- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #83329 üzenetére
Furi.
Megnéztem ezt a hangbeállítást, ez rendben volt.
Viszont, nem tudom, hogyan, de zone2 ON világít az erősítőn, igaz halványabban, mint a Main zone. De kikapcsolás utána is.
Mindenesetre ma bejött a kép, persze az az audos mappa felugrott, de mögötte ott volt az asztal, szóval simán váltottam monitorról TV-re. Annyi még, hogy 4K@30Hz-en hagytam és 8 biten.
Még kísérletezgetek tovább, hátha nem kell visszaküldenem az egész pakkot. -
svgyula
addikt
-
makkmarce
őstag
válasz
Laraxior #83326 üzenetére
olyan hangformátumot küldesz HDMI-n ami gondolom nincs támogatva. Könyv felcsap, és megnézni a bitrátát , codec-et, etc
abból is van kismillió, ha jól emlékszem.
gondolom autodetectre raktad, hogy kitalálja mit küld a pc.
és mivel a hang is ott megy, ahol a kép, megint kezdődik a sávszél probléma.
https://manuals.denon.com/AVRX2800H/EU/EN/DRDZSYyrtgycpw.php -
makkmarce
őstag
válasz
Laraxior #83299 üzenetére
én még mindig azt mondom, hogy nem ellenőrzöd, csak a felbontást és a frekit, ellenőrizd a bitmélységet, és a chroma átvitelt is.
Mindegyik módosítja a csomag méretét, és van olyan kombináció, amit nem tud az erősítőd. Be is linkeltem kb 1 hete a dokumentációt, hogy melyik felbontás, melyik bitmélység, melyik frekvenciában mit tud. Ott van a gépkönyvben. Nincs az a csodakábel, ami megoldja neked a 4k/120hz/444/10bit-et, mert nem tudja az erősítő, és lehet, hogy a TV sem. -
Joshi
titán
válasz
Laraxior #83284 üzenetére
Teljesen jó és minőségi kábeleket gyárt az Audioquest. Amit ráírnak azt tudják is. Itt sokan azóta utálják a márkát, hogy valami mérésükkel csaltak, már nem emlékszem a sztorira. Az meg hogy mi mennyibe kerül nem reveláns, egyszerűen venni kell mást. Ahhoz képest jól megy nekik.
-
-
-
válasz
Laraxior #83284 üzenetére
Ne láss mögé többet, két ok létezhet az ajánlásra. Egyik, hogy nem ért hozzá, aki ajánlja, a másik az a tény, hogy a kábeleken messze legnagyobb a haszon. Sok kábelbrand egyszerűen becsomagol 100 forintos nyomtatókábelt és azt árulja 50000/m áron.
A te problémád az, hogy az AVR-ek gyártói az igazi HFR-t maximum tessék-lássék módon támogatják, sosem cél. Ezért javaslom a két kimenetet, 1 video, 1 audio módon továbbra is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Laraxior #83272 üzenetére
Ha 100ezerért veszel kábelt az sem lesz jobb.
Ami fontos, hogy a a PC és az AVR is megfelelő kábellel legyen összekötve valamint az AVR és a TV is. Ha a láncban egyetlen egy elem nem megfelelő akkor bukta.
Illetve, lehet, hogy AVR-en is be kell kapcsolni az adott HDMI porton a nagy sávszélességet.
Splitter vagy egyéb más eszköz nincs a láncban?
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Laraxior #83210 üzenetére
Ha jól létom 3db hdmi bemenet 2.1-es 3 db meg 2.0-s.
2.1-esre van kötve a pc?Illetve azt olvastam, hogy nem teljes értékű a hdmi 2.1 rajta, csak 40 Gb/s amit tud, az elvileg éppen hog elég UHD 120 Hz-ez RGB mellett de csak 10 bitig!
Kösd a pc-t a tv-re, a hangot meg vidd vissza a tvből az avr-re és megoldódik a problémád
Ha így sem jó akkor kábel hiba. -
makkmarce
őstag
válasz
Laraxior #83198 üzenetére
Nem alja, én se szántam többet az enyémre
nekem is csak egy olcsósított AN1000-res van. Persze, mindig el lehet költeni rá a világ összes pénzét erre az egészre
Lentebb linkeltem a 2800 hivatalos leírását, ott találod, hogy mi a hivatalosan támogatott, amit 100%, hogy tudnia kell. Ha az felett is tudja, akkor még jobb, ha viszont nem megy a gyári, akkor van baj. Mindig ellenőrizd a bitmélységet (8 vagy 10), és a színtömörítést (4:4:4, 4:2:2, 4:2:0), és a képfrekit, mert ezek nagyba befolyásolják az átküldendő adat mennyiségét.
-
Joshi
titán
válasz
Laraxior #83185 üzenetére
Állítsd Nvidia színbeállítások használatára és ott RGB 10bit teljesre. Ha így is megy a 4K@120Hz, akkor rendben vannak a kábelek. Egyébként a korábban linkelt 15m-es kábellel mi a helyzet? Akkor még sem volt jó?
(#83188) Laraxior jól néz ki a mozid.
-
válasz
Laraxior #83182 üzenetére
A K-Lite legjobb esetben is bloatware, végtelen mennyiségű, rosszul beállított, hatásvadász szemét. Egyesek szerint újonnan reklám vagy vírus is, ezt nem tudom igazolni, mert még a CCCP időkben használtam (nem kommunista párt, hanem Combined Community Codec Pack
). Egy szűz MPC-HC-val (clsid2 a fő verzió) sokkal jobban jársz, mindent lejátszik.
-
Joshi
titán
válasz
Laraxior #83129 üzenetére
"...eddig jo volt a 10m-es is"
Most jó volt vagy nem volt jó? Komolyan téged nehéz követni.Erősítőn keresztül is jó volt? Vagy most akkor mi van?
48Gbps-es kábel nem működhet 10m-es hosszban passzívból. Ha létezik is ilyen kábel, abban tetemes mennyiségű ezüstnek kell lennie.
-
eL Geri
őstag
válasz
Laraxior #83118 üzenetére
Mióta megvan a hangrendszerem (június óta), azóta ahol lehet (van Dolby Atmos), ott eredeti nyelven nézem a tartalmat. Pedig én szinkron párti vagyok, de hangtechnikailag generációs különbségeket érzek az eredeti és a szinkronos hangok között.
Kivétel, ahol meglepően jónak éreztem a hangtechnikát is a szinkronos verzióban, az a Netflixes “Távol a világtól” volt.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Tenet....az falat bont.
De a Piszkos Hadműveletek Minisztériuma, Mission Impossible Leszámolás, A legnagyobb Showman is jó. A lényeg ha virágboltos a film, akkor DD 640 kbit/s minőség legyen.
Ugye nem az üveges ajtó mögött van az AVR
Sztem is kábel gond lesz, ha nem megy át jól a kép. Nekem volt, hogy semmi nem ment át.Guppy_83
Egy venti kellene rá. Oldalról nem kap levegőt, az sem jó, meg ha jól látom hátulról sem.....
[Ilyet] vagy [ilyet] raknék rá. -
makkmarce
őstag
válasz
pedig ez tényleg tök olyannak tűnik, mintha kábel hiba lenne.
A pöttyök, kockásodás, meg hasonlók az mind kábelnek (vagyis jelhibának) tűnik.
Persze az se lehet ördögtől való, hogy valami hibája van az erőlködőnek, próbálj ki más bemenetet, a 60-nak stabilan kell mennie. Ha esetleg kábelt nézel, az mindenképp 40gbps legyen, a HDMI verzió nem mond semmit se a kábel sebességéről.hol itt a képen az erősítő?
Ha ott a dobozban van bal lent, nem félsz, hogy elfőzi magát?
Majd észreveszed, hogy sok filmben sajnos elég pocsékul van keverve a hang
lehet bármilyen formátum.
A streaming szolgáltatóknál meg sohasem tudhatod, hogy milyen minőség jön. Ami nem új, annak elkezdik visszavenni a minőségét. A mostani új gyűrűk ura évad jól szólt nálam, az új terminátor rajzfilm szintén.Elfelejtettem melyik az erősítőd, de az X2800H pl ezt tudja:
alap üzem:
4K 60Hz 4:2:0 8 bit video signals. , tehát nincs teljes chroma, 4:2:0-ra kell raknod4k Enhanced mód:
4K 60Hz 4:4:4 8 bit, 4:2:2 or 4:2:0 10 bit video signals, csak 8 biten van teljes, ha 10 bit(HDR), akkor vedd vissza a chromát
8K Enhanced mód:
4K 120Hz , de félő, hogy ez 4:2:0 max, érdemes azzal kipróbálni, és az is jó eséllyel csak 8 bit.bővebben itt a 171. oldalon:
https://www.denon.com/on/demandware.static/-/Library-Sites-denon_northamerica_shared/default/dw33b5c77b/downloads/avr-x2800h-owners-manual-en.pdf -
makkmarce
őstag
válasz
Laraxior #83107 üzenetére
kapcsolatoknál az optikai a leggyengébb, aztán a koax, és akkor marad a HDMI, amin minden átmegy (mármint én így tudom).
Az erősítődnek tudnia kellene, tehát utána kell nézni, hogy mi a gond.
Régebbieken volt ilyen enchanted 4k vagy mifene, azt be kellett kapcsolni. Vagy kipróbálhatod ha passthrough-ra rakod akkor jó lesz e. Az a baj, 4k120-at nem próbáltam a sajátommal se (elméletben ez is tudja). Le tudod választani a hangot egy HDMI splitterrel, de én nem vacakolnék vele, tudnia kell az erősítőnek, és kész. Esetleg cseréld fel a két kábelt, hátha nem annyira érzékeny az erősítő bemenete, és a másikat jobban szereti.Az, hogy mit mutat a hangerőn a szám, az szerintem semmit se jelent, csak szóljon jól
Az, hogy mennyire kell feltekerned a hangerőt, függ a hangfalaid érzékenységétől, impedanciájától is.Én is észrevettem, hogy bizonyos hangerő alatt teljesen lapos, bármit állítok, de ez azért van, mert túl halkan próbálkoztam (és ami a gond, a bemérő mikrofonnak küldött teszt jel is túl halk volt szerintem, és az nem is állítható). Most már kezdem megszokni, meg lassan sikerül is beállítani a sajátot egy elfogadható szintre. Az is feltűnt, hogy streaming szolgáltatónként nagyon változik a hangerő.
Mivel gondolom te se pici hangfalakra raktad, ezért van egy szint, ami alatt "meg se moccan" a nagy hangfal. Szól alacsonyabb hangerőn is, csak a produktum értékelhetetlen ugyanazon a hangerőn, ahol a logitech már okés.
(én is logitech-et használok a pc-nél, egy Z540-et).
-
guppy_83
tag
válasz
Laraxior #83086 üzenetére
Ne vicceljetek már..... ugyan ez volt nekem is a problémám, hogy éppen befér az erősítő...
A megoldás: középső fiók kivesz; a fiók fed lapja valami masszív dobozra megy a szekrény alá - hogy egy magasságban legyen a 2 szélső fiókkal és már is van legalább 30-40 cm magasságban, elhelyezni az erősítőt....
-
svgyula
addikt
válasz
Laraxior #83107 üzenetére
Nem kellene de ezek olyan érzéketlen erősítők mint egy darab fa a bemeneteknél! Nincs bennük szintező(előerősítő) ha van az egy hulladék! DE! az enyém pl. 40-es hangerőről indul. Ez film és minden külső eszköznél éppen a hallható tartomány, kivétel az USB aminél ugye a saját leképzője megy! Azzal nyitogatja az ezen a hangerőn az ablakokat. Ez van, ezek ping-pong erősítők csak azokra zajokra vannak kihegyezve, amiket a hangmérnökök szépen bekevernek. Másra csak sok sok mókolós állítgatással használhatók Már annak aki meghallja a különbséget és nem ájul el egy MK27 szintű hangzástól mert mindenhonnan szól
-
makkmarce
őstag
válasz
Laraxior #83103 üzenetére
ha bazira szaggat, akkor az jó eséllyel rossz minőségű kábel. Ha a kábeled nem tudja a 40Gbps-t, (nem volt ráírva a dobozára, csak vettél egy valamilyet (mindegy, hogy HDMI mennyi van ráírva), akkor az jó eséllyel gyenge lesz ide. Próbáld ki, hogy a forrást és a célt kipróbálod mindkét kábellel úgy, hogy kihagyod az erősítőt. Ha úgy mindkettő kábel tudja a 4k/120-at, akkor az erősítőnél lesz a gond, vagy annak beállításánál. Még az is lehet, hogy az erősítő 4k/120-nál nem tudja a full chromat, csak a 4:2:2-t, vagy a 4:2:0-t, ezt is érdemes ellenőrizni
-
-
eL Geri
őstag
válasz
Laraxior #83083 üzenetére
Sziasztok!
Ez a téma engem is érint!
A szekrény adott, az erősítő adott, és nincs máshol hely, már így is szét lett félig szerve a szekrény.
Az új TV még nincs, de majd egyszer egy LG G4 77-es a cél, egyszer. Sajnos a "TV" szekrény már így is magas (nem ideális), így ugyan a falra megy majd a TV (teljesen a falra simulva), de a lehető legalacsonyabbra szeretném fúrni.
Az erősítő "alatta" (és előtte) lenne, de csak pár centivel szeretném, hogy elkerülje a TV pereme az előtte/alatta pár centivel fekvő erősítőt.
Az erősítő jól fogja így magát érezni... én azon aggódom, hogy a TV vajon meg fog-e nyekkenni attól, hogy a bal alsó sarkánál pár centire előtte és alatta ott fog rá melegedni az erősítő (Denon 1800)?
-
válasz
Laraxior #83054 üzenetére
Többit megválaszolták, de igen viszont ne fleljts el win+P gombot nyomni ott kiterjesztés/megkettőzéskell megnyomni attól függően haználod e a gépet másra valamint a hangszóro ikont megnyomva ki kell választani hogy a hangot mi adja ki, pl a tévé tipusa fog megjelenni.
És a hdmi tökéletesen elég
hangfelon csatlakozó pedig lehet csavart és banándugót os csattlakoztatni és elég a kettő-egy piri és egy fekete-- bekötése, de a fémdarabot hagyd rajta!!! -
bteebi
veterán
válasz
Laraxior #79019 üzenetére
"Itt a fekete pentek, az tenyleg fekete"
Itthon meg sötét, az is valami...
Amúgy igen, jobb helyeken működik. De némi odafigyeléssel itthon is tud nem rossz lenni.
2 éve így vettem R-115SW-ket 200k-ért, pedig előtte már talán 260k vagy mennyi is volt legolcsóbban (aztán lett 300-350k, most meg már nem is nagyon kapni érthető módon). Nem életem biznisze, de azért jó volt.
-
bteebi
veterán
válasz
Laraxior #79016 üzenetére
Az meg hol?
Annyiért én is veszek, talán kettőt is.
Amúgy meg ha ennyire óccsó volt a TV, akkor nem kell spúrkodni, és ki kell dobni azt az ikeás szart
(amúgy tetszik; lehet, hogy a sógoroméknak is pont ilyenjei is vannak), vagy legalább a szélső elemeit áttenni egy másik szobába.
-
bteebi
veterán
válasz
Laraxior #79013 üzenetére
Alapszabály: nem a TV-t/házimozit alakítjuk a szobához/nappalihoz, hanem a TV-hez/házimozihoz a BÁRMIT.
Viccet félretéve, ha sehogy máshogy nem megoldható, akkor én a TV mögé tenném. Nálunk is így van most egyelőre (mondjuk az egy lefelé sugárzó 8"-os subwoofer, szóval talán jobb a helyzet), és bár nem rajongok, rajongtam az ötletért, de nem olyan rossz így se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Robogó, kismotor
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest