- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #75 üzenetére
Ugy gondoltam, hogy egy gyari minitorony haznak hagynad meg a vazat. Igy lenne mibe tenni az optikai meghajtokat, az alaplapot, lenne kartyakivagas a hatan, stb. Egy bontoban egy ezresert hozzadvagja, de lehet hogy le tudod alkudni 500-ra.
vajk
[Szerkesztve] -
halaloszto
csendes tag
Koszonom a kijavitast, az igazi butorlap tenyleg lecekbol van, amirol en irtam az meg a laminalt faforgacslap.
Valamiért mostanában a laminált faforgácslapot hívják bútorlapnak, es a bútorlapot lécbetétes bútorlapnak, de nem tudom miért.
Egy faipari szakemberhez van szerencsénk?
vajk -
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #71 üzenetére
hi!
haaat.
arak:
butorlap: feher, 19mm kb 1300ft per negyzetmeter www.lapszabaszat.hu
retegelt lemez: 5mm - 2500Ft a 150x150cm tabla, a vastagabb aranyosan tobb.
barkacsbolti fenyolap: kb 4000Ft/negyzetmeter
mdf: www.rexplus.hu
a lecvazat allati precizen kellene megcsinalni hogy a lapok nelkul derekszog legyen minden. inkabb keretezett lapok osszeepiteseben gondolkodnek.
mi lenne, ha egy mini torony-nak meghagynad a femvazat, es az ala csinalnal egy ''dobozt'', es az egeszet burkolnad kivul retegeltlemezzel??
Esetleg mdf keret, es arra lemez boritas? A mesterseges fakban mint az mdf az a jo, hogy halal egyenes, nem gorbul, stb.
vajk -
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #68 üzenetére
hi!
1. Szabaly ly-es j.
2. Sokan sokfelet ertenek fa alatt.
- Butorlap (aka laminalt faforgacslap) nehez, default 19mm vastag, de van 10 es 16mm is csak az dragabb. felulete ''muanyag'' bevonatu, biztos ismered, minden olcsobb butor ebbol van. lapszabaszatban meretre vagjak, elere vagy ott tesznek elfoliat, vagy te otthon vasaloval. konnyu az elet eltolni, es akkor jo benan nez ki. (kipattogzik a mua boritas) nem lesz egy mobil darab amit ebbol csinalsz, viszont ha jol megtervezed leszabnak neked midnent, es csak ossze kell csapozd (nehez, celszerszam) vagy csavarozd (latszanak a csavarfejek).
- MDF (medium density fibreboard, konyhaszekrenyajto - a viccess formara mart, vakuumfoliazott). ugy nez ki mint a farost (barna, nagyon apro faporbol) de vastag. ugyanugy 19mm meg 16, 10 esetleg 8mm vastag. Mivel nincs boritva fetsened kell, de elotte tetszolegesen lecsiszolhatod, az eleket lekerekitheted, szoval azt csinalsz vele amit akarsz. marmint hogy jol alakithato furassal, csiszolassal. meg nehezebb mint a butorlap.
- retegelt lemez (1mm koruli falemezek osszeragasztva). 1mm tol 50mm-ig minden vastagsag letezik. 4-5-tol mar eleg tartasa van hogy dobozt csinalj belole, nagyobb hazat 10-12mm-bol mernek elkezdeni. az olcso fajta kivul belul nyirfa, dragabban van ami kivul (esetleg belul is) fenyo vagy bukk, vagy akarmi. ez mar igazibb fa, ha nem vigyazol vetemedik, nem tokeletesen sik, kitorik az ele, stb. nehezebb olyan helyet talalni ahol meretre szabjak. ragasztassal, mindenfele csapozassal, a vastagabbakat esszel csavarozva lehet szerelni. a felulete akar pacolhato, lakkozhato, festheto. az en fentebb belinkelt hazam 5mm nyir retegeltlemezbol van, csak ragasztva, kivul lakkozva.
- igazi tomor fa. lehet puhafa, mondjuk fenyo (barkacsbolt, standard vastag ragasztott, gyalult lap) vagy kemenyfa (bukk, tolgy, koris, stb). szerintem ehhez aszatolsmuhely kell, lehetoleg asztalossal kompletten. barkacsbolti fenyolapbol meg talan, de haztartasilag meg kettefureszelni sem tudod hogy ne latsszon rajta hol vagtad el te, es hol ''gyarilag''.
vajk -
halaloszto
csendes tag
Nekem van egy formabonto otletem, amit nem sajnalok senkitol:
L alaku hazat kell csinalni. a baloldali allo reszben van az alaplap, a jobboldali fekvoben pedig a driveok. Ha elszallt modder vagy, akkor az allo resz lehet plexi kivilagitva, az also meg festett vagy fa. Persze az en gondolatvilagom a haztartasi szamitogep, szoval nincsenek is kartyak az alaplapban, vagy max felmagasak, igy az allo resz nem olyan szeles.
A masik otletem amire nem lesz soha energiam (es mar meg is csinaltak csak bazi dragan) hogy szerezzek sok heatpipeot kopaszon, es csinaljak egy kis lapos hazat aluminium hutoborda meg egyeb profilokbol, 5mm alulemezbol. Ugy hogy belul minden hotermelo cucc agy egybol a lemezre van csavarozva (vinyo) vagy heatpipeok veszik at a hot. Egyaltalan nem lenne benne venti, lennenek lukak hogy magatol szellozzon ha akar es kesz. Az egesz haz egy hutoborda lenne.
Amugy lehet ilyen heatpipeokat kulon venni??? Ha lenne mondjuk 30cm hosszu, 1-2 cm vastag, akkor varrnek az aljara egy tombot a procira, telepreselnem alukarika-alatet-alukarika-alatet szuperszendviccsel, megmerevitenem valahogy hogy ne torje el az alaplapot, es egyszeruen kidugnam a doboz oldalan mint egy hotrodon a hengerfej meg a vortex huto.
en ebbol nem szandekozom hiresnek lenni, viszont tok orulnek ha latnam valamalyiket megvalosulva.
vajk -
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #50 üzenetére
hi!
Ertem mar!
Akkor az egesz felso resz is le lesz burkolva? Vagy az a poen, hogy abban a tapon kivul nincs venti? Ha mar ennyire from scratch az egesz, akkor kivehetned a ventit a tapbol, es csinalhatnal egy ''szelcsatornat'' a kulvilag meg a tap koze, benne a ventivel. A venti zajanak nagyreszet a turbulens legaramlas okozza. Ha a ventit egy cso kozepere teszed, es belul vekonyan leszivacsozod a csovet, sokkal kevesebb hangja lesz. Ezt kulon is ki lehet probalni hullampapir es ventillator segitsegevel.
A vinyokat nem probaltad keresztbe tenni? Jobban elfernenek a kabelek (szalag), es nem akadalyoznak a legaramlast.
Maga az egesz alubol lesz?
vajk -
halaloszto
csendes tag
válasz
gromble_ziz #43 üzenetére
Megneztem a design-t.
Labirint szellozeses hazon en is regen gondolkozom. Nagy otlet, hogy az egesz labirintet alulra teszed, es akkor az elejet meg a hatat lehet hagyomanyosra csinalni.
Nehany komment:
- alulra fogod tenni a tapegyseget? mert ha nem muszaly lesz benne legyen ventillator...
- alul a ''ladaban'' lesz az egyetlen ventillator? Akkor nem kicsi kell legyen. Az a baj, hogy a teteje meg mindig hangos lesz a legaramlastol meg a vinyotol.
- meg mindig kell valami hangszigeteles a hatara meg az elejere, ami foleg hatul a kartyaknal erdekes lesz.
- a labirint valami szendvicsnek van rajzolva. en inkabb csinalnam ''szoros'' re, mondjuk muszormet vagy szivacsot ragasztva a lemezre, a labirintet magat akar csak egyszeruen szivacsbol.
- mi lenne, ha a tetejen is lenne egy labirint lada, es alul szivna, felul fujna, es kozepen a gepben nem lenne venti egyaltalan???
vajk -
halaloszto
csendes tag
En mar epitettem fabol hazat. Szerintem tok jo lett. Nem egy eromu, meg tok szopas benne szerelni, de minnel kisebbre akartam. Mostmar inkabb nagyobbra vennem egy par centivel, es akkor belul jobban ferne.
Bővebben: link
vajk
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest