalábbis akkor nem működne ennyire zökkenőmentesen. De mint mondtam, nem néztem utána, csak mintha felsejlene valami emlékcserepekből.
(#108662) Pepszi
Lehet, hogy a Denonnál igen (bár nem úgy emlékszem) de Yaminál Onkyónál biztosan van direct a több csatorna esetén is. Pure direct esetén meg még audyssey sincsen. -
kabar
senior tag
válasz
z123456789 #108655 üzenetére
Igazából csak sejtettem, hogy valami ilyen lesz a 475-ön is, mert bár nekem egy ősrégi van, de gondoltam, hogy nem tépték szét magukat azóta a fejlesztésben.
-
kabar
senior tag
válasz
dani_golf #108651 üzenetére
Ha jól emlékszem előzetes regisztráció után lehet szerkeszteni a kedvenceket egy honlapon, és utána már azt használhatod az erősítődön. Ha egyszer hazaérek melóból, akkor megkeresem,ha addig nem írja meg senki neked.
BBéci:
Az szerintem és sértő volt, amit, és ahogyan Cekk megfogalmazta, és ebben természetesen nem is értek vele egyet.
Amit viszont szerintem sokunk sejt titkon rólad, hogy vannak bizonyos lieblingek, meg feketes...űek is nálad, kimondva, kimondatlanul, ami nem gond, mert szerintem mindannyiunknak van. De ami viszont gond, az az, hogy ezt független tesztelőként befolyásolhatja a teszt kimenetét, a második meg az, ha az ember nem tudja magáról, hogy van ilyenje, akkor úgy gondolhatja, hogy ezt más sem látja. De belátom, nehéz lehet objektíven dönteni. Én nem is tudnék... -
kabar
senior tag
válasz
PrinceHerceg #108521 üzenetére
A legegyszerűbb talán oda visszamenni, és megkérdezni az ott téblábolókat, milyen demókkal dolgoznak. De az is lehet, hogy szerencséd lesz, és valakinek erről beugrik.
Picit nőiesre sikeredett a leírásod, mint amikor az autóról annyit tudnak mondani, hogy milyen a színe. A zenei stílussal tudsz segíteni talán, vagy ha szövegrészletet megjegyeztél a számból, refrénből. De ismerem én is ezt az érzést, nekem Chris Jones okozott ilyen fejtörést. Nekem a szövegrészlet segített. -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #108515 üzenetére
A szubjektivitás az 15-20-50 év után is az. Ha nekem a szőkék a kedvenceim, 15-20 év múlva is azok lesznek valószínűleg. A másik dolog az, hogy tudom-e azt mondani ettől függetlenül hogy ezt a barnát de meg...nám, mert annyira....Viccet félretéve, egy tanár, egy rendőr is lehet szubjektív, de nem a szakmája gyakorlása közben. Annak szentnek kellene lennie. Neked annyiban van nehéz dolgod, hogy egy alapvetően szubjektív dologról (tetszik a hangja vagy nem) kellene objektívan (gyártótól függetlenül) nyilatkoznod. És hát lássuk be, ez nem mindig megy mindenkinek. Az általad marketingszagúnak ítélt cikk pl leírja, hogy ilyen kategóriás erősítőnél a bemérőrendszer gyakorlatilag nem olyan sokat számít (mintha ilyet (mintha ilyen a te billentyűzetedet is elhagyta volna), és ebből az Onkyo (valószínűleg anyagi okok miatt) áttért az Audyssey-ről a sajátjára. És ezzel sokat nem rontott a rendszeren, viszont a 6-os szériához méltóan csomó mindent bevezetett rajta. És megemlíti azt is, hogy a régebbi modellekhez képest sokat javult a zeneisége szerinte (neki tetszik, de lehet, hogy másnak nem fog) ergó a régi nem tetszett neki annyira, illetve akinek nem tetszik az új hangzás az el fogja hagyni az Onkyo-t. A whatahifihez képest jóval több mindent ír le, részletesebb (az is szokott lenni). Másrészről a whatahifi is elfogult, mert az egyiknél hiányol valamit (negatívum és ki is emeli pl Ipod, Ipad USB-ről) , a plusz dolgot (MM Phono bemenet) a másiknál nem hiányolja, és nem is említi hiányosságként. Ezek az apró kis nüanszoknak tűnő dolgok, amiből azért érezhető a részehajlóság.
A függetlenséget meg úgy kell érteni ahogyan az van. Megvannak a gyártóknak az eszközei a befolyásolásra, nem babra megy a játék. Erről is igen sokat lehet olvasni a neten, arról nem is beszélve, amikor hallja az ember, hogy egy-egy agyondédelgetett cucc milyen szánalmasan is szól mondjuk egy lehurrogotthoz márkához képest.
Az ódákat zengeni meg azért lehet, mert egyfajta intelligenciát feltételezhetünk az olvasónál, tudja kezelni a kategórián belül. Lehetne ódákat zengeni egy Koenigseggnél, hogy kormányról távirányítható a CD-s autórádió, de azért a pénzért már legyen ez alap. Egy két milkás Dákóban már nagyobb szó, ha benne van. -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #107706 üzenetére
Hát ott nem csak a Paradigm volt árnyéka önmagának, hanem a 2010-es is. Soha nem hallottam még úgy szólni azt az erősítőt. Pedig volt már pár hangfallal párosítva. Nekem volt egyszerre NR906 és RX-A2010 és 810-is, meg proci+végfok is, és nem volt annyival erősebb az Onkyo (ez utóbbinál persze gyengébb volt mindegyik). De abban is biztos vagyok, hogy ott akkor valami nagyon félresiklott a meghallgatásnál, mert két napig csak kanalazgattam össze az erősítőm beállításait. Az egyetlen pozitívum Sanci megismerése volt, amúgy mélyrepülés.
(#107727) davidsone
Nem vagyok expert, de szerintem a HDMI 1,3a csak FHD-ig fogad jelet, de lehet még az 1,4-is.#107726) Dorian
Terítő+virágcserép+kaspó. Ezt a kombót sok nő hordozza a génjeiben a sok romantika után. -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #107677 üzenetére
Akkor marad az elnézéskérés. Az is ingyen van! De azért nagyon meghallgatnék egy ilyent, vagy legalábbis jelen szeretnék lenni, mert ahogyan szoktátok mondani, a tapasztalásnál nincsen jobb. Addig nekem ez nagyon természetfeletti...
De az azért átjött, hogy a fent vázolt esetben nem kockáztatsz semmit, és én arra reagáltam... A másik oldal viszont- ismerve az ízlésedet- a legalább a házát bukja, vagy inkább egy háztömböt...
Sanci38
Hiszem, hiszem! Csak a fentebb vázolt eset miatt a játszmában egyik fél nem kockáztat, míg a másik rengeteget, tehát ha ZOmbi nem egy játékos milliárdos, akkor nem lesz játszma. A kocka el van veszve! -
kabar
senior tag
válasz
xtremetuning #107675 üzenetére
Vállald be ZOmbi, csak blöfföl!!! Ha mégis xtremetuning nyerne, akkor majd elnézést kérek...
Mondjuk jó eséllyel indul, mert ha nem találja el, akkor nem veszít semmit, ha meg eltalálja, akkor övé a két monoblokk. Jobban belegondolok, hülye lenne, ha nem mondta volna.
-
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Alx.Mercer #107455 üzenetére
Abban azért nem is az a DAC van. A 1030--as már sabre van ha jól emlékszem. Szóval lehet indokolt az árkülönbség. De a malac is jó lehet...
-
kabar
senior tag
válasz
Isti0221 #107365 üzenetére
Bár én nem vagyok szakértő, de inkább hallgatással döntsd el, mint olvasással. Ha tetszett az Onkyo hangja, akkor látok némi esélyt arra, hogy a Denoné nem fog, és nem feltétlen azért mert az kicsi vagy nagy (2808-4308). Az említett mozi illetve zene arány, illetve a hallgatott zenei stílus ismerete nélkül még kevésbé mernék bármit is ajánlani. De mint mondtam, nem vagyok hozzáértő.
-
kabar
senior tag
válasz
Lacielvtárs #107289 üzenetére
Mintha lenne egy kis kontraszt a két hónappal ezelőtti meg a mostani véleményed között.
-
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
sixer66 #107051 üzenetére
Pont azt gondoltam én is, mint amit Tamoo mondott. Lehet itt belelölni 10-100 ezreket kábel, tüske, ösvény, állvány, voodoo-ba, de azokkal viszonylag kicsit lehet általában "fejlődni". Én is inkább a hangfalakat, vagy az erősítőt cserélném. Utána, ha az már majdnem jó, akkor lehet rajta csiszolgatni. Nem tudom milyen erősítőket próbálgattál, de az is elképzelhető, hogy a Denon nem szereti azt a hangfalmárkát. Volt már ilyen a történelemben, és lesz is. De az is lehet, hogy a Denonnak a hangzása nem jön be neked annyira, és egyáltalán nem a loudnessről beszélek.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #107044 üzenetére
És ez mennyire igaz, hogy az új árat használjátok. Az imént linkelt Denon (ami biztosan egy nagyon jó kis erősítő) most kétszer annyiba kerül, mint az általam említett T763. Amit egyszer hallottam (egy haveromnál hibásat) de valami irtózatosan szépen szólt. Lenne rajta phono bemenet...Na nem is gondolom tovább.
Norbi 72
Tudom, hogy új a hangja (mondják jobb a sztereóban), de még nem hallottam. Nálam csak 575x, 609, 818 és 906 volt a denon meg yamik előtt . Mindegyik Onkyót szerettem valamiért, de nem sírom vissza. És te tudod is miért.Sixer 66
Egy jó hangfal.. Biztosan meg fogják kérdezni, hogy mi az amit hiányolsz belőle, mert annak függvényében mondanak valamit.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #107037 üzenetére
Megpróbáltam összerakni egy HSZ-be, azt meg törölni, sikertelenül, persze!!
(#107035) TeDe
Vigyázz ezzel a listával errefelé! Ha jól látom egy Onkyo 636 végzett az élen, amit itt sokan ipari hulladékként kezelnek. (Persze nem mindenki van így vele, de amit tudnod kell, hogy gyakorlatilag nincsen elfogulatlan hely, így mindenhol megvannak a lieblingek. Itt is, ha kicsit visszaolvasol, akkor meg is lesznek) Szóval szűrjed az infókat, és hallgass meg minél többet. Ha már mindenképpen újat akarsz. -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #107036 üzenetére
Ezt ugye új áron gondoltad, mert különben mindenki elfut innen, és veszi a egybe-doboz-szettet. Nem is olyan rég voltak fent kisebb Arcam AVR250 stb jóval emészthetőbb áron (tán 60-70), volt fent dupla körül CA650, vel egy ár környékén (140-150) vannak AVR3808, Yamit meg itt nem ajánlok, mert nem kedveltek, meg elfogult is lennék. De 140-150 környékén volt már RX-V3800 is. Ezek közül egy jó pár új ára már azért beleharapott az említett 300.000-es határba.
Norbi 72
A Malacra elment a költségvetése, és hangfalat még nem is vett. Ha a teljes büdzsét fel akarjuk használni, akkor olyan 180-120 arányban kellene hangfal-erősítőt mondani, nemdebár? És akkor még nem vettünk kábelt egy darabot sem.
-
kabar
senior tag
Én nem sajnálnám le annyira a hangját az ES-100-nak, de az kétségtelen, hogy nem akkora helyiségbe való. Annak a kétszerese kell neki minimum. Mivel említetted, hogy főleg digitális tartalommal etetnéd, és a PM7200 szerintem nem tartalmaz ilyen bemeneteket, ezért én azt nem ajánlanám, mert akkor még vehetsz hozzá valamilyen DAC-ot is, ha meg bővítesz házimozira, akkor két dolgot kell majd eladnod. Ha nem kell HDMI akkor elég jó választások vannak, akár jó sztereó hanggal (60-70 ezerért volt fent valamikor egy NADT763 is) de ha kell pl phono (sztereo miatt mondom) vagy ethernet akkor már nem jó. Bár gondolom HDMI nem kell, mert akkor nem gondolkodnál sztereóban is.
-
kabar
senior tag
válasz
Csabroncka #106954 üzenetére
Ez így igaz szerintem is a legjobb, ha a TV saját tunere megy, meg még kevesebb a távirányító, kábel, villásdugó, miazmás.
De! Az, hogy ezt a felállást meg tudja-e valósítani, az esetenként lehet a szolgáltató valamint a TV készülék függvénye. De ez már egy másik topic. Mindenesetre a Conax kártya lehet CI, CI+ kártya is. UPC szolgáltató esetében meg óvatosan a felrakott kompatibilitási listával, korántsem teljes. Ha a készülék nincsen rajta a listájukon le akarnak beszélni a kártyázásról. De nagyon egyetértek Csabronkcával, meg egy pár helyen már én is pakolgattam be ilyet. -
kabar
senior tag
válasz
#09634560 #106922 üzenetére
Kedves Sanci! Én nagyon bírlak, a hozzászólásaidat meg most már személyesen is, meg minden, de ezt ne fokozzuk. A sajátfrekvencia mint csillapító tényező, ólom, amely a tömegével fogja fel a sugárzást (akkor lehetne higany vagy arany is). Én nem kezdek itt el beszélni az általános iskolai képzésről, meg ilyen dolgokról, de ha belegondolsz, hogy 10 kg kovácsolt acéllemezzel, vagy inkább 1kg OSB vagy kőzetgyapot csillapít jobban akkor megleled a választ. Meg arra is, hogy az anyagokra jellemző csillapításuk sokkal inkább a szerkezetükben keresendő, mintsem a tömegükben. A sajátfrekvencia és annak felharmónikusai lehetnek éppen az ellenségeid is csillapításban amit gondolom meg pont neked nem kell magyaráznom. De tudom, és értem is, mit gondolhattok (tévesen) csillapításnak, ha nagy tömegről van szó. Maradjunk abban, ha tömeggel lehetne tisztán csillapítani akkor a vasutasok a 116tonnás V63-ban nem is használnának ilyen botorságokat. Elnézést a vasutas példáért.
Borisz is megmondta: A tömeg a megbízhatóság jele -
kabar
senior tag
válasz
robi-k #106888 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele, mert túl elméleti lenne, de csak annyit képzelj el "búcsúzóul" hogy mindenféle súrlódás nélküli puszta tömegnek milyen csillapítása lehet. Ha lenne, akkor megb...nánk az energiamegmaradás törvényét is, és bár tudom, hogy ebben a topikban bármi lehet, de tartogassuk azt a Nobel-t még későbbre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Milyen egeret válasszak?
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Autós topik
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest