- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Ebben valaki tud tanácsot adni?[link]
Közben kaptam még egy ajánlatot: Sony STR-DB1080QS
Ez nagyon jónak tűnik, az eladó nem adja drágán (iár:48eFt), de gondolom van vagy 10 éves.Megbízhatóak ezek a régi készülékekek? Érdemes beleugrani egy ilyen vételébe?
-
Toobee
veterán
válasz Pepszi #32750 üzenetére
Az ilyen cuccok általában csak rontanak a hangzáson. Az tény, hogy nem egy rock-os doboz a C6. Remélem szeretni fogod õket. Privátban szívesen küldök pár zenét, amit érdemes vele meghallgatni.
A sub is új gazdájánál létezik tovább.
Este meg Focal nézõbe megyünk Gyurczyval. Van 2 pár is nála. A másik a '89-es csúcsmodell. A neve már nem rémlik.
-
blakey
titán
válasz Pepszi #32750 üzenetére
A marantz HM és a dali concept nálam is ilyen volt, nem a legjobb párosítás, szvsz.
(#32757) Dorian
Pedig a dali egész "mélyre le tud menni" sőt bizonyos hangfalakkal a "malac" is, de együtt valahogy mégsem, talán valami jó "mélybe húzó" kábel segíthet rajta.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok de lenne egy elég egyszerü kérdésem.
Tegnap lett egy panasonic erősítőm és nincs hozzá normális aktív subom. Viszont találtam egy gagyi Elta aktív basszust ami igy néz ki hátulról. Ezt valamilyen módon rá lehet kötni az erősitőmre? Csak egy teszt céljából mert nagyon gyengus ez az Elta.
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32762 üzenetére
SW-re rákötöd szólni fog, ha van az erősítőn Sub pre out.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32764 üzenetére
Ilyen az erősítőm.
Rákötöttem rca kábellel a subwoofer out-ra de nem szól.
-
MasterMark
titán
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32766 üzenetére
Igen persze. Van ott felette még egy sub kimenet. Nem abba kéne? Sry az ostoba kérdésekért de egyáltalán nem értek ezekhez.
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32767 üzenetére
Az bemenet.
Tudnál egy jobb fényképet csinálni a sub bemeneteiről?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32768 üzenetére
Az Eltán van jobb és bal fent. Ott tök mindegy melyikbe dugom a kábelt nem?
-
MasterMark
titán
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32772 üzenetére
Köszi a választ,sehogy nem szól.
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32775 üzenetére
Be van kapcsolva? A bemenet jó helyre van kapcsolva? Hangerő?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32776 üzenetére
Minden bevan kapcsolva,hangerő felvéve de még a legkisebb zúgás sincs a mélynyomón.
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32777 üzenetére
Akkor lehet nem is működik.
Próbáld meg a sztereó bemenetre valamelyik kimenetet az erősítőről rákötni.Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32778 üzenetére
A basszus működik tuti de lehet valami extra kábel kell neki nem egy sima rca.
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32779 üzenetére
De honnan tudod? Valami alapzajnak akkor is kéne lennie. (Főleg egy ilyen cuccnál.)
Sima RCA a jó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32780 üzenetére
Most nézem az erősítő lfe-t mutat. Akkor ezekszerint nem érzékeli az Elta-t. Francba most vettem csak észre ezt...
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz WongFeiHong #32781 üzenetére
Mi az hogy nem érzékeli? Ilyen nincs. Az LFE az a sub csatorna. Mi az hogy azt mutatja? Az be van kapcsolva? Milyen forrást próbálsz?
Switch Tax
-
WongFeiHong
senior tag
válasz MasterMark #32782 üzenetére
lfe-t mutat a kijelzőn,de azt nem tudom kapcsolgatni. Forrás alatt mit értesz? Jelenleg dts hangal próbálok ps3 játékot. Szépen szól minden hangszóró de basszus nincs.
-
Oldfighter
senior tag
válasz WongFeiHong #32783 üzenetére
Az lfe kijelzésen mit akarsz kapcsolgatni? Az erősítő menüjében állítsd ON-ra, a kimeneti szintet valahová középállásra (min, 1-16, max) és a mélyládán ellenőrizd a billenőkapcsolót a tápkábel fölött.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz WongFeiHong #32781 üzenetére
Dugd be az SW out-hoz az rca kábelt az ELTA erősítő/szub hátsó paneljén, kapcsold be, hangosítsd fel teljes hangerőre, és az RCA kábel másik végét fogd meg egy-egy pillanatra. Ha jó helyre dugtad az RCA-t és működik az ELTA készülék, akkor hangosan kell búgnia, amíg fogod az RCA dugvilláját (a közepét kell megfogni, azaz a pozitiv pólust).
A Panasonic erősítőn meg a Subwoofer out-ba dugd be az RCA-t (ha az előbbi teszt alapján ad ki hangot az ELTA) és kapcsold be pl a rádiót. Az erősítő menüjében kapcsold be a szubbkimenetet, a szubb jelét állítsd fullra, a Panasonic hangerejét pedig állítsd minimum fölé pár decibellel, kapcsold az erősítőt DPL2-re vagy a sztereó módnál a frontokat tedd small állásba, aztán mehet a próba. Ha így nem működik valamiért, akkor valószínűleg az Elta rossz. -
WongFeiHong
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Az Elta egyáltalán nem ad ki hangot sajnos. -
Pepszi
tag
chord carnival silverscreen-t vettem, az volt most elérhető közelségben.
Ez alsó/közép kategóriának elmegy? -
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Zensor dobozokhoz és onkyo 616-oshoz milyen kábelt javasoltok?
Frontokhoz nekem ezt ajánlották: Qed Silver Anniversary XT
Hátsókhoz meg ezt: Inakustik Prémium 1.5Előre is köszönöm a segítséget!
-
mp54
senior tag
Urak!
Kb. mennyi idő múlva várható, hogy a HDMI-bemenetes, "nagyvas" házimozi erősítőket használtan olcsón (is) meg lehet majd venni? Most csak sztereóm van és akkor tervezem lecserélni, olyanra, mely "elég" szépen zenél is...
Nekem nem sürgős a dolog; itt azt olvastam, hogy az a legjobb felállás, ha az AVR a központ: minden forrás bele megy lehetőleg HDMI-n, és csak a kép ki a tv-be szintén HDMI-n, a hangot pedig leveszi magának.
Jó elképzelés?
(Források egyelőre: BD-lejátszó, média-player; játék valszeg nem lesz)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest