- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Jövő héten érkezik a Red Magic 10
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #111297 üzenetére
Van Damme Loudspeaker 2x6,00mm directional hi-fi, 268-506-000 -osat használjuk legtöbben.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Csabroncka #111300 üzenetére
Köszi.
Már nem is aktuális, kaptam választ.
Köszönöm Tamoo.
Esetleg banánról ötleted lenne? Milyen kellene ekkora kábelhez?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dgyuri0123 #111302 üzenetére
Kácsából van többféle lehetőség, illetve a GEM-nél van damme dugóval is szerelik ha úgy kéred. Tuti tippem nincs. Én BFA-t raktam rá, de így utólag már mást néznék.
Szerk.: vagyis van (bajnokpityu "ajánlásával") ... [link] ... csak nekem árban nem fért bele a tűrésbe.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz dunkel #111305 üzenetére
Hang alapján nem tudok rá mit mondani mert mást nem próbáltam. Többi meg ha azt vesszük lényegtelen.
Maga a dugó nem annyira tetszik. Sérülékeny.... lemez vékony, könnyen deformálódhat. Dugón belül viszonylag kis helyen érintkezik csak a kábellel. De ezt nevezhetjük "sz@rrágásnak" is ha úgy tetszik.
Lecserélni már nem fogom, hangra meg elégedett vagyok azzal amit így összességében nyújt a kábellel.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Akció, csak ma 600 Euró helyett 500-ért.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
xtremetuning
addikt
válasz dgyuri0123 #111308 üzenetére
Keress ilyet. Olcsóbb és egész jó hangja van.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz xtremetuning #111309 üzenetére
Köszönöm.
Megnézem közelebbről. BFA van otthon, ideiglenesen az is jó lesz.
"csak a zene van"
-
g0dl
addikt
Üdv!
Tudnátok ajánlani Yamaha erősítőhöz megbízható, korrekt szervizt Budapesten?
yamaha rx-v459 ről van szó, és nem hajlandó bekapcsolni. Ez egyik napról a másikra történt, üzem közben nem tapasztaltam semmit. A bekapcsoló gomb után volt egy kattanás korábban, most már ez sincs. -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
10 méteres hdmi kábel mennyire haszálható? PC és TV köze menne. -
-
dualcore
őstag
Én is folyamatos olvasója vagyok a fórumnak, de nem szállok versenybe egyik másik kolléga hangcuccával, mert tudom bőven el vagyok maradva. A kérdésem csak annyi lenne, hogy adott erősítőhöz amit adnak pl. tápkábelt, az miért annyira sz@r, hogy le kelljen cserélni? Azok a mérnökök akik azokat tervezték, ennyire nem értenének hozzá, hogy elcsesznek egy több százezres erősítőt?
-
Ragadozó
Ármester
válasz dualcore #111315 üzenetére
Az csak azért van, hogy betud üzemelni (nagyban drágítaná a készüléket is és piaci verseny van)...én se használok külön tápkábelt, de volt nálam és kihallható, én se gondoltam volna.
Sztereó erősítőmnek beépített van, azon már sokat agyaltam, hogy arra érdemes lenne egy normális tápbemenetet csinálni és jó kábel hozzáMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Csabroncka
addikt
Spórolás, és ideális esetben nem is kell jobb! Én a jó szigetelést mind a hangfalkábel, mind a 220-as kábel esetén azért tartom fontosnak, mert nálam kábeldzsungel van a szekrény mögött - emiatt rengeteg zavaró jelet összeszedne a HDMI és a hangfalkábel.
Részben ezzel magyarázható, hogy nem kell még a villanyoszlopot is lecserélni, vagyis normális esetben ha a villanyt szakszerűen szerelték, akkor csak a konnektortól kell gondoskodni a megfelelő árnyékolásról jó minőségű elosztóval és hálózati kábellel.
Hidd el,van az a kategóriájú rendszer, amin meghallani. Szerintem egy középkategóriás AVR-en jó körülmények között meghallhatatlan a "Audiofil" és gyári kábel közötti különbség. Kábelrengeteg esetén már lehetnek meglepetések....
"in medias res"
-
bajnokpityu
félisten
Vannak azért olyan készülékek, ahol márkás a gyári tápkábel (siltechet láttam több gyári cuccban is) . Mivel minden fillért megfognak a gyártók (highendben is), ezért nem gyakori, végülis az alap hangkaraktere PC táppal is hallható. sőt, ha nagyon eltér a hang PCs táp és az egyéb tápkábel esetén, az is régen rossz.
az meg, hogy éppen mit "terveznek" be az csak pénzkérdés. Lehet, hogy sokkal jobb kábelekkel szeretné a mérnök adni a cuccot, csak a főnökség beszól.
dualcore: ez sem úgy működik, hogy "szűk keresztmetszet". annyi erővel a készüléken, hangfalon belüli kábelek határoznák meg a végeredményt, amik meg nagyjából mindig rosszabbak, mint a normális megvehető gyári kábelek.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
dualcore
őstag
válasz Csabroncka #111317 üzenetére
Ragadozó
A fizikai részével nincs is problémám, a technikai részét is vágom, hisz az egyik szakmám a villanyszerelésből van.
Nekem is kábelrengeteg van az erősítő mögött, hisz az a gócpont a HM rendszerben. Ezért értetlenkedtem én is, mert nem vitatom hogy van kábel és kábel között különbség, de sok esetben a legtöbb panelban főleg, még mindig alu kábelen megy az áram. Azután tehet akármilyen hiper-szuper elosztót meg konnektort azt már megette a fene.
Szóval én megértem, hogy nagyon is fontos dolog, és van fizikai különbség két vezető között. Csak sokszor hallom hogy alapban ki kell cserélni. És elhiszem hogy a nem megfelelő vezető okozhat kellemetlen meglepetéseket a hangminőségben. Ezért kérdeztem. -
Ragadozó
Ármester
válasz dualcore #111319 üzenetére
Az, hogy alapból kicserélni, az hülyeség...értelmesen kell költekezni, egy 25 ezer forintos erősítőhöz, nem veszünk pl. 50 ezerért tápkábelt...remélem érted mire gondolok...szerintem az a legutolsó, amire költeni kell (sokkal többet hozz, ha másba ölöd bele azt a pénzt)...igaz, én olyan elvetemült vagyok, hogy a villanyórától van behúzva egy 3x2,5-es kábel a hifi cuccaimnak...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
anarchic
tag
Sziasztok!
Szeretnék összekötni egy házimozit samsung okos tévémmel.(jelenleg fejhallgató csatival van)
TV: UE32f5300
DVD: HT-P10Ezt szeretném összehozni ha van rá lehetőség, vagy ne is próbálkozzak vele.
[ Szerkesztve ]
etc..
-
csbeci
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Sonus Faber Toy Towerről vagy a Chameleonról. A Toy Tower, most nagyon jó áron van a Chamaleon meg új. CA551-es erősítő mellé kellene valamelyik! Üdv
-
dualcore
őstag
válasz Ragadozó #111320 üzenetére
Persze értem a lényegét.
Nekem is külön kábel megy el a nappaliba, szintén 3x2.5, és egy kiszuperált BOSCH elosztó van bekötve, aljzatonként 15A terhelhetőséggel. Szóval azzal nem lesz probléma. Az erősítő jelen esetben egy Onkyo TX-NR 626, szóval nem egy űber erőforrást igénylő darab. De mellette van még számos kütyü. -
Csabroncka
addikt
válasz dualcore #111319 üzenetére
Nem a vezető anyagának megválasztásával simán (hangfalkábel esetén) lehet színezni a hangot (rossz irányba is).
Összetett dolog mert a sodráson át a szálméret, a kábel kialakítás és a szigetelés is sokat befolyásol!
Például a tápkábel cseréje nélkül sokkal jobb javulást lehet elérni, ha minőségi HDMI és hangfalkábeleket használsz, de ezt is a rendszer kategóriájának megfelelően.
Az itt jelen lévő nálam jóval tapasztaltabb kollégák is nem a legfontosabb helyen említik! Fontosabb például egy normális elosztó (ez több zavart össze tud kapni) és egy jó minőségű hangfalkábel.
De mondok mást, fontosabb pl egy normális (na semmi extra) villamos hálózat kialakítása a hi-fi-ig és egy jó minőségű A-s biztosíték!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
dualcore
őstag
válasz Csabroncka #111325 üzenetére
Így van, ezzel én is egyetértek, és nem fogom kicserélni az erősítő tápkábelét. A bizti természetesen A-s. A kábelek és a HDMI, azok a Kácsától vannak, (Gondolom az megfelel) eddig nem tapasztaltam problémát velük kapcsolatban.
-
dualcore
őstag
válasz Csabroncka #111327 üzenetére
Először a hangfalakat akarom lecserélni (Wharfedale Vardus 400 szett) Elkapott engem is a láz, de már csak a nyár közepétől lesz időm foglalkozni vele.
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
Elég speckó témával kapcsolatban lenne kérdésem. Adott egy Marantz SR7008 erőlködő, és szeretném ha menne rajta az internetes rádió. Mivel nem nagyon megoldható a router és az erősítő között direkt mód ethernet kábelt csatlakoztatni, ezért ezt egy konnektorba dugható TP-Link adapterrel szerettem volna megoldani.
A helyzet az, hogy elviekben működnie kellene, mert ha a laptopomra dugom a kábelt akkor jön net a konnektorból a másik adapteren keresztül, de ha az erősítőben van benne, akkor azt írja a gép hogy nem sikerült kapcsolatot teremteni a routerrel vagy valami ilyesmit. Megnéztem a használatit, DHCP be van kapcsolva tehát automatikus az IP kiosztás, de valami miatt mégsem veszi a netet az erősítő.Mi lehet a probléma?
szerk: Annyi még, hogy a szobában ahol a router van, ott direkt konnektorba van az adapter, viszont lent az erősítőnél egy ilyen spec. elosztóba van dugva, számíthat valamit?
[ Szerkesztve ]
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Ed Parker
nagyúr
Sziasztok, hdmi kábelt keresek, van ezek közt bármi különbség?
-
Ed Parker
nagyúr
Kb 10000 hsz-t kihagytam, ma randomszerűen bepillantottam és lám a régi lemez
Üdv olvtársak -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #111336 üzenetére
Azon nevetgéltünk anno ahogy a 2. bejegyzés végződik: Nem lehet hozzászólni
Tapasztaltok az első után
-
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #111331 üzenetére
Szasz Ed ! Szeretik a bakelitet, ezért forgatják minden héten ugyanazt a lemezt...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #111336 üzenetére
"A nevető szaktársaknak:..."
A nevető szaktársakat nem megértő szaktársaknak : ismerem a véleményeit és a miértjét a poénjának. Nagyon tetszett, pont a legjobbkor olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Ed Parker #111340 üzenetére
Az bizony, jó szórakozás ismét beleolvasni, már az frenetikus ahogy kezdődik.
Cekkk talán nem haragszik meg, ilyenkor mindig eszembe jut. Bpityuval cseverésztünk htpc topikban erről-arról, processzor+végfokról, hangjának változásáról, Cekkk kissé slendrián módon olvashatta az agymenésünket, a topik témájához mérten megkérdezte ugye nem komoly, hogy bejáratjuk az APU-t. Azt nem tudom visszaadni milyen finoman tette fel a kérdést, előítéletektől mentesen, régi ismeretség okán.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #111346 üzenetére
Ez a kérdés inkább oda szólt, a logout cikk hozzászólóinak, de így se rossz.
Látom bevált neked is ez a brand.
Én is ilyennel tolom csak én kicsivel -
nagyúr
válasz bajnokpityu #111346 üzenetére
"nálam nem fussa hokedlire se, úgyhogy sajna XT szokolja jobban szól."
Már bocs, de XT sámliról beszélt, ami teljesen más bútordarab mint a hokedli, így eleve nem lehet egy lapon említeni a két rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest