- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz26
senior tag
-
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Elég sok embert ismerek innen személyesen és az avx-ről is...
Felhívásomnak köszönhetően sokan meghívtak magukhoz, egy kis tapasztalat cserére - beszélgetésre.
Amit itt szeretnék ismét itt megköszöniMég mindig van pár hely ahova el kellene mennem, pótolni fogom, ígérem
Járkálok hifi szaküzletekbe is hallgatózásra...nálam is sok minden megfordult már az évek során.
Próbálok minden téren tájékozottabb lenni és a fórum munkáját még jobban segíteni, összetartani az itteni embereket. Cikket írtam logout-ra, hogy a kezdőknek segítsek. Amit akarok többel is követni.
Minden fórumon van egy visszajáró közösség, mert érdekli a téma, nyomon követi, hozzászól. Itt is megvannak ezen emberek, szeretném, hogy sokáig még így is maradna.
De ne egymásban keressük a hibát és mutogassunk...mindenkiben van hiba...szóljon másról ez a topik...a házimoziról.
Remélem a fáradozásomat elismeritek és azzal tennétek boldoggá, ha feljövök az oldalra, a témához kapcsolódó és normális hangvételű hozzászólásokat látnék...
Köszönöm figyelmeteket
Üdv: R.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
robi-k
őstag
Srácok, ti még itt vagytok? Ideje lenne már szabira menni és kipihenni a fáradtságokat (a fórumozást is mellőzve), úgyhogy - HURRÁ! NYARALUNK!!!
Én követem a saját tanácsomat -
Isti0221
tag
med600 tulajoktól kérdezem, hogy film közben miért kezd el sistergő hang szólni?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Isti0221 #111209 üzenetére
Erre nem lehet használható választ adni, azért nem kaptál a másik topikban sem.
Honnan tudhatná bárki, hogy a rendszeredben mi nem stimmel?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dunkel
őstag
-
Magnetic
csendes tag
Sziasztok.
Most tervezem lecserélni a régi házimozi erősítőm egy újjabb típusra, amin már több HDMI bemenet és 2 db HDMI kimenet is lesz (egy megy a TV-be, egy pedig majd a projektorba)
Azt a részt nem értem viszont, hogy minden eszközöm rácsatlakoztatom az erősítőre HDMI kábellel (Set top box, HTPC, Bluray lejátszó, XBOX, stb), akkor ha este mondjuk csak TV-zni szeretnék a TV hangszoróján át, akkor elég bekapcsolom a TV-t, és a Set top-box-ot, mert az erősítő átengedi a képet és hangot is kikapcsolt állapotban? Vagy be kell kacsolonom az erősítőt és kiválasztani minden alkalommal a bementet?
(nyilván az ember nem akar mindig 5.1-ben hiradót vagy Histroy chanel-t nézni )Köszönöm a válaszokat előre is
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Magnetic #111216 üzenetére
Egyre több erősítő képes készenléti állapotban a HDMI jel átengedésére, ezt vásárlás előtt vizsgáld meg.
Amennyiben van rá lehetőséged, száműzd a rendszerből a set top boxot és használd a TV saját tunerjét.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Magnetic
csendes tag
válasz BBéci #111217 üzenetére
Köszi. STB-t nem tudom kiiktatni, mert UPC/DIGI is már csak így ad, de ott nem is fontos annyira képminőség, úgyis ritkán TV-zek. Akkor ezek szerint van esély arra hogy kikapcsolt állapoban is átengedi a jeleket az erősítő. Pont a plusz optikai és coax kábeleket szeretném száműzni, ha mát egyszer van HDMi, sokkal egyszerűbb lenne plusz kölstéghatékonyabb is, + ha projektoron szeretnék mondjuk Forma1-et nézni, akkor mindig ki kéne cserélnem az STB-nek a TV HDMI kábelét a projektoréra (STB-nek egy HDMI kimenetele van).
Reméltem hogy a mai HDMi-s erősítők ezt megoldják valahogy, hogy minden HDMI-s eszközt rácsatlakoztatok és két megjelenítőre kimegy (válaszhatóan) a kép meg a hang (projektroba is van beépített kis hangszoró az esti filmnézéshez)
Pl a Harman Kardon AVR 171-nek 6db HDMi bementele és 2 db kimenetele van. -
Magnetic
csendes tag
válasz MasterMark #111220 üzenetére
Oké, de nem a STB a fő gond, arra az évi 5-6 forma 1 futamra át is tudnám tugni a HDMI-t a TV és a Projektorközött.
Itt a fő gondom, hogy nem mindig akarok 5.1-ben HTPC-t nézni (pl sorozatoknál elég lenne a TV hangja) vagy XBOX-ozni, és a fő kérdés hogy az erősítő át engedi-e a jelet kikapcsolt állapotban, vagy mindig be kell majd kapcsolnom, átállítani a bementet, melyik HDMi-n küldje ki a jelet, vagy ezt automatikusan érzékeli (bár kétlem). Reméltem hogy ezeknél az új HDMI-s erősítőknél minden mehet valahogy HDMi-n és kidobálhatom végre az optikai meg coax kábeleim
Más hogy oldja ezt meg TV-vel és Projektorral? Gondolom megy másnál se mindig az 5.1, főleg éjszaka -
BBéci
legenda
válasz Magnetic #111219 üzenetére
Mint írtam, megoldható, egyre több erősítő tudja ezt a funkciót. Sajnos nem mindegyik teszi ezt takarékosan, megesik, hogy engedélyezve a HDMI átengedést, 20-30 W a készenléti teljesítményfelvétel. Szerencsére akad bőven spórolósabb készülék is.
De a box is zabálja az áramot, már ezért is érdemes kihajítani. Amióta ezt megtettem, sokkal kényelmesebb a tévézés.
Nálam a TV bekapcsolásakor az erősítő is azonnal indul, persze néha kilövöm, de 90 %-ban a házimozi rendszeren szólnak a tévéműsorok is. Jó néhány sorozatot nézünk, azoknak legalább annyira jót tesz az 5.1, vagy Pro Logic, mint bármilyen más filmnek.
Vetítő hangszóróját hallgatod?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Magnetic
csendes tag
válasz BBéci #111222 üzenetére
Köszi, akkor ezt majd kipróbálom az erősítővel, jól hangzik és lehet rászokok a sorozatoknál is az 5.1-re Projektort még nem vettem meg, majd költözés után, de láttam hogy van benne beépített hagszoró némelyikben, és néha elég az is filmezésnél, nem kell mindig 5.1. Majd kialakul Köszi a segítséget, STB-től meg majd megszabadulok az új helyen, ott DIGI lesz úgyis.
-
BBéci
legenda
válasz Magnetic #111223 üzenetére
Leginkább a prezentációs célú vetítőkben szokott lenni (erősen korlátozott képességű) hangszóró, ám azok nem valami jók házimozira. Nem véletlenül létezik mindkét kategória.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
burtione
tag
Sziasztok. A pioneer Vsx-Lx52 mivel jobb vagy rosszabb a marantz RS5004-estől? esetleg tudnátok mondani pár erősítőt ami ebbe a kategóriába tartozik?
-
tozso76
aktív tag
válasz Magnetic #111221 üzenetére
Detto ui rendszert használok. Az F1 miatt van nekem is upc stb-om. Egy Yamaha RXV771-t használok. Ez képes stand by módban átengednia hdmi jeleket, de a hdmi kimenetet nem tud váltani stand by-ban. A rendszer használatához viszont elengedhetettlen egy Logitech harmony. Ha ez nem lenne, akkor 5db távirányítóval kardozhatnék. Tehát a kérdésedre a válasz, működik a dolog egy 2 hdmi out-os avr-rel.
-
Magnetic
csendes tag
válasz tozso76 #111227 üzenetére
Köszi, sikerült is találnom egy nekem megfelelő erősítőt
Pioneer VSX-924. Ez is tudja a standby HDMI passtrough-t, és 2 db HDMi kimenetele van. Egész jókat írnak róla, mozira tőkéletes lesz, ha meg jön az utódja még lehet be is akciózzák addig Még árban is elég barátságos és a Pre-out kimenetére még a sztereo erősítőt is rá tudom dugni majd.Köszi mindenkinek a segítséget
-
Magnetic
csendes tag
digtalszalon.hu raktárra írja, lehet meg is rendelem inkább, mert az új modellen (Pioneer VSX-930) nemcsak hogy drágább jóval, de még pre-out kimentele sincs,ami nekem fontos lenne...
Akkor lehet Denon lesz nekem is, pontos típust tudnál adni?
Az is átengedi kikapcsolt standbyban hdmi-n a hangot és képet?
Szerencsém van aránylag, mert pár hónapig még tudom tolni a vásárlást, addig meg jönnek az újjabb típusok meg akciózzák a tavalyi modelleket[ Szerkesztve ]
-
Dava
tag
válasz Magnetic #111232 üzenetére
A digitalszalont pont felhívtam, azt mondták hogy már csak egy darab ezüst színű van, fekete nincs (az nekem alapból kiesett). Ez volt 3-4 hete..
Denon AVR-X1100-at vettem, nem sokban különböznek. Nem tudom, átengedi-e a jelet standbyban, ha gondolod hétvégén ki tudom próbálni.
-
Mooka-Miki
senior tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem a következő lenne: Mi okozhatja azt, hogy az erősítő nem mindig kapcsol be a távirányító utasítására? Ha odamegyek és az erősítőn nyomom a power on-t akkor bekapcsol az eszköz. Ilyenkor ki-bekapcsolgatni is lehet a távval. Viszont ha hosszabb időt áll az AVR akkor néha, ismétlem néha előfordul a fenti hibajelenség.
A távirányító jó, mert ilyenkor ha az erősítőt kihúzom az áramból és visszadugom akkor ismét be lehet kapcsolni a távval.
Áramköri/garis probléma ez?Szerk.: Az AVR egy Onkyo TX-SR333
[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
válasz Mooka-Miki #111234 üzenetére
Nyomd meg előtte a Receiver gombot a távon.
-
Mooka-Miki
senior tag
válasz Bobolit #111235 üzenetére
Az ilyen alap dolgokon túl vagyok.
Egyedüli megoldás, hogy a táv bekapcsra reagáljon az AVR áramtalanítása. De akkor meg már ott vagyok és megnyomom a gombot...(#111237) lemmy9: Igen csak a probléma nehezen reprodukálható. Nem is mindig fordul elő. A szervizeket meg szerintem mind ismerjük "ha egyszer jó mindig jó".
Arra gondoltam csinálok egy videót a hibáról hátha akkor nem lesz "mossunk a kezünket" effektus, bár arra is rá lehet fogni biztos én csináltam vmit stb.
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
válasz Mooka-Miki #111234 üzenetére
Ha garanciaidőn belül vagy, akkor minden probléma garis.
Szerintem!
-
Magnetic
csendes tag
Köszi, de végül ma megvettem a Pio VSX-954-et ezüstben 128 ezerért (nálam pont beillik a rendszerbe az ezüst) Múködik minden, standbyban átengedi a HDMi-t és 2 db HDMI kimentele is van, ami nálam feltétel volt a TV/projektor miatt. Szóval a probléma megoldódott, köszi mindenkinek a tippeket
-
Rick4
félisten
válasz Isti0221 #111214 üzenetére
A kábel tuti nem lehet, mert a jó kábel nem csinál semmit, teszi a dolgát, ha 1000Ft, ha 20ezer ft is volt az ára...
3800Ft volt a 15m-es hdmi kábelem itthon, rendes üzletből, számlával, 3 év garival, és azon a 100 mbites bitrátás 4K demo is átmegy hibátlanul.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz #75912448 #111193 üzenetére
Az a baj, hogy a fejekben nem jön le: Ez is egy olyan kábel, amit megveszel, és örülsz, de a vége itt van. Azért pici gondolkodás után teljesen nyilvánvaló, hogy mind minden ilyen dolog, ez is 100-ból 100x megbukna a vakteszten. A kábelemet is kínálgattam a projektor topicban, akármelyik 100 ezres HDMI mellé odateszem vaktesztre. Asszed verte valaki a mellét, hogy majd most megkapom?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Norbi 72 #111241 üzenetére
Az lehet, hogy leírtam 50x, de ebből legalább 49x aktualitása is volt a dolognak.
Mások meg 50x elmondták, hogy mennyire tuti a 20K-s kábel. Egyébként meg, ha tudsz róla, hogy leírtam 50x, akkor olvasnod is kellett ebből 50-et, másképp nem állítanád, ugye? Megszámoltam egyébként, 6.5 hozzászólás volt február 20-tól idáig, ez a 7.5-edik, az elsőben ott a link, és a pontos esetleírás....[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz Rick4 #111240 üzenetére
Ha már konkrétan a megnevezetteket említjük, nem kevernék képátvitelt hanggal szemben, ezzel szoros összefüggésben HDMI kábelt sem tápkábellel (mert lehetne HDMI kábelt hangminőség szempontjából is vizsgálni, ahogy tápkábelt (vagy tápot) képátvitelre. Nyilván a legnagyobb butaságot azok követik el, akik 2015-ben még elhiszik, hogy képminőség terén lesz különbség Forest, Pearl és teszem azt Chocolate (hogy népszerű termékeket soroljak) között 10-12 méterig. Ha ugyanezt táp, tápkebel szintjén vizsgálnák, illetve belekevernénk hangminőséget is, már vitatkoznék...
-
törölt tag
válasz BBéci #111224 üzenetére
Bejön az a szoba ahol legutóbb jártatok, nagyon érdekes, hogy a helyiséghez, annak adottságaihoz mérten már-már pórias a lánc. A vászon, annak maszkolása, a forrás, annak ált. hangminősége stb. De rögtön cáfolnám magam, tekintve mennyire értelmesen lett megtervezve, kivitelezve, gondolva bővíthetőségre, először kiépítve a legfontosabbat, ezzel megfelelő alapot építve. Ránézni is jó szvsz, ne mcsak ár/érték tekintetében.
(#111204) bajnokpityu
Alig van magyar érdemi házimozi közösség, ami ráadásul pörögne is, ott is állandóan csak marják egymást. Pedig 5-6 ember viszi a fórumot ezen a téren, mégis... Hihetetlen mennyire ragaszkodnak ízlés szintjén saját dolgaikhoz, vagy irigység, stb.
-
Rick4
félisten
válasz #75912448 #111245 üzenetére
Szívesen olvasnék erről bármiféle objektív, azaz készülékkel mérhető tesztet, mindaddig, amíg egy picikét értek az elektronikához a készülékdobozon belülről is, nem tudok benne őszintén hinni. Addig viszont muszáj lesz a hájpolt drága hdmi kébelekkel egy kalap alá venni a hájpolt drága tápkábeleket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest