- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
Nem feltétlenül, de kalkuláld be, hogy a Fosi ill. Aiyima kütyükkel több felhasználónak volt zaj problémája, így ezt nem tudom ajánlani. Lehet szerencséd, lehet nem. Amit problémamentesnek találtam ilyen célra az a Pro-ject DS2 sztereo végfoka, az viszont a külön táppal nem egy árbajnok már. Ezért vettem anno én is Emo 2 csat végfokot. Ár-értékben, minőségben 150 körül nem rossz.
-
proci985
MODERÁTOR
nem, vegen irja, hogy Atmosra eleg az 50W, felesleges a celra 2x150W, A/B osztallyal meg foleg nem akarod magad szivatni extran (ha mar a Denon is az). meg egyebkent is, csatornankent a Denon sem tud tobbet 50nél.
Aiyima A07PRO, Fosi V3, Fosi ZA3 (ha kell 12V trigger). Mindhárom TPA3255, szóval igazán a featureokben és árban van eltérés. esetleg Fosi V1.0B ha 50 euro a budget, viszont ez TPA3116 ami gyengébb. viszont Atmosra igazából ennek is elégnek kéne lennie. Viszont nincs trigger ezen sem.
-
Borisz76
nagyúr
[Kép alapján] nem kell semmiféle sztereó erősítő.
11 db erősített csatorna + 2 db sub kapcsolható rá.
- 2 db front
- 1 db center
- 2 db háttér
- 2 db hátsó háttér
- 4 db magassági
- 2 db subAzaz kiépíthető akár a 7.2.4.... is.
-
-
törölt tag
Ezért kérdeztem én is mert nem értettem mikor a denon support válaszolt valakinek, hogy nem vállalnak garanciát mivel harmadikfeles a program. De akkor lehet a hangzásra írták nem az esetleges meghibásodásra.
Van esetleg egy linked ahol szájbarágósan elmagyarázzák a lépéseket? Sose csináltam még ilyet.
-
eL Geri
őstag
Ez szomorú. Ha nem így lenne, már többször megvettem volna az app-ot
De hát az új mérést is az erősítő fogja mérni, nem?!
Jó, biztos úgy van ahogy mondodcsak érdekelnek a részletek.
Pl. a mérés közben vezeték nélküli kapcsolatban össze van kötve az app (telefon) és az erősítő? -
proci985
MODERÁTOR
bele tudsz nyulni a frequency-response gorbebe / ki tudod EQzni?
olyan 80dbAig legalabb 24Hzig elvileg ki lehet linearisra hozni, az meg nem egy hatalmas headroom, de mozizni azert eleg.
esetleg ha van umik, akkor ha talalsz (hasznaltan) egy miniDSPt kieqzni a subot, az egy megoldas. esetleg Diracbol es Audyssey XT32bol is bele lehet nyulni, igaz utobbiba manualisan.
-
proci985
MODERÁTOR
nehezen tudnad osszehangolni oket
a PB1000 elvileg 25Hzig kb linearis es nemi EQval elvileg a 20Hznek is mennie kene, mondjuk a hangerot nem tultolva. realisan meg nagyon keves olyan anyag (zene / film) van, ami 25Hz ala megy.
mit keveselsz?
---
btw, ha nagy es nehez reflex sub, akkor XTZk kozott neznek korbe. 12.17 EDGE, 1x12, 3x12 modellek. mondjuk az utolso mar tenyleg hutogep kategoria.
viszont en eloszor kivarnek az UMIKre es csinalnek egy rendes kalibraciot.
-
renatto
őstag
Volt Klipsch R-12SW-m, ami az említett 120-nak az elődje. Nem túl erős, inkább dübög, döng és nem is pontos, olyan házibulis mélyláda. 30-as membrán van benne, míg a PB-1000-ben 25, így már ez is elég indok lenne nekem, hogy nem használjam együtt. Ehhez jön még, hogy szerintem az SVS sokkal jobb nála, így csak rontanál a helyzeten.
Szóval, a kis R-12SW után SB12-NSD-re váltottam, elvégre az sokkal jobb minőség, ugye zárt, no de az ára is kb kétszeres. Kétség kívül nagyon jó kis szub, jó döntés volt a csere. Később a dual kipróbálása okán (és a "mozis élmény" kicsi hiánya miatt) jött 2db R-112SW (SPL előd) és így újra reflexes vonalra kerültem, majd a teljes összehasonlításhoz végül 2db SB12-NSD-t is beszereztem. (közben még rápróbáltam az R-115sw is).
2 db szubnál teljesen "homogén" lesz a hang, egyáltalán nem lesz érzékelhető honnan jön a hang. Tudom, elvileg a mélyhangokat nem lehet érzékelni, de azt azért mindenki érzi, hogy az ágy/kanapé jobb vagy bal oldala rezeg inkább... de tovább megyek, azért 2 szubnál is érezhető, hogy az ember fejénél vagy a lábánál van nagyobb cirkusz. Ezt leszámítva, 2 szubnál nagyon kiegyensúlyozott lesz az egész. Emiatt a jobb/bal robbanások is hatásosabbak, miután pl ha baloldalt van robbanás, nem zavar be, hogy jobb oldalt rezeg az ágy... Zárt esetén nekem mindig volt egy kis hiányérzetem, az igazi mozis hatáshoz, valószínűleg hogy nem mennek olyan mélyre, illetve hogy a reflexes sokkal jobban megmozgatja a levegőt - szó szerint. A zárt, amiben mindenképp jobb, az a "hatásfokozós remegtetés/rezgetés/vibrálás", valószínűleg a gyorsasága okán és emiatt pontosabb is. Reflexesen ez mintha kicsit összemosódna, nem ég és föld, de tisztán érezhető. A zártat sokkal egyszerűbb elhelyezni, mivel sokkal kisebb, könnyebb, szobabarát.
Ezek után úgy döntöttem, két kicsi helyett legyen egy drága, nagyobb, elvégre, ami drágább, az jobb alkatrészekből készül és mélyebbre is megy, ami pótolhatja a hiányomat. SB-3000 lett, ami akkor 3 NSD ára volt, de annyival sajnos nem volt jobb. Mélyebbre ment, erősebb volt, de még mindig hiányzott belőle valami és persze ismét egy irányból "fújt a szél". Ennek még mindig családbarát a mérete, súlya.
A mozis élmény kielégítése végett hosszas vívódás után ismét nyitottat vettem, egy Monoprice Monolith 12" reflexes szubot. A vívódás fő oka a mérete volt. 45kg 60x42x58cm. A doboza, amiben jött, egy kisebb fagyasztóláda méreteivel vetekedett. A front hangfalaim is "uralják" a szobát, de ez a szub valami brutális. Bár lehet csak én nem tudom megszokni vagy kicsi a szoba ahol van (22nm).
A hangja és képessége viszont mindenért kárpótolt! Elég mélyre megy, remeg, ahol kell, nagyon erős, pontos és még jól meghajtva is tiszta marad a hangja. A levegőt is nagyon megmozgatja. de mivel magában van, érezhető, hogy honnan jön, viszont nem vészes és ezen az áron nekem ennyi belefér.Jelenleg úgy érzem 1 szubnál 2 jobb. Viszont a kettő árából egy minőségileg jobbat lehet venni, tehát pl két 250k-s szub szerintem el fog maradni egy 500k-s szub-tól, mivel az már más kategória. Ahogy írtam viszont az SB3000-es árából 3 NSD jött volna ki, de sajnos annyival nem volt jobb, bár lehet nagyobb szobában nagyobb különbség lett volna.
A Monolith viszont csak a fele volt, ám reflexes és behemót nagy, de mozin minden igényemet kielégíti! Emiatt lemondok a teljesen egyenletes hangról, mivel ebből még egyet nem tudnék elviselni és olyan nagy szükségem sincs az erejére.Ettől függetlenül szerintem zárt lenne a legjobb és elképzelhetőnek tartom, hogy egy SB4000 már lenyűgözne, annak ellenére, hogy zárt, viszont az már egy milka (3 Monolith ára) és nekem annyit biztosan nem ér. Ezen a ponton 100%, hogy nem vennék inkább két SB-3000-et és továbbra is maradok az 1 drágább vonalon.
Ha valakit érdekel az előzmények bővebb kifejtése:
Két R-112sw vs Két SB12-NSD;
Monoprice vs SVS;Van még egy subkábel tesztes (SVS SB-3000-el) is, de azzal nem borzolom a kedélyeket.
-
renatto
őstag
Nagyon elütne és az amúgy is egy gyengébb eresztés… Dupla esetén csak azonosat vennék.
Viszont én hosszas cserélgetés után arra jutottam, hogy 2 kisebb, olcsóbb helyett, 1 nagyobb, drágább a befutó. Volt nyitott és zártból is dupla. Ha gondolod, majd kifejtem. Volt itt és az avx-en is 1-2 írásom róla ( Svs vs Klipsch, zárt vs nyitott…) -
-
-
-
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
attol fugg. mivel nem vagy elegedett?
2 subbal (konnyebben) meg lehet oldani, hogy tobb ulespozicioban is egyforman jo legyen a hang.
gyakorlatban mozira 20Hzig akarsz kb linearis freq-responset. tehat ha mondjuk egy kisebb sub nem megy 40Hz ala, akkor hiaba van ketto, valoszinuleg ugy se lesz az igazi. a ket kisebb vs egy nagyobb semmit nem mond ennyi informaciobol.
en ramernek, hogy hogy a szobaban hogy nez ki a freq-response. a PB1000 elvileg 90dbAig lemegy, szoval 20nm2en tippre elegnek kene lennie. viszont ugy meg lehet jobban jarsz mondjuk egy miniDSPvel kieqzni a subot, mint venni meg egyet. PB2000 pro pl tud autokalibraciot feljebb valtani, de az arkulonbsegbol kb kijon meg egy BP1000 es egy miniDSP is. PB2000 pro meg mostanaban egyebkent is nagyon draga.
-
-
-
-
Rp526
aktív tag
-
-
-
-
eL Geri
őstag
Hozzá nem értőként ismét sub-os kérdéssel jöttem:
Denon 1800-am van. Nekem ennek a bemérősdie (Auddessy) is új dolog volt. Mivel nincs még sub-om így a meglévő 7.0-ás hangfalegyüttesemre mértem be. Ez érthető is volt.
De ahogy látom a sub hangfalakon vannak beállító gombok (hangerő, meg egy vagy két hz állító, meg fázis kapcsoló). Alap szinten értem, hogy mire valók ezek, de egy bemérést pl. milyen beállításnál kellene megtenni? Hisz egy bemérés hatására pont ezeket piszkálná az erősítő, nem??
Illetve jól értem, hogy a hangerőt mindig manuálisan kellene tekergetnem a sub-on? Vagy egyszer kell csak referenciának, és utána ha módosítom az erősítőn a hangerőt, akkor azért arányosan a sub-on is változik a hangerő?
-
Ja, hogy PC-n játszol le? A Cavern-be nem kell belemélyedni, egy gombot kell megnyomni. Ott van a többi opció, persze, de nem kell hozzájuk nyúlni. Viszont mivel mégis mindenki így gondolta, csináltam egy jóval könnyebb verziót.
-
-
-
-
-
-
I'am Dony
őstag
Az EQ-val a nagyobb beszakadások a frekimenetben nem javithatóak, másik szubbal viszont igen, ha az megfelelően elhelyezhető. Az egyenletesebb átvitel mellett további előnye a multi szub rendszernek a +3/6 dB nyereség elhelyezéstől függően, amire ha nincs szükség visszább tekerve több tartalék marad.
-
-
-
Kalibráld újra. Ha nem bug, akkor megjavul. Teóriám van, hogy mi lehet, ha visszatöltve is rossz, és csak ez az egy konfig rossz: a FIR szintetizáló algoritmusok, amiket lényegében minden kalibráló használ, matematikailag nem stabilak. Van egy nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon kicsi esélye, hogy olyan szűrőt generál, amitől a minták akkora számokra lőnek ki, hogy a hardver annyit mond, hogy ez nem érvényes, és megáll. Ez tényleg olyan ritka, hogy egy fejlesztő is életében max egy ilyet lát (én még nem láttam), ezért azzal se szoktunk foglalkozni, hogy hibaüzenetet adjunk neki, csak feltételezzük, hogy mindig jó lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
5.1 es 7.1 kozott egy sornyi ulopozicioval nekem nem erzodott hatalmasnak a kulonbseg. picit pontosabb, de ennyi.
7.1.4hez 11 vegfok kell. processzalni meg csak-csak megy 11 csatornan (Denon X3800h es folotte), de adott esetben oda mar kell egy extra vegfok. 11 erositett csatornat a Marantz Cinema 30 tud pl, szoval arban itt egy hatalmas ugras van (vagy kell egy masodik vegfok).
7.1 meg elhelyezes szempontbol altalaban macera egy nagyszobaban.
-
Igen. Ha el akarsz tökölni vele, kísérletezhetsz a legjobb hellyel, vagy utánaszámolhatsz, de általában olyan kicsi az eltérés a frontok és a te közti félúttól, hogy egyszerűbb odatenni.
#81938: Szerintem abszolút megéri a 7.1.2, már ha nem számít a pénz. Ha számít, az 5.1.2-t tartom optimumnak. Hogy erre milyen hangszórót használsz, az igények, ízlések függvénye.
-
-
Picivel 300 ms felett vagy, azt jól elhelyezve pont vissza tudja fogni, amit tervezel. Subot ne nézz magasfrekvenciás RT60-on, az vagy el fog szállni, vagy 0-t fog mutatni, a többi a lényeg, amik együtt futnak. 200 és 300 ms között az ideális.
#81928 sssanyiiii: REW (mindent is mér) vagy Cavern (egyszerűbb).
#81929 zeee: Na ez nagyon abszurd, nem tudtam, hogy a SAL vállal olyasmi projekteket, mint a Toyota GT86 és a Subaru BR-Z.
-
-
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
[link] RP500C 290 eur, szoval az valamennyivel olcsobb. a II varians 350, szoval az is valamennyivel azert ha jol szamolom.
RP160M melle teljesen jo lesz az RP52C es az RP500C is.
20nm2re boven eleg, gyakorlatilag R61F neven az egyel lejjebbi felepitessel ebbol allo hangfal is volt. a meretuk es a 9 kilos (per darab) eleg szurrealis, ahogy az is, hogy bi-ampolhatok.
BBéci: ajj
bar azt neztem beferne a polcra pont. csak ugy meg a reflexnek nem maradna hely.
mondjuk a surround back par nalam konkretan eppen egy par ejjeliszekrenyen all es konkretan specifikaciokat kellett neznem a sulyuk miatt. egy kisebb 8"as sub alig nehezebb naluk.
-
-
Polk Audiot nagyon szeretem.Én már két barátomnak raktam össze vele rendszert. Az egyik egy Polk T50 5.0 szett volt egy Dali subbal ami megsérült és utána egy XT60 ra cserélték neki ami kategóriváltás szintű előrelépés volt neki. Egyszerűen szuper ár/ értékkel bír .
A Klipsch R széria nem egyenlő ezzel szerintem, alatta van . Az RP már lehetséges, bár nekem a Polk semleges karaktere és áráhou képest meglepően tiszta hangzása nagyon bejön. Egy jó subbal igazi mindenes.
A másik egy 2.1 szett volt Signature ES50 frontokkal. Nem volt rossz,de az helyett azért lenne más ötletem, pl Monitor Audio. -
proci985
MODERÁTOR
Klipscheket altalaban harom okbol szoktak ajanlani:
- jol skalazodo lineup, igenytol fuggoen 2.0tol 7.x.4ig skalazodik, centerrel es magassagi hangszorokkal is. hasonlo lineupja csak par gyartonak van, arban es meretben tobb szeriaval lefedve pedig szinte a Klipsch marad
- gyakran voltak akcioban, ahol jellemzoen szuper ar/ertekuk volt, de egyebkent is okesok
- egyszeruen hajthatoaka "mozira jo" resze hazimozinal majdnem mindegy, sokpontegynel ugyis kelleni fog EQzni
-
Ezt vettem, de a surround és a center már elfogyott, azért lett más.
-
Pár hete vettem egy új Klipsch szettet, amiből a surroundok (R-50M) ilyen szériásak, szerintem kerüld. Az R-620F irány összehasonlíthatatlanul jobb, azok gyönyörűen szólnak. Az R-30C is egy jobb center, mint az a vonal, inkább azt ajánlanám helyette. Helytakarékosabb is.
-
Csabi1984
addikt
Az én Denon készülékemen van egy olyan funkció, hogy "áteresztett forrás"
(Beállítja a HDMI csatlakozót, ami fogadja a HDMI jelet a készenléti módban)Mondjuk igazából azt se tudom konkrétan mire való
Ha mozizni akarok akkor bekapcsolt állapotban használom, színt úgy ha Tv csatornát nézek (ezt ritkábban). A kezelési útmutató azt írja, hogy ilyenkor nagyobb áramfelvétel van. Tehát amit az ember spórolni akar épp ellenkezőleg teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztrofotózás
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpársportok
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest