Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Indiában szeretnek TV-zni
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
daninet #9721 üzenetére
Kíváncsiságból megkérdezetm a "munkatársat"(Mesterséges Intelligencia, LLM: qwen2.5-coder-14b-instruct-uncensored/Q-4), aki állítólag elég jó a kategóriájában az IT-ban:
A kérdés;
"NAS számítógépet szeretnék építeni. Értek a számítástechnikához, de ezen a részterületen kezdő vagyok. Költséghatékony megoldást szeretnék.
Melyik programot javaslod egy általam épített átlagos számítógéphez?"A válasz;
"
Az "NAS" (Network Attached Storage) a hálózati tároló, ami lehetővé teszi számítógépeiden kívüli fájlok tárolását és elérését. Költséghatékonyan képesek vannak sok adattárolást biztosítani.
Ha kezdő vagy az általad épített számítógép átlagos, akkor a "Synology DiskStation DS220+" vagy a "QNAP TS-251D" jó választás lehet. Mindkettő képes 2 merevlemezre tartalmazni és rendelkezik alapvető funkciókkal, mint például fájltartalom megosztása, biztonsági mentés vagy streaming szolgáltatásokkal.
Mindazonáltal, a legjobb választás attól függ, hogy hány merevlemezzel szeretnél rendelkezni és milyen funkciókat keresel (pl. telekézió, Wi-Fi, stb.)."Mivel nem programot ajánlott, hanem koplett megoldást "vassal" együtt(senki sem tökéletes), ezért a hardvert kizártam a következő kérdés-kiegészítéssel:
"A számítógépet én építem meg. A szoftvert keresem a NAS feladathoz, költséghatékonyan.
Négy javaslatot kérek. Jelezd, hogy ingyenes, vagy fizetős a program."A válasz;
"Természetesen, itt néhány jó választás:
1. **FreeNAS** - Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú operációs rendszer, amely kiválóan alkalmas NAS számítógépekhez. Több funkcióval rendelkezik, mint például fájlmegosztás, biztonsági mentés és streaming támogatás.
2. **TrueNAS** - Ez a FreeNAS alapú, de különlegesítésekkel rendelkezik, amelyeket a TrueNAS cég biztosít. Néhány funkció ingyenesen elérhető, másokért fizetésre van szükség.
3. **Synology DiskStation Manager** - Ez a Synology NAS-ainak operációs rendszere. Teljesen ingyenes, és sok funkcióval rendelkezik, beleértve fájlmegosztást, biztonsági mentést és streaming támogatás.
4. **QNAP QTS** - Ez a QNAP NAS-ainak operációs rendszere. Mint a Synology Manager, teljesen ingyenes is elérhető, és számos funkcióval rendelkezik, beleértve fájlmegosztást, biztonsági mentést és streaming támogatás.
Mindazonáltal, a legjobb választás attól függ, hogy milyen funkciókat keresel és milyen modellel rendelkezik a NAS számítógépén."Csak érdekesség képen tettem be. Bár én nem merültem el ebben a témában, de még nekem is látszik, hogy elég alapszintű, általános az MI-válasz.
A chat.gpt-t érdemes lehet inkább megkérdezni szintén érdekességként, de: annál a bizalmas témák erősen kerülendők, mert naponta jönnek a hírek, hogy a bizalmas és személyi adatok jogtalan felhasználásáról!!A NAS talán még nem az!
Sok sikert!
Érdekel ennél a válasznál is és az esetlegesen hozott chat-gpt-nél a nálam szakértőbbek véleménye!
+
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megújult a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest