- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Igen, feszültség alapján szabályoz. Van egy piros meg egy fekete vezeték, ráforrasztod a venti + meg GND
(fekete és piros) kábelét és ennyi volt a történet.Ha így néz ki a belseje akkor jobb oldalt látsz egy kis 2pin-es csatlakozót, az a venti. Viszont valószínű maga a csatlakozó be lesz ragasztva.
-
HollyBoni
veterán
Ha van egy kis szabadidőd én kiszedném a tápot aztán meghallgatnám közelebbről. Tápkábel bedug, zöld + fekete kábel rövidre zár.
Ő a tápod? Ha igen, akkor a cikk szerint Yate Loon D12SM-12 venti van benne. Pont az előző fél órában cseréltem ki a szüleim tápjában, mert olyan hangot adott ki amit még soha életemben nem hallottam. Sima csúszócsapágyas olcsó venti. Ami jó hogy a max fordulat csak 1650rpm, szóval mehetne a helyére valami minőségi 1500-as.
A tisztítás + kenés is segít valamit, de tapasztalatom szerint sosem lesz olyan mint új korában.
-
HollyBoni
veterán
Nagyjából, de ha biztosra akarsz menni akkor nézd meg mekkora a max fordulata annak a ventinek ami most van benne. Tápokba elég combosakat szoktak rakni, az ajánlóban a legtöbb venti alacsonyabb fordulatszámú.
Fordulatszám miatt nagy a szélzaj, vagy már csapágyas, vagy kerreg/morog alacsony fordulaton?
Sok eseteben a gyártók bebiztosítják magukat, és beledobnak a tápokba egy 2000rpm feletti ventit. Én egy Superflower tápba raktam most egy Be Quiet Pure Wings 2 ventit, ami maxon ~1400-at megy. A gyári venti biztos hogy bőven 2000 felett volt.
Kivezettem a tápból az új venti fordulatszám visszajelző kábelét hogy tudjam nézni mit csinál vele a táp. Nálam pl. mikor bekapcsolom a gépet olyan 5 percig el sem indul a tápventi, utána idle 600-700-as fordulaton megy, terhelés alatt pedig kipörgeti a táp maxon. Sokkal alacsonyabb a max fordulatszám mint a gyári ventinél, de így is csak épphogy langyos levegőt fúj ki a táp terhelés közben. Persze aztán lehet meghal a táp 1 hónap múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Robogó, kismotor
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest