Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ProNoob #8059 üzenetére
Én a Linux Mintre tettem a voksom, ez Ubuntu alapú, ahogy a Kubuntu is.
Ezek között a fő különbség, hogy milyen GUI-t raknak fölé (leegyszerűsítve), illetve "gyárilag" milyen szoftvercsomagot pakolnak fel. Az Ubuntu esetén annyi a problémám, hogy (legalábbis amikor használtam) élből felpakolt egy sor számunkra haszontalan cuccot (Spotify, Amazon, Twitter, meg még mit tudomén miket).
A Linux Mint is rak fel egy sor dolgot, pl. LibreOffice, de ezek nem zavarnak sok vizet...Viszont hozzá tenném, hogy én nem csak fileserver funkcióra használom a linuxos gépemet, hanem másodlagos desktop gépnek is, hogy ne kelljen a nagy gépet bekapcsolni, ha például csak az utalásokat akarom elintézni például.
Itt van egy ős-ellentmondás.
Az OMV vagy a FreeNas direkt ilyen célra készült, dedikált alkalmazás.
Erre a célra feltehetően sokkal jobbak.
A probléma az, hogy csak az általuk nyújtott keretrendszeren belül. Például én is kísérleteztem, hogy ó, majd felrakom OMV alatt Docker-be a qbittorent-et, úgy is mindenki a konténerizált megoldásokat kergeti mostanság.
Miután végignéztem tucatnyi YT videót és elolvastam még ennyi "how-to-do-it" leírást, majd két napig vért ízzadtam vele terminal parancsokat gépelgetve, de sehogy sem akart úgy működni, ahogy szerettem volna, fogtam, és dobtam a kukába az egész mini-projektet. Aztán visszatértem a Linux Mint alapú megoldásra.Linux Mint alatt is olykor meg kell nyitnom a terminált egy-két probléma megoldására, de a saját (nem túl magas szintű) Linux tudásom meg némi google-skill ezeket megoldotta eddig (a korábban említett GRsync problémán kívül...).
Én legalább is az OMV és hasonló megoldásokat úgy látom, hogy azoknak jók, akik azért kellően ki vannak gyúrva Linux háttértudás terén. Nekik egyértelműen ez a legideálisabb és kétség kívül legelegánsabb megoldás.
Ha érdekel a téma, nem beszélnélek le róla, mert sokat lehet tanulni belőle, én is azért anno (több évvel ezelőtt) sokat tanultam a Docker-ről, OMV-ről, különféle terminal parancsokról pusztán a sikertelen kísérlet kapcsán.
De ugyanakkor a mindennapi életben nem veszem eme tudásnak (jelenleg) hasznát és ugyanakkor túl sok időmet vinné el, hogy az adott feltételrendszerben meg tudjam valósítani.
Azt viszont nem tagadom, hogy akinek van erre ideje és egy minimális affinitása, az még akár profitálhat is belőle...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Megújult a PROHARDVER!
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Politikai mémek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest