- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
sugarforce
addikt
válasz
Krissz80 #22314 üzenetére
Már megemeltem 2-3dB-el, csak így meg nem annyira homogén az effekt.
Ezt írtad korábban, ebből indultam ki, hogy így meg már túl hangos a center. De nem értem miért nem próbálod ki a "rossz" filmet, hogy így milyen, én fokozatosan emelgetném a centert és megnézném, hogy hol pont jó. Feltételezésekből sokat nem tudunk meg.
csak feltételezem egy centerből kilépő hangforrás halkulhat a frontonHa a rendszered a rossz anyaghoz van beállítva, akkor ott nem lesz hangosabb/halkabb a szatelitekhez képest. Persze ha beraksz valami tesztanyagot, ott már könnyen előfordulhat, hogy nem lesz jó.
Nézd meg a hangkártyád beállításait és próbálj meg minden dialógusjavító dolgot kikapcsolni, lehet az kavar be. Minden filmnél ezt csinálja? angol hangsávnál is? Egyébként sok mai br anyagon sajnos csak 2.0 van, az is valami embertelen nagy tömörítéssel.. Lehet a hangkártyában levő dekóder kezeli le szarul, mivel nem ismerjük a rendszered, sok mindent nem tudunk mondani. Szerintem szoftveres nyűgös lesz, nézd át a beállításokat, én kikapcsolnék mindent, amit csak lehet, aztán onnan indulnék ki, hogy mi az, ami kellhet és jobb is lesz tőle a hang. Milyen erősítőt hajtasz meg?
Ha minden áron hangfalat akarsz cserélni, akkor inkább szettet vegyél, de itt nem hiszem, hogy ez lesz a gond, attól nem fog megjavulni. -
sugarforce
addikt
válasz
Krissz80 #22312 üzenetére
Értelek, csak ha nem hallod a beszédet, ezért emelsz 2-3 db-t aztán ez már elnyomja a szatelit sugárzókat, akkor az már sok. Ezért kéne kikísérletezgetni mi az, ami elég, mert kell lennie olyan szintnek. Minden filmnél ezt tapasztalod, vagy csak párnál, esetleg egynél? Valami dialógus javító fx van bekapcsolva az erősítőn, vagy a lejátszón, vagy akármin, amin átmegy a hang (ha van ilyen beállítási lehetőség)? Én elég sok szinkronos anyagot nézek, de ilyennel nem igazán találkoztam mostanában, persze van ilyen előfordul, de a többség nem ilyen. Ettől függetlenül egyetértek a többiekkel, hogy a magyar szinkronok mind minőségében, mind keverésben manapság már bőven alulmarad az eredetihez képest. Egyébként alapól milyen hangról beszélünk? 2.0(dpl, dpl2?) , 5.1, dts, vagy mégis mi?
-
dave118
senior tag
válasz
Krissz80 #22297 üzenetére
Szvsz a legrosszabb ötlet olyan centert beilleszteni a rendszerbe, aminek típusa eltér a frontoktól. Ha 2-3 dB emelés érezhetően összezilálja a hangképet, akkor képzeld el mit fog tenni egy használtan 15k-ért beszerzett teljesen más típusú center.
Szerintem ott valami beállítás, rossz érintkezés stb. is lehetséges. Pl. megpróbálhatnád megtakarítani a kábelvégeket, volt már itt (vagy másik felületen, nem tudom) olyan példa, hogy egy félig kihúzódott banándugó okozott galibát.
-
BBéci
legenda
-
sinci01
aktív tag
válasz
Krissz80 #21609 üzenetére
Most elég vegyes a rendszer. Pár hónapja hozzáfogtam a 20 éves házimozim felújításába.
Először AVR csere volt (Harman/Kardon 151, amitől gyorsan megszabadultam) majd lett egy Denon AVRX2000
A centert is és a subot is cseréltem, most JBL mindkettő, a center egy ES25C, ami nagyon jól szól. A forntok azok Pioneer-ek, de az utódjuk az DAli Spektor6vagy Zensor 7 lesz. HA meglesznek a Dalik, lehet a centert is cserélem tovább Dalir. A hátterek cseréjét nem erőltetem, mert a WH2 tökéletes. Sőt, azon is elgondolkodtam, hogy veszek még egy párat és lesz 7.1-es rendszer. Hát ennyi. Most megköveznek, hogy jól vegyes a rendszer, de valószínűleg a front + C dali lesz! -
BBéci
legenda
válasz
Krissz80 #21585 üzenetére
A center- és frontsugárzóknak nem csak azonos gyártótól, hanem ugyanabból a családból kell származniuk, teljesen megegyező hangszórókészlettel! Esetleg lehet pár centi méretbeli eltérés a középsugárzók között.
(#21607) markussandor
Alapszabály, hogy a frontsugárzók kábelének teljesen egyforma hosszúságúnak kell lennie. Ez belépő szinten talán nem véresen kötelező, amit igazol az is, hogy nem hallod a hátrányát. -
dave118
senior tag
válasz
Krissz80 #21585 üzenetére
Esetleg még elgondolkodtatnál azon a megoldáson, hogy eladod a mostani darabokat és beruházol egy szettre. Kis költségvetésből is lehet kihozni elég jó dolgokat a használt piacon.
Egy darabig volt WH-2 es dipól hátterem, nem volt rossz, de a jó nem olyanIdeiglenesen megfelelhet egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest