Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoty314

aktív tag

válasz MWhite #41247 üzenetére

Szia!

Gyakorlati tapasztalatom nincs AIO-kkal, szóval a következő soraim ennek tudatában olvasd.

Radiátorokhoz, hűtőbordákhoz mindig a static pressure ventik a jobbak.
    Airflow ventiket csak oda érdemes rakni, ahol viszonylag szabadon áramolhat a levegő.
    Tehát egy elég nyitott mesh front panelhez jók lehetnek és jellemzően hátul is elég jól működhetnek.
    Viszont ahogy észrevettem, néhány éve már csak nagyon ritkán van értelme tisztán airflow ventiket használni ilyen esetekben is.

Szóval szerintem a rászánt kerettől függően ezeket érdemes használni, ezekkel mind van tapasztalatom:
    Arctic P12 PWM
    Thermaltake Toughfan 12 PWM
    Noctua NF-A12x25 PWM

A BeQuiet! új Silent Wings 4 ventijeit még nem próbáltam, de azok is gyanúsan hasonlítanak a TT és a Noctua fent említett ventijeire, szóval nagy eséllyel hasonlóan teljesítenek.

Igazán egyik sem sokkal jobb, mint a másik, mindegyik más esetben jó.
    Az Arctic baromi olcsó, de nyilván nem fértek bele olyan fejlesztések, mint a Noctuánál.
    A TT-nél kevesebb garit kapsz, de az is meglepően jól fel van szerelve tartozékokkal és teljesítményben minimális különbség van a Noctuához képest. Hangban is nagyon közel van hozzá.
    A BeQuiet! ventijei egyszerűen gyönyörűek és a teljesítményük is egész jó. Nekem nincs velük sok tapasztalatom, mert én ahhoz a kisebbséghez tartozom, akik a Noctua bézs-barna színeivel is ki vannak békülve és azokat használtam többnyire.
    A Silent Wings 4-nél nagyon ügyesen piacra dobtak magasabb fordulatszámú ventiket is, amik még akár manuálisan is állíthatóak, szóval szépen lefedték a piaci igényeket.

1. Csakis static pressure.
    2. Nem hiszem, hogy sokat számítana. Sőt lehet, hogy még a táptól is felszívna egy kis meleget, ami nem segítene.
    3. Ahogy fentebb írtam, radiátorra mindenképp static pressure venti. Amint ellenállásba ütközik a levegő áramlása, mindig a static pressure a járhatóbb út.
    4. Jól gondolod.
    5. Ahogy néztem a ház tetején csak hátul van valami minimális nyílás, tehát kb. mindegy, milyen venti van itt, nem sokat segít. Közvetlenül a nyílások alatt viszont nyilván a static pressure a jobb.
    6. Az nagy eséllyel úgy működne, mint a procihűtőkön. 1-2 fokot számíthat a pull, de azok a ventik már nem adnak hozzá sokat, ha a push ventik jól működnek.

• abdulka1

őstag

válasz MWhite #41004 üzenetére

Szia!
    Olyan 140-es ventilátorokkal kompatibilis, amelyeknek a rögzítő furatok távolsága megegyezik az eredeti ventilátorokéval. Ez nem a szabvány 140-es furattáv, hanem a 120-as ventilátorokéval egyezik meg.

Új hozzászólás Aktív témák